Przetargi.pl
Świadczenie usług cateringowych na potrzeby Szkoły Podstawowej im. Ks. Jana Długosza w Raciborowicach w okresie od 01.09.2023 r. do dnia 31.08.2024 r.

Szkoła Podstawowa im. ks. Jana Długosza w Raciborowicach ogłasza przetarg

  • Adres: 32-091 Michałowice, ul. Jana Długosza 36
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. (+48) 12 387 70 44 , fax. brak
  • Data zamieszczenia: 2023-07-13
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szkoła Podstawowa im. ks. Jana Długosza w Raciborowicach
    ul. Jana Długosza 36
    32-091 Michałowice, woj. małopolskie
    tel. (+48) 12 387 70 44, fax. brak
    REGON: 001233999
  • Adres strony internetowej zamawiającego: https://raciborowice.edupage.org/

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług cateringowych na potrzeby Szkoły Podstawowej im. Ks. Jana Długosza w Raciborowicach w okresie od 01.09.2023 r. do dnia 31.08.2024 r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Usługa cateringu, przygotowanie i dostarczenie wyżywienia, będzie realizowana dla maksymalnie 90 uczniów Szkoły Podstawowej im. Ks. Jana Długosza w Raciborowicach, w klasach od I do VIII w okresie od dnia 04.09.2023 r. do dnia 21.06.2024 r. oraz dla maksymalnie 95 dzieci z Oddziałów Przedszkolnych w Szkole Podstawowej im. Ks. Jana Długosza w Raciborowicach w okresie od dnia 01.09.2023 r. do dnia 30.06.2024 r. oraz 01.08.2024 r. do dnia 31.08.2024 r.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. W zakresie uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnychprzepisów:Warunek zostanie uznany za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że posiada aktualne uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności objętej przedmiotem zamówienia tzn. , jeżeli uzyskał decyzję Państwowego Powiatowego Inspektoratu Sanitarnego, zatwierdzającą lub warunkowo zatwierdzającą zakład wprowadzający do obrotu lub produkujący żywność, o którym mowa w art. 61-67 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2020, poz. 2021 ze zm.) tj. posiada aktualny wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej.2. W zakresie zdolności technicznej:Minimalny poziom warunku: Warunek zostanie uznany za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że dysponuje sprzętemniezbędnym do prawidłowego wykonania przedmiotu zamówienia, czyli minimum:a) Sześcioma (6) termosami do przewozu żywności o minimalnej pojemności 5 litrów;b) Samochodem odpowiadającym wymaganiom sanitarno-higienicznym zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymiżywności i żywienia określonymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. jedn. Dz. U. z 2020, poz. 2021 ze zm.).3. W zakresie doświadczenia:Minimalny poziom warunku: Warunek zostanie uznany za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że w okresie ostatnich 3 latprzed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, zrealizował co najmniej dwa zamówienia, każde o wartości nie niższej niż 400 000,00 zł (czterysta tysięcy 00/100 zł) brutto polegające naprzygotowaniu i dostawie wyżywienia dla dzieci lub młodzieży szkolnej.4. W zakresie kwalifikacji zawodowych osób skierowanych przez Wykonawcę do realizacji zamówienia:Minimalny poziom warunku: Warunek zostanie uznany za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że dysponuje co najmniejjedną osobą, która będzie pełniła funkcję dietetyka. Dietetyk musi posiadać wykształcenie wyższe co najmniej studiów zawodowych (licencjackich) na kierunku dietetyka lub inne równoważne uprawnienia umożliwiające pełnienie tej funkcji na przedmiotowym zamówieniu, np. technologia żywności i żywienie człowieka (specjalność żywienie człowieka) oraz zdrowiepubliczne (specjalność dietetyka).
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-07-26

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach