Przetargi.pl
Świadczenie usług cateringowych na potrzeby spotkań szkoleniowo - informacyjnych organizowanych w ramach realizacji projektu Bezpośrednie wsparcie rozwoju szkół poprzez wdrożenie zmodernizowanego systemu doskonalenia nauczycieli w mieście Opolu.

Miejski Ośrodek Doskonalenia Nauczycieli w Opolu ogłasza przetarg

  • Adres: 45-760 Opole, ul. Walerego Wróblewskiego 7
  • Województwo: opolskie
  • Telefon/fax: tel. 0-77 402 45 10 , fax. 0-77 402 45 11
  • Data zamieszczenia: 2013-12-05
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Doskonalenia Nauczycieli w Opolu
    ul. Walerego Wróblewskiego 7 7
    45-760 Opole, woj. opolskie
    tel. 0-77 402 45 10, fax. 0-77 402 45 11
    REGON: 53231559400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.modn.opole.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług cateringowych na potrzeby spotkań szkoleniowo - informacyjnych organizowanych w ramach realizacji projektu Bezpośrednie wsparcie rozwoju szkół poprzez wdrożenie zmodernizowanego systemu doskonalenia nauczycieli w mieście Opolu.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przez usługę cateringową należy rozumieć: 1.Przygotowanie i dostarczenie poczęstunku dla osób uczestniczących w szkoleniach 1 grupa szkoleniowa - 20 osób; 2 grupa szkoleniowa - 25 osób . 2.Ilości dań każdorazowo zostaną określone przez Zamawiającego spośród pozycji opisanych w tabeli poniżej: -kawa rozpuszczalna lub sypana parzona typ MK Cafe lub nie gorsza, podana w termosach - min. 200 ml naparu na jednego uczestnika szkolenia, filiżanka ze spodkiem i łyżeczką wyrób porcelanowy lub ceramiczny, gastronomiczny, kolor biały, -herbata ekspresowa czarna, typ Lipton lub nie gorsza, podana w termosach - min. 200 ml naparu na jednego uczestnika szkolenia, filiżanka ze spodkiem i łyżeczką wyrób porcelanowy lub ceramiczny, gastronomiczny, kolor biały, -cukier do herbaty i kawy, podany w cukiernicy lub w saszetkach jednorazowych nie mniej niż 4 g -śmietanka o kawy, jednorazowa płynna w jednorazowym pojemniku, nie mniej niż 10g lub sypana jednorazowa tzw. zabielacz do kawy) nie mniej niż 4 g, -woda mineralna gazowana i niegazowana w jednorazowej butelce nie mniej niż 200 ml., -bułka szkoleniowa nie mniej niż 180 g - w skład której wchodzi: masło, wędlina min. jeden plaster, ser żółty min. jeden plaster, pomidor lub ogórek, nie mniej niż, pomidor: 2 plastry, ogórek: min.4 plastry, sałata; bułka zapakowana tak, aby można ją podać uczestnikowi szkolenia zapewniając higienę np. owinięta w folię spożywczą, -ciepły posiłek podany w jednorazowym naczyniu wraz ze sztućcami i serwetkami serwetki nie mniej niż 2 szt. na osobę lub w przypadku dań płynnych w kociołku utrzymującym stałe ciepło i miseczce wraz ze sztućcami: -pierogi (mięsne lub ruskie) - nie mniej niż 7 szt. na osobę, -gulasz lub danie gulaszowe (np. bogracz) - min. 250 g na osobę, podane z bułką, -kotlet mielony ( nie mniej niż 110 g, w tym nie mniej niż 70 g mięsa) -kotlet schabowy z mięsa wieprzowego (nie mniej niż 130 g, w tym nie mniej niż 80 g mięsa) -kotlet schabowy z piersi kurczaka (nie miej niż 130 g, w tym nie mniej niż 80 g mięsa) -naleśniki wytrawne (z warzywami i sosem, np. ziołowym, czosnkowym) - nie mniej niż 3 szt. na osobę, -naleśniki słodkie (z serem białym i/lub owocami i serem białym) - nie mniej niż 3 szt. na osobę, -placek po węgiersku (z mięsem wieprzowo-wołowym) - nie mniej niż 450 g. dodatki do dań: -produkt skrobiowy, przetworzony naturalnie: ziemniaki ugotowane - tłuczone ( nie mniej niż. 180 g.), -kluski śląskie (1 szt. nie mnie niż 20g) - nie mniej niż 6 szt. na osobę, -ryż ugotowany - nie mniej niż 120g, -kasza gryczana - nie mniej niż 120 g, -kasza jaglana - nie mniej niż 120 g, surówki/sałatki: -zestaw surówek (wykonana ze świeżych warzyw, nie mniej niż trzy rodzaje na zestaw) - nie mniej niż 130 g, -buraczki na ciepło - nie mniej niż 120 g. -marchewka z groszkiem - nie mniej niż 12g. -warzywa na parze (marchew, brokuł, kalafior), sos beszamelowy , nie mniej niż 130g. -kapusta kiszona zasmażana - nie mniej niż 130g. -jabłko z marchewką z jogurtem - nie mniej niż 130g. usługa cateringowa wykonywana będzie -na terenie miasta Opola, -dla osób uczestniczących w szkoleniach (1 grupa szkoleniowa - 20 osób; 2 grupa szkoleniowa - 25 osób), -częstotliwość spotkań szkoleniowych - nie mniej niż 4 spotkania w miesiącu, - maksymalnie w okresie objętym umową w latach 2013-2015: 1244 spotkań grup po 20 osób i 40 spotkań grup po 25 osób. - termin wykonania usługi: od podpisania umowy do 15.05.2015 r. 4. Zleceniodawca każdorazowo będzie zlecał wykonanie usługi cateringowej nie później niż na 2 dni przed datą usługi wg zlecenia stanowiącego załącznik nr 1 do umowy, w którym poda miejsce i godzinę dostawy, ilość uczestniczących osób i ilość poszczególnych dań i produktów. 5. W razie konieczności dostarczenie stołów bufetowych wraz z dekoracją (służących do serwowania poczęstunku), usunięcie pozostałych resztek posiłków oraz pozostałych naczyń z miejsca spotkań, całkowite sprzątnięcie, transport w obie strony wyposażenia, produktów i osób, wykorzystywanych przez wykonawcę w trakcie świadczenia usługi. 6. Za pozostawiony sprzęt w trakcie usługi cateringowej odpowiada Wykonawca. 7. W cenie poszczególnych pozycji wymienionych wyżej podając cenę w ofercie Wykonawca zawiera: wykonanie, transport w obie strony (od Wykonawcy do wskazanego miejsca przez Zamawiającego), opakowania (w tym sztućce, naczynia), ewentualne stoły i dekoracje, pracę pracowników Wykonawcy w przygotowaniu usługi we wskazanym miejscu przez Zamawiającego (np. ułożenie cateringu na słotach, ułożenie filiżanek, itp.), posprzątanie. 8. W ramach świadczonych usług Wykonawca będzie dostarczał catering sukcesywnie, zgodnie ze zgłaszanym każdorazowo zapotrzebowaniem Zamawiającego na wskazane spotkanie.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555200001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.modn.opole.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach