Miejski Ośrodek Doskonalenia Nauczycieli w Opolu ogłasza przetarg
- Adres: 45-760 Opole, ul. Walerego Wróblewskiego 7
- Województwo: opolskie
- Telefon/fax: tel. 0-77 402 45 10 , fax. 0-77 402 45 11
- Data zamieszczenia: 2013-12-05
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Doskonalenia Nauczycieli w Opolu
ul. Walerego Wróblewskiego 7 7
45-760 Opole, woj. opolskie
tel. 0-77 402 45 10, fax. 0-77 402 45 11
REGON: 53231559400000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.modn.opole.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usług cateringowych na potrzeby spotkań szkoleniowo - informacyjnych organizowanych w ramach realizacji projektu Bezpośrednie wsparcie rozwoju szkół poprzez wdrożenie zmodernizowanego systemu doskonalenia nauczycieli w mieście Opolu. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przez usługę cateringową należy rozumieć: 1.Przygotowanie i dostarczenie poczęstunku dla osób uczestniczących w szkoleniach 1 grupa szkoleniowa - 20 osób; 2 grupa szkoleniowa - 25 osób . 2.Ilości dań każdorazowo zostaną określone przez Zamawiającego spośród pozycji opisanych w tabeli poniżej: -kawa rozpuszczalna lub sypana parzona typ MK Cafe lub nie gorsza, podana w termosach - min. 200 ml naparu na jednego uczestnika szkolenia, filiżanka ze spodkiem i łyżeczką wyrób porcelanowy lub ceramiczny, gastronomiczny, kolor biały, -herbata ekspresowa czarna, typ Lipton lub nie gorsza, podana w termosach - min. 200 ml naparu na jednego uczestnika szkolenia, filiżanka ze spodkiem i łyżeczką wyrób porcelanowy lub ceramiczny, gastronomiczny, kolor biały, -cukier do herbaty i kawy, podany w cukiernicy lub w saszetkach jednorazowych nie mniej niż 4 g -śmietanka o kawy, jednorazowa płynna w jednorazowym pojemniku, nie mniej niż 10g lub sypana jednorazowa tzw. zabielacz do kawy) nie mniej niż 4 g, -woda mineralna gazowana i niegazowana w jednorazowej butelce nie mniej niż 200 ml., -bułka szkoleniowa nie mniej niż 180 g - w skład której wchodzi: masło, wędlina min. jeden plaster, ser żółty min. jeden plaster, pomidor lub ogórek, nie mniej niż, pomidor: 2 plastry, ogórek: min.4 plastry, sałata; bułka zapakowana tak, aby można ją podać uczestnikowi szkolenia zapewniając higienę np. owinięta w folię spożywczą, -ciepły posiłek podany w jednorazowym naczyniu wraz ze sztućcami i serwetkami serwetki nie mniej niż 2 szt. na osobę lub w przypadku dań płynnych w kociołku utrzymującym stałe ciepło i miseczce wraz ze sztućcami: -pierogi (mięsne lub ruskie) - nie mniej niż 7 szt. na osobę, -gulasz lub danie gulaszowe (np. bogracz) - min. 250 g na osobę, podane z bułką, -kotlet mielony ( nie mniej niż 110 g, w tym nie mniej niż 70 g mięsa) -kotlet schabowy z mięsa wieprzowego (nie mniej niż 130 g, w tym nie mniej niż 80 g mięsa) -kotlet schabowy z piersi kurczaka (nie miej niż 130 g, w tym nie mniej niż 80 g mięsa) -naleśniki wytrawne (z warzywami i sosem, np. ziołowym, czosnkowym) - nie mniej niż 3 szt. na osobę, -naleśniki słodkie (z serem białym i/lub owocami i serem białym) - nie mniej niż 3 szt. na osobę, -placek po węgiersku (z mięsem wieprzowo-wołowym) - nie mniej niż 450 g. dodatki do dań: -produkt skrobiowy, przetworzony naturalnie: ziemniaki ugotowane - tłuczone ( nie mniej niż. 180 g.), -kluski śląskie (1 szt. nie mnie niż 20g) - nie mniej niż 6 szt. na osobę, -ryż ugotowany - nie mniej niż 120g, -kasza gryczana - nie mniej niż 120 g, -kasza jaglana - nie mniej niż 120 g, surówki/sałatki: -zestaw surówek (wykonana ze świeżych warzyw, nie mniej niż trzy rodzaje na zestaw) - nie mniej niż 130 g, -buraczki na ciepło - nie mniej niż 120 g. -marchewka z groszkiem - nie mniej niż 12g. -warzywa na parze (marchew, brokuł, kalafior), sos beszamelowy , nie mniej niż 130g. -kapusta kiszona zasmażana - nie mniej niż 130g. -jabłko z marchewką z jogurtem - nie mniej niż 130g. usługa cateringowa wykonywana będzie -na terenie miasta Opola, -dla osób uczestniczących w szkoleniach (1 grupa szkoleniowa - 20 osób; 2 grupa szkoleniowa - 25 osób), -częstotliwość spotkań szkoleniowych - nie mniej niż 4 spotkania w miesiącu, - maksymalnie w okresie objętym umową w latach 2013-2015: 1244 spotkań grup po 20 osób i 40 spotkań grup po 25 osób. - termin wykonania usługi: od podpisania umowy do 15.05.2015 r. 4. Zleceniodawca każdorazowo będzie zlecał wykonanie usługi cateringowej nie później niż na 2 dni przed datą usługi wg zlecenia stanowiącego załącznik nr 1 do umowy, w którym poda miejsce i godzinę dostawy, ilość uczestniczących osób i ilość poszczególnych dań i produktów. 5. W razie konieczności dostarczenie stołów bufetowych wraz z dekoracją (służących do serwowania poczęstunku), usunięcie pozostałych resztek posiłków oraz pozostałych naczyń z miejsca spotkań, całkowite sprzątnięcie, transport w obie strony wyposażenia, produktów i osób, wykorzystywanych przez wykonawcę w trakcie świadczenia usługi. 6. Za pozostawiony sprzęt w trakcie usługi cateringowej odpowiada Wykonawca. 7. W cenie poszczególnych pozycji wymienionych wyżej podając cenę w ofercie Wykonawca zawiera: wykonanie, transport w obie strony (od Wykonawcy do wskazanego miejsca przez Zamawiającego), opakowania (w tym sztućce, naczynia), ewentualne stoły i dekoracje, pracę pracowników Wykonawcy w przygotowaniu usługi we wskazanym miejscu przez Zamawiającego (np. ułożenie cateringu na słotach, ułożenie filiżanek, itp.), posprzątanie. 8. W ramach świadczonych usług Wykonawca będzie dostarczał catering sukcesywnie, zgodnie ze zgłaszanym każdorazowo zapotrzebowaniem Zamawiającego na wskazane spotkanie. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 555200001
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Nie dotyczy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.modn.opole.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Na kompleksowa obsługę żywienia pacjentów Ośrodka Leczenia Odwykowego w Woskowicach Małych polegającą na przygotowaniu, dostarczeniu i wydaniu posiłków określonych w załączniku nr 1 do SWIZ w ilości 60 000 osobodni żywieniowych, oraz myciu naczyń i odbiorze odpadów.
Dodano: 2016-07-14 - Usługa cateringow w ramach operacji Innowacyjne rozwiązania w technologiach uprawy roślin rolniczych oraz nowości odmianowe na polu doświadczalnym Opolskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Łosiowie
Dodano: 2016-04-07 - Usługi cateringowe na potrzeby szkoleń, spotkań i warsztatów organizowanych w ramach projektu pn. Bioróżnorodność Opolszczyzny - skarbem dziedzictwa przyrodniczego realizowanego przez Departament Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Nr postępowania: DOA-IV.272.14.2016.
Dodano: 2016-03-24 - Świadczenie usług cateringowych i dostarczanie posiłków na potrzeby spotkań o różnej randze organizowanych w ramach Planu operacyjnego KSOW 2014-2020 dla Województwa Opolskiego na lata 2016-2017 w ramach 3 zadań: 1) Zlecenie usługi cateringowej na szkolenia 2) Zlecenie usługi cateringowej na VII Festiwal Piosenki Turystycznej 3) Zlecenie usługi cateringowej na spotkania informacyjno-konsultacyjne PROW 2014-2020 w 2016r
Dodano: 2016-03-23 - Usługi cateringowe
Dodano: 2016-02-22 - Świadczenie usługi całodobowego wyżywienia pacjentów na rzecz SP ZOZ w Kędzierzynie-Koźlu - NLP.2015.21
Dodano: 2015-11-09 - Świadczenie usługi całodobowego wyżywienia pacjentów na rzecz SP ZOZ w Kędzierzynie-Koźlu-NLP.2015.20
Dodano: 2015-10-26 - Przygotowanie, dostarczanie i przekazywanie na oddziały szpitalne Powiatowego Centrum Zdrowia w Kluczborku oraz Zakładu Opiekuńczo - Leczniczego w Wołczynie posiłków i odbiór odpadów pokonsumpcyjnych nr sprawy: ZP 14/15
Dodano: 2015-09-02 - Na kompleksową obsługę żywienia pacjentów Ośrodka Leczenia Odwykowego w Woskowicach Małych polegająca na przygotowaniu, dostarczeniu i wydaniu posiłków określonych w załączniku nr 1 do SIWZ w ilości 47000 osobodni żywieniowych, oraz myciu naczyń i odbiorze odpadów
Dodano: 2015-03-13 - Na kompleksową obsługę żywienia pacjentów Ośrodka Leczenia Odwykowego w Woskowicach Małych polegająca na przygotowaniu, dostarczeniu i wydaniu posiłków określonych w załączniku nr 1 do SIWZ w ilości 51000 osobodni żywieniowych, oraz myciu naczyń i odbiorze odpadów.
Dodano: 2015-02-27