Publiczne Przedszkole nr 1 w Osielsku ogłasza przetarg
- Adres: 86-031 Osielsko, Bałtycka 21
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2023-01-12
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Publiczne Przedszkole nr 1 w Osielsku
Bałtycka 21
86-031 Osielsko, woj. kujawsko-pomorskie
REGON: 364266173 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.przedszkole1osielsko.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie usług cateringowych na potrzeby Publicznego Przedszkola nr 1 w Osielsku - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiot zamówienia obejmuje realizację usługi cateringowej polegającej na przygotowaniu i dostarczeniu do wskazanego pomieszczenia w przedszkolu, całodziennego wyżywienia ( dalej w treści SWZ – posiłków ) wraz z napojami dla maksymalnie około 150 dzieci dziennie w wieku od 2,5-6 lat. Zakres przedmiotu zamówienia obejmuje: przygotowanie trzech posiłków dziennie (tj. śniadania I, śniadania II, dwudaniowe obiady, oraz napoje) dla około 150 dzieci (liczba dzieci może ulec zmianie), możliwości zamawiania posiłków w dwóch wariantach: Wariant I - posiłki całodzienne + napoje, Wariant II – śniadania I i II + napoje, wartość kaloryczna posiłków: 1200-1450 kcal. Posiłki wraz z napojami będą dostarczane od poniedziałku do piątku w godzinach: śniadanie I + śniadanie II do 7:00, dwudaniowy obiad do 12:00. Szczegóły składu posiłków zawarto w załączniku Nr 6 do SWZ.Powyższe dane mogą ulec zmianie w zależności od okresu i frekwencji dzieci w przedszkolu oraz zmian dokonywanych przez rodziców w trakcie roku szkolnego, dotyczących godzin pobytu dziecka w przedszkolu, z wyłączeniem dni ustawowo wolnych od pracy, wakacji letnich (w terminie podanym wcześniej przez Dyrektora Przedszkola), koniecznością czasowego zamknięcia przedszkola lub zawieszenia zajęć oraz sytuacjami niezależnymi od Zamawiającego. Liczba posiłków jest znacznie niższa w okresie Świąt Bożego Narodzenia, Świąt Wielkanocnych oraz w czasie ferii zimowych i ferii letnich. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu, dotyczące:1) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym – nie stawia się wymagań;2) sytuacji ekonomicznej i finansowej – nie stawia się wymagań;3) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile to wynika z odrębnych przepisów :O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy : posiadają wpis zakładu do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez właściwego terenowo Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego, włącznie z uzyskaniem zatwierdzenia obiektu, w którym działalność jest prowadzona, posiadają zezwolenia na prowadzenie działalności wydane przez właściwego terenowo (ze względu na siedzibę zakładu lub miejsce prowadzenia przez zakład działalności) Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego (PPIS),Ocena spełniania warunku będzie dokonana na podstawie złożonego oświadczenia wg wzoru załącznika Nr 2 do SWZ oraz dokumentów potwierdzających spełnianie wymagań, na zasadzie spełnia/nie spełnia;4) zdolności technicznej lub zawodowej dotyczącej :a) doświadczenia :O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy w okresie ostatnich trzech lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonali lub wykonują co najmniej trzy usługi dostarczania posiłków do przedszkoli ( w tym śniadania + obiad ) dla min 100 dzieci w wieku 2,5 – 6 lat, świadczoną przez okres co najmniej 6 miesięcy o wartości każdej usługi nie mniejszej niż 250.000 zł brutto.Ocena spełniania warunku będzie dokonana na podstawie złożonego wykazu wykonanych lub wykonywanych usług i dokumentów potwierdzających, że usługi te zostały wykonane czy są wykonywane z należytą starannością, na zasadzie spełnia/nie spełnia;b) osób zdolnych do wykonania zamówienia :O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia tj. koordynatorem – osobą posiadającą co najmniej wykształcenie średnie będącą w stałej osobistej dyspozycji do Zamawiającego, spełniającą wymagania, o których mowa w rozdziale IV pkt 4 ppkt. 14 - 17 SWZ, niezbędną ilością osób ( min. 3 ) odpowiedzialnych za przygotowywanie posiłków, posiadających kwalifikacje kucharza, niezbędnym personelem pomocniczym.Każda osoba, która ma kontakt z żywnością posiada aktualne orzeczenie lekarskie do celów sanitarno-epidemiologicznych z wpisem do książeczki sanepidu ( dotyczy wszystkich osób wymienionych w tym warunku ).Ocena spełniania warunku będzie dokonana na podstawie złożonego wykazu osób oraz kopii książeczek sanepidu, na zasadzie spełnia/nie spełnia;c) potencjału technicznego :O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy dysponują odpowiednim potencjałem technicznym w celu realizacji zamówienia tj. dysponują lokalem odpowiednio przygotowanym i wyposażonym, spełniającym wszelkie wymagania zgodnie z obowiązującymi przepisami dla lokali zbiorowego żywienia, a zwłaszcza z odpowiednio przystosowanym zapleczem kuchennym (zgodnie z wymaganiami HACCP) i węzłem sanitarnym dla personelu, dysponują lokalem posiadającym uregulowaną sytuację prawną oraz aktualne zezwolenie na ten lokal wydane przez PPIS, dysponują lokalem spełniającym wymagania higieniczno-sanitarne w zakładach produkujących lub wprowadzających do obrotu środki spożywcze, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 kwietnia 2004 r. w sprawie wymagań higieniczno-sanitarnych w zakładach produkujących lub wprowadzających do obrotu środki spożywcze, posiadają opracowany i wdrożony System zapewniania jakości i bezpieczeństwa HACCP, posiadają min. dwa pojazdy odpowiednio przystosowane i posiadające wymagane zezwolenia PPIS do przewozu żywności : Marka ………………………….. Nr rejestr. …………………….. Marka ………………………….. Nr rejestr. ……………………..Ocena spełniania warunku zostanie oceniona na podstawie złożonego oświadczenia wg wzory załącznika nr 2 oraz informacji zawartych w załączniku nr 1 Formularz ofertowy – na zasadzie spełnia/ nie spełnia.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-01-23
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usługi cateringowej w zakresie przygotowania i dostarczenia transportem wykonawcy ciepłych posiłków dla uczestników Dziennego Domu Senior+ w Łąkiem na rok 2024
Dodano: 2024-04-27 - Świadczenie usług cateringowych dla jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy w ramach organizowanych konferencji naukowych
Dodano: 2024-04-09 - Świadczenie usługi cateringowej dla uczestników Dziennego Domu Pomocy Społecznej przy ul. Rydygiera 30/32 w Toruniu
Dodano: 2024-02-23 - Świadczenie usług cateringowych w związku z organizacją szkoleń przez Centrum Szkolenia Strzeleckiego Lasów Państwowych im. Jana Wendy w 2024 roku
Dodano: 2024-02-23 - Przygotowanie, wydawanie i umożliwienie spożycia obiadów oraz zorganizowanie kolacji wigilijnej na rzecz podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej
Dodano: 2024-01-25 - "Świadczenie usług wyżywienia dla uczestników dla Dziennego Domu Pomocy przy ul. Królowej Bony 2 w Świeciu"
Dodano: 2024-01-18 - Świadczenie usługi cateringowej w zakresie przygotowania i dostarczenia transportem wykonawcy ciepłych posiłków dla uczestników Dziennego Domu Senior+ w Łąkiem na rok 2024
Dodano: 2024-01-15 - Świadczenie usługi cateringowej dla uczestników Dziennego Domu Pobytu prowadzonego przez Toruńskie Centrum Usług Społecznych
Dodano: 2024-01-13 - Świadczenie usługi cateringowej dla uczestników Dziennego Domu Pobytu prowadzonego przez Toruńskie Centrum Usług Społecznych
Dodano: 2024-01-12 - Świadczenie usługi cateringowej dla uczestników 3 Dziennych Domów Pobytu prowadzonych przez Toruńskie Centrum Usług Społecznych
Dodano: 2024-01-12