Przetargi.pl
„Świadczenie usług cateringowych dla Zespołu Szkół Samorządowych w Roczynach ”

Zespół Szkół Samorządowych w Roczynach ogłasza przetarg

  • Adres: 34-120 Andrychów, Roczyny, ul. Szkolna
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 33 875 14 33, , fax. 33 875 14 23
  • Data zamieszczenia: 2019-05-21
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Szkół Samorządowych w Roczynach
    Roczyny, ul. Szkolna 10
    34-120 Andrychów, woj. małopolskie
    tel. 33 875 14 33, , fax. 33 875 14 23
    REGON: 35654116000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zss-roczyny.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Jednostka budżetowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    „Świadczenie usług cateringowych dla Zespołu Szkół Samorządowych w Roczynach ”
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest: Świadczenie usług cateringowych (zupy oraz drugiego dania obiadowego wraz z kompotem) dla stołówki Szkoły Podstawowej Zespołu Szkół Samorządowych w Roczynach oraz (pełny zestaw: śniadania, zupy i drugiego dania obiadowego wraz z kompotem, podwieczorku oraz śniadania i herbaty) dla dzieci 3-6 letnich Przedszkola przy Zespole Szkół Samorządowych w Roczynach. Wykaz zestawów w ramach śniadania dla Przedszkola Zestaw 1: Płatki kukurydziane z miodem 20g, mleko 200ml, chleb siedem ziaren 70g, masło 10g, ser żółty 15g. Kiełbaski cielęce 20g na ciepło, chleb 70g, masło 10g, kawa z mlekiem 150 ml. Chleb 70g, masło 10g, kiełbasa drobiowa 20g, pomidor 10g, kakao 150 ml. Wek 70g, masło 10g, zielona sałata 5g, wędlina drobiowa 20g, napój z cytryną 150 ml. Bułka 70g, masło 10g, szynka 20g, pomidor 10g, napój z sokiem 150 ml. Zestaw 2: Płatki z cynamonem 20g, mleko 200ml, chleb słonecznikowy 70g, masło 10g, ser topiony 20g. Chleb graham 70g, masło 10g, pasta jajeczna 30g, napój z cytryną 150 ml. Bułka kajzerka 70g, masło 10g, kiełbasa żywiecka 20g, ogórek kiszony 10g + kawa zbożowa z mlekiem 150 ml. Płatki czekoladowe 20g, mleko 200ml, chleb 70g, masło 10g, ser żółty 20g + pomidor 10g. Chleb słonecznikowy 70g, masło 10g, pasta z tuńczyka 20g, szczypiorek 5g, kakao 150 ml. Zestaw 3: Rogalik maślany 70g, masło 10g, dżem owocowy 10g, kakao 15 ml. Kiełbaski drobiowe 30g, wek 70g, masło 10g, ketchup 10g, napój owocowy 150 ml. Bułka 70g, masło 10g, kiełbasa krakowska 20g, sałata zielona 5g, napój z sokiem 150 ml. Chleb 70g, masło 10g, ser żółty 15g, rzodkiewka 10g, szczypiorek 5g, kawa zbożowa z mlekiem 150 ml. Płatki czekoladowe 20g, mleko 200 ml, chleb siedem ziaren 70g, masło 10g, pomidor 15g. Zestaw 4: Bułka kajzerka 70g, masło 10g, ser żółty 20g, szczypior, pomidor 15g, napój z cytryną 150 ml. Pieczywo 70g, jajko gotowane na twardo z majonezem 50g, szynka indycza 20g, masło 10g, ogórek zielony 10g, napój z sokiem 150 ml. Pieczywo - 7 ziaren 70g, serek twarogowy na słodko 40g, masło 10g, napój z sokiem malinowym 150 ml. Wek 70g, filet z indyka 20g, masło 10g, sałata kawa zbożowa z mlekiem 150 ml. Chleb razowy 70g, pieczony pasztet indyczy 20g, papryka konserwowa 10g, pomidor 20g, masło 10g, napój z cytryną 150 ml. Wykaz herbat: Herbata z cytryną- 250 ml Herbata owocowa -250ml Herbata z sokiem - 250ml Wykaz zestawów w ramach śniadania dla Przedszkola Zestaw 1: Płatki kukurydziane z miodem 20g, mleko 200ml, chleb siedem ziaren 70g, masło 10g, ser żółty 15g. Kiełbaski cielęce 20g na ciepło, chleb 70g, masło 10g, kawa z mlekiem 150 ml. Chleb 70g, masło 10g, kiełbasa drobiowa 20g, pomidor 10g, kakao 150 ml. Wek 70g, masło 10g, zielona sałata 5g, wędlina drobiowa 20g, napój z cytryną 150 ml. Bułka 70g, masło 10g, szynka 20g, pomidor 10g, napój z sokiem 150 ml. Zestaw 2: Płatki z cynamonem 20g, mleko 200ml, chleb słonecznikowy 70g, masło 10g, ser topiony 20g. Chleb graham 70g, masło 10g, pasta jajeczna 30g, napój z cytryną 150 ml. Bułka kajzerka 70g, masło 10g, kiełbasa żywiecka 20g, ogórek kiszony 10g + kawa zbożowa z mlekiem 150 ml. Płatki czekoladowe 20g, mleko 200ml, chleb 70g, masło 10g, ser zółty 20g + pomidor 10g. Chleb słonecznikowy 70g, masło 10g, pasta z tuńczyka 20g, szczypiorek 5g, kakao 150 ml. Zestaw 3: Rogalik maślany 70g, masło 10g, dżem owocowy 10g, kakao 15 ml. Kiełbaski drobiowe 30g, wek 70g, masło 10g, ketchup 10g, napój owocowy 150 ml. Bułka 70g, masło 10g, kiełbasa krakowska 20g, sałata zielona 5g, napój z sokiem 150 ml. Chleb 70g, masło 10g, ser żółty 15g, rzodkiewka 10g, szczypiorek 5g, kawa zbożowa z mlekiem 150 ml. Płatki czekoladowe 20g, mleko 200 ml, chleb siedem ziaren 70g, masło 10g, pomidor 15g. Zestaw 4: Bułka kajzerka 70g, masło 10g, ser żółty 20g, szczypior, pomidor 15g, napój z cytryną 150 ml. Pieczywo 70g, jajko gotowane na twardo z majonezem 50g, szynka indycza 20g, masło 10g, ogórek zielony 10g, napój z sokiem 150 ml. Pieczywo - 7 ziaren 70g, serek twarogowy na słodko 40g, masło 10g, napój z sokiem malinowym 150 ml. Wek 70g, filet z indyka 20g, masło 10g, sałata 5g kawa zbożowa z mlekiem 150 ml. Chleb razowy 70g, pieczony pasztet indyczy 20g, papryka konserwowa 10g, pomidor 20g, masło 10g, napój z cytryną 150 ml. Wykaz zestawów zup: Zestaw 1: Rosół z makaronem - 300 ml. Zupa ogórkowa z ryżem - 300 ml. Zupa pomidorowa z makaronem - 300 ml. Zupa jarzynowa z ziemniakami - 300 ml. Żurek z ziemniakami i białą kiełbasą - 300 ml. Zestaw 2: Zupa Grysikowa na rosole - 300 ml. Krupnik zabielany z ziemniakami - 300ml. Barszcz ukraiński – 300 ml. Barszcz biały z jajkiem – 300 ml. Zupa koperkowa z makaronem – 300 ml. Zestaw 3: Zupa kalafiorowa z makaronem – 300 ml. Zupa grochowa z boczkiem i marchewką- 300 ml. Krem z kurczaka z grzankami - 300 ml. Zupa ogórkowa z ryżem – 300 ml. Zupa dyniowa (krem) z kulkami ptysiowymi – 300 ml. Zestaw 4: Kapuśniak z ziemniakami – 300 ml Zupa ziemniaczana z fasolą „Jaś” zabielana śmietanką – 300 ml. Zupa pieczarkowa z ziemniakami zabielana śmietanką – 300 ml. Rosół z lanym ciastem – 300 ml. Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami – 300 ml. Wykaz zestawów w ramach drugiego dania obiadowego wraz z kompotem: ZESTAW I: pierogi leniwe 200g + masło 10g + cukier 10g + kompot 150 ml. ZESTAW II: Kotlet mielony indyczo-wieprzowy 70g + ziemniaki 100g + mizeria 100g + kompot 150 ml. ZESTAW III: Paluszki rybne z fileta 70g + ziemianki 100g + surówka z kiszonej kapusty 100g + kompot 150ml. ZESTAW IV: Kotlet z kurczaka 70g + ziemniaki 100g + mizeria ze śmietanką i koperkiem 100g + kompot 15 ml. ZESTAW V: Spaghetti z mięsem 200g + kompot 150 ml. ZESTAW VI: Filet z indyka 70g + ziemniaki 100g + kapusta pekińska z sosem winegret 100g + kompot 150 ml. ZESTAW VII: Naleśniki z serem białym i dżemem niskosłodzonym 100 g + cukier puder 10g + kompot 150 ml. ZESTAW VIII: Filet rybny panierowany 70g + ziemniaki 100g + surówka z marchwi 100g + kompot 150ml. ZESTAW IX: Kurczak w jarzynach 100g + ryż na sypko 45g + sos beszamelowy 20g + kompot 150 ml. ZESTAW X: Bitki wołowe 100g + ziemniaki 100g + sałatka szwedzka 100g + kompot 150 ml. ZESTAW XI: Pierogi owocowe 200g + masło 10g + cukier 10g + kompot 150 ml. ZESTAW XII: Pieczeń z indyka w sosie śmietankowym 80g + ziemniaki 100g + ogórek kiszony 100g + kompot 150 ml. ZESTAW XIII: Racuchy z jabłkami i konfiturą, cukier puder 250g + kompot 150 ml. ZESTAW XIV: Risotto drobiowe 70 g + kasza jaglana 45g + sos pomidorowy 10g + kompot 150ml. ZESTAWXV: Pulpety w sosie własnym 80g + ziemniaki 100g + buraki 100g + kompot 150 ml. ZESTAW XVI: Gulasz po węgiersku 100g + kluski śląskie 100g + sałatka z czerwonej kapusty 100g + kompot 150 ml. ZESTAW XVII: Kartacze z mięsem okraszone cebulką 200g + kompot truskawkowy 150 ml. ZESTAW XVIII: Chickeny z kurczaka 70g + ziemniaki 100g + surówka marchwi i jabłka 100g + kompot 15 ml. ZESTAW XIX: Kluski na parze 200g + polewa truskawkowa 30g + kompot 150 ml. ZESTAW XIX: Kotleciki jajeczno-warzywne 70g + ziemniaki 100g + sałata lodowa z warzywami i sosem winegret 100g + kompot 150ml. ZESTAW XX: Pierogi z serem białym 200g + masło 10g + cukier 10g + kompot 150 ml. ZESTAW XXI: Kotleciki rybne 70g + ziemniaczki pieczone 100 g + surówka wielowarzywna 150g + kompot 150 ml. ZESTAW XXII: zapiekanka ziemniaczano-warzywna z kiełbasą 200g + kompot 150 ml. ZESTAW XXIII: Bigos z mięsem i kiełbasą 150 g + ziemniaki 100g + kompot wieloowocowy 150 ml. ZESTAW XXIV: Devolay 70g + ziemniaki 100g + surówka z kapusty pekińskiej 100 g + kompot z wiśni 150ml. ZESTAW XXV: Filet z kurczaka zwijany z serem 70g+ ziemniaki puree 100g + surówka z czerwonej kapusty 150 g + kompot truskawkowy 150 ml. ZESTAW XXVI: Knedle ziemniaczane z mięsem 200 g + kompot 150 ml. ZESTAW XXVII: kotlet schabowy panierowany 70 g + ziemniaki 100 g + kapusta zasmażana 100 g + kompot 150ml. Wykaz zestawów podwieczorków: Zestaw 1: Wek 50g + masło 10g + pasta jajeczna 20g + napój z cytryną 150 ml. Ciasto drożdżowe z truskawkami 70g + napój z sokiem wiśniowym 150 ml. Jogurt owocowy 150g. + herbatnik Kisiel owocowy 150g. + owoc sezonowy Koktajl truskawkowy 200 ml + bułka cynamonowa z masłem Zestaw 2: Banan 150g. + ciastko zbożowe Wafle przekładane masą toffi 70g. Kołacz makowo-serowy 70g + napój owocowy 150 ml. Budyń z sokiem owocowym 150g. Jabłecznik 100g + napój 150 ml. Zestaw 3: Babka cytrynowa 150g + kakao 150 ml. Chleb 50g + masło 10g + pasta z makreli 20g + napój z cytryną 150 ml. Galaretka owocowa 150g, + biszkopt + owoc sezonowy Ciasto biszkoptowe z nadzieniem owocowym 70g + napój owocowy z dzika różą 150 ml. Graham 50g + masło 10g + ser żółty 10g + kakao 150 ml. Zestaw 4: Ciasto murzynek 100g + napój owocowy 150 ml. Owoc sezonowy + herbatnik + napój z sokiem 150 ml. Budyń z bitą śmietaną 15 g + biszkoptowa rurka Kanapka wiosenna z wędliną i warzywami 150g + napój z sokiem owocowym 150 ml. Wek 50 g + masło 10g + polędwica drobiowa 10g + napój z sokiem malinowym150 ml. Zobowiązuje się Wykonawcę do dostarczania porcji różnorodnych owoców tzn. jednego dnia są to np. jabłka, drugiego dnia gruszki, mandarynki lub inne owoce sezonowe. Porcja nie może być mniejsza niż 100 g owocu. Wykaz zestawów zup oraz drugiego dania obiadowego wraz z kompotem dla Szkoły Podstawowej: Zestaw 1: Rosół z makaronem - 300 ml. Zupa ogórkowa z ryżem - 300 ml. Zupa pomidorowa z makaronem - 300 ml. Zupa jarzynowa z ziemniakami - 300 ml. Żurek z ziemniakami i białą kiełbasą - 300 ml. Zestaw 2: Zupa Grysikowa na rosole - 300 ml. Krupnik zabielany z ziemniakami - 300ml. Barszcz ukraiński – 300 ml. Barszcz biały z jajkiem – 300 ml. Zupa koperkowa z makaronem – 300 ml. Zestaw 3: Zupa kalafiorowa z makaronem – 300 ml. Zupa grochowa z boczkiem i marchewką- 300 ml. Krem z kurczaka, kukurydzy i warzyw z grzankami - 300 ml. Zupa ogórkowa z ryżem – 300 ml. Zupa dyniowa (krem) z kulkami ptysiowymi – 300 ml. Zestaw 4: Kapuśniak z ziemniakami – 300 ml Zupa ziemniaczana z fasolą „Jaś” zabielana śmietanką – 300 ml. Zupa pieczarkowa z ziemniakami zabielana śmietanką – 300 ml. Rosół z lanym ciastem – 300 ml. Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami – 300 ml. Wykaz zestawów w ramach drugiego dania obiadowego wraz z kompotem: ZESTAW I: pierogi leniwe 200g + masło 10g + cukier 10g + kompot 150 ml. ZESTAW II: gołąbki w sosie pomidorowym 400 g + kompot 200 ml + owoc sezonowy ZESTAW III: kotlet drobiowy 100 g + ziemniaki 220 g + buraczki 170 g + kompot 200 ml + owoc sezonowy ZESTAW IV : gulasz wieprzowy 100g + kasza jęczmienna 220g + ogórek konserwowy 170g + kompot 200ml + owoc sezonowy ZESTAW V: filet z dorsza 100 g + ziemniaki 220 g + surówka z porów z jabłkiem i marchewką 170 g + kompot 200 ml+ owoc sezonowy ZESTAW VI: kotlet schabowy 100 g. + ziemniaki 220 g. + kapusta zasmażana 170g + kompot 200 ml. + owoc sezonowy ZESTAW VII : gyros z kurczaka 100 g + ryż 220 g + surówka z selera 170 g + kompot 200 ml + owoc sezonowy ZESTAW VIII : filet z kurczaka w płatkach 100g + ziemniaki 220g + buraczki 170g + kompot 200 ml+ owoc sezonowy ZESTAW IX : makaron pene z sosem alla bolonez i serem 400 g + kompot 200 ml+ owoc sezonowy ZESTAW X: makaron świderki z białym serem 400 g + kompot 200 ml + owoc sezonowy ZESTAW XI: kurczak w sosie słodko-kwaśnym 300 g + ryż 100 g + kompot 200 ml+ owoc sezonowy ZESTAW XII: udko z kurczaka 100 g + ziemniaki 220 g + marchewka z groszkiem 170 g + kompot 200 ml+ owoc sezonowy ZESTAW XIII: klopsy w sosie pieczarkowym 100 g + ziemniaki 220 g + surówka z kapusty pekińskiej 170 g + kompot 200 ml + owoc sezonowy ZESTAW XIV: filet drobiowy w cieście100 g + ziemniaki 220 g + buraczki 170 g + kompot 200 ml + owoc sezonowy ZESTAW XV: naleśniki z serem i dżemem truskawkowym 400 g + kompot 200 ml. + owoc sezonowy ZESTAW XVI: zrazy z boczkiem i marchewką 100 g + ziemniaki 220 g + bukiet jarzyn 170 g + kompot 200 ml + owoc sezonowy ZESTAW XVII: pieczeń wieprzowa 100 g + kluski śląskie 220 g + kapusta czerwona 170 g + kompot 200 ml + owoc sezonowy ZESTAW XVIII: kotlet drobiowy 100 g + ziemniaki 220 g + surówka z selera 170 g + kompot 200 ml+ owoc sezonowy ZESTAW XIX: pierogi z owocami 400 g + kompot 200 ml + owoc sezonowy ZESTAW XX: łazanki z kapustą i pieczarkami 400 g + kompot 200 ml + owoc sezonowy ZESTAW XXI: Rolada indycza z farszem mięsno-warzywnym 100g + ziemniaczki pieczone 220g + surówka wielowarzywna 170g + kompot 150 ml + owoc sezonowy ZESTAW XXII: Zapiekanka z kiełbasą 400g + kompot 150 ml + owoc sezonowy ZESTAW XXIII: Bigos z mięsem i kiełbasą 150 g + ziemniaki 220g + kompot wieloowocowy 150 ml. + owoc sezonowy ZESTAW XXIV: Devolay 100g + ziemniaki 220g + surówka z kapusty pekińskiej 170g + kompot z wiśni 150ml + owoc sezonowy ZESTAW XXV: Filet z kurczaka zwijany z serem 100g + ziemniaki puree 220g + surówka z czerwonej kapusty 170 g + kompot truskawkowy 150 ml + owoc sezonowy ZESTAW XXVI: Kartacze z mięsem okraszone cebulką 400 g + kompot 150 ml. + owoc sezonowy ZESTAW XXVII: Schab duszony 100 g + ziemniaki 220 g + kapusta zasmażana 170g + kompot 150ml. + owoc sezonowy Wykonawca będzie dostarczał posiłki w poszczególnych dniach żywienia zgodnie z kolejnością zestawów zup oraz zestawów drugiego dania obiadowego oraz zestawów dla Przedszkola z pkt. I niniejszej SIWZ. W przypadku większej liczby dni żywienia w danym miesiącu wydawane będą kolejne zestawy obiadowe poczynając od pierwszego w wykazie. Raz w tygodniu (piątek) serwowana jest potrawa bezmięsna. Zamawiający zastrzega możliwość korekty jadłospisu do siódmego dnia każdego miesiąca w formie pisemnej. A) Zamawiający planuje, że: - dziennie do Szkoły Podstawowej należy dostarczyć 140 obiadów (drugie danie obiadowe wraz z kompotem) oraz 40 zup. W roku szkolnym 2019 /2020 należy dostarczyć 26 180 obiadów (drugie danie obiadowe wraz z kompotem ) tj. 140 obiadów x 187 dni, oraz 7 480 zup tj. 40 zup x 187 dni, - dziennie do Przedszkola należy dostarczyć 125 śniadań, 125 obiadów (drugie danie obiadowe wraz z kompotem), 125 zup, 125 podwieczorków. W roku szkolnym 2019/2020 należy dostarczyć 94 500 porcji, tj. 125 śniadań x 252 dni, 125 obiadów x 252 dni, 125 zup x 252 dni oraz 125 podwieczorków x 252 dni. - dziennie do przedszkola należy dostarczyć 25 śniadań, 25 herbat. W roku szkolnym 2019/2020 należy dostarczyć 6 300 porcji, tj. 25 śniadań x 252 dni, oraz 25 herbat x 252 dni tj. 6 300 herbat. B) Zamawiający zastrzega, że liczba posiłków jest zmienna. Zamawiający danego dnia poinformuje Wykonawcę o ilości dostarczanych posiłków. Ilość posiłków będzie się zmieniać w zależności od frekwencji dzieci. Wykonawca nie może mieć w stosunku do Zamawiającego żadnych roszczeń z powodu realizacji umowy w mniejszym zakresie. C) Wszystkie posiłki powinny być przygotowane zgodnie z obowiązującymi normami i przepisami prawa. - Wykonawca będzie przygotowywał posiłki zgodnie z zasadami określonymi w ustawie o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2018 r. poz. 1541tj.) łącznie z przepisami wykonawczymi do tej ustawy. - Jadłospis układany będzie przez Wykonawcę (zaleca się różnorodność i niepowtarzalność dziennych zestawów żywieniowych). - Bezwzględnie należy przestrzegać norm na składniki pokarmowe i produkty spożywcze określone przez Instytut Żywienia i Żywności. Posiłki mają być przygotowane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia dzieci i młodzieży. - Wykonawca będzie przygotowywał posiłki w obiektach lub obiekcie, dla którego Wykonawca posiada decyzję Inspektora Sanitarnego o dopuszczeniu obiektu do przygotowywania posiłków dla potrzeb zbiorowego żywienia dzieci oraz dostarczał posiłki zachowując wymogi sanitarno- epidemiologiczne w zakresie personelu i warunków produkcji oraz weźmie odpowiedzialność za ich przestrzeganie. - Wykonawca zobowiązany jest do przygotowania posiłków o najwyższym standardzie, na bazie produktów najwyższej jakości i bezpieczeństwem zgodnie z normami HACCP. Obowiązkiem Wykonawcy jest przechowywanie próbek pokarmowych ze wszystkich przygotowanych i dostarczonych posiłków, każdego dnia przez okres 72 godzin z oznaczeniem daty, godziny, zawartości próbki pokarmowej, z podpisem osoby odpowiedzialnej za pobieranie tych próbek. Za dokumentację z zakresu dobrej praktyki higienicznej i elementy systemu HACCP lub systemu równoważnego dostosowane do warunków cateringowych odpowiada Wykonawca. Zamawiający zastrzega sobie prawo bieżącej kontroli wykonywanej osobiście bądź przez inny wskazany podmiot w zakresie przestrzegania przez Wykonawcę przepisów dotyczących technologii produkcji i jakości wykonywanych usług. D) Wykonawca odpowiada za transport przedmiotu zamówienia zgodnie z wymaganiami sanitarnymi dotyczącymi żywności. - Transport posiłków powinien odbywać się w pojemnikach transportowych - termosach wykonanych z polipropylenu z podwójnymi ściankami izolującymi zapewniających właściwą ochronę i temperaturę oraz jakość przewożonych potraw środkami transportu przystosowanymi do przewozu żywności. - Dostarczenie posiłków z miejsca produkcji do pomieszczenia dystrybucji w szkole realizowane będzie przez Wykonawcę na jego koszt. - Wykonawca dostarczy szczelne pojemniki na odpady żywnościowe. Po spożyciu posiłków Wykonawca usunie tego samego dnia z terenu szkoły wszelkie odpady żywnościowe na swój koszt. - Koszty związane z myciem zastawy obiadowej, sprzątaniem kuchni ponosić będzie Zamawiający. - Wykonawca przyuczy na swój koszt obsługę stołówki Zamawiającego do wydawania posiłków ( porcjowanie posiłków ) przez pierwszy tydzień żywienia . E) Koszty związane z myciem termosów - pojemników transportowych ponosić będzie Wykonawca i zobowiązuje się do ich mycia w swojej siedzibie. Koszty te są ujęte przez Wykonawcę w cenie dostarczonych posiłków. F) Posiłki dla Szkoły Podstawowej będą wydawane na zastawie obiadowej (140 sztuk dużych talerzy i 40 talerzy głębokich na zupy, sztućce: widelce, noże po - 140 szt. oraz łyżki 40 sztuk– użyczonej nieodpłatnie Zamawiającemu przez Wykonawcę na okres obowiązywania umowy. G) Posiłki dla Przedszkola będą wydawane na zastawie obiadowej (125 sztuk dużych talerzy i 125 głębokich talerzy na zupy, sztućce: widelce, noże po - 125 szt. oraz łyżki 125 sztuk.) – użyczonej nieodpłatnie Zamawiającemu przez Wykonawcę na okres obowiązywania umowy. - Wykonawca użyczy także nieodpłatnie Zamawiającemu: trzykomorowy lub czterokomorowy podgrzewacz (z niezależną regulacją temperatur na każdą komorę do pojemników transportowych z posiłkami - 1 szt., zamawiający będzie wydawał obiady na kilku przerwach międzylekcyjnych ) środki myjące przeznaczone do zmywarki, termometr do mierzenia temperatury potraw na okres obowiązywania umowy. Ponadto w razie awarii Wykonawca użyczy nieodpłatnie zmywarki Zamawiającemu. - Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności finansowej za zniszczenie i uszkodzenie termosów pojemników i podgrzewaczy z przyczyn niezależnych od Zamawiającego oraz za stłuczenie w trakcie użytkowania 10% zastawy użyczonej przez Wykonawcę. - Braki w zastawie powyżej 10% uzupełni Zamawiający na swój koszt, chyba że do ubytków doszło z winy Wykonawcy. H) Wykonawca gwarantuje, że usługi świadczone będą na najwyższym poziomie, a mianowicie: Dostarczone posiłki muszą być świeże i winny być przyrządzone w dniu dostawy. I) Wykonawca zobowiązuje się do terminowego dostarczania posiłków w okresie od 04.09.2019 r. do 25.06.2020 r. w dniach pracy szkoły z wyłączeniem: ferii zimowych i letnich, dni świątecznych, ustawowo i dodatkowo wolnych dni od zajęć dydaktyczno – wychowawczych, w stałych godzinach przerwy międzylekcyjnej od godz. 10.30 do godz. 11.15 wraz z wniesieniem do stołówki szkolnej. J) Wykonawca zobowiązuje się do terminowego dostarczania i wydawania posiłków dla Przedszkola w okresie od 02.09.2019 r. do 31.08.2020 r. w dniach pracy przedszkola z wyłączeniem: jednego miesiąca ferii letnich, dni świątecznych, ustawowo i dodatkowo wolnych dni od zajęć dydaktyczno – wychowawczych, w stałych godzinach: śniadanie od 08.30- 8.45, obiad od 10.30-11.15. Podwieczorek dostarczony będzie przy obiedzie. W przypadku awarii lub innych nie przewidzianych zdarzeń Wykonawca jest zobowiązany zapewnić posiłki o niezgorszej jakości na swój koszt z innych źródeł.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: W niniejszym postępowaniu Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie określa warunku udziału w postępowaniu
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Oferta musi zawierać: - formularz ofertowy - załącznik nr.1 do SIWZ - oświadczenie wykonawcy załącznik nr. 2 do SIWZ - pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawcy (Wykonawców występujących wspólnie), o ile ofertę składa pełnomocnik - Zobowiązanie podmiotu trzeciego ( jeżeli dotyczy) załącznika nr 6 do SIWZ. W terminie 3 dni od zamieszczenia na stronie internetowej Zamawiającego informacji z otwarcia ofert, o której mowa w art. 86 ust. 5 PZP Wykonawca zobowiązany jest przekazać Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy PZP – załącznik nr 3 wraz ze złożeniem oświadczenia, Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzieleniu zamówienia. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców oświadczenie o którym mowa w rozdz. VI. 1 SIWZ składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Oświadczenie to ma potwierdzać spełnianie warunków udziału w postępowaniu, brak podstaw wykluczenia w zakresie, w którym każdy z Wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu, brak podstaw wykluczenia. Wykonawca, który zamierza powierzyć wykonanie części zamówienia podwykonawcom, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia z udziału w postępowaniu zamieszcza informacje o podwykonawcach w oświadczeniu, o którym mowa w rozdz. VI. 1 SIWZ. Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełnienia - w zakresie, w jakim powołuje się na ich zasoby - warunków udziału w postępowaniu zamieszcza informacje o tych podmiotach w oświadczeniu, o którym mowa w rozdz. VI. 1 SIWZ. Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów na zasadzie określonej w art. 22a ustawy PZP składa zobowiązanie tych podmiotów do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach