Przetargi.pl
Świadczenie usług cateringowych dla Szkoły Podstawowej nr 1 w Kaszowie oraz Szkoły Podstawowej w Mnikowie w okresie od dnia 01.09.2023 r. do dnia 31.12.2023 r.

Gmina Liszki ogłasza przetarg

  • Adres: 32-060 Liszki, Mały Rynek 2
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2023-07-24
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Liszki
    Mały Rynek 2
    32-060 Liszki, woj. małopolskie
    REGON: 351555743
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.liszki.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług cateringowych dla Szkoły Podstawowej nr 1 w Kaszowie oraz Szkoły Podstawowej w Mnikowie w okresie od dnia 01.09.2023 r. do dnia 31.12.2023 r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Zadanie nr 1: Świadczenie usług cateringowych dla Szkoły Podstawowej nr 1 im. Św. Józefa w Kaszowie:a) Adres placówki/ miejsce dostawy: Kaszów 185, 32-060 Liszki,b) Usługa będzie realizowana dla: - 20 uczniów oddziału przedszkolnego (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku przedszkolnym 3-6 lat;- dla 24 uczniów klas I-VIII (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku szkolnym 7-15 lat,c) Termin wykonania: - dla uczniów oddziału przedszkolnego: w okresie od dnia 01.09.2023 r. do dnia 31.12.2023 r.,- dla uczniów klas I-VIII: w okresie od dnia 01.09.2023 r. do dnia 31.12.2023 r.,d) Wykonawca będzie dostarczał posiłki od poniedziałku do piątku w godzinach: - dla uczniów oddziału przedszkolnego: śniadanie i II śniadanie – godz. 8:15, obiad i podwieczorek – godz. 12:00;- dla uczniów klas I-VIII: obiad – godz. 12:00;e) Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy:- dla uczniów oddziału przedszkolnego: 81 dni, tj. 1620 śniadań, 1620 II śniadań, 1620 obiadów dwudaniowych oraz 1620 podwieczorków,- dla uczniów klas I-VIII: 78 dni, tj. 1872 obiadów dwudaniowych.2.Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został zawarty w SWZ w rozdz.II.1.Zadanie nr 2: Świadczenie usług cateringowych dla Szkoły Podstawowej im. Księcia Józefa Poniatowskiego w Mnikowie:a) Adres placówki/ miejsce dostawy: Mników 13, 32-084 Morawica,b) Usługa będzie realizowana dla: - 25 uczniów oddziału przedszkolnego (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku przedszkolnym 3-6 lat;- dla 33 uczniów klas I-VIII (ilość dzieci może ulec zmianie) w wieku szkolnym 7-15 lat,c) Termin wykonania: - dla uczniów oddziału przedszkolnego: w okresie od dnia 01.09.2023 r. do dnia 31.12.2023 r.,- dla uczniów klas I-VIII: w okresie od dnia 01.09.2023 r. do dnia 31.12.2023 r., d) Wykonawca będzie dostarczał posiłki od poniedziałku do piątku w godzinach: - dla uczniów oddziału przedszkolnego: śniadanie i II śniadanie – godz. 8:15, obiad i podwieczorek – godz. 12:00;- dla uczniów klas I-VIII: obiad – godz. 12:00,e) Zamawiający określa wielkość przedmiotu zamówienia w okresie trwania umowy:- dla uczniów oddziału przedszkolnego: 81 dni, tj. 2025 śniadań, 2025 II śniadań, 2025 obiadów dwudaniowych oraz 2025 podwieczorków,- dla uczniów klas I-VIII: 78 dni, tj. 2574 obiadów dwudaniowych.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został zawarty w specyfikacji warunków zamówienia (SWZ) w rozdz.II.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55524000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy:1) nie podlegają wykluczeniu;2) spełniają warunki udziału w postępowaniu.2. Zamawiający wymaga wykazania przez Wykonawcę spełnienia warunków określonych w art. 112 ust. 2 Pzp dotyczących:1) Zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:O udzielenie zamówienia publicznego mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają warunki, dotyczące posiadania zdolności do występowania w obrocie gospodarczym. Zamawiający uzna warunek za spełniony poprzez posiadanie dokumentu potwierdzającego, że wykonawca jest wpisany do jednego z rejestrów zawodowych lub handlowych, prowadzonych w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed jego złożeniem (KRS, CEIDG).2) Uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:Warunek zostanie uznany za spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że posiada decyzję właściwego miejscowo organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej potwierdzającą, że Wykonawca spełnia wymagania higieniczne i zdrowotne konieczne do zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia w zakresie obiektu kuchni oraz samochodu transportowego, którym będzie wykonywana usługa.3) Sytuacji ekonomicznej lub finansowej:Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie.4) Zdolności technicznej:Minimalny poziom warunku: Wykonawca spełni warunek w zakresie zdolności technicznej, jeżeli wykaże że dysponuje sprzętem niezbędnym do prawidłowego wykonania przedmiotu zamówienia, czyli minimum jednym samochodem odpowiadającym wymaganiom sanitarno-higienicznym do transportu żywności.5) Zdolność zawodowej:a) w zakresie doświadczenia:Minimalny poziom warunku: Wykonawca spełni warunek w zakresie doświadczenia, jeżeli wykaże że w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie, zrealizował co najmniej dwa zamówienia o wartości:- dla zadania nr 1: nie niższej niż 50 000,00 zł (pięćdziesiąt tysięcy 00/100 zł) brutto polegające na przygotowaniu i dostawie wyżywienia dla minimum 30 dzieci lub młodzieży szkolnej,- dla zadania nr 2: nie niższej niż 60 000,00 zł (sześćdziesiąt tysięcy 00/100 zł) brutto polegające na przygotowaniu i dostawie wyżywienia dla minimum 40 dzieci lub młodzieży szkolnej;b) w zakresie kwalifikacji zawodowych osób skierowanych przez Wykonawcę do realizacji zamówienia:Minimalny poziom warunku: Wykonawca spełni warunek w zakresie kwalifikacji zawodowych skierowanych przez Wykonawcę do realizacji zamówienia, jeżeli wykaże, że dysponuje co najmniej jedną osobą, która będzie pełniła funkcję dietetyka. Dietetyk musi posiadać wykształcenie wyższe co najmniej studiów zawodowych (licencjackich) na kierunku dietetyka (lub innych równoważnych uprawnienia umożliwiających do pełnienia tej funkcji na przedmiotowym zamówieniu, np. technologia żywności i żywienie człowieka (specjalność żywienie człowieka) oraz zdrowie publiczne (specjalność dietetyka).
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-08-02

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach