Przetargi.pl
Świadczenie usług całodziennego żywienia pacjentów dla Centrum Medycznego im. Bitwy Warszawskiej 1920r w Radzyminie

Centrum Medyczne im. Bitwy Warszawskiej 1920 r. w Radzyminie Samodzielny Publiczny Zespół Zakładów Opieki Zdrowotnej ogłasza przetarg

  • Adres: 05-250 Radzymin, Konstytucji 3-go Maja 17
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2022-10-21
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Centrum Medyczne im. Bitwy Warszawskiej 1920 r. w Radzyminie Samodzielny Publiczny Zespół Zakładów Opieki Zdrowotnej
    Konstytucji 3-go Maja 17
    05-250 Radzymin, woj. mazowieckie
    REGON: 010124527
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.cmradzymin.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Świadczenie usług całodziennego żywienia pacjentów dla Centrum Medycznego im. Bitwy Warszawskiej 1920r w Radzyminie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest dostarczanie całodziennych posiłków pacjentom Centrum Medycznego w Radzyminie według. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia szczegółowo opisany w zakresie i w ilościach wskazanych w załącznik nr 2 do SWZ. 2. Podana liczba jest maksymalnym szacunkowym zapotrzebowaniem na okres trwania umowy i służy wyłącznie do obliczenia maksymalnego wynagrodzenia Wykonawcy.3. Maksymalna liczba osobodni może być różna w zależności od liczby pacjentów hospitalizowanych przez Zamawiającego jednak nie więcej niż do 30% liczby określonej w SWZ, przy czym suma wartości zrealizowanych usług nie może przekroczyć ceny zawartej umowy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55520000-1
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1. Zamawiający wymaga wniesienia wadium w wysokości:– 5000 zł
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy:1) nie podlegają wykluczeniu;2) spełniają warunki udziału w postępowaniu, dotyczące (niżej wymienione dokumenty składane na wezwanie Zamawiającego przez wykonawcę, którego oferta została najwyżej oceniona, w terminie wyznaczonym przez Zamawiającego, nie krótszym niż 5 dni):a) zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:Zamawiający nie stawia warunku w ww. zakresie.b) uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:Zamawiający wymaga złożenia:1) aktualnej pozytywnej opinii (decyzji) właściwego dla siedziby wykonawcy Państwowego Inspektora Sanitarnego, na prowadzoną działalność żywienia zbiorowego;2) aktualny wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowi kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej o którym mowa w art. 62 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia;3) wdrożony system HACCP (w szczególności GHP, GMP) w miejscu wykonywania usługi.a) sytuacji ekonomicznej lub finansowej:Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności z sumą ubezpieczenia min 150.000,00 zł (sto pięćdziesiąt tysięcy 00/100) i minimum 60.000,00 zł (słownie: sześcdziesiąt tysięcy 00/100) dla jednego zdarzenia.Uwaga: W przypadku wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia(w szczególności członkowie konsorcjum, wspólnicy spółki cywilnej) ubezpieczenie winien posiadać każdy z Wykonawców występujących wspólnie lub wszyscy wykonawcy mogą być ubezpieczeni w ramach jednej łącznej polisy z zastrzeżeniem, iż suma gwarancyjna ubezpieczenia polisy indywidualnej lub łącznej nie może być niższa od określonej w warunku udziału w postępowaniu.b) zdolności technicznej lub zawodowej:1) dysponuje co najmniej 1 środkiem transportu spełniającym wymogi sanitarnoepidemiologiczne oraz przystosowanym do transportu posiłków i in., który umożliwi należyte wykonanie przedmiotu zamówienia. (załącznik nr 5)Wykonawca posiada aktualną decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego właściwego ze względu na siedzibę Wykonawcy zatwierdzającą środek transportu służący do wykonywania zamówienia jako spełniający odpowiednie wymagania sanitarne do celów przewozu środków spożywczych (pożywienia) - zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia.2) pomieszczenie/kuchnia, w której przygotowywane będą posiłki spełnia wszystkie wymagania określone przepisami dot. bezpieczeństwa żywności i posiada aktualną decyzję Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej,3) Wykonawca musi wykazać, że dysponuje na czas realizacji zamówienia lokalem gastronomicznym dostosowanym zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa w tym zakresie spełniającym poniżej opisane wymogi. Oferent dołączy do oferty dokument potwierdzający tytuł prawny do lokalu (np. umowa najmu lokalu lub dzierżawy itp. ).4) Wymogi dotyczące lokalua. Wykonawca musi dysponować lokalem gastronomicznym lub restauracyjnym przeznaczonym na działalność zgodną z przedmiotem zamówienia. Lokal wraz z zapleczem musi posiadać decyzję Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu lokalu i jego wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej zgodnie z ustawą z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia – do wglądu przy podpisaniu umowy.b. Dysponowanie lokalem spełniającym w/w warunki Wykonawca potwierdzi poprzez wypełnienie i załączenie do oferty oświadczenia o dysponowaniu lokalem (załącznik nr 5) wraz z dokumentem potwierdzającym tytuł prawny do lokalu (np. umowa najmu lokalu lub dzierżawy) na czas realizacji zamówienia.5) Zrealizowali należycie w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy – w tym okresie) co najmniej jedną usługę w zakresie przedmiotu zamówienia polegającą na świadczeniu usług gastronomicznych/żywienia zbiorowego, o wartości brutto nie mniejszej niż 200.000,00 zł (słownie: dwieście tysięcy złotych) brutto (załącznik nr 5),6) dysponuje następującymi osobami skierowanymi przez Wykonawcę do realizacji zamówienia publicznego, w szczególności odpowiedzialnych za świadczenie usługi:a. Osobę, która będzie pełniła funkcje Kucharza, posiadającą co najmniej wykształcenie zawodowe gastronomiczne oraz co najmniej 6-cio miesięczne doświadczenie zawodowe na stanowisku Kucharza;b. Osobę, która będzie pełniła funkcję Dietetyka, posiadającą co najmniej roczne doświadczenie na stanowisku dietetyka w zakresie żywienia pacjentów w placówkach służby zdrowia – posiadającą wydany przez uprawnioną jednostkę dokument (dyplom) wskazujący uprawnienia dietetyka oraz po przeszkoleniu z zakresu dobrej praktyki higienicznej, dobrej praktyki produkcyjnej (GHP, GMP) oraz zasad systemu HACCP.c. dysponowanie do realizacji zamówienia osobami spełniającymi wszystkie wymagania sanitarno-higieniczne określone stosownymi przepisami.Zamawiający dokonując oceny oferty pod kątem zdolności technicznej i zawodowej sprawdzi czy wykaz i załączone dokumenty potwierdzają spełnienie warunku w wyżej wymienionym zakresie. Jeżeli Wykonawca nie spełni warunku zdolności technicznej i zawodowej w pełnym zakresie, będzie podlegał wykluczeniu z postępowania.Wykonawca musi wykazać, że dysponuje wykwalifikowanym personelem do wykonania przedmiotu zamówienia wpisując w wykazie personelu min. Kucharza, dietetyka.Zamawiający dokonując oceny oferty pod kątem dysponowania osobami zdolnymi do realizacji zamówienia oceni czy wykaz osób przeznaczonych do wykonywania zamówienia (załącznik nr 5) potwierdza spełnienie warunku w wyżej wymienionym zakresie. Jeżeli Wykonawca nie spełni warunku osób zdolnych do realizacji zamówienia w pełnym zakresie, będzie podlegał wykluczeniu z postępowania. Wykonawca dołączy do oferty kserokopię dokumentu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe kucharza, dietetyka.W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, w/w warunki zostaną uznane przez Zamawiającego, za spełnione jeżeli wykonawcy składający ofertę będą spełniać je łącznie.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-10-31

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach