Uniwersyteckie Centrum Medycyny Morskiej i Tropikalnej ogłasza przetarg
- Adres: 81-519 Gdynia, ul. Powstania Styczniowego 9b
- Województwo: pomorskie
- Telefon/fax: tel. 058 6998605 , fax. 058 6224871
- Data zamieszczenia: 2014-10-08
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Uniwersyteckie Centrum Medycyny Morskiej i Tropikalnej
ul. Powstania Styczniowego 9b 9b
81-519 Gdynia, woj. pomorskie
tel. 058 6998605, fax. 058 6224871
REGON: 19295394600000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.ucmmit.gdynia.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie kompleksowych usług produkcji, przygotowania i dostarczania posiłków całodziennych dla pacjentów oraz posiłków profilaktycznych dla pracowników UCMMiT w okresie 10 miesięcy. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest świadczenie kompleksowych usług żywieniowych, w tym produkcji, przygotowywania i dostarczania posiłków: 1) całodziennych dla pacjentów UCMMiT, zgodnie z zaleceniami m.in.Głównego Inspektora Sanitarnego oraz Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie, w sprawie zasad prawidłowego żywienia chorych w szpitalach opracowanych pod redakcją prof. dr hab. n. med. Mirosława Jarosza w 2011r. oraz norm wyżywienia i żywienia, jakie obowiązują w zamkniętych zakładach żywienia zbiorowego oraz jakości zdrowotnej żywności, z uwzględnieniem zaleceń dotyczących szpitala (diety i jadłospisy), 2) posiłków profilaktycznych dla pracowników UCMMiT, zgodnie z rozporządzeniem Rady Ministrów w sprawie profilaktycznych posiłków i napojów z dnia 28.05.1996r. (Dz. U. Nr 60, poz. 279), - zgodnie z wymogami zawartymi w załącznikach nr 1-2 i 12 do niniejszej SIWZ, w okresie od dnia 01.12.2014r. do dnia 26.09.2015r. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 10 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Przystępując do przetargu wykonawca jest zobowiązany wnieść wadium w wysokości: 6 946,92zł. 1. Wykonawca wnosi wadium (koniecznie z określeniem numeru postępowania, którego dotyczy), tylko w jednej z poniższych form: a. w pieniądzu wyłącznie przelewem na rachunek bankowy Zamawiającego w PKO BP S.A. I O Centrum Gdynia, ul. Świętojańska 17, nr 43 1020 1853 0000 9602 0014 7496, b. w poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo - kredytowej, z tym, że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; 2. w gwarancjach bankowych, 3. w gwarancjach ubezpieczeniowych, 4. w poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art.6b ust 5, pkt.2 ustawy z dnia 9 listopada 2000r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz.U. z 2007, Nr 109, poz.158 ze zm.) 5. Wadium wnosi się przed upływem terminu (przypominamy że termin to dzień i godzina) składania ofert i musi być udzielone do końca terminu związania ofertą. 6. Dokument w formie poręczenia winien zawierać stwierdzenie, że: a. ..na pierwsze pisemne żądanie Zamawiającego wzywające do zapłaty wadium, zgodnie z warunkami przetargu, wypłacamy bez jakichkolwiek zastrzeżeń). 7. Dokument w formie poręczenia lub gwarancji należy składać w Kancelarii UCMMiT (Pok. nr 30, Ip. w siedzibie Zamawiającego) w godzinach od 8:00 do 14:00.od poniedziałku do piątku. 8. Zamawiający zwraca wadium wszystkim wykonawcom niezwłocznie po wyborze oferty najkorzystniejszej lub unieważnieniu postępowania, z wyjątkiem wykonawcy, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza, z zastrzeżeniem zawartym w art. 46 ust. 4a.Pzp. 9. Wykonawcy, którego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza, Zamawiający zwraca wadium niezwłocznie po zawarciu umowy w sprawie zamówienia publicznego oraz wniesieniu zabezpieczenia należytego wykonania umowy, jeżeli jego wniesienia żądano. 10. Zamawiający zwraca niezwłocznie wadium, na wniosek wykonawcy, który wycofał ofertę przed upływem terminu składania ofert. 11. Zamawiający żąda ponownego wniesienia wadium przez wykonawcę, któremu zwrócono wadium na podstawie art. 46 ust. 1 Pzp , jeżeli w wyniku rozstrzygnięcia odwołania jego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza. Wykonawca wnosi wadium w terminie określonym przez Zamawiającego. 12. Jeżeli wadium wniesiono w pieniądzu, Zamawiający zwraca je wraz z odsetkami wynikającymi z umowy rachunku bankowego, na którym było ono przechowywane, pomniejszone o koszty prowadzenia rachunku bankowego oraz prowizji bankowej za przelew pieniędzy na rachunek bankowy wskazany przez wykonawcę. 13. Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli wykonawca w odpowiedzi na wezwanie, o którym mowa w art. 26 ust. 3 Pzp , nie złożył dokumentów lub oświadczeń, o których mowa w art. 25 ust. 1Pzp, lub pełnomocnictw, chyba że udowodni, że wynika to z przyczyn nie leżących po jego stronie. 14. Zamawiający zatrzymuje wadium wraz z odsetkami, jeżeli wykonawca, którego oferta została wybrana: a. odmówił podpisania umowy w sprawie zamówienia publicznego na warunkach określonych w ofercie; b. zawarcie umowy w sprawie zamówienia publicznego stało się niemożliwe z przyczyn leżących po stronie wykonawcy.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Doświadczenie w produkcji , przygotowywaniu i dostarczaniu posiłków
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ucmmit.gdynia.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługa przygotowania i dowożenia posiłków do przedszkola gminnego oraz punktu przedszkolnego na terenie Gminy Słupsk w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-07-25 - Usługa cateringowa - przygotowanie i dostarczanie obiadów jednodaniowych dla dzieci i młodzieży szkolnej na terenie Gminy Starogard Gdański
Dodano: 2016-07-15 - Sukcesywne usługi przygotowywania i dostarczania posiłków na potrzeby jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Gdańskiego
Dodano: 2016-06-28 - Usługa przygotowania i dowożenia posiłków do przedszkola gminnego oraz punktów przedszkolnych na terenie Gminy Słupsk w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-06-22 - Świadczenie usług żywieniowych dla dzieci szkolnych i osób skierowanych przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Słupsku w roku 2016-2017
Dodano: 2016-04-15 - 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie przygotowania i dostarczania posiłków dla Szkoły Podstawowej nr 12 w Gdańsku ul. Człuchowska 6 oraz oddziałów przedszkolnych Szkoły Podstawowej nr 12 w Gdańsku ul. Człuchowska 4.
Dodano: 2016-04-13 - PRZETARG NIEOGRANICZONY/oraz art.5 ust 1/ Na przygotowanie, dostarczanie i wydawanie posiłków dla funkcjonariuszy kwaterowanych w obiektach Policji w Gdańsku ul. Harfowa 60
Dodano: 2016-04-05 - PRZETARG NIEOGRANICZONY Na żywienie osób przebywających w PDOZ dla KMP w Słupsku
Dodano: 2016-03-31 - PRZETARG NIEOGRANICZONY na żywienie osób przebywających w PDOZ dla KMP w Słupsku
Dodano: 2016-03-23 - Obsługa pensjonatu myśliwskiego w Ośrodku Hodowli Zwierzyny Nadleśnictwa Trzebielino w miejscowości Wiatrołom 9 wraz z przygotowaniem i podawaniem posiłków oraz zakwaterowania i wyżywienia osób na terenie obwodu łowieckiego nr 107 Nadleśnictwa Trzebielino w sezonie łowieckim 2016/17
Dodano: 2016-02-24