Małopolski Szpital Ortopedyczno – Rehabilitacyjny im. prof. Bogusława Frańczuka ogłasza przetarg
- Adres: 30-224 Kraków, Al. Modrzewiowa
- Województwo: małopolskie
- Telefon/fax: tel. 124 252 842, , fax. 124 251 228
- Data zamieszczenia: 2020-09-18
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Małopolski Szpital Ortopedyczno – Rehabilitacyjny im. prof. Bogusława Frańczuka
Al. Modrzewiowa 22
30-224 Kraków, woj. małopolskie
tel. 124 252 842, , fax. 124 251 228
REGON: 35119473600000 - Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.kcr.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: SP ZOZ Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Świadczenie całodziennej usługi żywienia pacjentów Małopolski Szpital Ortopedyczno-Rehabilitacyjny im. prof. Bogusława Frańczuka. - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
„Świadczenie całodziennej usługi żywienia pacjentów Małopolski Szpital Ortopedyczno-Rehabilitacyjny im. prof. Bogusława Frańczuka”. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera wzór umowy, będący załącznikiem nr 3 do SIWZ Zapisy SIWZ należy czytać wraz z ewentualnymi zmianami treści SIWZ, będącymi np. wynikiem udzielonych odpowiedzi na zapytania Wykonawców. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W zamówieniu mogą brać udział Wykonawcy, którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu, określone na podstawie art. 22 ust. 1 pkt 2 ustawy oraz posiadają kompetencje lub uprawnienia do prowadzenia określonej działalności zawodowej tj. posiadają aktualną decyzję właściwego miejscowo organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej, potwierdzającą, że Zakład znajduje się pod nadzorem sanitarnym i spełnia wymagania higieniczne i zdrowotne konieczne do zapewnienia bezpieczeństwa procesu przygotowania posiłków oraz realizuje program i procedury z zakresu bezpieczeństwa żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa tj. ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz. U. z 2018 r. poz. 1541 z późn. zm.).
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Formularz oferty wypełniony i podpisany przez osoby upoważnione do reprezentowania Wykonawcy, sporządzony według wzoru stanowiącego załącznik nr 1 do SIWZ; 2. Pełnomocnictwo – do reprezentowania Wykonawcy w postępowaniu albo do reprezentowania Wykonawcy w postępowaniu i zawarcia umowy, jeżeli osoba reprezentująca Wykonawcę w postępowaniu o udzielenie zamówienia nie jest wskazana jako upoważniona do jego reprezentacji we właściwym rejestrze lub ewidencji działalności gospodarczej; 3. Zobowiązanie innych podmiotów do oddania do dyspozycji Wykonawcy niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia, jako dowód polegania na zdolnościach technicznych lub zawodowych innych podmiotów, w odniesieniu do określonego warunku udziału w postępowaniu (w formie pisemnej) – jeżeli dotyczy. 4. Oświadczenie o niepodleganiu wykluczeniu oraz oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu, aktualne na dzień składania ofert – wg wzorów będących załącznikami nr 2A/2B do SIWZ. 5. W terminie trzech dni od daty zamieszczenia na stronie internetowej Zamawiającego informacji z otwarcia ofert – oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Pzp. Wraz ze złożeniem oświadczenia, Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. 6. Dokumenty podmiotów zagranicznych są składane – zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rozwoju z 26 lipca 2016 r. „w sprawie rodzajów dokumentów, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy w postępowaniu o udzielenie zamówienia.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Świadczenie usług cateringowych na potrzeby Przedszkola Publicznego w Michałowicach w okresie od dnia 02.09.2024 r. do dnia 30.06.2025 r. oraz od dnia 01.08.2025 r. do dnia 29.08.2025 r.
Dodano: 2024-07-17 - Świadczenie usługi kompleksowego żywienia pacjentów hospitalizowanych przez Szpital Miejski w Rabce - Zdroju sp. z o. o.
Dodano: 2024-05-22 - Świadczenie usług mających na celu przygotowanie i dostarczenie gotowych posiłków do Zespołu Placówek Oświatowych w Wiśniowej
Dodano: 2024-04-22 - Świadczenie usług mających na celu przygotowanie i dostarczenie gotowych posiłków do Zespołu Placówek Oświatowych w Lipniku
Dodano: 2024-04-22 - Świadczenie usług cateringowych na rzecz Samorządu Województwa Małopolskiego
Dodano: 2024-04-05 - Zakup i dostawa wyżywienia całodziennego dla dzieci Samorządowego Przedszkola w Zielonkach na zasadach cateringowych w roku 2024r
Dodano: 2024-02-04 - Świadczenie usługi cateringowej dla dzieci przedszkolnych w Szkole Podstawowej Nr 7 im. Jana Pawła II w Bochni
Dodano: 2024-02-02 - Świadczenie usługi cateringowej dla uczniów klas 1-8 w Szkole Podstawowej Nr 7 im. Jana Pawła II w Bochni do końca roku szkolnego 2024
Dodano: 2024-02-02 - Świadczenie usługi cateringowej dla dzieci w Miejskim Przedszkolu nr 1 w Bochni
Dodano: 2024-02-02 - Świadczenie usługi cateringowej dla dzieci w Miejskim Przedszkolu nr 2 w Bochni
Dodano: 2024-02-02