Przetargi.pl
Sukcesywne usługi przygotowywania i dostarczania posiłków na potrzeby jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Gdańskiego.

Uniwersytet Gdański ogłasza przetarg

  • Adres: 80-309 Gdańsk, ul. Bażyńskiego 8
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 58 523 23 20 , fax. 58 523 31 10
  • Data zamieszczenia: 2015-09-04
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Uniwersytet Gdański
    ul. Bażyńskiego 8 8
    80-309 Gdańsk, woj. pomorskie
    tel. 58 523 23 20, fax. 58 523 31 10
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.ug.edu.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Uczelnia publiczna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywne usługi przygotowywania i dostarczania posiłków na potrzeby jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Gdańskiego.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Kod Klasyfikacji Wspólnego Słownika Zamówień CPV: 55321000-6 usługi przygotowania posiłków, 55520000-1 usługi dostarczania posiłków. 2. Przedmiotem zamówienia są: sukcesywne usługi przygotowywania i dostarczania posiłków, zwanych dalej posiłkami, na potrzeby jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Gdańskiego. 3. Zamówienie obejmuje przygotowanie i dostawę posiłków wraz z zapewnieniem obsługi kelnerskiej na potrzeby Zamawiającego, w szczególności podczas organizowanych przez Zamawiającego wydarzeń takich jak np.: szkolenia, kursy, zjazdy, konferencje, imprezy okolicznościowe jednodniowe i wielodniowe, spotkania i inne. 4. Pod pojęciem sukcesywne usługi należy rozumieć realizację zamówień etapami w miarę potrzeb Zamawiającego na podstawie indywidualnych zamówień składanych przez poszczególne jednostki organizacyjne Uniwersytetu Gdańskiego drogą elektroniczną (w wyjątkowych sytuacjach faxem lub pisemnie). 5. Szczegółowy opis posiłków oraz jego ilości jednostkowe przedstawione są w formularzu cenowym - załącznik nr 2 (do SIWZ). 6. Miejscem dostawy posiłków będą jednostki organizacyjne Uniwersytetu Gdańskiego na terenie Trójmiasta (Gdańsk, Sopot, Gdynia) oraz Borucina, Łączyna (gmina Stężyca) i Helu. Adresy i miejsca dostępne na stronie internetowej Zamawiającego www.ug.edu.pl - zgodnie ze strukturą organizacyjną Uniwersytetu Gdańskiego. 7. Po złożeniu zamówienia drogą elektroniczną fax-em pisemnie przez jednostkę organizacyjną Uniwersytetu Gdańskiego, Wykonawca w nieprzekraczalnym terminie 1 dnia, potwierdzi drogą elektroniczną fax-em odbiór zamówienia oraz przekaże wstępną kalkulację kosztów. 8. Wykonanie usługi następuje w miejscu wskazanym w zamówieniu danej jednostki organizacyjnej Zamawiającego. 9. Wykonawca zobowiązuje się do: 1) informowania przedstawiciela Zamawiającego (wymienionego w § 10 ust. 1 - załącznika nr 6 do SIWZ projekt umowy) o stanie zrealizowanych i przyjętych do realizacji zamówień, w formie raportu przesyłanego raz w miesiącu (ostatni dzień miesiąca) za pośrednictwem poczty elektronicznej, zgodnie z załącznikiem nr 8 do SIWZ, 2) zapewnienia wysokiego standardu świadczonych usług oraz przestrzegania obowiązujących przepisów sanitarnych, porządkowych i higienicznych, a także przeciwpożarowych, 3) terminowego przygotowania i dostarczenia zamówionych posiłków do miejsca ich świadczenia oraz zorganizowania usługi w miejscu wyznaczonym przez Zamawiającego, 4) dostarczenia posiłków na własny koszt i ryzyko oraz zorganizowanie usługi w terminie umożliwiającym przygotowanie wskazanego pomieszczenia przed rozpoczęciem szkolenia, kursu, konferencji itp., 5) umożliwienia sprawdzenia przez Zamawiającego ilości i jakości dostarczonych posiłków, a także ich zgodności ze szczegółowym opisem w załączniku nr 2 do SIWZ, umową oraz SIWZ, przed wykonaniem usługi; w razie stwierdzenia niezgodności ze złożonym zamówieniem, wynagrodzenie Wykonawcy zostanie obniżone o wartość stwierdzonych braków, 6) zapewnienia obsługi kelnerskiej oraz odpowiedniego sprzętu do wykonania zamówienia, tj. m.in.: naczyń z porcelany (w tym filiżanek o pojemności 125 ml), obrusów, sztućców, serwetek papierowych itp., a także dostarczenia obsłudze niezbędnych artykułów higienicznych i środków czystości, 7) pozostawienia pomieszczeń po wykonaniu usługi w takim stanie, w jakim zostały mu przekazane. 10. Wykonawca gwarantuje, że usługi świadczone będą na wysokim poziomie, tj.: 1) dostarczone posiłki będą przygotowane ze świeżych produktów i przyrządzane tego samego dnia, w którym mają być dostarczane, 2) zastawa będzie czysta, nieuszkodzona (nie wyszczerbiona itp.) i wysterylizowana zgodnie z obowiązującymi przepisami w tym zakresie, 3) obsługa kelnerska będzie świadczona zgodnie z obowiązującymi standardami obsługi kelnerskiej z zachowaniem zasad savoir vivre, 4) kelnerzy będą ubrani w jednakowe stroje z zachowaniem walorów estetycznych oraz wymogów higienicznych, 5) wszyscy pracownicy mający kontakt z przygotowywaniem posiłków będą posiadać aktualne badania sanitarno-epidemiologiczne. 11. Wykonawca oświadcza, iż posiada wszelkie wymagane prawem uprawnienia i zezwolenia do efektywnego świadczenia usług objętych przedmiotem niniejszej SIWZ. Wykonawca jest zobowiązany niezwłocznie zawiadomić Zamawiającego o utracie wymaganych uprawnień i zezwoleń niezbędnych do prawidłowej realizacji umowy oraz innych zmian w tym zakresie. 12. Zamawiający oświadcza że: 1) zapewni pomieszczenia z przeznaczeniem dla ulokowania przygotowanych posiłków, 2) zapewni dostęp do prądu i bieżącej wody, 3) w przypadku rezygnacji (całkowitej lub częściowej) lub zmiany terminu zamówionej usługi, zawiadomi Wykonawcę o zaistniałych okolicznościach na co najmniej 4 dni przed terminem jej wykonania, a Wykonawcy w takim przypadku nie będzie przysługiwać roszczenie z tego tytułu. 13. Zamawiający uprawniony będzie do kontroli przestrzegania uzgodnionych warunków świadczonej usługi i udzielania Wykonawcy w razie potrzeby niezbędnych wskazówek. 14. Po zakończeniu czynności związanych z przygotowaniem posiłków nastąpi odbiór ilościowy i jakościowy każdej wykonanej usługi, podpisany przez Zamawiającego bez zastrzeżeń, który będzie podstawą wystawienia (na Uniwersytet Gdański) faktury VAT. Oryginał faktury Wykonawca przekazuje odbierającemu przedmiot zamówienia. 15. Zamawiający odmówi odbioru dostarczonych posiłków, w przypadku stwierdzenia rozbieżności pomiędzy zamawianą ilością i cechami dostarczonych posiłków a przedstawionymi w ofercie. 16. W przypadkach określonych w pkt. 15 Zamawiający sporządza protokół zawierający przyczyny odmowy odebrania posiłków. Zamawiający będzie miał prawo do naliczenia kar umownych zgodnie z § 6 ust. 1 umowy. 17. Zamawiający zastrzega prawo do rezygnacji z części zamówienia o maksymalnie 20% łącznej wartości brutto umowy. W tym przypadku Wykonawcy nie przysługują roszczenia odszkodowawcze wobec Zamawiającego. Przewidziana w niniejszym punkcie rezygnacja (opcja) spowoduje odpowiednią zmianę ostatecznej ceny zamówienia. Skorzystanie z prawa opcji nie stanowi zmiany umowy. 18. Usługi będą realizowane zgodnie z bieżącymi potrzebami Zamawiającego, zgodnie z cenami jednostkowymi zawartymi w formularzu cenowym Wykonawcy. Ilości poszczególnych pozycji formularza cenowego mają charakter prognozowy, nie są wiążące dla Zamawiającego, przewiduje się realizację wg. zapotrzebowań realizowanych na bieżąco w trakcie trwania umowy. Dopuszczalne jest zarówno zwiększenie, jak i zmniejszenie ilości zamawianych produktów zawartych w poszczególnych pozycjach formularza cenowego Wykonawcy. Zmiany ilościowe poszczególnych produktów nie mają wpływu na wartość łączną umowy brutto. Przewidywana skala potrzeb Uniwersytetu Gdańskiego na 12 miesięcy trwania umowy: około 120-150 wydarzeń - zgodnie z pkt 3. 19. Zamawiający informacyjnie podaje, że w trakcie realizacji umowy mogą wystąpić zamówienia, które będą opłacane z projektów unijnych i zagranicznych. Zamawiający podaje w załączniku nr 9 (do SIWZ) wykaz projektów obecnie obowiązujących na Uniwersytecie Gdańskim. W trakcie trwania umowy mogą obowiązywać również nowe projekty.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin rozpoczęcia realizacji usług poszczególnych zamówień od dnia potwierdzenia odbioru zamówienia cząstkowego przez Wykonawcę
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ug.edu.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach