Uniwersytet Gdański ogłasza przetarg
- Adres: 80-952 Gdańsk, ul. Bażyńskiego 1A
- Województwo: pomorskie
- Telefon/fax: tel. 058 5232344 , fax. 058 5232484, 5523741
- Data zamieszczenia: 2012-10-29
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Uniwersytet Gdański
ul. Bażyńskiego 1A 1A
80-952 Gdańsk, woj. pomorskie
tel. 058 5232344, fax. 058 5232484, 5523741 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.ug.edu.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Uczelnia publiczna
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Sukcesywne usługi przygotowywania i dostarczania posiłków na potrzeby jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Gdańskiego - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Kod Klasyfikacji Wspólnego Słownika Zamówień (CPV): 55321000-6 usługi przygotowania posiłków, 55520000-1 usługi dostarczania posiłków. 2. Przedmiotem zamówienia są: sukcesywne usługi przygotowywania i dostarczania posiłków na potrzeby jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Gdańskiego. 3. Zamówienie obejmuje przygotowanie i dostawę posiłków wraz z zapewnieniem obsługi kelnerskiej podczas organizowanych przez Zamawiającego szkoleń, kursów, zjazdów, konferencji, imprez okolicznościowych (jednodniowych i wielodniowych) itp. 4. Pod pojęciem sukcesywnej usługi należy rozumieć realizację składanych zamówień (pisemnie drogą elektroniczną lub fax-em) sukcesywnie w zależności od potrzeb przez poszczególne jednostki organizacyjne Uniwersytetu Gdańskiego. 5. Po złożeniu zamówienia drogą elektroniczną/fax-em przez jednostkę organizacyjną Uniwersytetu Gdańskiego, Wykonawca w nieprzekraczalnym terminie 3 dni roboczych, potwierdzi drogą elektroniczną/fax-em odbiór zamówienia oraz przedstawi wstępną kalkulację kosztów. 6. Wykonanie usługi następuje w miejscu wskazanym w zamówieniu danej jednostki organizacyjnej Zamawiającego. 7. Wykonawca powinien wziąć pod uwagę strukturę organizacyjną Uczelni (dostępną na stronie www.ug.edu.pl w zakładce O Uniwersytecie) i możliwość zamawiania posiłków na podstawie indywidualnych zapotrzebowań poszczególnych jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Gdańskiego. 8. Wykonawca zobowiązuje się do: 1) informowania przedstawiciela Zamawiającego (wymienionego w § 11 - załącznika nr 7 do SIWZ projekt umowy) o stanie zrealizowanych i przyjętych do realizacji zamówień, w formie raportu przesyłanego raz w miesiącu (ostatni dzień miesiąca) za pośrednictwem poczty elektronicznej, zgodnie z załącznikiem nr 8 do SIWZ (stanowiącym załącznik nr 2 do umowy), 2) zapewnienia wysokiego standardu świadczonych usług oraz przestrzegania obowiązujących przepisów sanitarnych, porządkowych i higienicznych, a także przeciwpożarowych, 3) terminowego przygotowania i dostarczenia zamówionych posiłków do miejsca ich świadczenia oraz zorganizowania usługi w miejscu wyznaczonym przez Zamawiającego, 4) dostarczenia posiłków na własny koszt i ryzyko oraz zorganizowanie usługi w terminie umożliwiającym bezproblemowe przygotowanie wskazanego pomieszczenia przed rozpoczęciem szkolenia, kursu, konferencji itp., 5) umożliwienia sprawdzenia przez Zamawiającego ilości i jakości dostarczonych posiłków, a także ich zgodności ze szczegółowym opisem w załączniku nr 2 do SIWZ (formularz cenowy), umową oraz SIWZ, przed wykonaniem usługi; w razie stwierdzenia niezgodności ze złożonym zamówieniem, Zamawiającemu przysługuje prawo obniżenia wynagrodzenia Wykonawcy o wartość stwierdzonych braków, 6) zapewnienia obsługi kelnerskiej oraz odpowiedniego sprzętu do wykonania zamówienia, tj. m.in.: naczyń z porcelany, obrusów, sztućców, serwetek papierowych itp., a także dostarczenia obsłudze niezbędnych artykułów higienicznych i środków czystości, 7) pozostawienia pomieszczeń po wykonaniu usługi w takim stanie, w jakim zostały mu przekazane. 9. Wykonawca gwarantuje, że usługi świadczone będą na najwyższym poziomie, tj.: 1) dostarczone posiłki będą przygotowane ze świeżych produktów i przyrządzane tego samego dnia, w którym odbywa się szkolenie, kurs, zjazd, konferencja, impreza okolicznościowa itp., 2) zastawa będzie czysta, nieuszkodzona (nie wyszczerbiona itp.) i wysterylizowana zgodnie z obowiązującymi przepisami w tym zakresie, 3) obsługa kelnerska będzie świadczona zgodnie z obowiązującymi standardami obsługi kelnerskiej z zachowaniem zasad savoir vivre, 4) kelnerzy będą ubrani w jednakowe stroje spełniające obowiązujące standardy obsługi kelnerskiej z zachowaniem walorów estetycznych oraz wymogów higienicznych, 5) wszyscy pracownicy mający kontakt z przygotowywaniem posiłków będą posiadać aktualne badania sanitarno-epidemiologiczne. 10. Wykonawca oświadcza, iż posiada wszelkie wymagane prawem uprawnienia i zezwolenia do efektywnego świadczenia usług objętych przedmiotem niniejszej SIWZ. Wykonawca jest zobowiązany niezwłocznie zawiadomić Zamawiającego o utracie wymaganych uprawnień i zezwoleń niezbędnych do prawidłowej realizacji umowy oraz innych zmian w tym zakresie. 11. Zamawiający oświadcza że: 1) zapewni pomieszczenia z przeznaczeniem dla ulokowania przygotowanych posiłków oraz sprzętu i naczyń potrzebnych do wykonania usługi dla Zamawiającego, 2) zapewni dostęp do prądu i bieżącej wody, 3) w przypadku rezygnacji (całkowitej lub częściowej) lub zmiany terminu zamówionej usługi, zawiadomi Wykonawcę o zaistniałych okolicznościach na co najmniej 7 dni przed terminem jej wykonania, bez prawa Wykonawcy do naliczania kar finansowych oraz roszczeń odszkodowawczych z tego tytułu. 12. Zamawiający uprawniony będzie do kontroli przestrzegania uzgodnionych warunków świadczonej usługi i udzielania Wykonawcy w razie potrzeby niezbędnych wskazówek. 13. Podstawą wystawienia faktury VAT będzie odbiór ilościowy i jakościowy każdej wykonanej usługi, podpisany przez Zamawiającego. Oryginał faktury Wykonawca przekazuje odbierającemu przedmiot zamówienia. 14. Faktura VAT, poza wymogami księgowymi, musi zawierać: cenę jednostkową posiłku (zgodnie z ofertą Wykonawcy), oraz dodatkowe informacje: nazwę jednostki organizacyjnej Zamawiającego oraz imię i nazwisko osoby dokonującej zamówienia. 15. Zamawiający zobowiązuje się zapłacić Wykonawcy wynagrodzenie na podstawie faktur częściowych zgodnie z każdą wykonaną usługą, w terminie 30 dni od daty otrzymania faktury VAT wystawionej przez Wykonawcę na adres Zamawiającego: Uniwersytet Gdański, 80-952 Gdańsk, ul. Bażyńskiego 1A, NIP 584-020-32-39. 16. Szacunkowa skala potrzeb Zamawiającego na czas trwania umowy nie jest możliwa do ustalenia na etapie przeprowadzania postępowania o zamówienie publiczne. Rzeczywista ilość usług wynikać będzie z bieżących zapotrzebowań złożonych przez Zamawiającego. 17. Umowa z wybranym Wykonawcą zostanie podpisana na wartość brutto jaką Zamawiający przeznacza na realizację zamówienia. Bezpośrednio przed otwarciem ofert Zamawiający poda kwotę, jaką zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia - rozdział XVI SIWZ. 18. Zamawiający zastrzega sobie prawo do rezygnacji z części zamówienia (w ramach prawa opcji), tj. do 20% wartości umowy określonej w § 4 ust. 2 załącznika nr 7 - projekt umowy, a Wykonawcy w takim przypadku nie będzie przysługiwać roszczenie z tego tytułu. 19.Termin wykonania zamówienia: od dnia podpisania umowy z terminem realizacji do 31.10.2013r lub do wyczerpania wartości umowy (kwoty przeznaczonej na realizację niniejszego zamówienia) brutto, w zależności od tego, który wariant nastąpi pierwszy. 20.Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert równoważnych - dotyczy napojów. Zaproponowane artykuły równoważne mają być o takich samych lub lepszych parametrach jakościowych w odniesieniu do artykułów określonych przez Zamawiającego. Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne opisywanym przez Zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego materiały spełniają wymagania określone przez Zamawiającego - art. 30 ust. 5 ustawy Pzp. 21. Szczegóły zamówienia opisane w rozdziale II SIWZ, załączniku nr 2 - formularz cenowy oraz w załączniku nr 7 - projekt umowy - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553210006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ug.edu.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługa przygotowania i dowożenia posiłków do przedszkola gminnego oraz punktu przedszkolnego na terenie Gminy Słupsk w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-07-25 - Usługa cateringowa - przygotowanie i dostarczanie obiadów jednodaniowych dla dzieci i młodzieży szkolnej na terenie Gminy Starogard Gdański
Dodano: 2016-07-15 - Sukcesywne usługi przygotowywania i dostarczania posiłków na potrzeby jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Gdańskiego
Dodano: 2016-06-28 - Usługa przygotowania i dowożenia posiłków do przedszkola gminnego oraz punktów przedszkolnych na terenie Gminy Słupsk w roku szkolnym 2016/2017
Dodano: 2016-06-22 - Świadczenie usług żywieniowych dla dzieci szkolnych i osób skierowanych przez Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Słupsku w roku 2016-2017
Dodano: 2016-04-15 - 1. Przedmiotem zamówienia jest świadczenie usług w zakresie przygotowania i dostarczania posiłków dla Szkoły Podstawowej nr 12 w Gdańsku ul. Człuchowska 6 oraz oddziałów przedszkolnych Szkoły Podstawowej nr 12 w Gdańsku ul. Człuchowska 4.
Dodano: 2016-04-13 - PRZETARG NIEOGRANICZONY/oraz art.5 ust 1/ Na przygotowanie, dostarczanie i wydawanie posiłków dla funkcjonariuszy kwaterowanych w obiektach Policji w Gdańsku ul. Harfowa 60
Dodano: 2016-04-05 - PRZETARG NIEOGRANICZONY Na żywienie osób przebywających w PDOZ dla KMP w Słupsku
Dodano: 2016-03-31 - PRZETARG NIEOGRANICZONY na żywienie osób przebywających w PDOZ dla KMP w Słupsku
Dodano: 2016-03-23 - Obsługa pensjonatu myśliwskiego w Ośrodku Hodowli Zwierzyny Nadleśnictwa Trzebielino w miejscowości Wiatrołom 9 wraz z przygotowaniem i podawaniem posiłków oraz zakwaterowania i wyżywienia osób na terenie obwodu łowieckiego nr 107 Nadleśnictwa Trzebielino w sezonie łowieckim 2016/17
Dodano: 2016-02-24