Przetargi.pl
Sukcesywne świadczenie usług restauracyjnych na rzecz Wydziału OS Urzędu Marszałkowskiego Województwa Śląskiego

Województwo Śląskie ogłasza przetarg

  • Adres: 40-037 Katowice, ul. Ligonia 46
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 32 2078562 , fax. 32 2078578
  • Data zamieszczenia: 2012-02-15
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Województwo Śląskie
    ul. Ligonia 46 46
    40-037 Katowice, woj. śląskie
    tel. 32 2078562, fax. 32 2078578
    REGON: 27628463800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.slaskie.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywne świadczenie usług restauracyjnych na rzecz Wydziału OS Urzędu Marszałkowskiego Województwa Śląskiego
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne świadczenie usług restauracyjnych na rzecz Wydziału OS Urzędu Marszałkowskiego Województwa Śląskiego, polegających na przygotowaniu, dowozie i podaniu posiłków (catering): A. Zestaw nr 1 - Poczęstunek dla 400 osób, w ramach dwóch konferencji do 200 osób każda - na terenie Katowic, zgodnie z opisem zawartym w siwz, B. Zestaw nr 2 - Poczęstunek dla 200 osób, w ramach dwóch konferencji do 100 osób każda - na terenie Katowic, zgodnie z opisem zawartym w siwz, C. Zestaw nr 3 - Poczęstunek dla 120 osób, w ramach 8 spotkań do 15 osób każde - na terenie Katowic, zgodnie z opisem zawartym w siwz. 2. Zamawiający dopuszcza składanie ofert zawierających rozwiązania równoważne. Za towar równoważny Zamawiający rozumie produkt który będzie posiadał takie same parametry (konsystencja, skład surowcowy produktu, oraz cechy jakościowe) a także walory spożywcze (skład, smak, zapach, barwa) jak produkty określone w siwz. 3. W przypadku zaoferowania oferty zawierającej rozwiązania równoważne Wykonawca musi złożyć oświadczenie, że zaoferowane produkty spełniają wymogi o których mowa w pkt II.1.3) 2 (zawarte w formularzu ofertowym stanowiącym załącznik nr 1 do siwz) oraz musi wskazać nazwę produktu. 4. Świadczenie usług restauracyjnych będzie się odbywało sukcesywnie w okresie obowiązywania umowy w ramach organizowanych przez Zamawiającego konferencji/spotkań w dniach od poniedziałku do piątku. Wynajęcie miejsca świadczenia usługi na terenie miasta Katowic i pokrycie kosztów z tym związanych leży po stronie Zamawiającego. 5. Usługi restauracyjne będą świadczone przez Wykonawcę zgodnie z zapotrzebowaniem Zamawiającego wg bieżących potrzeb. Zlecenia na realizację konkretnej usługi będą składane w formie elektronicznej (e-mail) lub faksowej najpóźniej na 5 dni kalendarzowych przed jej realizacją, z zastrzeżeniem możliwości skrócenia tego okresu za obustronną zgodą. 6. W zleceniu Zamawiający określi co najmniej termin, miejsce, liczbę uczestników. 7. Ilość produktów objętych usługą restauracyjną wskazaną w SIWZ stanowi maksymalną ilość zamówienia. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia mniejszej ilości produktów objętych usługą restauracyjną wskazaną w SIWZ, do ilości nie mniejszej niż 70% wartości umowy, a Wykonawca nie będzie wnosił żadnych roszczeń z tego tytułu. Za zgodą Wykonawcy Zamawiający może zrealizować mniej niż 70% ilości przedmiotu zamówienia. 8. Rozliczenie nastąpi zgodnie z rzeczywistym wykonaniem przedmiotu zamówienia. Ceny jednostkowe zaoferowane przez Wykonawcę w ofercie przetargowej nie ulegną podwyższeniu przez cały okres obowiązywania umowy. 9. Wykonawca zobowiązany jest w ramach zamówienia do: a) przygotowania, dowozu i podania cateringu w dni wskazane przez Zamawiającego do miejsca i sali, w której będzie się odbywała/o konferencja/spotkanie, b) dostarczenia posiłków na miejsce wskazane przez Zamawiającego najpóźniej na 30 min. przed rozpoczęciem konferencji/spotkania, c) nakrycia oraz dekoracji stołów (np. kompozycja kwiatowa), d) przygotowania i sprzątania stołów oraz zaplecza, e) przygotowania stołów w sposób uzgodniony z Zamawiającym, f) podania posiłków wg ustaleń z Zamawiającym - na stole konferencyjnym (każdy element zestawu cateringowego podany na stołach na kilku paterach/naczyniach w sposób gwarantujący łatwy dostęp do porcji) lub innym przygotowanym przez Zamawiającego do tego celu miejscu, w sposób uzgodniony z Zamawiającym, g) świadczenia usług restauracyjnych wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych, zgodnie z obowiązującymi przepisami prawnymi w tym zakresie, h) przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m.in. ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.), i) świadczenia usług restauracyjnych na czystej, niepalcowanej zastawie ceramicznej lub porcelanowej, jednolitej, stanowiącej komplet z użyciem czystych szklanek do napojów, czystych sztućców ze stali nierdzewnej (wyparzanie), czystych serwetek papierowych i/lub materiałowych, czystych obrusów materiałowych, j) estetycznego podawania posiłków, z zachowaniem czystości i higieny; wszelkie dekoracje winny być czyste, niezakurzone, eleganckie, k) podania cukru w porcelanowych cukiernicach lub porcji cukru w jednorazowych opakowaniach, l) dostarczenia kawy, herbaty w pojemnikach termicznych, zapewniających utrzymanie temperatury, ze stali nierdzewnej, czystych, estetycznych, spełniających normy higieniczne, ł) zebrania naczyń oraz resztek pokonsumpcyjnych najpóźniej 30 minut po zakończeniu każdej konferencji/spotkania, m) pracownicy obsługujący zlecenia (mający kontakt z żywnością) muszą mieć odpowiedni stan zdrowia określony na podstawie badań lekarskich i odpowiednich badań analitycznych, zachowywać wysoki stopień higieny osobistej, n) ubiór kelnerów i/lub osób podających posiłki musi być schludny, elegancki; zakazuje się podawania posiłków w odzieży codziennego użytku. Kelnerów obowiązuje strój kelnerski i przestrzeganie zasad higieny pracy, o) ilość kelnerów i/lub osób podających posiłki musi być dostosowana do ilości uczestników konferencji/spotkania, p) obsługa kelnerska musi być zapewniona w trakcie całej/ego konferencji/spotkania; obsługa na bieżąco uzupełnia nakrycia, sprząta brudne naczynia; w trakcie przerw na bieżąco zabezpiecza należytą estetykę stołów (np. wymiana brudnych naczyń, obrusów, dołożenie zastawy, itp.), r) kruche ciastka muszą być świeże. 10. Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli jakości posiłków przez wytypowanych pracowników Zamawiającego. 11. W razie stwierdzenia wad w realizacji usługi, Zamawiający niezwłocznie poinformuje o ich zaistnieniu Wykonawcę. Wykonawca, za wyjątkiem pkt II.1.3) ppkt 9. lit. b jest zobowiązany do usunięcia wad niezwłocznie po otrzymaniu zgłoszenia, jednak nie później niż w ciągu 30 minut. Za wadę w realizacji usługi rozumie się niewywiązanie Wykonawcy z obowiązków, o których mowa w pkt II.1.3) ppkt 9. lit. b, c, d, e, f, i, j, k, l, ł, n, o, p, r. 12. Za rażące naruszenie warunków realizacji danego zlecenia Zamawiający uzna niewywiązanie się Wykonawcy z obowiązków, których mowa w pkt II.1.3) ppkt 9. lit. g, h, m. 13. Wykonawca musi posiadać zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej wydawanej na podstawie art. 62 ust. 1 pkt 4) ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.). Zamawiający zastrzega sobie prawo do żądania od Wykonawcy przed rozpoczęciem wykonywania usługi do przedstawienia w/w zaświadczenia. 14. Zamawiający zastrzega, iż przedmiotem niniejszego postępowania jest świadczenie usług restauracyjnych, obejmujących przygotowanie, dostarczanie i podawanie posiłków określonych w SIWZ. Przedmiotowe usługi są opisane w Polskiej Klasyfikacji Wyrobów i Usług m.in. kodami PKWiU: 56.21.19.0 - usługi przygotowania i dostarczenia żywności dla pozostałych odbiorców zewnętrznych (katering), 56.30.10.0 - usługi przygotowania i podania napojów
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://bip.slaskie.pl/index.php?grupa=2&id_menu=90
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach