Przetargi.pl
Sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu w 2015 roku

Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu ogłasza przetarg

  • Adres: 61-875 Poznań, al. Niepodległości 10
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 061 8569000, 8569500 , fax. 061 8543988
  • Data zamieszczenia: 2014-11-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
    al. Niepodległości 10 10
    61-875 Poznań, woj. wielkopolskie
    tel. 061 8569000, 8569500, fax. 061 8543988
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.ue.poznan.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Uczelnia publiczna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla jednostek organizacyjnych Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu w 2015 roku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiotem zamówienia jest sukcesywne świadczenie usług cateringowych dla jednostek organizacyjnych UEP w 2015 roku lub do wyczerpania maksymalnej kwoty zamówienia. Wszystkie usługi cateringowe będą świadczone w pomieszczeniach należących do Uczelni, znajdujących się na terenie miasta Poznania. 2.W ramach realizacji poszczególnych zamówień Wykonawca zobowiązany jest do: a)przygotowania, dostarczenia i podania posiłków w terminie (dzień, godzina, czas trwania) i miejscu, w którym będzie się odbywało wydarzenie; b)przestrzegania aktualnych przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowania artykułów spożywczych; c)świadczenia usług wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych; d)świadczenia usług cateringowych z wykorzystaniem: zastawy porcelanowej lub ceramicznej i odpowiednich naczyń szklanych, z użyciem sztućców platerowanych dla każdego z uczestników spotkania, naczyń wieloporcjowych (tace ze stali nierdzewnej, półmiski porcelanowe lub ceramiczne), dzbanków szklanych lub naczyń cateringowych jednorazowych wg wskazań Zamawiającego przy poszczególnych zamówieniach, bemarów niezbędnych do podawania potraw ciepłych, warników lub termosów do podania kawy i herbaty, jednobarwnych obrusów wykonanych z bawełny, serwetek papierowych jednobarwnych lub ze wzorem wg wskazań Zamawiającego, opakowań na nieskonsumowane potrawy; e)zapewnieniu obsługi kelnerskiej, rozumianej jako działanie osoby lub osób odpowiedzialnych za rozmieszczenie potraw, ich uzupełnianie w miarę zużycia oraz sprzątanie w trakcie i po zakończeniu wydarzenia. Obsługa kelnerska powinna stosować ubiór zgodny ze zwyczajem miejscowym i charakterem działań; f)estetycznego podawania posiłków; g)uprzątnięcia naczyń oraz resztek pokonsumpcyjnych najpóźniej 30 min. po zakończeniu spotkania. 3.Zamawiający w załączniku nr 8 do SIWZ określił szczegółowe menu; pozostałe, szczegółowe warunki realizacji usług określono w Załączniku Nr 7 do SIWZ (projekt umowy). 4.Ilości wymienione w załączniku nr 7 do SIWZ są szacunkowe i mogą ulec zmianie w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. 5.Zamawiający zastrzega sobie prawo do odwołania usługi cateringowej z przyczyn od niego niezależnych, o czym Wykonawca zostanie powiadomiony z co najmniej 48 godzinnym wyprzedzeniem w stosunku do terminu planowanego wydarzenia. Wykonawca nie może z tego tytułu występować wobec Zamawiającego z jakimikolwiek roszczeniami. 6.Zamawiający zastrzega sobie w trakcie realizacji umowy prawo dostępu do wszystkich atestów na surowce, urządzenia, sprzęt, naczynia, opakowania transportowe wykorzystywane w procesie przygotowania i transportu posiłków oraz wyrywkowej kontroli gramatury potraw. 7.Wykonawcy należy się wynagrodzenie za rzeczywistą ilość podanych posiłków. 8.Wykonawca zobowiązany jest świadczyć usługi za pomocą osób posiadającymi aktualne badania sanitarno-epidemiologiczne. 9.Wykonawca zobowiązany jest do świadczenia usług cateringowych wyłącznie przy użyciu produktów spełniających normy jakości produktów spożywczych oraz zgodnie z obowiązującymi przepisami dotyczącymi bezpieczeństwa żywności i żywienia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Czas niezbędny na realizację
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://ue.poznan.pl/pl/wspolpraca,c10/zamowienia-publiczne,c115/ogloszenia,c127/
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach