Szpital Specjalistyczny Chorób Płuc "Odrodzenie" im. Klary Jelskiej ogłasza przetarg
- Adres: 34-500 Zakopane, Gładkie 1
- Województwo: małopolskie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2023-12-06
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Szpital Specjalistyczny Chorób Płuc "Odrodzenie" im. Klary Jelskiej
Gładkie 1
34-500 Zakopane, woj. małopolskie
REGON: 000295171 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpitalodrodzenie.pl
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Sukcesywne świadczenie usług całodziennego żywienia pacjentów Szpitala Specjalistycznego Chorób Płuc „Odrodzenie” w Zakopanem. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia są usługi całodziennego żywienia pacjentów szpitala (przygotowanie, dostawa całodziennych posiłków oraz dystrybucja ich do łóżka pacjenta), w ilości: min. 86, max. 103 dziennie, zgodnie z warunkami wynikającymi z obowiązujących przepisów, w szczególności z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2023r, poz. 1448) oraz zasadami systemu HACAP, w sposób specjalistyczny, odpowiedni dla pracy w pomieszczeniach i obiektach szpitalnych, przestrzegając praw pacjenta. 1.1 Szacunkowa ilość posiłków w ostatnich 12 miesiącach wynosiła miesięcznie min. 2600 max. 3000. Zamawiający szacuje roczną ilość osobodni w wysokości max. 37 801 (tj. przy pełnym obłożeniu szpitala), zastrzegając, że przewidywana ilość osobodni służy do obliczenia wartości zamówienia. Faktyczny zakres usługi uzależniony będzie od potrzeb Zamawiającego (związanych z ilością hospitalizowanych pacjentów), dlatego w czasie realizacji umowy może ulec zmianie (zmniejszeniu). Jednakże zmniejszenie zakresu usługi nie przekroczy 25% wskazanej maksymalnej ilości osobodni. Wykonawcy nie przysługuje roszczenie z tytułu nie zrealizowania umowy w całości.W czasie świąt i długich weekendów ilości zamawianych posiłków może być zdecydowanie mniejsza (do kilkunastu posiłków dziennie). - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55320000-9
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy:1.1. spełniają warunki udziału w postępowaniu dotyczące:1.1.1 zdolności do występowania w obrocie gospodarczym:Zamawiający nie stawia warunku w powyższym zakresie.1.1.2 uprawnień do prowadzenia określonej działalności gospodarczej lub zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że jest wpisany do rejestru zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność, podległych urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej zgodnie z przepisami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2023 r., poz. 1448).1.1.3 sytuacji ekonomicznej lub finansowej:Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej związanej z przedmiotem zamówienia na sumę gwarancyjną nie niższą niż 250.000,00 zł;1.1.4 zdolności technicznej lub zawodowej:Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże, że:a) w okresie ostatnich 3 lat przed upływem terminu składania ofert, a jeżeli okres działalności jest krótszy - w tym okresie, wykonał, a w przypadku świadczeń okresowych lub ciągłych wykonuje co najmniej 1 usługę zbiorowego żywienia polegającą na: przygotowywaniu, dostarczaniu posiłków do Zamawiającego, w tym ich dystrybucji w danym zakładzie bezpośrednio do indywidualnych odbiorców – umowa zawarta na min. 12 miesięcy dla zakładu żywienia zbiorowego typu zamkniętego, obejmująca sukcesywne przygotowanie i dostarczenie posiłków w ilości nie mniejszej niż 80 posiłków całodniowych;b) dysponuje środkami transportu ( min. 1) przeznaczonym(i) do realizacji zamówienia dostosowanym(i) do przewozu żywności, pozytywnie zaopiniowanymi przez Państwową Stację Sanitarno –Epidemiologiczną;c) dysponuje osobami zdolnymi do wykonania zamówienia – w tym co najmniej: 2 osobami do przygotowania posiłków z wykształceniem gastronomicznym (kucharz) i minimum rocznym doświadczeniem, 1 osobą na stanowisku dietetyka legitymującą się wykształceniem o profilu dietetyka i minimum rocznym doświadczeniem w zawodzie.2. Zamawiający może na każdym etapie postępowania, uznać, że wykonawca nie posiada wymaganych zdolności, jeżeli posiadanie przez wykonawcę sprzecznych interesów, w szczególności zaangażowanie zasobów technicznych lub zawodowych wykonawcy w inne przedsięwzięcia gospodarcze wykonawcy może mieć negatywny wpływ na realizację zamówienia.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-12-15
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Usługa cateringowa wraz z zapewnieniem kolacji podczas Konferencji EHPC PL
Dodano: 2023-11-02 - Usługa cateringu dla uczestników szkoleń organizowanych przez Małopolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego na terenie województwa małopolskiego
Dodano: 2023-10-03 - Świadczenie usług cateringowych na wydarzeniach organizowanych przez Krajową Szkołę Sądownictwa i Prokuratury w Lublinie.
Dodano: 2023-02-10 - Świadczenie usług cateringowych na rzecz Samorządu Województwa Małopolskiego do końca 2022 r.
Dodano: 2022-12-14 - Usługa cateringowa dla podopiecznych DOMU SENIORA W PAŁECZNICY w ramach Projektu „DOM SENIORA W PAŁECZNICY” Nr projektu: RPMP.09.02.03-12-0480/17 Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego na lata 2014 – 2020, oś Priorytetowa 9. Region spójny społecznie, Działanie 9.2, Poddziałanie 9.2.3, z Europejskiego Funduszu Społecznego
Dodano: 2020-01-11 - Usługa cateringowa dla podopiecznych DOMU SENIORA W PAŁECZNICY w ramach Projektu „DOM SENIORA W PAŁECZNICY” Nr projektu: RPMP.09.02.03-12-0480/17 Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Małopolskiego na lata 2014 – 2020, oś Priorytetowa 9. Region spójny społecznie, Działanie 9.2, Poddziałanie 9.2.3, z Europejskiego Funduszu Społecznego
Dodano: 2019-05-15 - Świadczenie usług gastronomicznych dla Socjalizacyjnej Placówki Opiekuńczo - Wychowawczej w Olkuszu
Dodano: 2017-11-23 - Świadczenie usług gastronomicznych dla Socjalizacyjnej Placówki Opiekuńczo - Wychowawczej w Olkuszu
Dodano: 2016-12-02