Przetargi.pl
Sukcesywne przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Zakopanem w 2017 roku.

Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Zakopanem ogłasza przetarg

  • Adres: 34500 Zakopane, ul. Jagiellońska
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. (018) 20 147 33 , fax. (018) 20 147 33
  • Data zamieszczenia: 2016-12-01
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Zakopanem
    ul. Jagiellońska 7
    34500 Zakopane, woj. małopolskie
    tel. (018) 20 147 33, fax. (018) 20 147 33
    REGON: 440436100000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywne przygotowywanie i wydawanie gorących posiłków dla podopiecznych Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Zakopanem w 2017 roku.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Zakres zamówienia obejmuje: 1) Posiłki objęte przedmiotem zamówienia muszą być gorące i mieć formę dwudaniowego zestawu obiadowego. 2) Ustala się gramaturę każdego z posiłków: - zupa – 250ml. - drugie danie – 400 g. Zupa w momencie odbioru przez uprawnionego musi mieć temperaturę 75oC, a drugie danie 70oC. Jadłospis musi być zróżnicowany 3) Posiłki będą przygotowane i wydawane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego 4) Posiłki powinny być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia, muszą być zróżnicowane, sporządzone ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności z pełnowartościowych produktów z uwzględnieniem sezonowości ich występowania, pokrywać ½ dziennego zapotrzebowania kalorycznego dla osoby dorosłej, tj. zapewnić nie mniej niż 1200 kcal w tym: - białko stanowić ma ok. 12% posiłku - węglowodany ok. 48% posiłku - tłuszcze ok. 30% posiłku (pozostałe: cukry proste, witaminy i mikroelementy). 5) W punkcie żywieniowym musi znajdować się aktualny jadłospis z podaniem gramatury posiłków. 6) Posiłki mają być przygotowywane i wydawane przez pięć dni w tygodniu od poniedziałku do piątku w godzinach od 12:00 do 15:00, z wyjątkiem dni wolnych ustawowo od pracy. Pięciodniowy jadłospis musi zawierać zawsze zupę oraz 2 posiłki mięsne i 3 posiłki bezmięsne (drugie danie). Wykonawca zobowiązuje się do przestrzegania przepisów prawnych w zakresie przechowywania i przygotowywania artykułów spożywczych (m. in. Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. z 2015r. poz.594) 7) Szacunkowa ilość posiłków w trakcie realizacji zamówienia – maksymalnie 21 672 8) Szacunkowa liczba osób korzystających z posiłków – ok. 89 osób dziennie. 9) Wymienione w SIWZ ilości posiłków należy traktować jako ilości szacunkowe, które mogą ulegać weryfikacji. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmniejszenia lub zwiększenia żywionych osób w poszczególnych miesiącach roku, przy zastrzeżeniu maksymalnej liczby 21 672 posiłków za cały okres obowiązywania umowy. Zrealizowanie przez Zamawiającego mniejszej ilości posiłków niż wymienione w SIWZ nie może być podstawą żadnych roszczeń ze strony Wykonawcy wobec Zamawiającego. Faktyczna ilość wydanych posiłków będzie podstawą do wystawienia przez Wykonawcę faktury VAT. 10) Wykonawca we własnym zakresie i na własny koszt musi zapewnić punkt żywieniowy w którym będą przygotowywane i wydawane posiłki oraz umożliwić pobieranie posiłków na wynos w menażkach. Punkt żywieniowy, w którym będą wydawane posiłki musi być zlokalizowany na terenie Zakopanego w promieniu 1,5 km od ul. Krupówki . Wykonawca musi zapewnić obsługę dla 89 osób dziennie , w tym około 40 osób jednocześnie. 11) Wykonawca musi posiadać odpowiednio zorganizowany i przygotowany lokal odpowiadający wymogom sanitarnym potwierdzonym decyzją SANEPID-u na prowadzenie działalności gastronomicznej i tytuł prawny do lokalu , w którym będą przygotowywane i wydawane posiłki, oraz stan zatrudnienia pozwalający na terminowe i właściwe wykonanie przedmiotu zamówienia. 12) Wykonawca zobowiązany jest do udostępnienia Zamawiającemu lokalu i zaplecza kuchennego do przeprowadzenia kontroli w zakresie przygotowywania i wydawania posiłków. 13) Zamawiający jest uprawniony do bieżącej kontroli jakości wydawanych posiłków, ich zgodności z opisem przedmiotu zamówienia, walorów smakowych, estetyki oraz temperatury posiłków. 14) Wykonawca określi cenę jednostkową jednego posiłku wraz z podatkiem VAT i cena ta będzie stała niezależnie od rodzaju posiłku. 15) Stosownie do treści art. 29 ust. 3a ustawy Prawo zamówień publicznych Zamawiający wymaga przez cały okres trwania umowy zatrudnienia przez Wykonawcę lub Podwykonawcę na postawie umowy o pracę w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 26 czerwca 1974r. – Kodeks pracy (Dz. U. z 2014r. poz. 1502 z późn. zm.) co najmniej 2 osób jedna na stanowisku kucharza druga na stanowisku pomoc kuchenna. 16) Podstawą do wydania posiłków przez Wykonawcę będzie przedstawienie przez osoby korzystające z pomocy społecznej w formie dożywiania, bloczku obiadowego wydanego przez Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej w Zakopanem.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 55321000-6

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach