Przetargi.pl
sukcesywne przygotowanie paczek żywnościowych i ich wydawanie

Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Koluszkach ogłasza przetarg

  • Adres: 97040 Koluszki, ul. Brzezińska
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 44 714 58 25 , fax. 44 714 58 25
  • Data zamieszczenia: 2018-01-08
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejsko-Gminny Ośrodek Pomocy Społecznej w Koluszkach
    ul. Brzezińska 32
    97040 Koluszki, woj. łódzkie
    tel. 44 714 58 25, fax. 44 714 58 25
    REGON: 59000621500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.mgopskoluszki.wikom.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    sukcesywne przygotowanie paczek żywnościowych i ich wydawanie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem niniejszego zamówienia jest: 1. Przygotowanie paczek żywnościowych dla rodzin znajdujących się w trudnej sytuacji materialnej w ilości maksymalnej około 2.500 sztuk paczek na rok rozłożonych na poszczególne miesiące. Zestaw dla rodziny, który powinien być w paczce: a) chleb krojony 0,50 kg - 2 szt. b) cukier 1 kg c) masło roślinne 0,5 kg - 1 szt. d) konserwa rybna netto 160 - 200g – 1 szt. lub pasztet wieprzowy 150 - 250 g – 1 szt. e) zamiennie ( co 4 tygodnie ) w systemie: kiełbasa wieprzowa – 1kg, parówki – 1kg, żółty ser w plastrach od 500 g do 600 g, twaróg półtłusty – 1kg ( 4 opakowania po 250g ). Wszystkie produkty pakowane próżniowo z etykietą na której zawarto następujące informacje: datę ważności do spożycia, wagę oraz producenta. f) danie obiadowe – od 480 g do 600g – 1 szt.( fasola , pulpety, klopsiki, gołąbki) , + wyroby garmażeryjne - 1 op. 400 – 500g (kopytka, pampuchy, kluski śląskie, pierogi, krokiety) g) zamiennie ( co 4 tygodnie ): mąka pszenna 1kg , kasza( jęczmienna, gryczana jaglana ) – 800 g, ryż - 1 kg, makaron 500g – 1 op. h) mleko UHT 2% - 1 litry i) zamiennie ( co 2 tygodnie ) : olej rzepakowy 1 litr - 1 szt. , herbata ekspresowa 100 szt. – 1 op. j) zamiennie ( co 3 tygodnie ) : dżem – do 280 g - 1 szt. , konserwa mięsna – 300 g – 400 g - 1 szt. , kawa zbożowa od 100g do 150g – 1 op. 2. Przygotowanie paczek żywnościowych dla osób samotnych 1) Przygotowanie paczek żywnościowych dla osób znajdujących się w trudnej sytuacji materialnej w ilości maksymalnej około 2.600 sztuk paczek na rok rozłożonych na poszczególne miesiące. Zestaw dla jednej osoby, który powinien być w paczce: a) chleb krojony 0,50 kg – 1 szt. b) masło roślinne 250 g – 1 szt. c) zamiennie (co 2 tygodnie ): konserwa rybna netto 160 - 200g – 1 szt. lub pasztet wieprzowy 150 - 250g – 1 szt. d) zamiennie zestawy ( co 2 tygodnie ) w systemie: 1. kiełbasa wieprzowa – 0,5kg + twaróg półtłusty – 0,5kg ( 2 op. po 250g ), 2. parówki – 0,5kg + żółty ser w plastrach od 250 g do 300 g . Wszystkie produkty pakowane próżniowo z etykietą na której zawarto następujące informacje: datę ważności do spożycia, wagę oraz producenta. e) danie obiadowe – od 480 g do 600 g – 1 szt.( fasola , pulpety, klopsiki, gołąbki) , + wyroby garmażeryjne - 1 op. 400 – 500g (kopytka, pampuchy, kluski śląskie, pierogi, krokiety) f) zamiennie ( co 3 tygodnie ) - herbata 50 szt. opakowanie, olej rzepakowy 0,5 l, kawa zbożowa od 100g do 150 g g) zamiennie ( co 3 tygodnie ) dżem – od 200 g do 280 g - 1 szt. , cukier – 1 kg, konserwa mięsna od 300 g do 400 g. Paczka żywnościowa powinna być zapakowana w torbę jednorazowego użytku i wydana w każdy piątek miesiąca. II. Wydawanie i rozwiezienie paczek. Inne istotne informacje dotyczące przedmiotu zamówienia. 1) Powyższe dostaw paczek żywnościowych są jedynie ilościami szacunkowymi określonymi dla potrzeb przeprowadzenia niniejszego postępowania. 2) Zamawiający dopuszcza możliwość zlecenia mniejszej ilości poszczególnych dostaw w zależności od ilości świadczeniobiorców MGOPS w Koluszkach. Przewidywane ilości poszczególnych usług będących przedmiotem niniejszego zamówienia nie mogą stanowić podstawy do wnoszenia roszczeń przez Wykonawcę, co do ilości faktycznie zamówionych przez Zamawiającego dostaw w toku realizacji umowy. 3) Zamawiający zastrzega sobie prawo do ilościowej zmiany przedmiotu umowy w poszczególnych asortymentach i w poszczególnych dniach, pod warunkiem, że ogółem wartość zawartej umowy brutto nie zostanie przekroczona. 4) Paczki żywnościowe powinny być dowiezione do siedziby NFZOZ Esculap s.c. w miejscowości Gałków Duży ul. Dzieci Polskich 6c) tj. ok. 20 paczek żywnościowych ( w tym około 10 paczek dla rodzin i około 10 dla osób samotnych). 5) Pozostałe paczki żywnościowe powinny być wydawane w lokalu Wykonawcy, znajdującym się na terenie Koluszek. 6) Wykonanie, przechowywanie i dostarczanie paczek żywnościowych powinno odbywać się w odpowiednich warunkach higieniczno - sanitarnych. 7) Paczki żywnościowe muszą być wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy przydatności do spożycia tj. artykuły garmażeryjne – 5 dni, nabiał – 10 dni, pozostałe – 21 dni. 8) Wydawanie paczek powinno odbywać się w każdy piątek w godzinach 12:00-14:00. 9) Zamawiający zobowiązuje się do przekazania Wykonawcy (fax., e-mail) imiennej listy uprawnionych do odbioru paczek żywnościowych do 10 dnia każdego miesiąca. 10) W szczególnie uzasadnionych przypadkach tj. choroba, niesprzyjające warunki atmosferyczne, kiedy osoba bądź rodzina nie będzie w stanie osobiście dotrzeć do miejsca wydawania paczek żywnościowych, wówczas Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć paczkę żywnościową do miejsca zamieszkania danej osoby na własny koszt.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie określa minimalnego poziomu zdolności w tym zakresie. Wykonawca potwierdza spełnienie warunku poprzez złożenie oświadczenia składanego na podstawie art. 25a ust. 1 Ustawy dotyczącego spełniania warunków udziału w postępowaniu
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Formularz ofertowy - załącznik nr 1 do SIWZ 2) Pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawcy – jeżeli zostało ustanowione bądź do reprezentowania Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie przedłożone w formie oryginału lub kopii poświadczonej przez notariusza (dotyczy również spółki cywilnej); pełnomocnictwo ustanowione do reprezentowania Wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie przedłożone w formie oryginału lub kopii poświadczonej przez notariusza 3) dokument (-y), np. zobowiązanie podmiotów, na zasobach których Wykonawca będzie polegał w trybie art. 22 a ustawy Pzp, do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji zamówienia, treści których musi wynikać w szczególności: a) zakres dostępnych Wykonawcy zasobów innego podmiotu, b) sposób wykorzystania zasobów innego podmiotu, przez Wykonawcę, przy wykonywaniu zamówienia publicznego, c) zakres i okres udziału innego podmiotu przy wykonywaniu zamówienia publicznego, d) czy podmiot, na zdolnościach którego Wykonawca polega w odniesieniu do warunków udziału w postępowaniu dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia, zrealizuje usługi, których wskazane zdolności dotyczą.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach