Przetargi.pl
SUKCESYWNE PRZYGOTOWANIE, DOSTARCZANIE I WYDAWANIE GORĄCYCH POSIŁKÓW DLA DZIECI I MŁODZIEŻY UCZĘSZCZAJĄCYCH DO PRZEDSZKOLI, SZKÓŁ PODSTAWOWYCH ORAZ GIMNAZJALNYCH ZLOKALIZOWANYCH NA TERENIE GMINY KOŁO W RAMACH NASTĘPUJĄCYCH ODDZIELNYCH PAKIETÓW: 1) PAKIET NR 1- PRZEDSZKOLE W POWIERCIU 2) PAKIET NR 2 PRZEDSZKOLE WE WRZĄCY WIELKIEJ 3) PAKIET NR 3 - SZKOŁY PODSTAWOWE W DZIERAWACH, WRZĄCEJ WIELKIEJ, KIEŁCZEWIE, KOLE, ZESPÓŁ SZKÓŁ W POWIERCIU I GIMNAZJUM W SOKOŁOWIE

Biuro Obsługi Szkół Samorządowych Gminy Koło ogłasza przetarg

  • Adres: 62-600 Koło, ul. Toruńska 83
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 0-63 2616051 , fax. 0-63 2720166
  • Data zamieszczenia: 2013-12-02
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Biuro Obsługi Szkół Samorządowych Gminy Koło
    ul. Toruńska 83 83
    62-600 Koło, woj. wielkopolskie
    tel. 0-63 2616051, fax. 0-63 2720166
    REGON: 31033718800000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    SUKCESYWNE PRZYGOTOWANIE, DOSTARCZANIE I WYDAWANIE GORĄCYCH POSIŁKÓW DLA DZIECI I MŁODZIEŻY UCZĘSZCZAJĄCYCH DO PRZEDSZKOLI, SZKÓŁ PODSTAWOWYCH ORAZ GIMNAZJALNYCH ZLOKALIZOWANYCH NA TERENIE GMINY KOŁO W RAMACH NASTĘPUJĄCYCH ODDZIELNYCH PAKIETÓW: 1) PAKIET NR 1- PRZEDSZKOLE W POWIERCIU 2) PAKIET NR 2 PRZEDSZKOLE WE WRZĄCY WIELKIEJ 3) PAKIET NR 3 - SZKOŁY PODSTAWOWE W DZIERAWACH, WRZĄCEJ WIELKIEJ, KIEŁCZEWIE, KOLE, ZESPÓŁ SZKÓŁ W POWIERCIU I GIMNAZJUM W SOKOŁOWIE
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia publicznego jest usługa cateringowa polegająca na sukcesywnym przygotowaniu, dostarczaniu i wydawaniu gorących posiłków dla dzieci i młodzieży uczęszczających do przedszkoli, szkół podstawowych oraz gimnazjalnych zlokalizowanych na terenie Gminy Koło w ramach następujących oddzielnych pakietów: 1) Pakiet Nr 1 - Przedszkole w Powierciu, 2) Pakiet Nr 2 - Przedszkole we Wrzącej Wielkiej, 3) Pakiet Nr 3 - Szkoły podstawowe w Dzierawach, Wrzącej Wielkiej, Kiełczewie, Kole, Zespół Szkół w Powierciu i Gimnazjum w Sokołowie 2. Przedmiot zamówienia sklasyfikowany został wg Wspólnego Słownika Zamówień (CPV) następująco: 1) CPV: 55.30.00.00-3 - Usługi restauracyjne i dotyczące podawania posiłków, 2) CPV: 55.32.20.00-3 - Usługi gotowania posiłków, 3) CPV: 55.32.10.00-6 - Usługi przygotowywania posiłków, 4) CPV: 55.52.11.00-9 - Usługi rozwożenia posiłków, 5) CPV: 55.52.40.00-9 - Usługi dostarczania posiłków do szkół, 6) CPV: 55.32.00.00-9 - Usługi podawania posiłków. 3. Zamawiający przyjmuje że w ramach poszczególnych pakietów składających się na przedmiot zamówienia należy przygotować łącznie około: 1) Pakiet Nr 1 - 21.296 posiłków, 2) Pakiet Nr 2 - 14.082 posiłków, 3) Pakiet Nr 3 - 10.800 posiłków. 4. Podane przez Zamawiającego ilości poszczególnych rodzajów posiłków w ramach oddzielnych pakietów objętych przedmiotem umowy są wielkościami wyliczonymi w sposób szacunkowy i w trakcie realizacji przedmiotowej umowy mogą ulec zmianie (zmniejszeniu) w zależności od bieżących rzeczywistych potrzeb Zamawiającego. 5. Wykonawca odpowiada za zgodność jakość dostarczonych gorących posiłków z obowiązującymi w kraju normami Instytut Matki i Dziecka oraz Instytutu Żywności i Żywienia. 6. Posiłki muszą być sporządzone i wydane zgodnie z wymogami sztuki kulinarnej i sanitarnej dla żywienia zbiorowego oraz wykonane ze świeżych artykułów spożywczych posiadających aktualne terminy ważności. Wyklucza się mięso i przetwory z puszek konserwowych. 7. Posiłki powinny być przygotowywane zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia; muszą być zróżnicowane, sporządzone z pełnowartościowych produktów, z zachowaniem właściwej proporcji składników odżywczych (sodu, fosforu, magnezu, węglowodanów, żelaza, wapnia i witamin). 8. Posiłek każdego dnia powinien być inny i nie może się powtarzać w skali tygodnia. 9. Posiłki, sposób ich przygotowania oraz transport powinien odbywać się z zachowaniem odpowiednich warunków higieniczno-sanitarnych oraz spełniać warunki określone w powszechnie obowiązujących przepisach prawa, w szczególności w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz.U. z 2010 r. Nr 136, poz. 914 z późn. zm.) oraz w przepisach wykonawczych. 10. Szczegółowa charakterystyka usług cateringowych w ramach poszczególnych pakietów objętych przedmiotem zamówienia publicznego została zawarta w druku OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA. 11. Zestawienie ilościowe oraz rodzaj posiłków w ramach poszczególnych pakietów objętych przedmiotem zamówienia publicznego określone zostały w druku FORMULARZ CENOWY. 12. Szczegółowe warunki realizacji zamówienia określone zostały w druku PROJEKT UMOWY.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 553000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: doświadczenie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gminakolo.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach