Przetargi.pl
Sukcesywne dostawy żywności: warzywa, owoce krajowe i cytrusowe, ryby, warzywa kiszone, oleje i tłuszcze roślinne, jaja kurze - spr 15/2009/Ż

Jednostka Wojskowa 2420 ogłasza przetarg

  • Adres: 00-904 Warszawa, ul. 29 Listopada 1
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 022 6891532 , fax. 022 6891404
  • Data zamieszczenia: 2009-07-23
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Jednostka Wojskowa 2420
    ul. 29 Listopada 1 1
    00-904 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. 022 6891532, fax. 022 6891404
    REGON: 01028052300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.10wpsam.mil.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka Wojskowa - Obrona

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywne dostawy żywności: warzywa, owoce krajowe i cytrusowe, ryby, warzywa kiszone, oleje i tłuszcze roślinne, jaja kurze - spr 15/2009/Ż
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Sukcesywne dostawy żywności: warzywa, owoce krajowe i cytrusowe, ryby, warzywa kiszone, oleje i tłuszcze roślinne, jaja kurze szczegółowo określone w SIWZ. Wielkość zamówienia do 133 000 euro. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Zamówienie podzielono na 7 zadań szczegółowo opisanych SIWZ ZADANIE NR 1 - WARZYWA ZADANIE NR 2 - OWOCE KRAJOWE ZADANIE NR 3 - OWOCE IMPORTOWANE ZADANIE NR 4 - RYBY ZADANIE NR 5 - WARZYWA KISZONE ZADANIE NR 6 - OLEJE I TŁUSZCZE ROŚLINNE I ZWIERZĘCE ZADANIE NR 7 - JAJA KURZE
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 032000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W przetargu mogą uczestniczyć wykonawcy, którzy: spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy Prawo zamówień publicznych oraz nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. 1 i ust. 2 ustawy oraz spełniają wymagania określone w SIWZ. Zamawiający będzie oceniał spełnienie wymaganych warunków w postępowaniu przez ocenę złożonych w ofercie wymaganych oświadczeń, dokumentów według zasady spełnia / nie spełnia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia spełnienia przez wykonawcę warunków udziału w postępowaniu wymagane jest złożenie: następujących dokumentów: 1) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 2) aktualnej (odpisu) decyzji administracyjnej wydanej przez właściwy organ sanitarny lub weterynaryjny o spełnianiu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w procesie produkcji lub/i w obrocie oraz zapewnienia właściwej, jakości zdrowotnej tych artykułów zgodnie z art. 62 ust. 1 pkt 2 ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia /Dz. U. z dnia 27 września 2006r. Nr 171 poz. 1225/ oraz art. 20 ustawy z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. 2006 Nr 17, poz. 127) wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert lub zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów sanitarnych zgodnie z art. 62 ust.1 pkt 4 Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. nr 171 1225) wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące od daty otwarcia ofert lub zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów weterynaryjnych zgodnie z art. art. 20 ustawy z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. 2006 nr 17, poz. 127) wystawionego nie wcześniej niż 3 miesięcy przed upływem terminu składania ofert - (jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień); 3) Aktualne zaświadczenie lub inny dokument wystawiony przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub organ Inspekcji Weterynaryjnej lub niezależny podmiot uprawniony do poświadczenia zgodności działań Wykonawcy, o stosowaniu zasad systemu HACCP dokument wystawiony na podstawie ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia Dz. U. Nr 171 poz. 1225 z 2006r.) - wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 4) Potwierdzenie zgłoszenia działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno - spożywczymi, wydane przez Wojewódzkiego Inspektora Jakości Handlowej artykułów rolno - spożywczych, właściwego ze względu na miejsce zamieszkania lub siedzibę wykonawcy ustawy z dnia 21 grudnia 2000r, o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; (Dz. U. z 2005r. nr 187 poz. 1577 z późn. zm.) wystawione nie wcześniej niż 3 miesiące od daty otwarcia ofert 5) Kopię aktualnej polisy ubezpieczeniowej OC w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej posiadającej rozszerzony zakres ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej ubezpieczonego, za szkody osobowe lub rzeczowe wyrządzone przez produkty wyprodukowane, dostarczone, sprzedane przez ubezpieczonego oraz spowodowane przez nie wykonanie lub nienależyte wykonanie zamówienia; 6) Wykaz osób, podmiotów oraz podwykonawców, które będą wykonywać zamówienie lub będą uczestniczyć w wykonywaniu zamówienia, 7) Wykaz specjalistycznych środków transportu, którymi dysponuje Wykonawca, pozwalających na dostawy przedmiotu zamówienia do siedziby Zamawiającego z podaniem marek, typów i numerów rejestracyjnych. 8) pełnomocnictwo do reprezentowania wykonawców ubiegających się wspólnie o przedmiotowe zamówienie (jeżeli dotyczy).

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.10wpsam.mil.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach