Przetargi.pl
Sukcesywne dostawy wraz z transportem artykułów żywnościowych w 2014 r. do Powiatowej Placówki Opiekuńczo-Wychowawczej w Jaworznie

Powiatowa Placówka Opiekuńczo-Wychowawcza w Jaworznie ogłasza przetarg

  • Adres: 43-600 Jaworzno, ul. Hetmańska 21
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 32 6150388, 6150422 , fax. 32 6150388, 6150422
  • Data zamieszczenia: 2013-11-27
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiatowa Placówka Opiekuńczo-Wychowawcza w Jaworznie
    ul. Hetmańska 21 21
    43-600 Jaworzno, woj. śląskie
    tel. 32 6150388, 6150422, fax. 32 6150388, 6150422
    REGON: 27014904600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.ppow.bip.jaworzno.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka budżetowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywne dostawy wraz z transportem artykułów żywnościowych w 2014 r. do Powiatowej Placówki Opiekuńczo-Wychowawczej w Jaworznie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy (w miarę pojawiających się potrzeb) artykułów żywnościowych wraz z transportem do siedziby Zamawiającego, tj. Powiatowej Placówki Opiekuńczo-Wychowawczej w Jaworznie, przy ul. Hetmańskiej 21.Wykonawca do transportu artykułów żywnościowych zobowiązany jest zapewnić środek transportu zgodny z wymaganiami ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz.U. z 2010 r., Nr 136. poz. 914 ze zm.).Dostarczane produkty muszą być wysokiej jakości, muszą spełniać wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach oraz posiadać ważne terminy przydatności do spożycia. Podmioty działające na rynku spożywczym, prowadzące zakłady obrotu żywnością lub gastronomii, obowiązane są zapewnić bezpieczeństwo żywności zgodnie z zasadami Hazard Analysis and Critical Control Points, zwanym systemem HACCP (postępowanie mające na celu zapewnienie bezpieczeństwa żywności przez identyfikację i oszacowanie skali zagrożeń z punktu widzenia wymagań zdrowotnych żywności oraz ryzyka wystąpienia zagrożeń podczas przebiegu wszystkich etapów produkcji i obrotu żywnością; system ten ma również na celu określenie metod eliminacji lub ograniczania zagrożeń oraz ustalenie działań korygujących).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.ppow.bip.jaworzno.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach