Przetargi.pl
Sukcesywne dostawy warzyw i owoców świeżych do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie wraz z usługą transportu

Centralny Ośrodek Sportu z siedzibą w Warszawie, (00-449), ul. Łazienkowska 6A, Ośrodek Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie (84-120) ul. Żeromskiego 52 ogłasza przetarg

  • Adres: 84-120 Władysławowo, Żeromskiego 52
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 58 674 63 50
  • Data zamieszczenia: 2023-04-25
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Centralny Ośrodek Sportu z siedzibą w Warszawie, (00-449), ul. Łazienkowska 6A, Ośrodek Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie (84-120) ul. Żeromskiego 52
    Żeromskiego 52
    84-120 Władysławowo, woj. pomorskie
    tel. 58 674 63 50
    REGON: 14273335600035
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.cos.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywne dostawy warzyw i owoców świeżych do Ośrodka Przygotowań Olimpijskich we Władysławowie wraz z usługą transportu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Ananasy - kg 302. Arbuz-owoc powinien być dojrzały,miąższ soczysty,o barwie czerwonej,skórka czysta,zdrowa,bez uszkodzeń,o wadze 3-5 kg kg 3003. Awokado - . szt. 104. Bakłażan - duży o dł. powyżej 16cm, barwy skórki ciemnofiloetowej kg 205. Banan - kg 14006. Bataty – korzenie o kształcie jajowatym, ok 14 cm. kg 157. Bazylia świeża - sadzona w doniczce, bez oznak więdnięcia szt. 58. Biała rzodkiew - korzenie powinny być jędrne, nie popękane, nie sparciałe, bez uszkodzeń przez szkodniki kg 459. Borowik suszony kl. I -kg 110. Borówka amerykańska-świeża,dojrzała,sucha,czysta,nie uszkodzona,zdrowa o jednolitej barwie,wolna od szkodników,opak min 250 gr-max 500 gr kg 511. Botwinka-czysta,świeżą,nie zwiędnięta,zdrowa,właściwie zabarwiona,bez plam,uszkodzeń,bez zanieczyszczeń biologicznych typu mszyce kg 1512. Brzoskwinia świeża,soczysta,dojrzała,jędrna,sucha,bez uszkodzeń,waga 1 szt 120-150 gr kg 8013. Buraki ćwikłowe - kg 36014. Cebula – kl. I. pkg 12515. Cebula czerwona - powinna być zdrowa, bez uszkodzeń, jędrna, czysta, nie powinna być zmarznięta, zaparzona: pakowana w worki-opak min.1 kg -max 5kg kg 2516. Cukinia żólta, zielona - zdrowa, cała, bez uszkodzeń, bez śladów gnicia, bez plam, jędrna. kg 7017. Cytryny - pg 42018. Czosnek -Klasy I,główka czosnku powinna być zwarta,twarda o wielkości 3 cm i jędrnych ząbkach,pokrytych całkowicie łuską-pakowamy max 1 kg kg 5019. Dynia świeża-kg 2520. Fasola Piękny Jaś - kg 1021. Granat szt. 1522. Grapefruity -/ żółty, zielone,różowe/ bez uszkodzeń mechanicznych, nie nadmarznięte nie nadgniłe, bez plam, wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, o dojrzałości konsumpcyjnej; soczyste, jędrne. P kg 5023. Groch łuskany - o barwie żółtej nie powinien posiadać zapachu stęchlizny, pleśni ,opakowanie etykietowane max do 5 kg kg 1524. Gruszki - gatunek I , kg 22025. Jabłka - gatunek I; kg 120026. Kalarepa: cszt. 1527. Kapusta biała -bez oznak zgnilizny,szkodników,zaparzeń,głowka o wadze min 1.50 kg kg 32028. Kapusta czerwona -nie powinna być uszkodzona,porośnięta,zaparzona,bez obecności larw,gąsienic.Główki powinny być nie mniejsze niż 1 kg,pakowane w skrzynki lub worki o wadze max 10 kg kg 15029. Kapusta kwaszona- klasa I powinna mieć barwę białą lub jasnokremową z odcieniem żółtawym, smak słono-kwaśny, bez obcych zapachów; skrawki kapusty powinny być jędrne i chrupkie, może zawierać dodatek marchwi ,opak 1-5 kg netto/należy podać wagę samego surowca-po odcieku/ kg 3530. Kapusta pekińska - bez oznak zgnilizny, zaparzeń, liście jędrne koloru jasnozielonego pakowana pojedynczo o wadze min 700g kg 12031. Kiełki buraka op min 200g szt. 332. Kiełki lucerny op min 250g szt. 333. Kiełki rzodkiewki op min 250g szt. 334. Kiwi - klasy Ekstra; owoce bez uszkodzeń mechanicznych, niezmarznięte, niezwiędnięte; jędrne, pakowane w kartonach lub skrzynkach Waga 1 szt. 100-120 gr kg 6535. Koperek świeży klasa I. Wygląd: świeży, zdrowy (bez oznak pleśni, gnicia lub zaparzenia), bez plam, pożółkłych i zaschniętych części, pędów kwiatostanowych i innych zanieczyszczeń obcych (części traw, chwastów), czysty, praktycznie wolny od szkodników i uszkodzeń dopuszczalne jest nieznaczne zwiędnięcie, ale bez zmiany barwy. Barwa: zielona. pęczek min 100g kg 5536. Korzeń imbiru-blado-żółte wnętrze,skórka o kolorze od brązowego do kremowego,korzenie całe,świeże kg 337. limonka-klasy I,owoc zdrowy o barwie zielonej,jędrny,soczysty,bez przebarwień kg 538. mandarynka-kl.I,owoce powinny być zdrowe,czyste,nie zaparzone,nie zmarznięte,soczyste-opakowanie max 10 kg kg 10039. Mango-owoc nie powinien być zwiędły,bez uszkodzeń.o odpowiedniej barwie i kształcie szt. 1040. Marchew - korzeń powinien być czysty, o zdrowej barwie czerwono-pomarańczowej, cały, bez bocznych rozgałęzień, bez uszkodzeń mechanicznych i przez szkodniki; opak max 10 kg kg 55041. Melon - owoc powinien być nie nadgnity i nie nadmarznięty, czysty bez uszkodzeń, plam chorobowych, jędrny,dojrzały,kaliber 5 i więcej. kg 20042. Mieszanka gotowych sałat/roszponka,rucola,radicchio,lodowa,fryza/-opak min 250 gr-max 500gr-bez oznak zgnilizny,zaparzeń,szkodników kg 3043. Mięta świeża - sadzona w doniczce ,kl.I szt. 1044. Morele-owoc świeży,soczysty,bez oznak gnicia,pleśni kg 12045. Nektarynka swieżą,jędrna,dojrzała,bez uszkodzeń naskórka,plam -waga 1 szt 120-150 g kg 8046. Ogórek świeży - klasy I, nie powinien być zwiędły; bez uszkodzeń, plam chorobowych, powinien posiadać barwę zieloną typową dla odmiany,nie może być pakowany w folię, nie zaparzony kg 55047. Ogórki kwaszone- , bez pustych kanałów wewnątrz, smak i zapach charakterystyczny dla ogórków kwaszonych z wyraźnym udziałem przypraw aromatyczno-smakowych.Opakowanie min.1 kg/netto bez zalewy/ max 3 kg/netto bez zalewy/-należy podać cenę za 1 kg surowca po odcieku kg 24048. Ogórki małosolne-bez pustych kanałów wewnątrz,smak i zapach charakterystyczny dla ogórków małósolnych,z wyraźnym udziałem przypraw aromatyczno-smakowych-opakowanie wiaderko o wadze netto 2-3 kg/należy podać cenę netto za 1 kg surowca-po odcieku/ kg 20049. Papryka ostra/czuszka/owoc powinien być dojrzały,o odpowiedniej barwie oraz wielkości i kształcie,bez oznak zgnilizny,nadpsucia,porażenia chorobami,popękania,uszkodzenia,zapleśnień,zafermentowana kg 550. Papryka świeża pomarańczowa - owoc powinien być dojrzały, o odpowiedniej barwie, bez uszkodzeń, nie zwiędnięty, bez plam, jędrny, kg 12051. Papryka świeża, czerwona - owoc powinien być dojrzały, o odpowiedniej barwie, bez uszkodzeń, nie zwiędnięty, bez plam, jędrny, kg 16052. Papryka świeża, zielona - owoc powinien być dojrzały, o odpowiedniej barwie, bez uszkodzeń, nie zwiędnięty, bez plam, jędrny, kg 12053. Papryka świeża, żółta - owoc powinien być dojrzały, o odpowiedniej barwie, bez uszkodzeń, nie zwiędnięty, bez plam, jędrny, kg 12054. Pieczarka-wybór kl.I.powinna być zdrowa,twarda o białej barwie,średniej wielkości,bez plam -opak max 500 gr kg 1055. Pietruszka korzeń - korzeń powinien być zdrowy, bez śladów chorób, jędrny, bez oznak zgnilizny, kg 2556. Pietruszka Natka - pęczki o wadze min 100g, bez oznak zaparzenia, zapleśnienia, bez zmian barwy Kg 6057. Pomarańcze - klasy I, owoce powinny być całe, zdrowe, czyste, nie zaparzone, nie zmarznięte , nie zwiędnięte, bez plam i uszkodzeń, jędrne, soczyste, o włąściwym smaku i aromacie,zabezpieczone przed uszkodzeniami podczas transportu-opakowanie max 15 kg kg 12558. Pomidor premium Polski-powinny być zdrowe,jędrne,o jednolitej wielkośći i kształcie,bez uszkodzeń naskórka,o jednolitym zabarwieniu czerwonym właściwym dla danego gatunku, miąższ soczysty,waga 1 szt .min.100 g /,pakowany w kartony lub skrzynki max 6 kg- z oryginalną etykietą zawierającą nazwę produktu,pochodzenie,nazwa producenta kg 140059. Pomidory koktajlowe/czerwone,żółte/- powinny być zdrowe, bez plam chorobowych, jędrne, nie zwiędnięte, nie pomarszczone, dojrzałe,gatunek I kg 6060. Por -wybór I klasa,liście barwy zielonej,bez liści nadgniłych,zaparzeń kg 3561. Rzodkiewka klasa I. Wygląd: zdrowa (bez oznak gnicia, pleśni), czysta, niepopękana, wolna od szkodników i uszkodzeń, dostatecznie osuszona jeśli była myta; liście, jeśli są pozostawione, powinny być świeże, zdrowe, zielonej barwy; korzonek poniżej zgrubienia może być odcięty. min 10 szt. w pęczku. Wielkość: minimalna średnica 25mm pęczki 10062. Salata fryza-klasa I-bez oznak zgnilizny,zaparzeń,szkodników kg 3063. Sałata lodowa - bez oznak zgnilizny, zaparzeń, bez przerośnięć i szkodników typu ślimaki. Pakowana osobno w folie,główka nie mniejsza niż 150 gr kg 13064. Sałata zielona masłowa - wybór I, waga główki nie mniejsza niż 200g, bez oznak zgnilizny, zaparzeń, bez przerośnięć i szkodników typu ślimaki kg 20065. Seler - korzenie czyste, zdrowe, całe, bez uszkodzeń, bez śladów gnicia, o miąższu białym ; pakowane w worki -opak max 10 kg,waga 1 szt min.150 g kg 20066. Seler naciowy - powinien być barwy zielonej, czysty, nie zwiędły, bez części pożółkłych kg 2567. Szczaw świeży gruntowy -jędrny,nie obwiędnięty,bez oznak gnicia kg 1268. Szczypiorek - natka szczypiorku powinna być zielona na całej długości, ułożona w pęczki i ucięta równo, bez pożółkłych listków, nie powinna być zwiędnięta, zaparzona; pakowana w pęczki o wadze 50g kg 9069. Winogrono o barwie ciemnofioletowej- kl. Ekstra lub L, owoce w opakowaniu powinny być jednej odmiany nie zapleśniałe niezafermentowane, nie nadgnite; kg 2070. Winogrono o barwie żółtozielonej – kl. ekstra lub L, owoce w opakowaniu powinny być jednej odmiany nie zapleśniałe niezafermentowane, nie nadgnite . kg 2071. Ziemniaki młode-powinny być zdrowe,kształtne,suche,czyste bez ziemi,nieuszkodzone,jedolitej odmiany,kształt owalny,jednakowej wielkości-opakowanie max 15 kg kg 260072. Ziemniaki -powinny być zdrowe,kształtne,suche,czyste bez ziemi,piaku,nieuszkodzone,jednolitej odmiany,kształt owalny,jednakowej wielkośći,opakowanie max 15 kg kg 5500
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03221000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2023-05-04

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach