Przetargi.pl
Sukcesywne dostawy warzyw i owoców, owoców i grzybów suszonych kiszonek oraz jajek.

Powiat Konecki ogłasza przetarg

  • Adres: 26-200 Końskie, ul. Staszica 2
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Telefon/fax: tel. 0-41 372 41 34 , fax. 0-41 372 83 20
  • Data zamieszczenia: 2009-07-28
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Powiat Konecki
    ul. Staszica 2 2
    26-200 Końskie, woj. świętokrzyskie
    tel. 0-41 372 41 34, fax. 0-41 372 83 20
    REGON: 29100938900000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.powiat.konskie.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywne dostawy warzyw i owoców, owoców i grzybów suszonych kiszonek oraz jajek.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy warzyw i owoców, owoców i grzybów suszonych, kiszonek oraz jajek do magazynu DPS Końskie. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowi kosztorys cenowym załącznik nr 2 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. Ilości poszczególnych asortymentów w kosztorysie cenowym są ilościami szacunkowymi i w trakcie realizacji zamówienia mogą ulegać zmianie (zmniejszeniu bądź zwiększeniu) w ramach wartości umowy. 1. Banany Kg 200 2. Brokuły sztuk 100 3. Brukselka Kg 60 4. Buraki Kg 1.000 5. Cebula Kg 500 6. Cukinia Kg 40 7. Cytryny Kg 40 8. Czosnek sztuk 100 9. Fasola Jaś Kg 100 10. Fasolka szparagowa Kg 50 11. Grejpfruty Kg 20 12. Groch łuszczony Kg 80 13. Gruszki suszone Kg 1 14. Grzyby suszone Kg 1,50 15. Jabłka Kg 1.150 16. Jabłka suszone Kg 3 17. Jajka sztuk 11.000 18. Kabaczki Kg 40 19. Kalafior sztuk 100 20. Kapusta biała Kg 750 21. Kapusta czerwona Kg 100 22. Kapusta kiszona Kg 1.000 23. Kapusta pekińska Kg 150 24. Koper pęczki 150 25. Mandarynka Kg 25 26. Marchew Kg 1.300 27. Ogórek kiszony Kg 350 28. Ogórek świeży Kg 70 29. Papryka czerwona Kg 40 30. Papryka zielona Kg 20 31. Pieczarki Kg 80 32. Pietruszka Kg 250 33. Pietruszka zielona pęczki 200 34. Pomarańcza Kg 40 35. Pomidory Kg 500 36. Pory Kg 20 37. Sałata zielona szt. 100 38. Seler Kg 200 39. Szczypior pęczki 100 40. Śliwki Kg 100 41. Śliwki suszone Kg 2 42. Ziemniaki Kg 11.000 Artykuły będące przedmiotem zamówienia powinny być pierwszej, jakości posiadać wymagane atesty i terminy ważności, być odpowiednio opakowane i transportowane w warunkach spełniających wszystkie wymogi sanitarne.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 030000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wpłaty wadium.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienie mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełnią następujące warunki: 1). Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, 2). Posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemnie zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia, 3). Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, 4). Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia, 5). Spełniają wszystkie warunki zawarte w SIWZ. Zamawiający dokona oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu na podstawie złożonego oświadczenia załącznik nr 3 i złożonych dokumentów opisanych w punkcie VI wg formuły spełnia lub nie spełnia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia, że Wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz że nie podlega wykluczeniu Wykonawca składa następujące dokumenty: 1). Oświadczenie do postępowania o zamówienie publiczne z art. 22 ust.1 i art. 24 Ustawy Prawo Zamówień Publicznych z wykorzystaniem wzoru - załącznik nr 3. 2). Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, Oferta wspólna - dokumenty wymagane w przypadku składania oferty wspólnej: Oferta powinna zawierać dokument opisany w punkcie 2 dla każdego partnera z osobna, pozostałe dokumenty składane są wspólnie. Wyżej wymienione dokumenty mogą być złożone w formie oryginałów lub kserokopii potwierdzonych za zgodność przez Wykonawcę lub osobę(osoby) uprawnione do podpisania oferty z dopiskiem za zgodność z oryginałem.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.spkonskie.bip.ornak.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną