Przetargi.pl
Sukcesywne dostawy warzyw gr. I, warzyw gr. II i owoców gr. I – wraz z rozładunkiem w magazynach 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego zlokalizowanych w kompleksach wojskowych znajdujących się w rejonie działania 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego w Zamościu: Zamość, Hrubieszów, Lublin, w tym: warzywa gr I: ziemniaki jadalne, ziemniaki wczesne, buraki ćwikłowe, marchew, pietruszka korzeniowa, seler korzeniowy, cebula, cebula czerwona, por, kapusta biała, kapusta czerwona: warzywa gr. II: fasola szparagowa, papryka słodka, pomidory, ogórki, sałata, sałata lodowa, brokuły, kapusta włoska, kapusta pekińska, kapusta brukselska, kalafior, rzodkiewka, natka pietruszki, koperek zielony, szczypiorek, czosnek, pieczarki; owoce gr I: banany, cytryny, pomarańcze, mandarynki, kiwi, brzoskwinie, winogrona, jabłka, gruszki.

32 Wojskowy Oddział Gospodarczy w Zamościu ogłasza przetarg

  • Adres: 22-400 Zamość, Marszałka Józefa Piłsudskiego
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 261 181 536, , fax. 261 181 607
  • Data zamieszczenia: 2017-08-02
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: 32 Wojskowy Oddział Gospodarczy w Zamościu
    Marszałka Józefa Piłsudskiego 36
    22-400 Zamość, woj. lubelskie
    tel. 261 181 536, , fax. 261 181 607
    REGON: 6140233700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.32wog.wp.mil.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywne dostawy warzyw gr. I, warzyw gr. II i owoców gr. I – wraz z rozładunkiem w magazynach 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego zlokalizowanych w kompleksach wojskowych znajdujących się w rejonie działania 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego w Zamościu: Zamość, Hrubieszów, Lublin, w tym: warzywa gr I: ziemniaki jadalne, ziemniaki wczesne, buraki ćwikłowe, marchew, pietruszka korzeniowa, seler korzeniowy, cebula, cebula czerwona, por, kapusta biała, kapusta czerwona: warzywa gr. II: fasola szparagowa, papryka słodka, pomidory, ogórki, sałata, sałata lodowa, brokuły, kapusta włoska, kapusta pekińska, kapusta brukselska, kalafior, rzodkiewka, natka pietruszki, koperek zielony, szczypiorek, czosnek, pieczarki; owoce gr I: banany, cytryny, pomarańcze, mandarynki, kiwi, brzoskwinie, winogrona, jabłka, gruszki.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy warzyw gr. I, warzyw gr. II i owoców gr. I – wraz z rozładunkiem w magazynach 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego zlokalizowanych w kompleksach wojskowych znajdujących się w rejonie działania 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego w Zamościu: Zamość, Hrubieszów, Lublin, w tym: warzywa gr I: ziemniaki jadalne, ziemniaki wczesne, buraki ćwikłowe, marchew, pietruszka korzeniowa, seler korzeniowy, cebula, cebula czerwona, por, kapusta biała, kapusta czerwona: warzywa gr. II: fasola szparagowa, papryka słodka, pomidory, ogórki, sałata, sałata lodowa, brokuły, kapusta włoska, kapusta pekińska, kapusta brukselska, kalafior, rzodkiewka, natka pietruszki, koperek zielony, szczypiorek, czosnek, pieczarki; owoce gr I: banany, cytryny, pomarańcze, mandarynki, kiwi, brzoskwinie, winogrona, jabłka, gruszki. 1) Szczegółowym opisem przedmiotu zamówienia stanowiącym załącznik nr 1 do SIWZ; 2) Wykazem asortymentowo – ilościowym dla poszczególnych miejsc dostaw - stanowiącym załącznik nr 2 do SIWZ. SZCZEGÓŁOWE WYMAGANIA Zamawiającego w stosunku do dostawy: 1) Dokumenty: a) aktualny dokument organu upoważnionego do urzędowej kontroli żywności lub firmy upoważnionej do przeprowadzenia certyfikacji – stwierdzający, że w produkcji i w obrocie asortymentu będącego przedmiotem zamówienia został opracowany, wdrożony i jest stosowany system analizy zagrożeń HACCP (dotyczy zakładów produkujących lub wprowadzających żywność do obrotu, które podlegają takiemu obowiązkowi) – zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2015r., Nr 594,– z późniejszymi zmianami). 2) Warunki dostawy: a) Realizacja dostaw odbywać się będzie na podstawie sukcesywnie składanych przez Zamawiającego zamówień w formie pisemnej lub za pośrednictwem faxu, zawierających ilości i terminy dostawy. b) Miejscem dostaw są magazyny Zamawiającego zlokalizowane w następujących kompleksach wojskowych:  Zamość - ul. Marszałka J. Piłsudskiego 36, 22-400 Zamość;  Hrubieszów – ul. Dwernickiego 4, 22-500 Hrubieszów;  Lublin – ul. L. Kruczkowskiego 49, 20-468 Lublin. c) Częstotliwość dostaw – 2 razy w tygodniu. d) Dostawa towaru następować będzie w terminach: od poniedziałku do piątku w godz. od 8.00 do 12.00. e) W szczególnie uzasadnionych przypadkach, np. osiągania wyższych stanów gotowości bojowej, szkolenia poligonowego, szkolenia rezerw osobowych, likwidacji klęsk żywiołowych lub innych obowiązków nałożonych przez organy władzy państwowej, Wykonawca zobowiązany jest do zwiększenia ilości i częstotliwości dostaw w stosunku do wcześniej złożonych zamówień oraz do zapewnienia dostaw do miejsc wskazanych przez Zamawiającego wg cen zawartych w ofercie, przy czym zmiany mogą następować wyłącznie w ramach ustalonej wartości przedmiotu zamówienia i jego ilości zawartej w ofercie. f) Zamawiający gwarantuje złożenie zamówień na dostawę towaru na poziomie nie mniejszym niż 30% maksymalnej wartości umowy brutto. Realizacja dostaw w pozostałym zakresie uzależniona będzie od faktycznych potrzeb odbiorców wynikających ze zmiennej liczby uprawnionych do żywienia żołnierzy. g) Wytworzenie towaru, sposób przechowywania i transportu muszą spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów w zakresie prawa żywnościowego. Obowiązujące Wykonawcę szczegółowe wymagania jakościowe dla poszczególnych środków spożywczych, w tym wymagania w zakresie terminów przydatności do spożycia, znakowania i opakowania towaru zgodnie z obowiązującymi przepisami, określa załącznik nr 1 do wniosku - Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia. W szczególności: dostarczone towary muszą być oznakowane w sposób zrozumiały, napisy w języku polskim muszą być wyraźne, czytelne i nieusuwalne, umieszczone w widocznym miejscu, w żaden sposób nie ukryte, zasłonięte czy przysłonięte innymi nadrukami czy obrazkami. h) Przy każdej dostawie Wykonawca zobowiązuje się do zapewnienia:  specjalistycznego środka transportu odpowiedniego dla przewożonej żywności zgodnie z obowiązującymi w tym względzie przepisami, pod rygorem nieprzyjęcia dostawy przez Zamawiającego;  odpowiedniego zabezpieczenia towaru na czas przewozu, pod rygorem odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu;  możliwości realizacji procedur bezpieczeństwa przez służby dyżurne jednostek wojskowych oraz przez Służbę Wywiadu Wojskowego w stosunku do osób i pojazdów wykonujących dostawę;  uczestnictwa kierowcy lub innej osoby wykonującej dostawę w odbiorze towaru, w tym pobraniu prób dostarczonego towaru w ramach reklamacji lub kontroli prewencyjnej, pod rygorem dokonania tych czynności bez udziału Wykonawcy na jego ryzyko. i) Wykonawca zobowiązany jest dołączyć do każdej dostawy następujące dokumenty:  oryginał faktury,  dwie kopie faktury. 3) Warunki i termin płatności: a) Każda dostawa będzie opłacona wg ilości i wartości towaru faktycznie odebranego przez Zamawiającego. b) Wykonawca zobowiązany jest wystawić na każdą dostawę osobną fakturę VAT, w tym oryginał i dwie kopie dla Zamawiającego. c) Zapłata za odebrany towar nastąpi na wskazany na fakturze rachunek bankowy, w terminie 30 dni od daty przedłożenia Zamawiającemu prawidłowo wystawionej faktury VAT podpisaną przez przedstawicieli obu stron umowy. Dniem zapłaty jest dzień obciążenia rachunku bankowego Zamawiającego 4) Tytuły i wysokość kar umownych: zgodnie ze wzorem umowy. 5) Wymagania techniczno-jakościowe: zawiera opis przedmiotu zamówienia. 6) Okres gwarancji i rękojmi: zgodnie ze wzorem umowy. UWAGA: Zamawiający zastrzega sobie prawo opcji tj.: Zamawiający gwarantuje złożenie zamówień na dostawę towaru na poziomie nie mniejszym niż 30% maksymalnej wartości umowy brutto. Realizacja dostaw w pozostałym zakresie uzależniona będzie od faktycznych potrzeb odbiorców wynikających ze zmiennej liczby uprawnionych do żywienia żołnierzy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03200000-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1. Przystępując do postępowania każdy z Wykonawców zobowiązany jest do wniesienia wadium w wysokości:  1800,00 (słownie: jeden tysiąc osiemset złotych) ; 2. Wadium może być wnoszone w jednej lub w kilku następujących formach: 1) pieniądzu; 2) poręczeniach bankowych lub poręczeniach Spółdzielczej Kasy Oszczędnościowo-Kredytowej, z tym, że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; 3) gwarancjach bankowych; 4) gwarancjach ubezpieczeniowych; 5) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt. 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2016 r poz. 259.). 3. Wadium wniesione w pieniądzu wpłaca się przelewem z rachunku Wykonawcy na rachunek bankowy Zamawiającego nr konta 59 1010 1339 0057 5713 9120 2000 z dopiskiem: „Wadium w postępowaniu nr ZP/PN/50/2017 – dostawa warzyw i owoców dla 32 WOG Zamość” 4. Prawidłowo złożone wadium wnosi się przed upływem terminu składania ofert tj. do dnia 16.08.2017r. do godz.: 11.00. 5. Wniesienie wadium w pieniądzu następuje z chwilą uznania środków pieniężnych na rachunku bankowym Zamawiającego, o którym mowa w Rozdziale XIV pkt 3 SIWZ, przed upływem terminu składania ofert (tj. przed upływem dnia i godziny wyznaczonej jako ostateczny termin składania ofert). 6. Z treści gwarancji/poręczenia winno wynikać bezwarunkowe, na każde pisemne żądanie zgłoszone przez Zamawiającego w terminie związania ofertą, zobowiązanie Gwaranta do wypłaty Zamawiającemu pełnej kwoty wadium w okolicznościach określonych w art. 46 ust. 4a i 5 ustawy Pzp. 7. W przypadku składania oferty wspólnej, wadium wniesione przez jednego z Wykonawców uważa się za wniesione prawidłowo. 8. Oferta Wykonawcy, który nie wniesie wadium lub wniesie w sposób nieprawidłowy zostanie odrzucona. 9. Okoliczności i zasady zwrotu wadium, jego przepadku oraz zasady jego zaliczania na poczet zabezpieczenia należytego wykonania umowy określają odpowiednie przepisy ustawy Pzp.
  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawcy w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Dokumenty potwierdzające spełnianie wymagań techniczno-jakościowych Zamawiającego w stosunku do dostawy: 1)aktualny dokument organu upoważnionego do urzędowej kontroli żywności lub firmy upoważnionej do przeprowadzenia certyfikacji – stwierdzający, że w produkcji i w obrocie asortymentu będącego przedmiotem zamówienia został opracowany, wdrożony i jest stosowany system analizy zagrożeń HACCP (dotyczy zakładów produkujących lub wprowadzających żywność do obrotu, które podlegają takiemu obowiązkowi) – zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2015r., Nr 594,– z późniejszymi zmianami).

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach