Śląski Ogród Zoologiczny ogłasza przetarg
- Adres: 41-501 Chorzów, ul. Promenada Gen. Jerzego Ziętka 7
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel. 666 031 496
- Data zamieszczenia: 2013-12-12
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Śląski Ogród Zoologiczny
ul. Promenada Gen. Jerzego Ziętka 7 7
41-501 Chorzów, woj. śląskie
tel. 666 031 496
REGON: 24095136000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.zoo.silesia.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka budżetowa samorządu wojewódzkiego
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Sukcesywne dostawy w roku 2014 mięsa wołowego jako pożywienia dla zwierząt w Śląskim Ogrodzie Zoologicznym - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Dostawa mięsa wołowego w ćwierciach, płuc, wątroby oraz serc wołowych w roku 2014 w następujących ilościach: 8.500 kg ćwierci wołowe przody; 8.500 kg ćwierci wołowe zady; 81 kg serca wołowe; 10 kg płuca wołowe; 250 kg wątroba wołowa. Ćwierci, podroby i serca wołowe muszą spełniać następujące warunki: pochodzić z uboju bydła rzeźnego (wykluczone sztuki padnięte), posiadać wymagane świadectwo badania lekarza weterynarii, ćwierci kategorii D, klasy umięśnienia R i klasy otłuszczenia III (według normy PN-91 A- 82001), mięso musi być oznakowane stemplem lekarza weterynarii, na zewnętrznej powierzchni ćwierćtuszy; ćwierci wołowe schłodzone (nie mrożone), barwa mięsa- od jasnoczerwonej do ciemnoczerwonej a z bydła dorosłego do brązowo-wiśniowej; barwa tłuszczu: biała do lekko kremowej; - czystość mięsa: mięso musi być czyste, bez śladów zanieczyszczeń ciałami obcymi; - konsystencja mięsa schłodzonego: mięśnie jędrne, elastyczne; - zapach: swoisty, charakterystyczny dla mięsa, bez obcego lub wskazującego na rozpoczynające się psucie, niedopuszczalny zapach płciowy lub moczowy; - obróbka: ćwierćtusze pozbawione całkowicie narządów wewnętrznych, narządów płciowych, skrzepów krwi, strzępów tkanki mięsnej oraz tłuszczu wewnętrznego, kanał rdzenia kręgowego odkryty, rdzeń usunięty; - podział półtuszy wołowej na ćwierćtusze powinien być wykonany między ostatnim a przedostatnim żebrem tak, aby przy ćwierćtuszy tylnej pozostało jedno żebro; - ćwierćtusze tylne nie mogą mieć pozostałości gruczołów mlecznych; podroby i serca wołowe schłodzone lub mrożone. Transport towaru: samochodem chłodnią. Samochód musi posiadać decyzję lub zaświadczenie o dopuszczeniu środka transportu do przewozu mięsa wydane przez Inspekcję Weterynaryjną lub Inspekcję Sanitarną. Zamawiający zastrzega sobie możliwość nieodebrania towaru w przypadku, jeżeli pojazd nie spełnia powyższego warunku. Do każdej dostawy musi być załączony Handlowy Dokument Identyfikacyjny. Częstotliwość dostaw : nie częściej niż 1 raz w tygodniu, w terminach i ilościach uzgodnionych z Zamawiającym. Jakość dostarczonego towaru objęta będzie stałym nadzorem ze strony zamawiającego. Nie spełnienie wymogów jakościowych lub ilościowych może spowodować nie przyjęcie części lub całości danej dostawy. W przypadku zakwestionowania dostawy z uwagi na nieodpowiednią ilość lub jakość towaru, Wykonawca zobowiązany jest wymienić zakwestionowaną partię towaru na wolną od wad jakościowych lub uzupełnić braki ilościowe w terminie do 48 godzin, na własny koszt. Dostawy odbywać się będą transportem wykonawcy, w godzinach pracy Magazynu zamawiającego tj. od poniedziałku do piątku od godz. 7.00 do godz. 13.00. Poszczególne dostawy będą następować w terminie do 3 dni roboczych od chwili zgłoszenia zapotrzebowania w oparciu o zamówienia z Magazynu zamawiającego składane telefonicznie lub e-mailem lub zgłaszane w inny nie budzący wątpliwości sposób lub wg. ustalonego harmonogramu dostaw, podpisanego przez Wykonawcę i Kierownika Magazynu Zamawiającego. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151110009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: nie jest wymagane
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zoo.silesia.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Postępowanie o udzielenie zamówienia na dostawę mięsa i wędlin dla potrzeb SPZOZ Szpitala Kolejowego w Wilkowicach - Bystrej
Dodano: 2015-04-15 - Postępowanie o udzielenie zamówienia na dostawę mięsa i wędlin dla potrzeb SPZOZ Szpitala Kolejowego w Wilkowicach - Bystrej
Dodano: 2014-04-09 - AG/zp/XXXI/2013
Dodano: 2013-12-20 - Dostawa mięsa i wyrobów wędliniarskich dla Zakładu Poprawczego i Schroniska dla Nieletnich w Zawierciu
Dodano: 2013-11-18 - Dostawy mięsa wołowego i podrobów wołowych w 2013r. jako pożywienia dla zwierząt w Śląskim Ogrodzie Zoologicznym
Dodano: 2012-12-28 - Dostawa artykułów mięsnych i wędliniarskich Znak sprawy: D-Kw220-6-ZP-2012
Dodano: 2012-11-19 - Dostawa mięsa i wyrobów wędliniarskich
Dodano: 2012-09-28 - Dostawy mięsa wołowego i podrobów wołowych w roku 2012r. jako pożywienia dla zwierząt w Śląskim Ogrodzie Zoologicznym
Dodano: 2011-12-27 - Dostawa mięsa i wyrobów do DPS Gorzyce
Dodano: 2011-12-16 - Dostawa mięsa wołowego, wieprzowego, drobiowego i ich przetworów. Znak sprawy: D/Kw-220/06/ZP/2011
Dodano: 2011-10-21