Przetargi.pl
Sukcesywne dostawy ryb i przetworów rybnych

Zakład Karny w Rawiczu ogłasza przetarg

  • Adres: 63-900 Rawicz, ul. 17 Stycznia 28
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 065 5468500, 5468551,53,56 , fax. 065 5454266
  • Data zamieszczenia: 2012-09-28
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Rawiczu
    ul. 17 Stycznia 28 28
    63-900 Rawicz, woj. wielkopolskie
    tel. 065 5468500, 5468551,53,56, fax. 065 5454266
    REGON: 00032029400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka Organizacyjna Więziennictwa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywne dostawy ryb i przetworów rybnych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy ryb i przetworów rybnych: 1) FILET ŚLEDZIOWY LEKKO SOLONY MATIAS - filety całe, bez obcych zanieczyszczeń, produkt o wysokich walorach smakowych, soczysty, o delikatnej teksturze i łagodnym smaku. Cechy dyskwalifikujące: -filety o luźnej konsystencji (rozpadające się), -przebarwienia świadczące o nieświeżości filetów. Opakowanie: wiaderko plastikowe (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością) od 3 do 8 kg. Okres przydatności do spożycia: winien wynosić nie mniej niż 1 miesiąc od daty dostawy. 2) FILET ŚLEDZIOWY MROŻONY - filety mrożone w bryle, bez skóry, bez ości i obcych zanieczyszczeń. Cechy dyskwalifikujące: -filety częściowo lub w całości rozmrożone, -niewłaściwy smak i zapach oraz tekstura po przyrządzeniu; -zanieczyszczenia mechaniczne lub organiczne, Opakowanie: zbiorcze o wadze do 20 kg. Okres przydatności do spożycia: winien wynosić nie mniej niż 3 miesiące od daty dostawy. 3) MAKRELA WĘDZONA - ryba (tusza) wypatroszona, poddana obróbce termicznej, produkt przeznaczony do bezpośredniego spożycia. Opakowanie: zbiorcze o wadze do 20 kg., winno zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, musi być czyste, bez obcych zapachów; Okres przydatności do spożycia: winien wynosić nie mniej niż 14 dni od daty dostawy. 4) PASTA RYBNA MAKRELÓWKA - produkt rozdrobniony, przeznaczony do bezpośredniego spożycia, zawartość ryby minimum 20 %. Opakowanie: zbiorcze do 20 kg., winno zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, musi być czyste, bez obcych zapachów; Okres przydatności do spożycia: winien wynosić nie mniej niż 1miesiąc od daty dostawy. 5) KONSERWA PAPRYKARZ SZCZECIŃSKI - produkt przygotowany z rozdrobnionego mięsa ryb, ryżu, cebuli, oleju roślinnego, koncentratu pomidorowego, przypraw i innych dodatków, minimalna zawartość ryby - 30 %. Opakowanie: Opakowanie jednostkowe stanowi puszka metalowa z samootwieraczem. Opakowania jednostkowe muszą zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, muszą być czyste, bez obcych zapachów, śladów rdzy i uszkodzeń mechanicznych. Zawartość netto puszki do 310 g; opis puszki z dokładnością do 2 miejsc po przecinku. Okres przydatności do spożycia: winien wynosić nie mniej niż 3 miesiące od daty dostawy. 6) KONSERWA SZPROT W POMIDORACH - produkt przygotowany z ryb, sosu pomidorowego na bazie warzyw, przyprawiony, z dodatkami, minimalna zawartość ryby 50 %. Opakowanie: Opakowanie jednostkowe puszka metalowa z samootwieraczem. Opakowania jednostkowe muszą zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, muszą być czyste, bez obcych zapachów, śladów rdzy i uszkodzeń mechanicznych. Zawartość netto puszki do 310 g ; opis puszki z dokładnością do 2 miejsc po przecinku. Okres przydatności do spożycia: winien wynosić nie mniej niż 3 miesiące od daty dostawy. 7) SAŁATKA ŚLEDZIOWA - produkt przygotowany z ryb, warzyw, przyprawiony, z dodatkami, minimalna zawartość ryby 13 %. Opakowanie: Opakowanie jednostkowe puszka metalowa z samootwieraczem lub wiaderko plastikowe dopuszczone do kontaktu z żywnością. Opakowania jednostkowe muszą zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, muszą być czyste, bez obcych zapachów, śladów rdzy i uszkodzeń mechanicznych. Opakowanie do 15 kg. Okres przydatności do spożycia: winien wynosić nie mniej niż 1 miesiąc od daty dostawy. 8) DORSZ TUSZA MROŻONA - ryba (tusza) mrożona w całości, wypatroszona, bez obcych zanieczyszczeń. Cechy dyskwalifikujące: -tusza częściowo lub w całości rozmrożona, -niewłaściwy smak i zapach oraz tekstura po przyrządzeniu; -zanieczyszczenia mechaniczne lub organiczne. Opakowanie: zbiorcze o wadze do 30 kg. Okres przydatności do spożycia: winien wynosić nie mniej niż 3 miesiące od daty dostawy. 9. MIRUNA TUSZA MROŻONA - ryba (tusza) mrożona w całości, wypatroszona, bez obcych zanieczyszczeń. Cechy dyskwalifikujące: -tusza częściowo lub w całości rozmrożona, -niewłaściwy smak i zapach oraz tekstura po przyrządzeniu; -zanieczyszczenia mechaniczne lub organiczn,. Opakowanie: zbiorcze o wadze do 30 kg. Okres przydatności do spożycia: winien wynosić nie mniej niż 3 miesiące od daty dostawy. 10. PŁAT - FILET Z MAKRELI MROŻONY - filety mrożone, całe, bez skóry, bez ości i obcych zanieczyszczeń. Cechy dyskwalifikujące: -filety częściowo lub w całości rozmrożone, -niewłaściwy smak i zapach oraz tekstura po przyrządzeniu; -zanieczyszczenia mechaniczne lub organiczne. Opakowanie: do 20 kg. Okres przydatności do spożycia: winien wynosić nie mniej niż 3 miesiące od daty dostawy. 11) FILET Z MINTAJA MROŻONY ( SHP) - filety mrożone pojedynczo, całe bez skóry, bez ości i obcych zanieczyszczeń. Cechy dyskwalifikujące: -filety częściowo lub w całości rozmrożone, -niewłaściwy smak i zapach oraz tekstura po przyrządzeniu; -zanieczyszczenia mechaniczne lub organiczne, Opakowanie: zbiorcze o wadze do 20 kg. Okres przydatności do spożycia: winien wynosić nie mniej niż 3 miesiące od daty dostawy. Szacunkowe ilości przedmiotu zamówienia przedstawiają się następująco: 1. Filet śledziowy lekko solony typu Matias - 2.000 kg 2. Filet śledziowy mrożony - 2.000 kg 3. Makrela wędzona - 200 kg 4. Pasta rybna makrelówka - 1.500 kg 5. Konserwa paprykarz szczeciński - 2.100 kg 6. Konserwa szprot w pomidorach - 1.200 kg 7. Sałatka śledziowa - 1.400 kg 8. Dorsz tusza mrożona - 1.200 kg 9. Miruna tusza mrożona - 2.200 kg 10. Płat - filet z makreli mrożony - 200 kg 11. Filet z Mintaja mrożony ( SHP) - 200 kg
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 152000000
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium przez Wykonawców

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach