Przetargi.pl
SUKCESYWNE DOSTAWY RÓŻNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH (OWOCE I WARZYWA PRZETWORZONE, KONSERWY SOJOWE I PRODUKTY SOJOWE, KONSERWY RYBNE)

Areszt Śledczy w Kielcach ogłasza przetarg

  • Adres: 25-563 Kielce, Zagnańska 155
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2024-06-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy w Kielcach
    Zagnańska 155
    25-563 Kielce, woj. świętokrzyskie
    REGON: 000319902
  • Adres strony internetowej zamawiającego: https://askielce.bip.gov.pl/

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    SUKCESYWNE DOSTAWY RÓŻNYCH PRODUKTÓW SPOŻYWCZYCH (OWOCE I WARZYWA PRZETWORZONE, KONSERWY SOJOWE I PRODUKTY SOJOWE, KONSERWY RYBNE)
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Część I – dostawy owoców przetworzonychDżem CPV 15332200-6 - 4 000 kgMarmolada CPV 15332200-6 - 5 000 kgPowidło śliwkowe CPV 15332200-6 - 3 700 kgDżem niskosłodzony z kawałkami owoców różne smaki: truskawka, czarna porzeczka, czerwona porzeczka, malina. Przecier owocowy- zawartość ekstraktu min 60%.Marmolada. Przecier jabłkowy min 82%, zawartość cukru min 58%, syrop glukozowo-fruktozowy, błonnik jabłkowy, konsystencja twarda lub miękka.Powidło. Koncentrat przecieru owocowego o charakterystycznym słodko-kwaśnym aromacie, ciemnej barwie i smarownej papkowatej konsystencji uzyskany ze śliwek. Produkt trwały.Część II – dostawy warzyw przetworzonychLeczo pieczarkowe CPV 15331000-7 - 3 000 kg(opakowania: do 2 kg)Koncentrat pomidorowy 30% CPV 15331000-7 - 3 500 kg(opakowania: 900g - 5 kg)Groszek konserwowy CPV 15331000-7 - 3 000 kg(opakowania: 400g)Kukurydza konserwowa CPV 15331000-7 - 2 300 kg(opakowania: 400 g)Leczo pieczarkowe. Produkt spożywczy otrzymany ze świeżych warzyw i pieczarek, utrwalony przez pasteryzację, o konsystencji półpłynnej do gęstej. Pieczarki min 22%, papryka min 16%, cebula min 15%, koncentrat pomidorowy min, 5%, produkt pasteryzowany. Barwa typowa dla użytych składników, zmieniona procesem technologicznym. Konsystencja i wygląd- półpłynna do gęstej, z widocznymi cząstkami przypraw, kawałkami warzyw i pieczarek. Smak i zapach charakterystyczny dla użytych składników, bez posmaków i zapachów obcych.Koncentrat pomidorowy 30%. Koncentrat z naturalnych składników, zawierający nie więcej niż 10g cukrów w 100g/ml produktu gotowego do spożycia oraz nie więcej niż 10g tłuszczu w 100g/ml produktu gotowego do spożycia. Struktura i konsystencja- jednolita, półpłynna do gęstej, bez rozdziału składników, lekko kremowa. Barwa produktu - pomarańczowo- bordowa, właściwa dla zastosowanych surowców i dodanych składników smakowo zapachowych.Groszek konserwowy. Kolor zielony, soczysty, ziarna całe, niezepsute, bez obcych zapachów, opakowania puszki samootwieralne. Zalewa z niewielkim osadem na dnie opakowania pochodzącym z tkanki roślinnej. Konsystencja wyrównana, niedopuszczalna zbyt miękka lub zbyt twarda. Smak i zapach charakterystyczny dla surowców, po obróbce termicznej słonawosłodki, bez obcych posmaków i zapachów. Barwa warzyw typowa dla warzyw po obróbce termicznej. Barwa zalewy typowa dla użytego surowca, jasnozłocista z odcieniem. Kukurydza konserwowa. Produkt otrzymany z ziaren kukurydzy cukrowej zalanych roztworem cukru i soli kuchennej, utrwalony termicznie, opakowania puszki samootwieralne. Ziarna całe, nieuszkodzone o barwie żółtobiałej i żółtej. Zalewa z osadem tkanki roślinnej na dnie opakowania. Konsystencja miękka, wyrównana: dopuszcza się ziarna o twardszej konsystencji. Smak i zapach słonawosłodki, charakterystyczny dla kukurydzy konserwowej, bez posmaków i zapachów obcych: dopuszczalna wyczuwalna mączystość.Część III – dostawy konserw sojowych i produktów sojowychGranulat sojowy CPV 153310-00-7 - 900 kgKostka sojowa CPV 153310-00-7 - 800 kgKotlet a'la schabowy CPV 153310-00-7 - 20 kgKrajanka sojowa CPV 153310-00-7 - 300 kgPasztet sojowy alupak 130g CPV 15131310-1 - 700 kgGranulat sojowy Produkt suchy, o nieregularnym kształcie (wymiary ok 5x3x4mm).Bez szkodników, pleśni, pozostałości po szkodnikach, zanieczyszczeń mineralnych (piasek, kamienie).Kostka sojowa Produkt suchy, o nieregularnym kształcie (wymiary ok. 20x20x15mm). Bez szkodników, pleśni, pozostałości po szkodnikach, zanieczyszczeń mineralnych (piasek, kamienie) oraz mechanicznych. Konsystencja-dość twarda, lekko krucha, po przyrządzeniu miękka, elastyczna.Kotlet a'la schabowy Produkt suchy, o nieregularnym kształcie (wymiary ok. 50x50x10mm).Bez szkodników, pleśni, pozostałości po szkodnikach, zanieczyszczeń mineralnych (piasek, kamienie) oraz mechanicznych. Konsystencja dość twarda, lekko krucha, po przyrządzeniu miękka, elastyczna.Krajanka sojowa Produkt suchy o nieregularnym kształcie (wymiary ok. 50x10x10mm).Bez szkodników, pleśni, pozostałości po szkodnikach, zanieczyszczeń mineralnych (piasek, kamienie) oraz mechanicznych. Konsystencja dość twarda, lekko krucha, po przyrządzeniu miękka, elastyczna.Pasztet sojowy alupak Produkt uzyskany z białka sojowego ( nie mniej niż 10%), bez zawartości glutenuCzęść IV – dostawy konserw rybnychKonserwa rybna w pomidorach CPV 15240000-2 - 1 200 kg(opakowanie jednostkowe: puszka samootwieralna waga 300-330gKonserwa rybna w oleju CPV 15240000-2 - 800 kg(opakowanie jednostkowe: puszka samootwieralna waga 300-330g, Paprykarz CPV15240000-2 - 3 000 kg(opakowanie jednostkowe: puszka samootwieralna waga 300-330g,Paprykarz CPV 15240000-2 - 650 kg(opakowanie jednostkowe - alupak waga 130g,Konserwa rybna w pomidorach Szprot 50%, sos pomidorowy: woda, koncentrat pomidorowy, cukier, sól spożywcza, ocet spirytusowy, skrobia modyfikowana, mąka pszenna, olej roślinny, zagęstnik: guma guar, warzywa: seler, pietruszka, przyprawy. Opakowanie szczelne, czyste, bez odkształceń, odpowiednio oznakowane. Opakowanie jednostkowe: puszka samootwieralna.Konserwa rybna w oleju Szprot 60%, olej roślinny, woda, sól, przyprawy. Opakowanie szczelne, czyste, bez odkształceń, odpowiednio oznakowane. Opakowanie jednostkowe: puszka samootwieralna.Paprykarz 130g, 300-330g Ryba rozdrobniona min 30%, z dodatkiem ryżu, warzyw, koncentratu pomidorowego, oleju i przypraw. Opakowanie szczelne, czyste, bez odkształceń odpowiednio oznakowane. Opakowanie jednostkowe: puszka samootwieralna.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15332200-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy spełniają niżej określone przez zamawiającego warunki udziału w postępowaniu:1 Nie podlegają wykluczeniu.2 W zakresie kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o ile wynika to z odrębnych przepisów:Zamawiający nie określa wymagań w zakresie powyższego warunku.3 W zakresie sytuacji ekonomicznej lub finansowej:Zamawiający nie określa wymagań w zakresie powyższego warunku.4 W zakresie zdolność technicznej lub zawodowej:Zamawiający nie określa wymagań w zakresie powyższego warunku.5 Poleganie na zasobach innych podmiotów:5.1 Wykonawca może w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu, w stosownych sytuacjach oraz w odniesieniu do niniejszego zamówienia, lub jego części, polegać na zdolnościach technicznych lub zawodowych lub sytuacji finansowej lub ekonomicznej innych podmiotów, niezależnie od charakteru prawnego łączących go z nim stosunków prawnych.5.2 Wykonawca, który polega na zdolnościach lub sytuacji podmiotów udostępniających zasoby, składa wraz z ofertą zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby do oddania mu do dyspozycji niezbędnych zasobów na potrzeby realizacji danego zamówienia lub inny podmiotowy środek dowodowy potwierdzający, że Wykonawca realizując zamówienie, będzie dysponował niezbędnymi zasobami tych podmiotów.5.3 Zobowiązanie podmiotu udostępniającego zasoby, ma potwierdzać, że stosunek łączący Wykonawcę z podmiotami udostępniającymi zasoby gwarantuje rzeczywisty dostęp do tych zasobów oraz określa, w szczególności:5.3.1 zakres dostępnych Wykonawcy zasobów podmiotu udostępniającego zasoby;5.3.2 sposób i okres udostępnienia Wykonawcy i wykorzystania przez niego zasobów podmiotu udostępniającego te zasoby przy wykonywaniu zamówienia;5.4 Zamawiający ocenia, czy udostępniane Wykonawcy przez podmioty udostępniające zasoby zdolności techniczne lub zawodowe lub ich sytuacja finansowa lub ekonomiczna, pozwalają na wykazanie przez Wykonawcę spełniania warunków udziału w postępowaniu, a także bada czy nie zachodzą wobec tego podmiotu podstawy wykluczenia, które zostały przewidziane względem Wykonawcy.5.5 Jeżeli zdolności techniczne lub zawodowe, sytuacja ekonomiczna lub finansowa podmiotu udostępniającego zasoby nie potwierdzają spełniania przez Wykonawcę warunków udziału w postępowaniu lub zachodzą wobec tego podmiotu podstawy wykluczenia, zamawiający żąda, aby Wykonawca w terminie określonym przez zamawiającego zastąpił ten podmiot innym podmiotem lub podmiotami albo wykazał, że samodzielnie spełnia warunki udziału w postępowaniu.5.6 Podmiot, który zobowiązał się do udostępnienia zasobów, odpowiada solidarnie z Wykonawcą, który polega na jego sytuacji finansowej lub ekonomicznej, za szkodę poniesioną przez zamawiającego, powstałą wskutek nieudostępnienia tych zasobów, chyba że za nieudostępnienie zasobów podmiot ten nie ponosi winy.5.7 Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełniania, w zakresie w jakim powołuje się na ich zasoby, warunków udziału w postępowaniu - składa także oświadczenie dotyczące spełnienia warunków udziału w postępowaniu oraz przesłanek wykluczenia z postępowania dotyczące tych podmiotów (Załącznik 5 i Załącznik 6).
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2024-06-18

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach