Przetargi.pl
Sukcesywne dostawy różnych artykułów spożywczych na potrzeby ZK w Barczewie

Zakład Karny w Barczewie ogłasza przetarg

  • Adres: 11-010 Barczewo, ul. Klasztorna 7
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 89 514-84-41 w. 226 , fax. 89 532-87-01
  • Data zamieszczenia: 2012-06-25
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Barczewie
    ul. Klasztorna 7 7
    11-010 Barczewo, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 89 514-84-41 w. 226, fax. 89 532-87-01
    REGON: 00032015300000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywne dostawy różnych artykułów spożywczych na potrzeby ZK w Barczewie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy na potrzeby Zakładu Karnego w Barczewie:Część I-Tłuszcz roślinny do smarowania pieczywa o zawartości tłuszczu min. 60 % w kostce w opakowaniach 200 - 250 g.;CPV - 15431100-9 10 000 kg- olej roślinny;CPV - 15411100-3 500 l Część II-Kasza jęczmienna;CPV -15613000-8 4 000 kg-Makaron (świderek, kolanko) CPV - 15851100-9 4 000 kg- Mąka pszenna CPV - 15612100-2 1 500 kg-Ryż biały CPV - 15611000-4 2 500 kg Część III-Koncentrat pomidorowy 30% CPV - 15331427-6 1 800 kg-Leczo pieczarkowe CPV -15331135-2 1 800 kg-Szczaw konserwowy CPV - 15332170-6 600 kg Część IV-Bazylia susz CPV - 15872300-4 6 kg-Czosnek granulowany CPV - 15870000-7 4 kg-Koperek susz CPV - 15872000-1 25 kg-Liść laurowy CPV - 15872000-1 20 kg- Pietruszka nać susz CPV - 15872000-1 25 kg-Majeranek susz CPV - 15872000-1 25 kg-Musztarda CPV - 15871250-1 400 kg-Ocet CPV - 15871110-8 200 l- Pieprz czarny mielony CPV -15872100-2 22 kg-Przyprawa w płynie CPV - 15892000-7 600 l-Przyprawa w proszku CPV - 15890000-3 600 kg-Rosół jarzynowy w proszku CPV -15892200-9 800 kg-Sól CPV - 15872400-5 500 kg-Ziele angielskie CPV - 15872000-1 15 kg Część V -Cukier biały CPV - 15831200-4 4 000 kg- Marmolada CPV - 15332230-5 4 000 kg 2.Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych na każdą część zamówienia. 3.Towar, o którym mowa w opisie przedmiotu zamówienia musi być świeży, a także odpowiednio opakowany (opakowanie do kontaktu z żywnością), powinien być odpowiednio opisany: nazwa artykułu, dane producenta, waga opakowania, termin przydatności do spożycia lub data produkcji z opisanym terminem ważności - opis powinien dotyczyć danej dostawy.4.Dostawa towaru realizowana będzie w terminach, ilościach i do miejsca uzgodnionego z inspektorem ds. żywnościowych Przemysławem Karwowskim tel. 514 - 84 - 41 wew. 170 w warunkach określonych w umowie. Dostawy realizowane będą transportem dostawcy, z możliwością dostaw w godzinach wskazanych przez zamawiającego. O ilości partii dostawy, zamawiający zawiadomi wykonawcę, na 2 dni przed terminem dostawy telefonicznie bądź faksem. 5.Pojazd, którym będzie dostarczany towar powinien spełniać wymogi określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności, substancji pomagających w przetwarzaniu, dozwolonych substancji dodatkowych i innych składników żywności (Dz. U. z 2003r . nr 21 poz. 179). Koszt transportu powinien być wliczony w cenę towaru. 6.Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia musi mieć wdrożony system HACCP. 7. Podane ilości należy traktować jako maksymalne, szacunkowe potrzeby w okresie trwania umowy, służące określeniu górnej granicy wielkości zamówienia, które nie stanowią zobowiązania zamawiającego do pełnej jego realizacji. 8.Zapłata nastąpi przelewem na konto Wykonawcy w terminie: za towar dostarczony od dnia podpisania umowy do dnia 30.09.2012 r. do 30 dni od daty otrzymania prawidłowo wystawionej faktury VAT,za towar dostarczony od dnia 01.10.2012 r. do dnia 31.12.2012 r. do dnia 31.01.2013r. 9.Zamawiający nie dopuszcza dokonywania zaliczek. Rozliczenie nastąpi za faktycznie wykonane dostawy na podstawie cen jednostkowych podanych w ofercie.10.Ceny jednostkowe nie mogą ulec zmianie w trakcie obowiązywania umowy, za wyjątkiem:zmiany obowiązującej stawki podatku VAT. Umowa ulegnie zmianie w zakresie zmiany obowiązującej stawki podatku VAT oraz wartości brutto przy zachowaniu niezmiennych cen jednostkowych netto przedmiotu zamówienia oraz wartości netto umowy lub umotywowanego pisemnego wniosku wykonawcy, o wskaźnik obliczony na podstawie WSKAŹNIKA CEN TOWARÓW I USŁUG dla konkretnych produktów ogłaszanych w Biuletynie Statystycznym na Portalu Informacyjnym Głównego Urzędu Statystycznego. 11.Zamawiający nie przewiduje udzielenia zamówień uzupełniających, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 ustawy.12.Wykonawca obowiązany jest wskazać w ofercie te części zamówienia, których wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom.13.W razie wykrycia lub ujawnienia się wad w dostarczanych produktach, wykonawca zobowiązany jest do nieodpłatnej wymiany wadliwego przedmiotu zamówienia na wolny od wad, w terminie do 3 dni od daty złożenia reklamacji. 14.Jakość przedmiotu zamówienia będzie zgodna z wymaganiami obowiązujących Polskich Norm oraz wszelkimi przepisami prawa w tym zakresie. 15.Wykonawca zobowiązany jest na każde wezwanie zamawiającego, przedstawić dokumenty potwierdzające spełnianie powyższych wymogów
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 154311009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach