Przetargi.pl
SUKCESYWNE DOSTAWY RÓŻNYCH ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH I PRODUKTÓW MLECZARSKICH W I PÓŁROCZU ROKU 2017

Dom Pomocy Społecznej ogłasza przetarg

  • Adres: 07215 Obryte, Obryte
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 0-29 7411080 w. 30 , fax. 0-29 7411080
  • Data zamieszczenia: 2016-12-21
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej
    Obryte 188
    07215 Obryte, woj. mazowieckie
    tel. 0-29 7411080 w. 30, fax. 0-29 7411080
    REGON: 30892700000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: inny:

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    SUKCESYWNE DOSTAWY RÓŻNYCH ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH I PRODUKTÓW MLECZARSKICH W I PÓŁROCZU ROKU 2017
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiot zamówienia dotyczy sukcesywnych dostaw różnych artykułów spożywczych i produktów mleczarskich wraz z dowozem i wniesieniem do magazynu w układzie zadaniowym. Miejscem realizacji dostaw jest magazyn Domu Pomocy Społecznej w Obrytem (07-215 Obryte 188). Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną, lub na wszystkie części zamówienia.Poprzez ofertę częściową Zamawiający rozumie cały asortyment obejmujący daną część zamówienia – zadanie. Oferta musi być kompletna i zawierać wszystkie pozycje w zakresie poszczególnych części zamówienia. Nieuwzględnienie w danej części, na którą składana jest oferta, chociażby jednej z zamawianych pozycji asortymentowych spowoduje odrzucenie oferty. Podział przedmiotu zamówienia na poszczególne części: ZADANIE NR 1 – ARTYKUŁY SPOŻYWCZE OGÓLNE, ZADANIE NR 2 – ARTYKUŁY SPOŻYWCZE – NABIAŁ Zastosowanie wskazanych w dokumentacji Zamawiającego preferencji opisujących wymagania odnoszące się do cech jakościowych przedmiotu zamówienia podyktowane jest zapewnieniem preferowanej dla przedmiotu zamówienia najwyższej jakości (dot. przedmiotu zamówienia – art. 29 ustawy Prawo zamówień publicznych). Zamawiający w przedmiotowym postępowaniu dopuszcza zastosowanie rozwiązań równoważnych. Wykonawca, który w ofercie powoła się na zastosowanie rozwiązań równoważnych opisywanych w niniejszej Specyfikacji przez Zamawiającego, zobowiązany jest wykazać, że oferowane przez niego produkty posiadają cechy nie gorsze, niż wskazane w niniejszej Specyfikacji oraz o właściwościach jakościowych takich samych lub zbliżonych do tych, które zostały opisane w niniejszej SIWZ, lecz oznaczone innym znakiem towarowym, patentem lub pochodzeniem, gwarantujące wysoką jakość oraz zapewniające uzyskanie parametrów jakościowych nie gorszych, niż określone w niniejszej SIWZ. Dokładny rodzaj, nazwa asortymentu, przewidywane ilości zawarte są w treści Załączników Nr 3a i 3b. Zamawiający zastrzega sobie prawo do niewykorzystania pełnego limitu ilościowego przedmiotu zamówienia – jednakże nie więcej, niż 30% wskazanych w Załączniku 3a i 3b ilości, bez prawa do roszczeń z tego tytułu przez Wykonawcę. Zamawiający wymaga, aby przedmiot zamówienia dostarczany był w pojemnikach plastikowych z pokrywami, czystych, bez obcych zapachów, przeznaczonych tylko do jednego asortymentu. Elementy w pojemnikach powinny być ułożone w sposób niepowodujący deformacji i zapewniający estetyczny wygląd gotowego wyrobu. Każde opakowanie musi zawierać: nazwę środka spożywczego, dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym, datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia, dane identyfikujące producenta, kraju produkcji, zawartość netto lub liczbę sztuk środka spożywczego w opakowaniu, warunki przechowywania (w przypadku, gdy jakość środka spożywczego zależy od warunków jego przechowywania), oznaczenie partii produkcji, klasę jakości handlowej. Wykonawca zobowiązany jest przewozić artykuły objęte przedmiotem zamówienia publicznego transportem dopuszczonym przez SANEPID, zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz Rozporządzeniem (WE) nr 852/2004 z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych, Rozporządzeniem (WE) nr 853/2004 z 29 kwietnia 2004 r. dotyczącym higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego. Wymagania w zakresie wszystkich produktów: a) produkty wytwarzane będą zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz rozporządzeniami wykonawczymi wydanymi na jej podstawie, b) każdy produkt dostarczany będzie zgodnie z normami jakościowymi GMP, GHP lub systemem HACCP, c) każdy dostarczony produkt ma być I klasy. Wykonawca ponosi pełną odpowiedzialność odszkodowawczą według zasad określonych Kodeksem cywilnym, oraz postanowieniami Zamawiającego zawartymi w treści postanowień umowy. Wykonawca jest odpowiedzialny za całokształt, w tym za przebieg oraz terminowe wykonanie zamówienia do czasu wygaśnięcia zobowiązań Wykonawcy wobec Zamawiającego. Wymagana jest należyta staranność przy realizacji zobowiązań umowy, rozumiana jako staranność profesjonalisty w działalności objętej przedmiotem niniejszego zamówienia. Ustalenia i decyzje dotyczące wykonywania zamówienia uzgadniane będą przez Zamawiającego z ustanowionym przedstawicielem Wykonawcy. Wykonawca określa telefony kontaktowe i numery faksów oraz dokonuje innych ustaleń niezbędnych dla sprawnego i terminowego wykonania zamówienia. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę (w tym również Podwykonawców) podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach