Zakład Karny w Rawiczu ogłasza przetarg
- Adres: 63-900 Rawicz, ul. 17 Stycznia 28
- Województwo: wielkopolskie
- Telefon/fax: tel. 65 5468500 w. 229, 65 5468507 , fax. 65 5454266
- Data zamieszczenia: 2013-09-17
- Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Rawiczu
ul. 17 Stycznia 28 28
63-900 Rawicz, woj. wielkopolskie
tel. 65 5468500 w. 229, 65 5468507, fax. 65 5454266
REGON: 00032029400000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka Organizacyjna Więziennictwa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Sukcesywne dostawy przetworów warzywnych kiszonych - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy następujących przetworów warzywnych kiszonych: 1) KAPUSTA KWASZONA: -produkt spożywczy otrzymany z kapusty głowiastej białej, oczyszczonej z liści zewnętrznych, pokrojonej, zasolonej i poddanej naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej z 5% wsadem marchwi; -struktura - kapusta pokrojona na skrawki, gdzie odległość mierzona między krawędziami cięcia na powierzchni liścia wynosi nie więcej niż 2 - 3 mm, skrawki jędrne, chrupkie; -barwa skrawków - biała lub kremowo biała z odcieniem żółtawym; -smak i zapach - charakterystyczny dla kapusty prawidłowo ukwaszonej, aromatyczny, słodko-kwaśny; -wygląd soku - jasnoszary, opalizujący; -zawartość soku - w stosunku do masy netto powinna odpowiadać 15% wagi tzn. lekko uciskana pokrywa się sokiem; -kwasowość ogólna w przeliczeniu na kwas mlekowy 1,0 - 1,8% wagi; -zawartość soli kuchennej 1,2 - 2,5% wagi; -cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, smak mocno słony, niekwaśny, stęchły, objawy pleśnienia, psucia, niedostateczna ilość soku (wysuszenie kapusty), obecność bakterii salmonelli, gronkowców chorobotwórczych i z grupy coli, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia; -opakowanie jednostkowe: beczka z tworzywa sztucznego (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością) do 100 kg; -Produkt musi odpowiadać PN. -Termin przydatności do spożycia musi wynosić nie mniej niż 1 miesiąc od daty dostawy. 2) OGÓRKI KWASZONE: -produkt spożywczy otrzymany ze świeżych ogórków, przypraw aromatyczno - smakowych, zalanych zalewą z dodatkiem soli i poddanych naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej, z ewentualnym dodatkiem kwasu sorbowego - w przypadku stosowania opakowań nie hermetycznych lub utrwalony w procesie pasteryzacji w opakowaniach hermetycznych; -struktura - dość luźno ułożone całe ogórki, jędrne, chrupkie; -smak i zapach - charakterystyczny dla ogórków prawidłowo ukwaszonych, aromatyczny, słono kwaśny, ogórki powinny być proste, w kształcie foremnym zbliżonym do walca, o barwie oliwkowo zielonej o różnych odcieniach, powierzchnia wolna od uszkodzeń mechanicznych i plam chorobowych, wielkości od 6 do 15 cm; -wygląd zalewy - od białoszarej do zielonkawo szarej, lekko mętny, dopuszcza się osad pochodzący z przypraw (kopru, chrzanu, gorczycy, czosnku itp.); -zawartość soli kuchennej 1,5 - 3,0 % wagi; -cechy dyskwalifikujące: obce posmaki, zapachy, smak mocno słony, niekwaśny, stęchły, objawy zapleśnienia, psucia, ich nadmierna miękkość, obecność bakterii salmonelii, gronkowców chorobotwórczych i z grupy coli, obecność szkodników żywych, martwych oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia; -opakowanie jednostkowe: beczka z tworzywa sztucznego (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością) do 100 kg, -Produkt musi odpowiadać PN. -Termin przydatności do spożycia musi wynosić nie mniej niż 1 miesiąc od daty dostawy. Szacunkowe ilości przedmiotu zamówienia: Kapusta kwaszona - 15 000 kg; Ogórki kwaszone - 8 000 kg; - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 153000001
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DO PRZEDSZKOLA MIŚ W PNIEWACH.
Dodano: 2016-06-20 - DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA ZESPOŁU SZKÓŁ IM. E. SCZANIECKIEJ W PNIEWACH
Dodano: 2016-06-08 - Dostawa żywności - owoców i warzyw
Dodano: 2016-04-29 - Dostawa produktów ogólnospożywczych
Dodano: 2015-12-11 - DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA ZESPOŁU SZKÓŁ IM. E.SCZANIECKIEJ W PNIEWACH
Dodano: 2015-12-08 - Dostawa artykułów spożywczych dla Przedszkola Miś w Pniewach
Dodano: 2015-12-07 - DOSTAWA WARZYW I OWOCÓW
Dodano: 2015-10-09 - Dostawa artykułów spożywczych dla Przedszkola Miś w Pniewach
Dodano: 2015-08-06 - Dostawy przetworów warzywnych i owocowych
Dodano: 2015-08-03 - DOSTAWA WARZYW I OWOCÓW
Dodano: 2015-05-26