Zakład Karny w Gębarzewie ogłasza przetarg
- Adres: 62-241 Żydowo, Gębarzewo
- Województwo: wielkopolskie
- Telefon/fax: tel. 614 292 300, , fax. 614 262 453
- Data zamieszczenia: 2020-10-13
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Gębarzewie
Gębarzewo -
62-241 Żydowo, woj. wielkopolskie
tel. 614 292 300, , fax. 614 262 453
REGON: 79113100000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: jednostka organizacyjna więziennictwa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
SUKCESYWNE DOSTAWY PRZETWORÓW MLECZARSKICH DO ZAKŁADU KARNEGO W GĘBARZEWIE - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy dla Zamawiającego do: 1.1 Zakładu Karnego w Gębarzewie, 62-241 Żydowo 1.2. Oddziału Zewnętrznego w Środzie Wlkp., ul. Garncarska 1, 63-000 Środa Wlkp., przetworów mleczarskich w następującej ilości i asortymencie: L p. Przedmiot zamówienia. Jednostka miary Szacunkowe ilości przedmiotu zamówienia * 1. 2. 3. 4. 1. Jogurt owocowy kg 2200 2. Jogurt naturalny kg 700 3. Maślanka naturalna l 100 4. Mleko w proszku pełne kg 1200 5. Twarożek ziarnisty kg 1300 6. Ser żółty twardy kg 500 7. Ser topiony kg 1500 8. Śmietana słodka 18% l 500 9. Twarożek homogenizowany smakowy kg 4000 10. Twaróg chudy kg 4200 11. Ser typu fromage kg 2100 12. Ser kanapkowy kg 10 13. Kefir l 20 *Podane w kolumnie nr 4 ilości dostaw są zbliżone ilościami do planowanych potrzeb jednostki. Służyć one będą wyłącznie do porównania ofert oraz do wybrania oferty najkorzystniejszej, bowiem w przybliżeniu odpowiadają strukturze zapotrzebowania. Oznacza to, że wielkości te nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia wielkości dostaw, jednocześnie Zamawiający zobowiązuje się i zastrzega, że wielkość zamówienia określoną w formularzu cenowym zrealizuje w minimum 80%. Dostawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie dostarczone ilości towaru. Wymagania klasyfikacyjne. 1) Jogurt owocowy Cechy dyskwalifikujące: niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, zjełczenia, zapleśnienia, wystąpienie rozwarstwienia produktu, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, obce posmaki i zapachy, rozwodnienie, opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone. Minimalny okres przydatności do spożycia wynosić będzie 14 dni od daty dostawy. Opakowanie jednostkowe kubek o pojemności 100g-150g wykonany z materiału przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Znakowanie. Na opakowaniu jednostkowym winny być podane następujące informacje: nazwa produktu, wykaz składników, termin przydatności do spożycia, nazwę dostawcy – producenta, adres, zawartość netto, warunki przechowywania, oznaczenie partii produkcyjnej, zawartość tłuszczu, Dostarczane partie jogurtu owocowego w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury, rodzaju (dodatek smakowy) oraz terminu przydatności do spożycia. 2) Jogurt naturalny Wygląd zewnętrzny – skrzep rozbity, Barwa i konsystencja – charakterystyczna dla użytych dodatków, jednolita, gęsta Smak i zapach – czysty lekko kwaśny, Cechy dyskwalifikujące: niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, zjełczenia, zapleśnienia, wystąpienie rozwarstwienia produktu, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, obce posmaki i zapachy, rozwodnienie, opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone. Minimalny okres przydatności do spożycia wynosić będzie 14 dni od daty dostawy. Opakowanie jednostkowe kubek o pojemności 100g-150g wykonany z materiału przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Znakowanie Na opakowaniu jednostkowym winny być podane następujące informacje: nazwa produktu, wykaz składników, termin przydatności do spożycia, nazwę dostawcy – producenta, adres, zawartość netto, warunki przechowywania, oznaczenie partii produkcyjnej, zawartość tłuszczu, Dostarczane partie jogurtu naturalnego w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury, rodzaju oraz terminu przydatności do spożycia. 3) Maślanka naturalna Cechy dyskwalifikujące: niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, zjełczenia, zapleśnienia, wystąpienie rozwarstwienia produktu, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, obce posmaki i zapachy, rozwodnienie. opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone. Minimalny okres przydatności do spożycia wynosić będzie 14 dni od daty dostawy. Opakowanie jednostkowe o pojemności do 5l, winno być wykonane z materiału przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Znakowanie Na opakowaniu jednostkowym winny być podane następujące informacje: nazwa produktu, wykaz składników, termin przydatności do spożycia, nazwę dostawcy – producenta, adres, zawartość netto, warunki przechowywania, oznaczenie partii produkcyjnej, zawartość tłuszczu, Dostarczane partie maślanki w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury, rodzaju oraz terminu przydatności do spożycia 4) Mleko w proszku pełne Zawartość tłuszczu nie mniej niż 25%. Wygląd: proszek sypki, jednolity, drobno rozpylony Barwa: biało kremowa, jednolita, Smak i zapach: typowy dla mleka pasteryzowanego, bez obcych smaków i zapachów, Cechy dyskwalifikujące: zanieczyszczenia mechaniczne, oznaki psucia, trwałe zbrylenia, zmiana koloru, obce zapachy i posmaki uszkodzenia mechaniczne opakowań, ich zanieczyszczenia, brak oznakowania. Minimalny okres przydatności do spożycia wynosić będzie 60 dni od daty dostawy. Opakowanie jednostkowe o masie do 25 kg wykonane z materiału przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Znakowanie Na opakowaniu jednostkowym winny być podane następujące informacje: nazwa produktu, wykaz składników, termin przydatności do spożycia, nazwę dostawcy – producenta, adres, zawartość netto, warunki przechowywania, oznaczenie partii produkcyjnej, zawartość tłuszczu, Dostarczane partie mleka w proszku w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury, oraz terminu przydatności do spożycia. * Nie dopuszcza się wyrobów zastępczych np. zabielaczy do lodów. 5) Twarożek ziarnisty Cechy dyskwalifikujące: niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, fermentacji, zjełczenia, zapleśnienia, wystąpienie rozwarstwienia produktu, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, obce posmaki zapachy, rozwodnienie, opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone, Minimalny okres przydatności do spożycia wynosić będzie 14 dni od daty dostawy. Opakowanie jednostkowe kubek o pojemności 200 g wykonany z materiału przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Znakowanie Na opakowaniu jednostkowym winny być podane następujące informacje: nazwa produktu, wykaz składników, termin przydatności do spożycia, nazwę dostawcy – producenta, adres, zawartość netto, warunki przechowywania, oznaczenie partii produkcyjnej, zawartość tłuszczu, Dostarczane partie twarożku ziarnistego w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury, rodzaju oraz terminu przydatności do spożycia. 6) Ser żółty twardy – ser podpuszczkowy dojrzewający wyrabiany z mleka pasteryzowanego o ustalonej zawartości tłuszczu, ser typu Gouda. Konsystencja: miąższ elastyczny, zwarty, jednolity w całej masie Barwa: w serach niebarwionych naturalna, w serach barwionych jasnożółta, jednolita w całej masie, Smak i zapach: delikatny, lekki posmak pasteryzacji, aromatyczny Cechy dyskwalifikujące: niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, zjełczenia, zapleśnienia, wystąpienie rozwarstwienia produktu, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, obce posmaki zapachy, opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone, zanieczyszczenia mechaniczne, zdeformowane kształty Minimalny okres przydatności do spożycia wynosić będzie 60 dni od daty dostawy. Opakowanie jednostkowe w kształcie bloku, wykonane z materiału przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Znakowanie Na opakowaniu jednostkowym winny być podane następujące informacje: nazwa produktu, termin przydatności do spożycia, nazwę dostawcy – producenta, adres, zawartość netto, warunki przechowywania, oznaczenie partii produkcyjnej, zawartość tłuszczu, Dostarczane partie sera żółtego w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury, rodzaju oraz terminu przydatności do spożycia. * Nie dopuszcza się wyrobów sero -podobnych. 7) Ser topiony – produkt powstały przy użyciu topników z serów podpuszczkowych dojrzewających jako podstawowego surowca oraz z innych produktów mleczarskich, z dodatkami pochodzenia roślinnego. Wygląd zewnętrzny - opakowanie bezpośrednie sera topionego powinno być nieuszkodzone; kształt poszczególnych jednostek opakunkowych regularny, powierzchnia gładka; Barwa i konsystencja – jednolita, bez ziarnistości, konsystencja smarowna Smak i zapach – charakterystyczny dla odpowiedniego sera naturalnego klasy I, z którego wyprodukowano ser lub dla danego rodzaju dodatku, ze swoistym posmakiem topienia Cechy dyskwalifikujące: niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, zjełczenia, zapleśnienia, wystąpienie rozwarstwienia produktu, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, obce posmaki i zapachy, opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone, smak jełki, piekący, mdły, gorzki Minimalny okres przydatności do spożycia wynosić będzie 60 dni od daty dostawy. Opakowanie jednostkowe kostka o pojemności 100g wykonana z materiału przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Znakowanie Na opakowaniu jednostkowym winny być podane następujące informacje: nazwa produktu, wykaz składników, termin przydatności do spożycia, nazwę dostawcy – producenta, adres, zawartość netto, warunki przechowywania, oznaczenie partii produkcyjnej, zawartość tłuszczu, Dostarczane partie sera topionego w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury, rodzaju (dodatek smakowy) oraz terminu przydatności do spożycia. * Nie dopuszcza się wyrobów seropodobnych. 8) Śmietana słodka 18% Wygląd i barwa – płyn jednorodny, barwa jednolita od jasnokremowej do kremowej Konsystencja -płynna, gęstawa, jednolita w całej masie Zawartość tłuszczu -18% Cechy dyskwalifikujące: niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, zjełczenia, zapleśnienia, wystąpienie rozwarstwienia produktu, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, obce posmaki i zapachy, rozwodnienie, opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone. Minimalny okres przydatności do spożycia wynosić będzie 14 dni od daty dostawy. Opakowanie jednostkowe- kubek o pojemności do 1 litra wykonany z materiału przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Znakowanie Na opakowaniu jednostkowym winny być podane następujące informacje: nazwa produktu, wykaz składników, termin przydatności do spożycia, nazwę dostawcy – producenta, adres, zawartość netto, warunki przechowywania, oznaczenie partii produkcyjnej, zawartość tłuszczu, Dostarczane partie śmietany słodkiej w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury, rodzaju, oraz terminu przydatności do spożycia. 9) Twarożek homogenizowany smakowy Smak i zapach – czysty, łagodny, lekko kwaśny posmak pasteryzacji o wyraźnym smaku i zapachu użytych dodatków Konsystencja i struktura -jednolita, zwarta, widoczne cząstki użytych dodatków Barwa -charakterystyczna dla użytych dodatków, jednolita w całej masie Cechy dyskwalifikujące: 1. niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, zjełczenia, zapleśnienia, 2. wystąpienie rozwarstwienia produktu, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, obce posmaki i zapachy, 3. opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone. Minimalny okres przydatności do spożycia wynosić będzie 30 dni od daty dostawy. Opakowanie jednostkowe kubek o pojemności 150g-200g wykonany z materiału przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Znakowanie Na opakowaniu jednostkowym winny być podane następujące informacje: nazwa produktu, wykaz składników, termin przydatności do spożycia, nazwę dostawcy – producenta, adres, zawartość netto, warunki przechowywania, oznaczenie partii produkcyjnej, zawartość tłuszczu, Dostarczane partie twarożku homogenizowanego w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury, rodzaju (dodatek smakowy) oraz terminu przydatności do spożycia. 10) Twaróg chudy – ser twarogowy chudy niedojrzewający zwany twarogiem, wyprodukowany z mleka pasteryzowanego przez odpowiednią obróbkę skrzepu uzyskanego przez dodatek zakwasu czystych kultur mleczarskich lub zakwasu czystych kultur mleczarskich i podpuszczki. Smak i zapach – czysty, łagodny, lekko kwaśny posmak pasteryzacji, Konsystencja i struktura – jednolita, zwarta, bez grudek Barwa -biała do lekko kremowej, jednolita w całej masie Cechy dyskwalifikujące: niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, fermentacji, zjełczenia, zapleśnienia, wystąpienie rozwarstwienia produktu, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, obce posmaki i zapachy, rozwodnienie, opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone. Minimalny okres przydatności do spożycia wynosić będzie 14 dni od daty dostawy. Opakowanie jednostkowe kostka o wadze do 200g w papierze pergaminowym lub opakowanie do 5 kg po uzgodnieniu z Zamawiającym. Znakowanie Na opakowaniu jednostkowym winny być podane następujące informacje: nazwa produktu, wykaz składników, termin przydatności do spożycia, nazwę dostawcy – producenta, adres, zawartość netto, warunki przechowywania, oznaczenie partii produkcyjnej, zawartość tłuszczu, Dostarczane partie twarogu w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury oraz terminu przydatności do spożycia. 11) Ser typu fromage Smak i zapach – czysty, łagodny, lekko kwaśny posmak pasteryzacji o wyraźnym smaku i zapachu użytych dodatków Konsystencja i struktura -jednolita, zwarta, widoczne cząstki użytych dodatków Barwa -charakterystyczna dla użytych dodatków, jednolita w całej masie Cechy dyskwalifikujące: niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, zjełczenia, zapleśnienia, wystąpienie rozwarstwienia produktu, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, obce posmaki i zapachy, opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone. Minimalny okres przydatności do spożycia wynosić będzie 30 dni od daty dostawy. Opakowanie jednostkowe kubek lub kostka o wadze 80g-200g wykonana z materiału przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Znakowanie Na opakowaniu jednostkowym winny być podane następujące informacje: nazwa produktu, wykaz składników, termin przydatności do spożycia, nazwę dostawcy – producenta, adres, zawartość netto, warunki przechowywania, oznaczenie partii produkcyjnej, zawartość tłuszczu, Dostarczane partie sera typu fromage w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury, rodzaju (dodatek smakowy) oraz terminu przydatności do spożycia. 12) Serek kanapkowy Smak i zapach – czysty, łagodny, lekko kwaśny posmak pasteryzacji o wyraźnym smaku i zapachu użytych dodatków Konsystencja i struktura -jednolita, zwarta, widoczne cząstki użytych dodatków Barwa -charakterystyczna dla użytych dodatków, jednolita w całej masie Cechy dyskwalifikujące: niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, zjełczenia, zapleśnienia, wystąpienie rozwarstwienia produktu, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, obce posmaki i zapachy, opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone. Minimalny okres przydatności do spożycia wynosić będzie 30 dni od daty dostawy. Opakowanie jednostkowe kubek lub kostka o wadze 100g-200g wykonana z materiału przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Znakowanie Na opakowaniu jednostkowym winny być podane następujące informacje: nazwa produktu, wykaz składników, termin przydatności do spożycia, nazwę dostawcy – producenta, adres, zawartość netto, warunki przechowywania, oznaczenie partii produkcyjnej, zawartość tłuszczu, Dostarczane partie serka kanapkowego w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury, rodzaju (dodatek smakowy) oraz terminu przydatności do spożycia. 13) Kefir Cechy dyskwalifikujące: niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, zjełczenia, zapleśnienia, wystąpienie rozwarstwienia produktu, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, obce posmaki i zapachy, rozwodnienie. opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone. Minimalny okres przydatności do spożycia wynosić będzie 14 dni od daty dostawy. Opakowanie jednostkowe o pojemności do 0,4l , winno być wykonane z materiału przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Znakowanie Na opakowaniu jednostkowym winny być podane następujące informacje: nazwa produktu, wykaz składników, termin przydatności do spożycia, nazwę dostawcy – producenta, adres, zawartość netto, warunki przechowywania, oznaczenie partii produkcyjnej, zawartość tłuszczu, Dostarczane partie kefiru w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury, rodzaju oraz terminu przydatności do spożycia. Częstotliwość dostaw przetworów mleczarskich: Dostawy przetworów mleczarskich do magazynu żywnościowego zlokalizowanego na terenie: - Zakładu Karnego w Gębarzewie, 62-241 Żydowo; - Oddziału Zewnętrznego w Środzie Wlkp., ul. Garncarska 1, 63-000 Środka Wlkp.; realizowane będą jeden raz w tygodniu w dni robocze od poniedziałku do czwartku w godzinach od 08:00 do 12:00 w ilościach określonych przez wyznaczonego pracownika zamawiającego. Dostawy przetworów mleczarskich następować będą partiami, zgodnie ze sukcesywnie składanymi zamówieniami częściowymi, szczegółowe ilości oraz asortyment poszczególnych dostaw określi wyznaczony pracownik zamawiającego telefonicznie lub pisemnie (fax, e-mail) z 48 godzinnym wyprzedzeniem. Dostawy przetworów mleczarskich muszą być zrealizowane w ciągu 24 godzin od złożenia telefonicznego lub pisemnego zamówienia. Wymagana jest jednakowa data ważności dla całej partii dostarczanego asortymentu w ramach częściowych dostaw. Ponadto w/w towary muszą spełniać parametry jakościowe wynikające z Polskich Norm przenoszących europejskie normy zharmonizowane lub z Polskich Norm. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15500000-3
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: ZAMAWIAJĄCY NIE STAWIA SZCZEGÓŁOWYCH WYMAGAŃ W TYM ZAKRESIE. OCENA SPEŁNIENIA TEGO WARUNKU NA PODSTAWIE ZŁOŻONEGO OŚWIADCZENIA - ZAŁ. NR 4 DO NINIEJSZEGO SIWZ
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 2 „Kraina Wesołej Zabawy” w roku 2024 r.
Dodano: 2024-01-29 - Dostawa produktów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej w Zagórowie w 2024 roku
Dodano: 2024-01-25 - Dostawa produktów mleczarskich dla Domu Pomocy Społecznej w Baszkowie
Dodano: 2023-12-05 - Dostawy nabiału na potrzeby CRR KRUS w Jedlcu
Dodano: 2023-07-31 - Dostawy nabiału na potrzeby CRR KRUS w Jedlcu
Dodano: 2023-07-31 - Dostawa przetworów nabiałowych i tłuszczowych oraz produktów mleczarskich dla Wielospecjalistycznego Szpitala Miejskiego im. J. Strusia w Poznaniu
Dodano: 2023-05-11 - ZP1/11/2022 Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 2 „Kraina Wesołej Zabawy” w roku 2023 r.
Dodano: 2023-02-01 - SUKCESYWNA DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W KOBYLEJ GÓRZE W OKRESIE 01.01.2023r. do 30.06.2023r.
Dodano: 2022-11-24 - Dostawy produktów mleczarskich i mleka dla Domu Pomocy Społecznej w Pleszewie w roku 2023
Dodano: 2022-11-22 - Dostawa produktów mleczarskich i tłuszczów roślinnych
Dodano: 2022-11-04