Przetargi.pl
SUKCESYWNE DOSTAWY PRZETWORÓW MLECZARSKICH DO ZAKŁADU KARNEGO W GĘBARZEWIE

Zakład Karny w Gębarzewie ogłasza przetarg

  • Adres: 62-241 Żydowo, Gębarzewo
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 614 292 300, , fax. 614 262 453
  • Data zamieszczenia: 2020-10-13
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Gębarzewie
    Gębarzewo -
    62-241 Żydowo, woj. wielkopolskie
    tel. 614 292 300, , fax. 614 262 453
    REGON: 79113100000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: jednostka organizacyjna więziennictwa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    SUKCESYWNE DOSTAWY PRZETWORÓW MLECZARSKICH DO ZAKŁADU KARNEGO W GĘBARZEWIE
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy dla Zamawiającego do: 1.1 Zakładu Karnego w Gębarzewie, 62-241 Żydowo 1.2. Oddziału Zewnętrznego w Środzie Wlkp., ul. Garncarska 1, 63-000 Środa Wlkp., przetworów mleczarskich w następującej ilości i asortymencie:   L p. Przedmiot zamówienia. Jednostka miary Szacunkowe ilości przedmiotu zamówienia * 1. 2. 3. 4. 1. Jogurt owocowy kg 2200 2. Jogurt naturalny kg 700 3. Maślanka naturalna l 100 4. Mleko w proszku pełne kg 1200 5. Twarożek ziarnisty kg 1300 6. Ser żółty twardy kg 500 7. Ser topiony kg 1500 8. Śmietana słodka 18% l 500 9. Twarożek homogenizowany smakowy kg 4000 10. Twaróg chudy kg 4200 11. Ser typu fromage kg 2100 12. Ser kanapkowy kg 10 13. Kefir l 20 *Podane w kolumnie nr 4 ilości dostaw są zbliżone ilościami do planowanych potrzeb jednostki. Służyć one będą wyłącznie do porównania ofert oraz do wybrania oferty najkorzystniejszej, bowiem w przybliżeniu odpowiadają strukturze zapotrzebowania. Oznacza to, że wielkości te nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia wielkości dostaw, jednocześnie Zamawiający zobowiązuje się i zastrzega, że wielkość zamówienia określoną w formularzu cenowym zrealizuje w minimum 80%. Dostawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie dostarczone ilości towaru. Wymagania klasyfikacyjne. 1) Jogurt owocowy Cechy dyskwalifikujące:  niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, zjełczenia, zapleśnienia,  wystąpienie rozwarstwienia produktu, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, obce posmaki i zapachy,  rozwodnienie,  opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone. Minimalny okres przydatności do spożycia wynosić będzie 14 dni od daty dostawy. Opakowanie jednostkowe kubek o pojemności 100g-150g wykonany z materiału przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Znakowanie. Na opakowaniu jednostkowym winny być podane następujące informacje:  nazwa produktu,  wykaz składników,  termin przydatności do spożycia,  nazwę dostawcy – producenta, adres,  zawartość netto,  warunki przechowywania,  oznaczenie partii produkcyjnej,  zawartość tłuszczu, Dostarczane partie jogurtu owocowego w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury, rodzaju (dodatek smakowy) oraz terminu przydatności do spożycia. 2) Jogurt naturalny Wygląd zewnętrzny – skrzep rozbity, Barwa i konsystencja – charakterystyczna dla użytych dodatków, jednolita, gęsta Smak i zapach – czysty lekko kwaśny, Cechy dyskwalifikujące:  niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, zjełczenia, zapleśnienia,  wystąpienie rozwarstwienia produktu, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, obce posmaki i zapachy,  rozwodnienie,  opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone. Minimalny okres przydatności do spożycia wynosić będzie 14 dni od daty dostawy. Opakowanie jednostkowe kubek o pojemności 100g-150g wykonany z materiału przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Znakowanie Na opakowaniu jednostkowym winny być podane następujące informacje:  nazwa produktu,  wykaz składników,  termin przydatności do spożycia,  nazwę dostawcy – producenta, adres,  zawartość netto,  warunki przechowywania,  oznaczenie partii produkcyjnej,  zawartość tłuszczu, Dostarczane partie jogurtu naturalnego w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury, rodzaju oraz terminu przydatności do spożycia. 3) Maślanka naturalna Cechy dyskwalifikujące:  niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, zjełczenia, zapleśnienia,  wystąpienie rozwarstwienia produktu, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, obce posmaki i zapachy,  rozwodnienie.  opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone. Minimalny okres przydatności do spożycia wynosić będzie 14 dni od daty dostawy. Opakowanie jednostkowe o pojemności do 5l, winno być wykonane z materiału przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Znakowanie Na opakowaniu jednostkowym winny być podane następujące informacje:  nazwa produktu,  wykaz składników,  termin przydatności do spożycia,  nazwę dostawcy – producenta, adres,  zawartość netto,  warunki przechowywania,  oznaczenie partii produkcyjnej,  zawartość tłuszczu, Dostarczane partie maślanki w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury, rodzaju oraz terminu przydatności do spożycia 4) Mleko w proszku pełne Zawartość tłuszczu nie mniej niż 25%. Wygląd: proszek sypki, jednolity, drobno rozpylony Barwa: biało kremowa, jednolita, Smak i zapach: typowy dla mleka pasteryzowanego, bez obcych smaków i zapachów, Cechy dyskwalifikujące:  zanieczyszczenia mechaniczne,  oznaki psucia,  trwałe zbrylenia, zmiana koloru, obce zapachy i posmaki  uszkodzenia mechaniczne opakowań, ich zanieczyszczenia, brak oznakowania. Minimalny okres przydatności do spożycia wynosić będzie 60 dni od daty dostawy. Opakowanie jednostkowe o masie do 25 kg wykonane z materiału przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Znakowanie Na opakowaniu jednostkowym winny być podane następujące informacje:  nazwa produktu,  wykaz składników,  termin przydatności do spożycia,  nazwę dostawcy – producenta, adres,  zawartość netto,  warunki przechowywania,  oznaczenie partii produkcyjnej,  zawartość tłuszczu, Dostarczane partie mleka w proszku w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury, oraz terminu przydatności do spożycia. * Nie dopuszcza się wyrobów zastępczych np. zabielaczy do lodów. 5) Twarożek ziarnisty Cechy dyskwalifikujące:  niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, fermentacji, zjełczenia, zapleśnienia,  wystąpienie rozwarstwienia produktu, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, obce posmaki zapachy,  rozwodnienie,  opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone, Minimalny okres przydatności do spożycia wynosić będzie 14 dni od daty dostawy. Opakowanie jednostkowe kubek o pojemności 200 g wykonany z materiału przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Znakowanie Na opakowaniu jednostkowym winny być podane następujące informacje:  nazwa produktu,  wykaz składników,  termin przydatności do spożycia,  nazwę dostawcy – producenta, adres,  zawartość netto,  warunki przechowywania,  oznaczenie partii produkcyjnej,  zawartość tłuszczu, Dostarczane partie twarożku ziarnistego w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury, rodzaju oraz terminu przydatności do spożycia. 6) Ser żółty twardy – ser podpuszczkowy dojrzewający wyrabiany z mleka pasteryzowanego o ustalonej zawartości tłuszczu, ser typu Gouda. Konsystencja: miąższ elastyczny, zwarty, jednolity w całej masie Barwa: w serach niebarwionych naturalna, w serach barwionych jasnożółta, jednolita w całej masie, Smak i zapach: delikatny, lekki posmak pasteryzacji, aromatyczny Cechy dyskwalifikujące:  niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, zjełczenia, zapleśnienia,  wystąpienie rozwarstwienia produktu, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, obce posmaki zapachy,  opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone,  zanieczyszczenia mechaniczne,  zdeformowane kształty Minimalny okres przydatności do spożycia wynosić będzie 60 dni od daty dostawy. Opakowanie jednostkowe w kształcie bloku, wykonane z materiału przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Znakowanie Na opakowaniu jednostkowym winny być podane następujące informacje:  nazwa produktu,  termin przydatności do spożycia,  nazwę dostawcy – producenta, adres,  zawartość netto,  warunki przechowywania,  oznaczenie partii produkcyjnej,  zawartość tłuszczu, Dostarczane partie sera żółtego w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury, rodzaju oraz terminu przydatności do spożycia. * Nie dopuszcza się wyrobów sero -podobnych. 7) Ser topiony – produkt powstały przy użyciu topników z serów podpuszczkowych dojrzewających jako podstawowego surowca oraz z innych produktów mleczarskich, z dodatkami pochodzenia roślinnego. Wygląd zewnętrzny - opakowanie bezpośrednie sera topionego powinno być nieuszkodzone; kształt poszczególnych jednostek opakunkowych regularny, powierzchnia gładka; Barwa i konsystencja – jednolita, bez ziarnistości, konsystencja smarowna Smak i zapach – charakterystyczny dla odpowiedniego sera naturalnego klasy I, z którego wyprodukowano ser lub dla danego rodzaju dodatku, ze swoistym posmakiem topienia Cechy dyskwalifikujące:  niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, zjełczenia, zapleśnienia,  wystąpienie rozwarstwienia produktu, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, obce posmaki i zapachy,  opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone,  smak jełki, piekący, mdły, gorzki Minimalny okres przydatności do spożycia wynosić będzie 60 dni od daty dostawy. Opakowanie jednostkowe kostka o pojemności 100g wykonana z materiału przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Znakowanie Na opakowaniu jednostkowym winny być podane następujące informacje:  nazwa produktu,  wykaz składników,  termin przydatności do spożycia,  nazwę dostawcy – producenta, adres,  zawartość netto,  warunki przechowywania,  oznaczenie partii produkcyjnej,  zawartość tłuszczu, Dostarczane partie sera topionego w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury, rodzaju (dodatek smakowy) oraz terminu przydatności do spożycia. * Nie dopuszcza się wyrobów seropodobnych. 8) Śmietana słodka 18% Wygląd i barwa – płyn jednorodny, barwa jednolita od jasnokremowej do kremowej Konsystencja -płynna, gęstawa, jednolita w całej masie Zawartość tłuszczu -18% Cechy dyskwalifikujące:  niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, zjełczenia, zapleśnienia,  wystąpienie rozwarstwienia produktu, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, obce posmaki i zapachy,  rozwodnienie,  opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone. Minimalny okres przydatności do spożycia wynosić będzie 14 dni od daty dostawy. Opakowanie jednostkowe- kubek o pojemności do 1 litra wykonany z materiału przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Znakowanie Na opakowaniu jednostkowym winny być podane następujące informacje:  nazwa produktu,  wykaz składników,  termin przydatności do spożycia,  nazwę dostawcy – producenta, adres,  zawartość netto,  warunki przechowywania,  oznaczenie partii produkcyjnej,  zawartość tłuszczu, Dostarczane partie śmietany słodkiej w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury, rodzaju, oraz terminu przydatności do spożycia. 9) Twarożek homogenizowany smakowy Smak i zapach – czysty, łagodny, lekko kwaśny posmak pasteryzacji o wyraźnym smaku i zapachu użytych dodatków Konsystencja i struktura -jednolita, zwarta, widoczne cząstki użytych dodatków Barwa -charakterystyczna dla użytych dodatków, jednolita w całej masie Cechy dyskwalifikujące: 1. niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, zjełczenia, zapleśnienia, 2. wystąpienie rozwarstwienia produktu, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, obce posmaki i zapachy, 3. opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone. Minimalny okres przydatności do spożycia wynosić będzie 30 dni od daty dostawy. Opakowanie jednostkowe kubek o pojemności 150g-200g wykonany z materiału przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Znakowanie Na opakowaniu jednostkowym winny być podane następujące informacje:  nazwa produktu,  wykaz składników,  termin przydatności do spożycia,  nazwę dostawcy – producenta, adres,  zawartość netto,  warunki przechowywania,  oznaczenie partii produkcyjnej,  zawartość tłuszczu, Dostarczane partie twarożku homogenizowanego w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury, rodzaju (dodatek smakowy) oraz terminu przydatności do spożycia. 10) Twaróg chudy – ser twarogowy chudy niedojrzewający zwany twarogiem, wyprodukowany z mleka pasteryzowanego przez odpowiednią obróbkę skrzepu uzyskanego przez dodatek zakwasu czystych kultur mleczarskich lub zakwasu czystych kultur mleczarskich i podpuszczki. Smak i zapach – czysty, łagodny, lekko kwaśny posmak pasteryzacji, Konsystencja i struktura – jednolita, zwarta, bez grudek Barwa -biała do lekko kremowej, jednolita w całej masie Cechy dyskwalifikujące:  niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, fermentacji, zjełczenia, zapleśnienia,  wystąpienie rozwarstwienia produktu, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, obce posmaki i zapachy,  rozwodnienie,  opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone. Minimalny okres przydatności do spożycia wynosić będzie 14 dni od daty dostawy. Opakowanie jednostkowe kostka o wadze do 200g w papierze pergaminowym lub opakowanie do 5 kg po uzgodnieniu z Zamawiającym. Znakowanie Na opakowaniu jednostkowym winny być podane następujące informacje:  nazwa produktu,  wykaz składników,  termin przydatności do spożycia,  nazwę dostawcy – producenta, adres,  zawartość netto,  warunki przechowywania,  oznaczenie partii produkcyjnej,  zawartość tłuszczu, Dostarczane partie twarogu w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury oraz terminu przydatności do spożycia. 11) Ser typu fromage Smak i zapach – czysty, łagodny, lekko kwaśny posmak pasteryzacji o wyraźnym smaku i zapachu użytych dodatków Konsystencja i struktura -jednolita, zwarta, widoczne cząstki użytych dodatków Barwa -charakterystyczna dla użytych dodatków, jednolita w całej masie Cechy dyskwalifikujące:  niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, zjełczenia, zapleśnienia,  wystąpienie rozwarstwienia produktu, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, obce posmaki i zapachy,  opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone. Minimalny okres przydatności do spożycia wynosić będzie 30 dni od daty dostawy. Opakowanie jednostkowe kubek lub kostka o wadze 80g-200g wykonana z materiału przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Znakowanie Na opakowaniu jednostkowym winny być podane następujące informacje:  nazwa produktu,  wykaz składników,  termin przydatności do spożycia,  nazwę dostawcy – producenta, adres,  zawartość netto,  warunki przechowywania,  oznaczenie partii produkcyjnej,  zawartość tłuszczu, Dostarczane partie sera typu fromage w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury, rodzaju (dodatek smakowy) oraz terminu przydatności do spożycia. 12) Serek kanapkowy Smak i zapach – czysty, łagodny, lekko kwaśny posmak pasteryzacji o wyraźnym smaku i zapachu użytych dodatków Konsystencja i struktura -jednolita, zwarta, widoczne cząstki użytych dodatków Barwa -charakterystyczna dla użytych dodatków, jednolita w całej masie Cechy dyskwalifikujące:  niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, zjełczenia, zapleśnienia,  wystąpienie rozwarstwienia produktu, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, obce posmaki i zapachy,  opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone. Minimalny okres przydatności do spożycia wynosić będzie 30 dni od daty dostawy. Opakowanie jednostkowe kubek lub kostka o wadze 100g-200g wykonana z materiału przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Znakowanie Na opakowaniu jednostkowym winny być podane następujące informacje:  nazwa produktu,  wykaz składników,  termin przydatności do spożycia,  nazwę dostawcy – producenta, adres,  zawartość netto,  warunki przechowywania,  oznaczenie partii produkcyjnej,  zawartość tłuszczu, Dostarczane partie serka kanapkowego w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury, rodzaju (dodatek smakowy) oraz terminu przydatności do spożycia. 13) Kefir Cechy dyskwalifikujące:  niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, zjełczenia, zapleśnienia,  wystąpienie rozwarstwienia produktu, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, obce posmaki i zapachy,  rozwodnienie.  opakowania uszkodzone mechanicznie, nieoznakowane, zabrudzone. Minimalny okres przydatności do spożycia wynosić będzie 14 dni od daty dostawy. Opakowanie jednostkowe o pojemności do 0,4l , winno być wykonane z materiału przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Znakowanie Na opakowaniu jednostkowym winny być podane następujące informacje:  nazwa produktu,  wykaz składników,  termin przydatności do spożycia,  nazwę dostawcy – producenta, adres,  zawartość netto,  warunki przechowywania,  oznaczenie partii produkcyjnej,  zawartość tłuszczu,  Dostarczane partie kefiru w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury, rodzaju oraz terminu przydatności do spożycia. Częstotliwość dostaw przetworów mleczarskich:  Dostawy przetworów mleczarskich do magazynu żywnościowego zlokalizowanego na terenie: - Zakładu Karnego w Gębarzewie, 62-241 Żydowo; - Oddziału Zewnętrznego w Środzie Wlkp., ul. Garncarska 1, 63-000 Środka Wlkp.; realizowane będą jeden raz w tygodniu w dni robocze od poniedziałku do czwartku w godzinach od 08:00 do 12:00 w ilościach określonych przez wyznaczonego pracownika zamawiającego.  Dostawy przetworów mleczarskich następować będą partiami, zgodnie ze sukcesywnie składanymi zamówieniami częściowymi, szczegółowe ilości oraz asortyment poszczególnych dostaw określi wyznaczony pracownik zamawiającego telefonicznie lub pisemnie (fax, e-mail) z 48 godzinnym wyprzedzeniem.  Dostawy przetworów mleczarskich muszą być zrealizowane w ciągu 24 godzin od złożenia telefonicznego lub pisemnego zamówienia.  Wymagana jest jednakowa data ważności dla całej partii dostarczanego asortymentu w ramach częściowych dostaw. Ponadto w/w towary muszą spełniać parametry jakościowe wynikające z Polskich Norm przenoszących europejskie normy zharmonizowane lub z Polskich Norm.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15500000-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: ZAMAWIAJĄCY NIE STAWIA SZCZEGÓŁOWYCH WYMAGAŃ W TYM ZAKRESIE. OCENA SPEŁNIENIA TEGO WARUNKU NA PODSTAWIE ZŁOŻONEGO OŚWIADCZENIA - ZAŁ. NR 4 DO NINIEJSZEGO SIWZ

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach