Instytut Oceanologii PAN ogłasza przetarg
- Adres: 81712 Sopot, ul. Powstańców Warszawy
- Województwo: pomorskie
- Telefon/fax: tel. 585 517 281 , fax. 585 512 130
- Data zamieszczenia: 2017-01-23
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Instytut Oceanologii PAN
ul. Powstańców Warszawy 55
81712 Sopot, woj. pomorskie
tel. 585 517 281, fax. 585 512 130
REGON: 63246700000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: inny:
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Sukcesywne dostawy prowiantu na statek s/y OCEANIA dla Instytutu Oceanologii PAN - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy prowiantu na statek s/y „OCEANIA”, należący do Instytutu Oceanologii Polskiej Akademii Nauk, ul. Powstańców Warszawy 55, 81-712 Sopot, według ilości i rodzaju określonych w formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 2 do Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia (SIWZ), oraz zgodnie z zasadami określonymi poniżej. 2. Dostawy żywności muszą się odbywać zgodnie z zasadami HACCP, zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r. (tj. Dz.U. z 2015 r. poz. 594 ze zm.), przy użyciu odpowiednich środków transportowych dla artykułów wymagających niskich temperatur. 3. Zamawiane i dostarczane artykuły spożywcze muszą posiadać maksymalnie długi termin przydatności, pierwszy gatunek jakości, przy czym dla dostaw mięsa jest wymagane głębokie mrożenie, o ile w zamówieniu nie zostanie zaznaczone inaczej. 4. Dostarczone towary muszą być opakowane zgodnie z normami pakowania środków spożywczych. dostarczone przez uprawnione osoby transportem odpowiednim do rodzaju przewożonego towaru, przy czym osoby przewożące winny posiadać aktualne świadectwa zdrowia, a samochody - odpowiednie dopuszczenie SANEPIDU. 5. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmiany wyszczególnionych w Formularzu cenowym stanowiącym załącznik nr 2 do SIWZ asortymentów na inne o zbliżonych właściwościach i cenie, jeżeli z niemożliwych do przewidzenia w momencie ogłoszenia postępowania przyczyn stałoby się niemożliwe dostarczenie któregoś z produktów asortymentowych (tj. np. zaprzestanie wytwarzania tego produktu przez producenta, sezonowość produktu, czego konsekwencją byłaby niemożliwość realizacji zamówienia w tym zakresie). 6. Zamówienie powinno być wykonywane sukcesywnie, stosownie do aktualnych potrzeb Zamawiającego, transportem własnym Wykonawcy. Zamawiający będzie informował Wykonawcę telefonicznie lub faxem o bieżącym zapotrzebowaniu. 7. Zamawiający zastrzega, że podane ilości są ilościami szacunkowymi i mogą ulec zmniejszeniu o 30 % w zależności od potrzeb. 8. Szczegółowe ilości poszczególnych artykułów żywnościowych wchodzących w skład przedmiotu zamówienia zostały zawarte w formularzu cenowym, stanowiącym załącznik nr 2 do SIWZ. 9. Miejsce realizacji zamówienia: s/y „Oceania”, Nabrzeże zbożowe, Port Gdańsk, ul. Starowiślna 1. 10. Wykonawcy mogą wspólnie ubiegać się o udzielenie zamówienia. W tym przypadku podmioty te ponoszą solidarną odpowiedzialność za wykonanie umowy. 11. Zamawiający nie dopuszcza częściowego składania ofert. Oferta Wykonawcy musi być kompletna oraz musi obejmować wszystkie elementy wymienione w formularzu cenowym stanowiącym załącznik nr 2 do SIWZ. Oferta nie zawierająca chociażby jednego elementu zostanie odrzucona, jako nie spełniająca wymogów SIWZ. 12. Wykonawca przedstawia ofertę zgodnie z wymogami określonymi w SIWZ. Propozycje rozwiązań alternatywnych (wariantowych) nie będą brane pod uwagę. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych. 13. Zamawiający informuje, iż w wyszczególnionym asortymencie wskazał minimalne wymagania dotyczące jakości produktów. Wykonawcy mogą zaoferować inne, równoważne produkty o takiej samej lub lepszej jakości. 14. Zamawiający nie dopuszcza możliwości przedstawienia informacji zawartych w ofercie w postaci katalogu elektronicznego lub dołączenia katalogu elektronicznego do oferty. 15. Zamawiający nie przewiduje zawarcia umowy ramowej. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Zakup i dostawa artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki szkolnej w roku 2024/2025.
Dodano: 2024-06-27 - Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki Bursy Szkolnej Zespołu Placówek Oświatowych w Słupsku od 1 września 2024 do 31 sierpnia 2025
Dodano: 2024-05-20 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych na potrzeby Przedszkola nr 75 "Pod tęczą" w Gdańsku na 2024 rok
Dodano: 2024-03-19 - Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych w roku 2024
Dodano: 2024-03-13 - Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych w roku 2024
Dodano: 2024-02-09 - Dostawa produktów spożywczych
Dodano: 2024-02-07 - Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych na potrzeby X Liceum Ogólnokształcącego Dwujęzycznego im. Lecha Bądkowskiego w Gdańsku
Dodano: 2024-02-04 - Dostawa artykułów spożywczych
Dodano: 2024-01-30 - „Zakup i dostawa artykułów żywnościowych do Przedszkola nr 2 w Redzie” z podziałem na 10 części
Dodano: 2024-01-26 - Dostawa artykułów spożywczych
Dodano: 2024-01-25