Przetargi.pl
Sukcesywne dostawy produktów mlecznych

Areszt Śledczy w Kielcach ogłasza przetarg

  • Adres: 25-563 Kielce, Zagnańska 155
  • Województwo: świętokrzyskie
  • Telefon/fax: tel.
  • Data zamieszczenia: 2022-08-19
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy w Kielcach
    Zagnańska 155
    25-563 Kielce, woj. świętokrzyskie
    REGON: 000319902
  • Adres strony internetowej zamawiającego: https://zp.sw.gov.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywne dostawy produktów mlecznych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy produktów mlecznych w ilości wymienionej poniżej:1. ser twarogowy półtłusty CPV 15542100-0 – 5 000 kg(ser twarogowy niedojrzewający zwany twarogiem. Smak i zapach czysty, łagodny, lekko kwaśny, posmak pasteryzacji. Konsystencja i struktura jednolita, zwarta, bez grudek. Barwa biała do lekko kremowej, jednolita w całej masie. Zawartość tłuszczu max 5g. Opakowania jednostkowe dla sera uformowanego w kostki o masie 200g lub 250g powinny być wykonane z folii, papieru lub innego materiału dopuszczonego do kontaktu z żywnością) 2. serek kanapkowy CPV 15542200-1 – 1 000 kg(serek naturalny do smarowania. Zawartość tłuszczu max. 10g/100g. Produkt otrzymany z mleka pasteryzowanego. Konsystencja: jednolita, smarowna, pastowata. Smak i zapach charakterystyczny dla rodzaju produktu, niedopuszczalny posmak i zapach obcy. Opakowania jednostkowe powinny stanowić kubeczki lub kształtki z tworzywa sztucznego zamykane zakrywką z folii aluminiowej termozgrzewalnej o masie 125g lub 150g)3. ser topiony CPV 15542200-1 – 2 000 kg(serek kremowy topiony naturalny lub smakowy, kształt zbliżony do kostki lub trójkąta opakowania 50g lub 100g. Barwa i konsystencja jednolita bez ziarnistości, konsystencja smarowana. Smak i zapach charakterystyczny dla sera)4. serek fromage CPV 15542200-1 – 850 kg(składniki: twaróg chudy, tłuszcz roślinny, błonnik. Smak naturalny, opakowania kostka80g lub100g) 5. twarożek ziarnisty (serek wiejski ziarnisty) CPV 15542200-1 – 500 kg (serek wiejski to połączenie płynnego jogurtu i sztywnego twarogu o zawartości tłuszczu max 10g/100g, smak naturalny, opakowania twarde z atestem do żywności o gramaturze 150glub 200g) 6. serek homogenizowany CPV 15542200-1 – 1 350 kg(serek homogenizowany o zawartości tłuszczu max. 10g/100g. Skład: twaróg odtłuszczony z mleka, woda, cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, skrobia modyfikowana, naturalny aromat waniliowy z innymi naturalnymi aromatami. Struktura i konsystencja - jednolita, zwarta, porowata bez grudek. Opakowanie jednostkowe – kubek z tworzywa sztucznego (materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością), opakowanie twarde 125g lub 150g)7. mleko w proszku odtłuszczone CPV 15510000-6 – 2 000 kg(proszek sypki, jednolity drobno rozpylony, barwa białokremowa jednolita. Smak i zapach typowy dla mleka pasteryzowanego. Opakowania 250g – 25kg) 8. śmietana 18% CPV 15510000-6 – 1 750 kg(śmietana pasteryzowana, homogenizowana zawartość tłuszczu mlecznego 18%. Wygląd: płyn jednorodny, bez kłaczków ściętego sernika, bez podstoju serwatki. Barwa jednolita;od jasnokremowej do kremowej. Smak czysty, lekko kwaśny, lekki zapach i posmak pasteryzacji, niedopuszczalny smak i zapach obcy. Konsystencja płynna, gęstawa, jednolitaw całej masie; homogenizowana – zawiesista. Opakowanie jednostkowe z tworzywa sztucznego wykonanego z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania twarde : kubek, wiadro o wadze 400g – 5kg)9. jogurt naturalny CPV 15551310-1 – 500 kg(Wygląd: skrzep jednolity, zwarty; dopuszcza się lekki podciek serwatki oraz nieznaczne gazowanie; przy metodzie zbiornikowej – skrzep rozbity barwy białej do lekko kremowej.Smak i zapach czysty, lekko kwaśny, konsystencja jednolita, zwarta, skrzep dający się kroić. Opakowanie jednostkowe z tworzywa sztucznego dopuszczone do kontaktu z żywnością zamykane zakrywką z folii aluminiowej termozgrzewalnej. Opakowania twarde 125g lub150g) 10. kefir CPV 15551310-1 – 1 000 kg(skład: mleko, mleko w proszku, białka mleka, aktywna mikroflora. Opakowanie twarde dopuszczone do kontaktu z żywnością o wadze 200g lub 400g)
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15542200-1
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1. Zamawiający wymaga wniesienia wadium w wysokości: 2.600,00 zł.2. Wykonawca wnosi wadium przed terminem składania ofert w jednej lub kilku poniższych formach:2.1 w pieniądzu na nieoprocentowane konto Zamawiającego NBP O/O Kielce, nr rachunku:53 1010 1238 0804 0613 9120 0000;2.2 w gwarancjach bankowych;2.3 w gwarancjach ubezpieczeniowych;2.4 w poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawyz dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2014 r. poz. 1804 oraz z 2019 r. poz. 310.836 i 1572).3. Na dowodzie wpłaty wadium, wniesionego w formie określonej w pkt 2.1 wykonawca w tytule przelewu wpisuje: wadium, nr sprawy DKW.2232.9.2022.4. Wykonawca wybierając wadium określone w pkt 2.2 - 2.4 składa dokument wraz z ofertą opatrzony podpisem zaufanym.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się wykonawcy, którzy:1. nie podlegają wykluczeniu,2. posiadają zdolności techniczne i zawodowe tj.:w okresie ostatnich 3 lat wykonali lub wykonują co najmniej jedną dostawę na kwotę (brutto): 140.000,00 zł.3. zamawiający nie stawia wymagań w zakresie:3.1 zdolności do występowania w obrocie gospodarczym,3.2 sytuacji ekonomicznej lub finansowej.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą: 2022-08-29

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach