Przetargi.pl
Sukcesywne dostawy pieczywa i wyrobów piekarskich dla Uzdrowiska Lądek-Długopole S.A

Uzdrowisko Lądek-Długopole S.A. ogłasza przetarg

  • Adres: 57-540 Lądek-Zdrój, ul. Wolności 4
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 74 8 115 470 , fax. 74 8 115 470
  • Data zamieszczenia: 2016-03-31
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Uzdrowisko Lądek-Długopole S.A.
    ul. Wolności 4 4
    57-540 Lądek-Zdrój, woj. dolnośląskie
    tel. 74 8 115 470, fax. 74 8 115 470
    REGON: 00028828300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.uzdrowisko-ladek.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Podmiot Leczniczy - Spółka Akcyjna Województwa Dolnośląskiego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywne dostawy pieczywa i wyrobów piekarskich dla Uzdrowiska Lądek-Długopole S.A
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia są: Sukcesywne dostawy pieczywa i wyrobów piekarskich dla Uzdrowiska Lądek-Długopole S.A. zgodnie z szczegółowym zestawieniem określonym w załączniku nr 1a do SIWZ. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera zał. nr A do SIWZ. 2. Przedmiot zamówienia winien być wytwarzany zgodnie z obowiązującymi przepisami, a w szczególności z: a) ustawą z dnia 25.VIII.2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2015r., poz. 594) oraz aktami wykonawczymi wydanymi na podstawie tej ustawy, b) Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 08 stycznia 2015r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. z 2015r., poz. 29). 3. Warunki dodatkowe dotyczące przedmiotu zamówienia: Wykonawca zobowiązuje się do dostaw towarów wyszczególnionych w zał. nr 1a, które będą odbywały się w okresie obowiązywania umowy - sukcesywnie - w/g ustalonego harmonogramu. 3.1. Dostawy przedmiotu zamówienia winny być realizowane do magazynów punktów żywienia Uzdrowiska Lądek-Długopole S.A., w Lądku Zdroju: a) Szpital Uzdrowiskowy Jubilat ul. Wolności 4a, Szpital Uzdrowiskowy Adam ul. Wolności 2, Szpital Uzdrowiskowy Jan ul. Paderewskiego 7, oraz w Długopolu Zdroju: a) Szpital Uzdrowiskowy Mieszko ul. Zdrojowa 8, Szpital Uzdrowiskowy Dąbrówka ul. Wolna 4, transportem Wykonawcy i na jego koszt .3.2. Przedmiot zamówienia winien być dostarczony wyłącznie specjalistycznym transportem spełniającym warunki określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 25. VIII. 2006r. w sprawie bezpieczeństwa żywności i żywienia ( DZ.U poz. j. w.).3.3. Wykonawca powinien dysponować minimalnie jednym specjalistycznym środkiem transportu.3.4. Szczegółowe warunki dostaw: - Wykonawca będzie wykonywał dostawy na podstawie szczegółowych zamówień z poszczególnych obiektów, złożonych pisemnie, telefonicznie (faksem) lub e - mailem przez osoby upoważnione przez Zamawiającego. Dostawy odbywać się będą bezpośrednio do wskazanych obiektów Zamawiającego, o których mowa w pkt.3.1. powyżej. Ewentualne zmiany dotyczące zamówienia towarów wyszczególnionych w formularzu cenowym - zał. nr 1a mogą odbywać się w formie telefonicznej. - Wykonawca będzie wykonywał dostawy dwa razy dziennie (oprócz niedziel i świąt). Pierwsza dostawa do godz. 6:30, a druga do godz. 12:00. W sytuacjach wyjątkowych (nie dających się wcześniej przewidzieć) Zamawiający zastrzega sobie dostawę towaru w czasie nie dłuższym niż do 2 godz. od chwili zgłoszenia telefonicznego przez osobę upoważnioną przez Zamawiającego. 3.5. Wykonawca zobowiązuje się do:1. Realizowania na rzecz Zamawiającego systematycznych dostaw artykułów spożywczych wyszczególnionych w formularzu cenowym stanowiącym załącznik nr 1a do SIWZ.2. Terminowej dostawy bezpośrednio do wskazanych obiektów Zamawiającego, o których mowa w pkt.3.1. powyżej.3. Dostarczenia przedmiotu umowy wolnego od wad i o należytej jakości. Wykonawca zagwarantuje Zamawiającemu, że przedmiot zamówienia będzie wolny od cech powszechnie uznawanych za wady jakościowe takie jak: gorzki, kwaśny zbyt słony smak, stęchły, zanieczyszczony, mechanicznie, z objawami pleśni, psucia, zawilgocenia oraz uszkodzenia.4. Dostaw towarów opatrzonych w odpowiednie oznakowanie zawierające: nazwę producenta, warunki przechowywania i datę przydatności do spożycia. Wykonawca zobowiązuje się do dostawy towarów pakowanych w opakowania jednostkowe. Przedmiot zamówienia dostarczany będzie w opakowaniach zbiorczych np. - koszach plastikowych, pudłach tekturowych, workach foliowych - odpowiednio oznakowanych zgodnie z przepisami, ułożony wg asortymentu w sposób gwarantujący zachowanie najwyższej jakości produktu. Wszystkie produkty muszą posiadać niezbędne dokumenty badań i dopuszczenia do obrotu oraz certyfikaty i atesty wymagane stosownymi przepisami. Towar dostarczony przez Wykonawcę musi być: I gatunku, pozbawiony wad, opatrzony w odpowiednie oznakowanie zawierające: nazwę producenta, warunki przechowywania i datę przydatności do spożycia, posiadać właściwe atesty, stosownie do obowiązujących przepisów.5. Nadto produkty powinny mieć oznaczony termin przydatności do spożycia i powinny być dostarczone nie później niż 12 godzin od momentu wypieku. W razie wątpliwości co do jakości dostarczanych produktów, Zamawiający zleci przeprowadzenie badań przez specjalistyczne laboratorium. W razie stwierdzenia odchyleń od normy, kosztami badania obciążony zostanie Wykonawca. 6. Stosowania lub wdrażania systemu HACCP w firmie oraz posiadać wdrożony lub wdrażać GMP (dobra praktyka produkcyjna) i GHP (dobra praktyka higieniczna). 3.6. Ze strony Zamawiającego upoważnionymi do odbioru towaru i sprawdzenia jego jakości są magazynierzy oraz odpowiedni Kierownicy. Zakres zamówienia zawiera się w kwocie o wartości szacunkowej powyżej 30 000 euro, a poniżej ustalonych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy z dnia 29 stycznie 2004r. Prawo zamówień publicznych (Dz.U. 2015r. poz.2164) zwaną dalej Pzp
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158100009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający wymaga od Wykonawców wniesienia wadium w wysokości: 3000,00 zł (słownie: trzy tysiące złotych)

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin płatności
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.uzdrowisko-ladek.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach