Zakład Karny w Gębarzewie ogłasza przetarg
- Adres: 62-241 Żydowo, Gębarzewo
- Województwo: wielkopolskie
- Telefon/fax: tel. 061 4292300 , fax. 061 4262453
- Data zamieszczenia: 2014-11-05
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Gębarzewie
Gębarzewo
62-241 Żydowo, woj. wielkopolskie
tel. 061 4292300, fax. 061 4262453
REGON: 00079113100000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka organizacyjna więziennictwa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Sukcesywne dostawy pieczywa do Zakładu Kranego w Gębarzewie - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. CHLEB PSZENNO- ŻYTNI - wykonany z mąki mieszanej pszennej i żytniej, o gramaturze 400g, porcjowany, pakowany w folię przezroczystą, jednolitego gatunku, kształtu i gramatury. Ilość- 73 300 kg. Zamawiany chleb winien być: -świeży, -dobrej jakości, -konsystencji jednolitej, zwartej, -wolny od wad eliminujących go ze spożycia, -dostarczane partie danego towaru w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury, rodzaju oraz terminu przydatności do spożycia. Cechy dyskwalifikujące zamawiany asortyment: -obce posmaki, zapachy, smak gorzki, kwaśny, zbyt słony, niesłony, -chleb stęchły, mdły; -zanieczyszczenia mechaniczne, -chleb o skórce oddzielającej się od miękiszu, zabrudzony, spalony, niedopieczony, o miękiszu lepkim, z zakalcem, kruszącym się, z obecnością grudek mąki lub soli; -objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie -uszkodzenia mechaniczne, bochenki zdeformowane, zgniecione; -obecność szkodników -brak oznakowania bochenków. Minimalny okres przydatności do spożycia - 72 godz. od daty dostawy Opakowanie i oznakowanie dostawy: -produkty powinny być dostarczane w opakowaniach - kosze piekarnicze do transportu chleba będące własnością dostawcy; -oznakowanie powinno zawierać: -nazwę dostawcy - producenta, adres, -nazwę produktu, -masę netto produktu, -datę - termin produkcji i przydatności do spożycia. -wszystkie wyroby muszą być oznakowane etykietką zawierającą wszystkie niezbędne informacje zgodnie z obowiązującymi przepisami; 2. CHLEB PSZENNY -wykonany z mąki pszennej o gramaturze 400g, porcjowany i pakowany w folię przezroczystą, jednolitego gatunku, kształtu i gramatury. Ilość-7550 kg. Zamawiany chleb winien być: -świeży, -dobrej jakości, -konsystencji jednolitej, zwartej, -wolny od wad eliminujących go ze spożycia, -dostarczane partie danego towaru w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury, rodzaju oraz terminu przydatności do spożycia. Cechy dyskwalifikujące zamawiany asortyment: -obce posmaki, zapachy, smak gorzki, kwaśny, zbyt słony, niesłony, -chleb stęchły, mdły; -zanieczyszczenia mechaniczne, -chleb o skórce oddzielającej się od miękiszu, zabrudzony, spalony, niedopieczony, o miękiszu lepkim, z zakalcem, kruszącym się, z obecnością grudek mąki lub soli; -objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie -uszkodzenia mechaniczne, bochenki zdeformowane, zgniecione; -obecność szkodników -brak oznakowania bochenków. Minimalny okres przydatności do spożycia -72 godz. od daty dostawy Opakowanie i oznakowanie dostawy: -produkty powinny być dostarczane w opakowaniach - kosze piekarnicze do transportu chleba będące własnością dostawcy; -oznakowanie powinno zawierać: -nazwę dostawcy - producenta, adres, -nazwę produktu, -masę netto produktu, -datę - termin produkcji i przydatności do spożycia. -wszystkie wyroby muszą być oznakowane etykietką zawierającą wszystkie niezbędne informacje zgodnie z obowiązującymi przepisami; 3. BUŁKA TARTA - produkt otrzymany przez rozdrobnienie wysuszonego pieczywa. Ilość 280 kg. Zamawiany asortyment winien być: -struktura i konsystencja - sypka, bez grudek -barwa naturalna, może być niejednolita; -smak i zapach - charakterystyczny dla suszonego pieczywa; Cechy dyskwalifikujące zamawiany asortyment: -obce posmaki, zapachy, -zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, -objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, -obecność szkodników, -brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia. Minimalny okres przydatności do spożycia - 2 miesiące od daty dostawy Opakowanie i oznakowanie dostawy: -materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością o pojemności maksymalnie 30 kg -oznakowanie powinno zawierać: -nazwę dostawcy - producenta, adres, -nazwę produktu, -masę netto produktu, -datę - termin produkcji i przydatności do spożycia. -wszystkie wyroby muszą być oznakowane etykietką zawierającą wszystkie niezbędne informacje zgodnie z obowiązującymi przepisami; Częstotliwość dostaw pieczywa: -zamawiany towar będzie dostarczany Zamawiającemu do magazynu żywnościowego zlokalizowanego na terenie jednostki codziennie -od poniedziałku do soboty w godz. 8.00-12.00 Ponadto w/w towary muszą spełniać parametry jakościowe wynikające z Polskich Norm przenoszących europejskie normy zharmonizowane lub z Polskich Norm. Zakład Karny w Gębarzewie jako podmiot sektora finansów publicznych zobligowany jest na podstawie ustawy o finansach publicznych do wydatkowania środków finansowanych m.in. w sposób celowy i oszczędny. Zakład Karny w Gębarzewie zakupuje artykuły żywnościowe w tym PIECZYWO w celu wyżywienia osadzonych odbywających karę pozbawienia wolności w Zakładzie Karnym w Gębarzewie. Osadzeni w ZK w Gębarzewie żywieni są zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Sprawiedliwości z dnia 2 września 2003 w sprawie określenia wartości dziennej normy wyżywienia oraz rodzaju diet wydawanych osobom osadzonym w zakładach karnych i aresztach śledczych oraz zarządzeniem Nr 66/2010 Dyrektora Generalnego Służby Więziennej dnia 06.09.2010r. Rozporządzenie Ministra Sprawiedliwości określa m. in. wysokość stawek dziennych norm wyżywienia oraz diet. W związku z tym, iż wysokość dziennej stawki wyżywienia w pewien sposób ogranicza możliwości Zamawiającego należy stwierdzić, że użycie innego kryterium oceny ofert poza ceną spowoduje, podniesienie kosztów wyżywienia osadzonych a w konsekwencji negatywnie wpłynie na korzyści finansowe, które w przypadku jednostek sektora finansów publicznych są odzwierciedleniem uwzględniania obok zasady legalności również zasady gospodarności i celowości wydatkowanych środków finansowych. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158100009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- PN 2/2016 Dostawa żywności i napojów
Dodano: 2016-06-27 - Dostawa pieczywa i wyrobów cukierniczych
Dodano: 2016-06-15 - Przedmiotem zamówienia jest dostawa PIECZYWA I ŚWIEŻYCH WYROBÓW PIEKARSKICH I CIASTKARSKICH
Dodano: 2016-04-27 - sukcesywna dostawa świeżego pieczywa, wyrobów piekarskich i przetworów zbożowych DZ-751-08/16
Dodano: 2016-04-27 - Dostawy pieczywa, świeżych wyrobów piekarskich i ciastkarskich dla CRR KRUS w Jedlcu
Dodano: 2016-04-20 - Dostawa pieczywa 17 ZP 2016
Dodano: 2016-04-15 - Dostawa pieczywa i wyrobów ciastkarskich
Dodano: 2016-04-04 - Zakup i dostawa pieczywa
Dodano: 2016-04-01 - Dostawa pieczywa i wyrobów ciastkarskich
Dodano: 2016-03-25 - Dostawa żywności - pieczywo
Dodano: 2016-02-15