Przetargi.pl
Sukcesywne dostawy pieczywa do Zakładu Kranego w Gębarzewie

Zakład Karny w Gębarzewie ogłasza przetarg

  • Adres: 62-241 Żydowo, Gębarzewo
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 061 4292300 , fax. 061 4262453
  • Data zamieszczenia: 2014-11-05
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Gębarzewie
    Gębarzewo
    62-241 Żydowo, woj. wielkopolskie
    tel. 061 4292300, fax. 061 4262453
    REGON: 00079113100000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka organizacyjna więziennictwa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywne dostawy pieczywa do Zakładu Kranego w Gębarzewie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. CHLEB PSZENNO- ŻYTNI - wykonany z mąki mieszanej pszennej i żytniej, o gramaturze 400g, porcjowany, pakowany w folię przezroczystą, jednolitego gatunku, kształtu i gramatury. Ilość- 73 300 kg. Zamawiany chleb winien być: -świeży, -dobrej jakości, -konsystencji jednolitej, zwartej, -wolny od wad eliminujących go ze spożycia, -dostarczane partie danego towaru w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury, rodzaju oraz terminu przydatności do spożycia. Cechy dyskwalifikujące zamawiany asortyment: -obce posmaki, zapachy, smak gorzki, kwaśny, zbyt słony, niesłony, -chleb stęchły, mdły; -zanieczyszczenia mechaniczne, -chleb o skórce oddzielającej się od miękiszu, zabrudzony, spalony, niedopieczony, o miękiszu lepkim, z zakalcem, kruszącym się, z obecnością grudek mąki lub soli; -objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie -uszkodzenia mechaniczne, bochenki zdeformowane, zgniecione; -obecność szkodników -brak oznakowania bochenków. Minimalny okres przydatności do spożycia - 72 godz. od daty dostawy Opakowanie i oznakowanie dostawy: -produkty powinny być dostarczane w opakowaniach - kosze piekarnicze do transportu chleba będące własnością dostawcy; -oznakowanie powinno zawierać: -nazwę dostawcy - producenta, adres, -nazwę produktu, -masę netto produktu, -datę - termin produkcji i przydatności do spożycia. -wszystkie wyroby muszą być oznakowane etykietką zawierającą wszystkie niezbędne informacje zgodnie z obowiązującymi przepisami; 2. CHLEB PSZENNY -wykonany z mąki pszennej o gramaturze 400g, porcjowany i pakowany w folię przezroczystą, jednolitego gatunku, kształtu i gramatury. Ilość-7550 kg. Zamawiany chleb winien być: -świeży, -dobrej jakości, -konsystencji jednolitej, zwartej, -wolny od wad eliminujących go ze spożycia, -dostarczane partie danego towaru w ramach częściowych dostaw winny być jednakowego gatunku, gramatury, rodzaju oraz terminu przydatności do spożycia. Cechy dyskwalifikujące zamawiany asortyment: -obce posmaki, zapachy, smak gorzki, kwaśny, zbyt słony, niesłony, -chleb stęchły, mdły; -zanieczyszczenia mechaniczne, -chleb o skórce oddzielającej się od miękiszu, zabrudzony, spalony, niedopieczony, o miękiszu lepkim, z zakalcem, kruszącym się, z obecnością grudek mąki lub soli; -objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie -uszkodzenia mechaniczne, bochenki zdeformowane, zgniecione; -obecność szkodników -brak oznakowania bochenków. Minimalny okres przydatności do spożycia -72 godz. od daty dostawy Opakowanie i oznakowanie dostawy: -produkty powinny być dostarczane w opakowaniach - kosze piekarnicze do transportu chleba będące własnością dostawcy; -oznakowanie powinno zawierać: -nazwę dostawcy - producenta, adres, -nazwę produktu, -masę netto produktu, -datę - termin produkcji i przydatności do spożycia. -wszystkie wyroby muszą być oznakowane etykietką zawierającą wszystkie niezbędne informacje zgodnie z obowiązującymi przepisami; 3. BUŁKA TARTA - produkt otrzymany przez rozdrobnienie wysuszonego pieczywa. Ilość 280 kg. Zamawiany asortyment winien być: -struktura i konsystencja - sypka, bez grudek -barwa naturalna, może być niejednolita; -smak i zapach - charakterystyczny dla suszonego pieczywa; Cechy dyskwalifikujące zamawiany asortyment: -obce posmaki, zapachy, -zanieczyszczenia mechaniczne i organiczne, -objawy pleśnienia, psucia, zawilgocenie, -obecność szkodników, -brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, zabrudzenia. Minimalny okres przydatności do spożycia - 2 miesiące od daty dostawy Opakowanie i oznakowanie dostawy: -materiał opakowaniowy dopuszczony do kontaktu z żywnością o pojemności maksymalnie 30 kg -oznakowanie powinno zawierać: -nazwę dostawcy - producenta, adres, -nazwę produktu, -masę netto produktu, -datę - termin produkcji i przydatności do spożycia. -wszystkie wyroby muszą być oznakowane etykietką zawierającą wszystkie niezbędne informacje zgodnie z obowiązującymi przepisami; Częstotliwość dostaw pieczywa: -zamawiany towar będzie dostarczany Zamawiającemu do magazynu żywnościowego zlokalizowanego na terenie jednostki codziennie -od poniedziałku do soboty w godz. 8.00-12.00 Ponadto w/w towary muszą spełniać parametry jakościowe wynikające z Polskich Norm przenoszących europejskie normy zharmonizowane lub z Polskich Norm. Zakład Karny w Gębarzewie jako podmiot sektora finansów publicznych zobligowany jest na podstawie ustawy o finansach publicznych do wydatkowania środków finansowanych m.in. w sposób celowy i oszczędny. Zakład Karny w Gębarzewie zakupuje artykuły żywnościowe w tym PIECZYWO w celu wyżywienia osadzonych odbywających karę pozbawienia wolności w Zakładzie Karnym w Gębarzewie. Osadzeni w ZK w Gębarzewie żywieni są zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Sprawiedliwości z dnia 2 września 2003 w sprawie określenia wartości dziennej normy wyżywienia oraz rodzaju diet wydawanych osobom osadzonym w zakładach karnych i aresztach śledczych oraz zarządzeniem Nr 66/2010 Dyrektora Generalnego Służby Więziennej dnia 06.09.2010r. Rozporządzenie Ministra Sprawiedliwości określa m. in. wysokość stawek dziennych norm wyżywienia oraz diet. W związku z tym, iż wysokość dziennej stawki wyżywienia w pewien sposób ogranicza możliwości Zamawiającego należy stwierdzić, że użycie innego kryterium oceny ofert poza ceną spowoduje, podniesienie kosztów wyżywienia osadzonych a w konsekwencji negatywnie wpłynie na korzyści finansowe, które w przypadku jednostek sektora finansów publicznych są odzwierciedleniem uwzględniania obok zasady legalności również zasady gospodarności i celowości wydatkowanych środków finansowych.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158100009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach