Przetargi.pl
Sukcesywne dostawy nabiału, tłuszczów, konserw rybnych, konserw mięsnych i innyh artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Jastrzębiu-Zdroju

Zakład Karny ogłasza przetarg

  • Adres: 44-268 Jastrzębie-Zdrój, ul. C. K. Norwida
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 324 759 230 , fax. 32 475 92 33
  • Data zamieszczenia: 2020-02-03
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny
    ul. C. K. Norwida 23
    44-268 Jastrzębie-Zdrój, woj. śląskie
    tel. 324 759 230, fax. 32 475 92 33
    REGON: 31980700000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zakład Karny

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywne dostawy nabiału, tłuszczów, konserw rybnych, konserw mięsnych i innyh artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Jastrzębiu-Zdroju
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy nabiału, tłuszczów, konserw rybnych, konserw mięsnych i innych artykułów spożywczych do Zakładu Karnego w Jastrzębiu-Zdroju. Szczegółowy wykaz asortymentu oraz jego ilości z podzieleniem na poszczególne części określone zostały w załączniku nr 1. Szczegółowe wymagania stawiane Wykonawcy: 1. Przedmiot zamówienia powinien być dostarczany do zamawiającego w początkowym terminie jego przydatności do spożycia lub daty minimalnej trwałości. Termin przydatności do spożycia licząc od daty dostawy musi wynosić co najmniej 14 dni. 2. Przedmiot zamówienia, a także sposób jego przewozu powinien spełniać wymagania wymienione w obowiązujących krajowych i unijnych przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywnością, a w szczególności: a) Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. Z 2015 poz. 594 z późn. zm.); b) Ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2015 poz. 678 z późn. zm.); c) Rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002r. ustanawiającego ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. WE L 31 z 01.02.2002, str. 1; Dz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 15, t. 6, str. 463 z późn. zm.); d) Rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004, str. 1 - 54; Dz. Urz. UE Polskie wydanie specjalne, rozdz. 13, tom 34, str. 319 – 337, z późn. zm.); e) Rozporządzenia (WE) nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. Urz. UE L 338 z 13.11.2004 r., str. 4 – 17, z późn. zm.); f) Rozporządzenia wykonawczego Komisji (UE) nr 543/2011 ustanawiającego szczegółowe zasady stosowania rozporządzenia Rady (WE) nr 1234/2007 w odniesieniu do sektora owoców i warzyw oraz sektora przetworzonych owoców i warzyw (Dz. U. UE. L.2011.157.1 z dnia 15 czerwca 2011r.); g) Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 6 czerwca 2007 r. w sprawie dostaw bezpośrednich środków spożywczych (Dz. U. z 2007 r. nr 112, poz. 774). /jeżeli dotyczy/ 3. Wykonawca zrealizuje dostawy przedmiotu zamówienia do siedziby Zamawiającego (44-268 Jastrzębie-Zdrój, ul. C.K. Norwida 23) własnym transportem, na własny koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. Koszty rozładunku przedmiotu zamówienia w całym okresie obowiązywania umowy ponosi Wykonawca. 4. Dostawy realizowane co najmniej raz w tygodniu od poniedziałku do piątku w godzinach 800-1200 w terminach i ilościach uzgodnionych z przedstawicielami Zamawiającego. Każde zamówienie złożone będzie za pośrednictwem telefonu, faxu bądź e-mail najpóźniej do godziny 14°° w dzień poprzedzający dostawę. Zamawiający zastrzega, iż wjazd do jednostki będzie odbywał się bez zbędnej zwłoki, jednakże czas wjazdu pojazdu Wykonawcy może być ograniczony względami bezpieczeństwa jednostki penitencjarnej, co w konsekwencji może wydłużyć czas oczekiwania na wjazd na jej teren. 5. Ilość przedmiotu zamówienia jest ilością maksymalną, jaką może zamówić Zamawiający i może ona ulec zmniejszeniu w zależności od potrzeb Zamawiającego, przy czym proporcjonalnemu zmniejszeniu ulega również cena całkowita wynikająca z przeprowadzonego postępowania przetargowego. 6. Zamawiający, w okresie obowiązywania umowy, zobowiązuje się do odbioru od Wykonawcy dostaw asortymentu obejmujących 70% (siedemdziesiąt procent) ilości przedmiotu zamówienia wskazanego przez Zamawiającego. Zamawiający będzie żądał przy każdej dostawie wystawionego Handlowego Dokumentu Identyfikacyjnego. 7. Wymagania w zakresie znakowania i opakowań: a) Produkt oznakowany będzie zgodnie z obowiązującym prawem sanitarnym. Każde opakowanie transportowe musi zawierać etykietę zawierającą co najmniej następujące dane:  nazwę produktu ,  masę netto,  nazwę dostawcy-producenta, adres  kraj pochodzenia  warunki przechowywania oraz pozostałe informacje zgodnie z obowiązującym prawem.   b) Materiały opakowaniowe i opakowania powinny być przechowywane w warunkach nieobniżających ich jakości, a przed użyciem sprawdzone pod względem uszkodzeń, czystości i zapachu. 8. Zamawiający zobowiązuje jednocześnie Wykonawcę do tego, aby jakość dostarczanych artykułów spożywczych będących przedmiotem niniejszego zamówienia, sposób ich pakowania, a także rodzaj używanych opakowań zbiorczych oraz w stosowanych normach i powszechnie obowiązujących przepisach prawa powodowały obniżenie ponoszonych przez Zamawiającego kosztów przechowywania, przygotowania i dystrybucji dostarczanych artykułów i wytwarzanych z nich potraw jak również kosztów wywozu i utylizacji powstałych odpadów. Załącznik nr 1 Asortyment i jego ilość z podziałem na części zamówienia. Część I (Art. ogólnospożywcze) CPV 15890000-3 L.p. Nazwa produktu J.m. Ilość 1 Liść laurowy kg 22 2 Ziele angielskie kg 33 3 Majeranek kg 24 4 Pieprz naturalny czarny mielony kg 220 5 Papryka mielona kg 120 6 Przyprawa sucha warzywna (typu Vegeta lub równoważna) kg 300 7 Ocet L 650 8 Herbata ekspres opakowanie 100 szt. opak. 7600 9 Sól jadalna jodowana kg 3300 10 Przyprawa do zup w płynie L 1800 11 kotlety sojowe a la schabowe kg 1400 12 Marmolada (wiaderka opakowanie 1-5 kg) kg 1600 13 Koncentrat pomidorowy 30% kg 2500 14 Fasola Jaś średni (worki o wadze do 15 kg) kg 2500 15 Groch łuskany (worki o wadze do 15 kg) kg 2000 16 Syrop wysokosłodzony (owocowy do sporządzania napojów, dopuszczalne smaki: malina, wiśnia, truskawka) w opakowaniach 0,2 - 1 litr L 150 17 Zupa w proszku "Żurek" w opakowaniach 1 - 5 kg kg 400 18 Zupa w proszku "Barszcz biały" w opakowaniach 1 - 5 kg kg 250 19 Zupa w proszku ,,Pieczarkowa” w opakowaniach 1 - 5 kg kg 500 20 Zupa w proszku ,,Brokułowa” w opakowaniach 1 - 5 kg kg 250 21 Budyń bez cukru w opakowaniach 1 - 2 kg kg 130 22 Cynamon mielony kg 50 23 Czosnek granulowany kg 100 24 Oregano suszone kg 15 25 Kminek mielony kg 15 26 Pietruszka zielona sucha kg 100 27 Soczewica kg 300 28 Koper suchy kg 130 29 Musztarda w pojemnikach do 1 kg kg 200 Część II (Ryby) CPV 15220000-6 L.p. Nazwa produktu J.m Ilość 1 Filet z mintaja „bez glazury” mrożony w technologii shatterpack (SHP) w opakowaniach kartonowych do 25kg - wygląd: brak oznak rozmrożenia, filety całe bez skóry, ości i obcych zanieczyszczeń; - zapach: właściwy dla ryb mrożonych, po rozmrożeniu zapach ryby świeżej, niedopuszczalny gnilny; - tkanka mięsna: jasna o naturalnej barwie, charakterystycznej dla danego gatunku, bez plam i przebarwień; po rozmrożeniu sprężysta, nie rozpadająca się, o prawidłowym zapachu; - właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, szkodników, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych. Cechy dyskwalifikujące: filety z uszkodzoną glazurą Ryba mrożona musi posiadać co najmniej 30 dniowy termin przydatności do spożycia. Ryby muszą być dostarczane w oryginalnych, nieuszkodzonych, szczelnych , zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach, z podaną informacją dotyczącą nazwy produktu, ilości, terminu ważności oraz nazwy i adresu producenta kg 700   2 Kotlet rybny – produkt garmażeryjny gotowy do spożycia. Zawartość ryby nie mniej niż 40% masy mięsnej. Opakowania kartonowe do 5kg - wygląd: brak oznak uszkodzenia, kotlety bez ości i obcych zanieczyszczeń; - zapach: właściwy dla ryby świeżej, niedopuszczalny gnilny; -właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, chemicznych, brak oznak i obecności pleśni, szkodników, brak zanieczyszczeń mikrobiologicznych i bakterii chorobotwórczych. Kotlety muszą posiadać co najmniej 5 dniowy termin przydatności do spożycia Kotlety muszą być dostarczane w oryginalnych, nieuszkodzonych, szczelnych , zamkniętych, prawidłowo oznakowanych w języku polskim opakowaniach, z podaną informacją dotyczącą nazwy produktu, ilości, terminu ważności oraz nazwy i adresu producenta kg 3700 Część III (Konserwy rybne) CPV 15240000-2 L.p. Nazwa produktu J.m. Ilość 1 Konserwa Sałatka rybna typu „Neptun” lub równoważne z samootwieraczem – waga netto 130g kg 4300 2 Konserwa Paprykarz szczeciński z samootwieraczem – waga netto 130g kg 4500 Część IV (Tłuszcze) CPV 15412200-1 L.p. Nazwa produktu J.m. Ilość 1 Tłuszcz roślinny (typu margaryna) do smarowania pieczywa o zawartości tłuszczu min 20% w kostkach od 200g do 500g* kg 16500 2 Tłuszcz roślinny do smarowania (typu masło roślinne lub równoważne) o zawartości tłuszczu od 60% do 80% w kostkach od 150g do 300g* kg 2300 3 Olej roślinny w butelkach 0,9 – 1,0 litr l 2200 *Termin do spożycia minimum 14 dni liczony od dnia dostawy **Termin przydatności do spożycia minimum 2 miesiące liczony od dnia dostawy Część V (Mleko granulowane) CPV 15511700-0 L.p. Nazwa produktu J.m. Ilość 1 Mleko odtłuszczone granulowane (minimalna zawartość białka - 34%, bez domieszki oleju roślinnego, dopuszcza się opakowania do 20 kg) kg 2000 Termin przydatności do spożycia minimum 2 miesiące liczony od dnia dostawy Część VI (Nabiał) CPV 15542100-0 L.p. Nazwa produktu J.m. Ilość 1 Ser twaróg półtłusty w kostkach o wadze 0,2 - 1,0 kg kg 6500 2 Serki fromage naturalny w opakowaniach o wadze 100 g kg 800 3 Serek granulowany czysty w opakowaniach 100 - 200g kg 700 4 Śmietana 12 % kg 2000 5 Ser topiony czysty o zawartości tłuszczu nie mniej niż 27% w opakowaniach o wadze 100g kg 1400 6 Jogurt owocowy w opakowaniach o wadze 100 - 150g kg 300 7 Jogurt naturalny w opakowaniach o wadze 100 - 150 g kg 300 8 Serek kanapkowy 125g – 150g kg 1100 9 Serek homogenizowany naturalny w opakowaniach 130-150 g kg 600 10 Serek homogenizowany owocowy w opakowaniach 130-150 g kg 230 11 Ser żółty w blokach 1 - 5 kg (dopuszczalny wyrób tzw. seropodobny) kg 600 Termin do spożycia minimum 14 dni liczony od dnia dostawy Część VII (Konserwy mięsne) CPV 15131000-5 l.p. Nazwa produktu J.m. ilość 1 Pasztet drobiowy czysty (bez dodatków) w alupack o wadze 130g kg 2000 2 Szynka mielona drobiowa sterylizowana w alupack o wadze w zakresie 110-130g w pełnych dziesiątkach gram, np. 110, 120, 130g – nie dopuszcza się opakowań o wadze np. 115, 125g) kg 2000 Termin przydatności do spożycia minimum 2 miesiące liczony od dnia dostawy Uwaga: aby oferta dotycząca danej części była ważna musi być kompletna tzn. zawierać ceny wszystkich art. wchodzących w skład danej części. Do oceny oferty brana jest pod uwagę tylko cena całej części. Asortyment będzie dostarczany sukcesywnie, zgodnie z indywidualnymi zamówieniami w okresie od 01.04.2020 (jednak nie wcześniej niż od dnia podpisania umowy) do 31.03.2021 według poniższych zasad: Nabiał – dostawy nie rzadziej niż 1 raz w tygodniu Tłuszcze – dostawy nie rzadziej niż 1 raz w tygodniu Konserwy rybne – dostawy nie rzadziej niż 1 raz w miesiącu Konserwy mięsne – dostawy nie rzadziej niż 1 raz w miesiącu Artykuły ogólnospożywcze – dostawy nie rzadziej niż 1 raz w miesiącu Ryby – dostawy nie rzadziej niż 1 raz w tygodniu Mleko granulowane – dostawy nie rzadziej niż 1 raz w miesiącu Wszystkie objęte zamówieniem produkty dostarczane będą w opakowaniach dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Do każdego opakowania powinna być dołączona etykieta z opisem jego zawartości, powinno zawierać: nazwę dostawcy – producenta, adres, nazwę produktu, masę netto produktu, datę – termin produkcji i przydatności do spożycia (należy spożyć do ... miesiąc, rok), oraz warunki przechowywania.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1. Warunkiem udziału w postępowaniu jest wniesienie wadium. 2. Zamawiający określa wadium na kwoty: a) Dla części I (art. Ogólnospożywcze) - 2500.00 złotych b) Dla części II (ryby) - 800.00 złotych c) Dla części III (konserwy rybne) - 1900.00 złotych d) Dla części IV (tłuszcze) - 2000.00 złotych e) Dla części V (mleko granulowane) - 800.00 złotych f) Dla części VI (nabiał) - 3000.00 złotych g) Dla części VII (konserwy mięsne) - 800.00 złotych W przypadku oferty składanej na kilka części kwoty wymaganego wadium należy zsumować. 3. Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach: a) Pieniądzu; b) Poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej; c) Gwarancjach bankowych; d) Gwarancjach ubezpieczeniowych; e) Poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2014 r. poz. 1804 oraz z 2015 r. poz. 978 i 1240) 4. Wadium wnoszone w pieniądzu należy wpłacić na rachunek bankowy Zamawiającego przed upływem terminu składania ofert tj. do dnia 25.02.2020r. do godziny 11:00 Nazwa i numer konta: Zakład Karny w Jastrzębiu-Zdroju, ul. C.K. Norwida 23 44-268 Jastrzębie Zdrój Konto: NBP O/O Katowice numer konta: 86 1010 1212 3069 0013 9120 0000 z dopiskiem „WADIUM DKW.2232.2.2020.OS dla części …..” Zamawiający uzna, że termin wpłaty wadium został dotrzymany, jeżeli przed upływem terminu składania ofert zostało uznane konto zamawiającego.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach