Przetargi.pl
SUKCESYWNE DOSTAWY MLEKA I PRODUKTÓW MLECZARSKICH

11 Wojskowy Oddział Gospodarczy ogłasza przetarg

  • Adres: 85-915 Bydgoszcz, ul. Gdańska
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 261 411 361 , fax. 261 411 313
  • Data zamieszczenia: 2020-11-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: 11 Wojskowy Oddział Gospodarczy
    ul. Gdańska 147
    85-915 Bydgoszcz, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 261 411 361, fax. 261 411 313
    REGON: 34126041200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.11wog.wp.mil.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Wojskowa jednostka budżetowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    SUKCESYWNE DOSTAWY MLEKA I PRODUKTÓW MLECZARSKICH
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są SUKCESYWNE DOSTAWY MLEKA I PRODUKTÓW MLECZARSKICH, których zakres przedmiotowy oraz ilościowy został określony w załączniku nr 1 do SIWZ (OPZ/wykaz produktów). Główny przedmiot zamówienia CPV – 15500000-3 Produkty mleczarskie. UWAGA: Podmioty działające na rynku spożywczym, prowadzące zakłady obrotu żywnością lub gastronomii, obowiązane są zapewnić bezpieczeństwo żywności zgodnie z zasadami Hazard Analysis and Critical Control Points, zwanym „systemem HACCP” (postępowanie mające na celu zapewnienie bezpieczeństwa żywności przez identyfikację i oszacowanie skali zagrożeń z punktu widzenia wymagań zdrowotnych żywności oraz ryzyka wystąpienia zagrożeń podczas przebiegu wszystkich etapów produkcji i obrotu żywnością; system ten ma również na celu określenie metod eliminacji lub ograniczania zagrożeń oraz ustalenie działań korygujących). 1. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, przedstawiono w załączniku nr 1 do SIWZ (OPZ/wykaz produktów). 2. Produkty żywnościowe stanowiące przedmiot zamówienia winny być wolne od wad jakościowych z terminem przydatności do spożycia nie krótszym od określonego w opisie przedmiotu zamówienia. 3. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć przedmiot zamówienia specjalistycznym transportem własnym lub innego przewoźnika zgodnie z wymogami określonymi w rozdziale IV załącznika nr II do rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady Europy z dnia 29.04.2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L 139 z 30.04.2004 r., str. 1, z późn. zm.), w związku z ustawą z dnia 10.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2019 r. poz. 1252) oraz zgodnie z obowiązującymi aktami prawnymi. 4. Niedopuszczalne jest stosowanie opakowań zastępczych do produktów spożywczych. 5. Warunki wykonania zamówienia zawarte są w projekcie umowy stanowiącym załącznik nr 6 do SIWZ oraz w niniejszej specyfikacji istotnych warunków zamówienia. 6. Zamawiający zastrzega sobie możliwość skorzystania z prawa opcji określonego w art. 34 ust. 5 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (tekst jedn. Dz. U. z 2019 r. poz. 1863. Realizacja prawa opcji polegać będzie na zwiększeniu do 80%, ilości przedmiotu zamówienia, w sytuacji wyczerpania kwoty przeznaczonej na wykonanie zamówienia podstawowego. 7. Prawo opcji, o którym mowa w ust. 6 realizowane będzie na następujących zasadach: a) prawo opcji będzie realizowane na takich samych warunkach jak zamówienie podstawowe; b) po realizacji dostaw w ilościach i asortymencie określonym w załączniku nr 1 do SIWZ, (z zastrzeżeniem § 6 ust.4 umowy), w kolumnie nazwanej „ilość podstawowa”, Zamawiający niezwłocznie powiadomi pisemnie środkami komunikacji elektronicznej Wykonawcę czy będzie żądał realizacji dostaw w zakresie objętym prawem opcji; c) Zamawiający zastrzega sobie możliwość dowolnej realizacji prawa opcji w zakresie ilościowym i przedmiotowym (w całości lub części), zgodnie z asortymentem określonym w załączniku nr 1 do umowy. 8. Zamawiający zastrzega sobie, iż część zamówienia, określona jako „prawo opcji” jest uprawnieniem, a nie zobowiązaniem Zamawiającego. Wykonanie opcji może, ale nie musi nastąpić, w zależności od zapotrzebowania Zamawiającego i na skutek jego dyspozycji w tym zakresie. Brak wykonania zamówienia w tym zakresie nie będzie rodzić żadnych roszczeń ze strony Wykonawcy w stosunku do Zamawiającego. 9. Wykonanie prawa opcji nie będzie wymagać wykonania aneksu do nn. umowy, odbywać się będzie w oparciu o skierowaną do Wykonawcy pisemną informację o uruchomieniu prawa opcji oraz pisemne zamówienie. 10. Zamawiający zastrzega sobie prawo do trzykrotnego w czasie trwania umowy, pobrania próbek „artykułów spożywczych” i ich przebadania na koszt Wykonawcy (oprócz badań, o których mowa w ust 20 umowy), we właściwym dla Zamawiającego laboratorium akredytowanym, w celu określenia zgodności z normami jakościowymi i handlowymi dostarczanych artykułów przez uprawniony organ (np. Inspektora Wojskowego Ośrodka Medycyny Prewencyjnej, zwany dalej „WOMP”, Inspektora Wojewódzkiej Inspekcji Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych, zwany dalej „WIJHARS”, czy uprawnionego rzeczoznawcę). Strony mają prawo uczestnictwa podczas pobierania prób. 11. Dla określenia jakości odbieranych artykułów spożywczych Zamawiający zastrzega sobie prawo kontroli podmiotu zaopatrującego przez właściwego miejscowo Państwowego Inspektora Sanitarnego lub Inspektora WOMP, w zakresie: procesów technologicznych, jakości surowców użytych do produkcji, stanu sanitarno-higienicznego pomieszczeń, urządzeń i maszyn produkcyjnych, higieny osobistej zatrudnionego personelu, warunków socjalnych, warunków magazynowania surowców i gotowych przetworów, sposobu transportu towaru oraz w zakresie stosowania i funkcjonowania wdrożonego systemu HACCP. 12. Zamawiający ponadto zastrzega sobie prawo oprócz czynności wymienionych w pkt. 10 oraz 11 do pobierania prób dostarczonych „artykułów spożywczych” i przeprowadzenia badań jakości handlowej w trakcie realizacji umowy przez właściwy miejscowo WIJHARS, laboratorium WOMP lub akredytowane laboratorium. 13. Wykonawca na żądanie Zamawiającego przedłoży aktualne świadectwa jakości wystawione przez WIJHARS lub akredytowane laboratorium lub laboratorium spełniające wymagania normy PN-EN ISO/IEC 17025, artykułów spożywczych objętych niniejszą umową. 14. Dostawa „artykułów spożywczych” odbywać się będzie ubezpieczonym i specjalistycznym transportem, na koszt i ryzyko Wykonawcy, do magazynu Zamawiającego ul. Dwernickiego 1, 85-915 Bydgoszcz oraz do magazynu znajdującego się w siedzibie Zamawiającego przy ul. Gdańskiej 147, 85-915 Bydgoszcz. 15. Wykonawca zabezpieczy należycie „artykuły spożywcze” na czas przewozu, ponosząc całkowitą odpowiedzialność za dostawę tych artykułów i ich jakość do czasu odbioru przez Zamawiającego. 16. Umowa realizowana będzie ze starannością wymaganą w tego rodzaju działalności oraz z zasadami profesjonalizmu zawodowego, obowiązującymi przepisami, a także ustaleniami zawartymi w projekcie umowy – załącznik nr 6 do SIWZ i opisie przedmiotu zamówienia (załącznik nr 1 do SIWZ). 17. Wszystkie załączniki stanowią integralną część SIWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15500000-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: – warunek ten zostanie uznany za spełniony, gdy Wykonawca złoży oświadczenie o spełnianiu warunku;

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach