Przetargi.pl
SUKCESYWNE DOSTAWY MIĘSA, WĘDLIN, KONSERW I PRZETWORÓW MIĘSNYCH

Śródmiejski Ośrodek Opiekuńczy im. prof. A. Tymowskiego ogłasza przetarg

  • Adres: 00-236 Warszawa, ul. Świętojerska 12A
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 022 8315880 , fax. 022 6356292
  • Data zamieszczenia: 2009-07-17
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Śródmiejski Ośrodek Opiekuńczy im. prof. A. Tymowskiego
    ul. Świętojerska 12A 12A
    00-236 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. 022 8315880, fax. 022 6356292
    REGON: 01062287000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://soo.bip.um.warszawa.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: jednostka budżetowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    SUKCESYWNE DOSTAWY MIĘSA, WĘDLIN, KONSERW I PRZETWORÓW MIĘSNYCH
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    PRZEDMIOTEM ZAMÓWIENIA są sukcesywne dostawy do ZAMAWIAJĄCEGO nabiału i mleka, których asortyment szczegółowo określono w zestawieniu zamieszczonym w FORMULARZU CENOWYM załącznika nr 1 . WĘDLINY I PRZETWORY MIĘSNE 1. BALERON KG 150 2. BIAŁA KIEŁBASA KG 35 3. BOCZEK WĘDZONY KG 140 4. KASZANKA GRYCZANA KG 70 5. KIEŁBASA typu DĘBICKA KG 150 6. KIEŁBASA typu JAŁOWCOWA KG 30 7. KIEŁBASA typu KANAPKOWA KG 200 8. KIEŁBASA typu KRAKOWSKA PARZONA KG 150 9. KIEŁBASA typu KRAKOWSKA SUCHA KG 30 10. KIEŁBASA typu PODWAWELSKA KG 60 11. KIEŁBASA typu ŚLĄSKA KG 100 12. KIEŁBASA typu TORUŃSKA KG 280 13. KIEŁBASA typu ŻYWIECKA KG 250 14. KIEŁBASA typu SZYNKOWA KG 200 15. ŁOPATKA PRASOWANA KG 150 16. MIELONKA KG 200 17. OGONÓWKA KG 200 18. PARÓWKI WIEPRZOWE KG 400 19. PARÓWKOWA KG 50 20. PASZTET WIEPRZOWY KG 250 21. PASZTETOWA KG 60 22. PIECZONA PIERŚ Z INDYKA KG 100 23. POLĘDWICA DROBIOWA KG 60 24. POLĘDWICA SOPOCKA KG 90 25. SALCESON OZORKOWY KG 40 26. SALCESON WŁOSKI KG 80 27. SZYNKA DROBIOWA KG 50 28. SZYNKA GOTOWANA KG 350 29. SZYNKA KONSERWOWA KG 200 MIĘSO 30. CIELĘCINA KG 200 31. FLAKI KG 100 32. GULASZOWE KG 800 33. KOŚCI WĘDZONE KG 80 34. ŁATA WOŁOWA KG 650 35. ŁOPATKA WIEPRZOWA B/K KG 50 36. ŁOPATKA WIEPRZOWA B/K KG 650 37. ŁOPATKA WOŁOWA KG 500 38. PRĘGA KG 120 39. ROSTBEF WOŁOWY KG 80 40. ROZBRATEL KG 180 41. SCHAB KARKOWY B/K KG 20 42. SCHAB KARKOWY Z/K KG 600 43. SCHAB ŚRODKOWY B/K KG 600 44. SCHAB ŚRODKOWY Z/K KG 1000 45. SŁONINA KG 120 46. SMALEC - opak. 250g KG 100 47. SZPONDER KG 50 48. SZYNKA WIEPRZOWA B/K i bez skóry KG 1200 49. WĄTROBA WIEPRZOWA KG 140 KONSERWY 50. SZYNKA WIEPRZOWA - puszka 455g SZT. 950 51. SZYNKA DROBIOWA - puszka 380g SZT. 950 52. PASZTET PODLASKI - puszka 190g SZT. 1000 53. PASZTET Z GĘSI - puszka 160g SZT. 350 54. PASZTET Z KRÓLIKA - puszka 160g SZT. 350 ZAMAWIAJĄCY zaznacza, że wielkości produktów podanych w FORMULARZU CENOWYM załącznika nr 1 nie należy utożsamiać z ilością produktów, które rzeczywiście zakupi. ZAMAWIAJĄCY zastrzega sobie możliwość zamówienia mniejszej lub większej ilości w poszczególnym asortymencie produktów objętych umową, do obiektywnie istniejących potrzeb, a ich rzeczywista wielkość będzie wynikać z zamówień cząstkowych składanych przez ZAMAWIAJĄCEGO. ZAMAWIAJĄCY ma prawo do odstąpienia od dostawy niektórych produktów na rzecz innych produktów wymienionych w FORMULARZU CENOWYM załącznika nr 1 z zastrzeżeniem, że zmiana asortymentu w poszczególnych pozycjach nie może przekroczyć 20% ich wartości ilościowej wskazanej w umowie.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wadium
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się WYKONAWCY, którzy spełniają następujące warunki: 1) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; 2) posiadają niezbędna wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawia pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; 3) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 4) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) WYKONAWCA składa następujące oświadczenia i dokumenty: a) aktualny odpis z właściwego rejestru lub aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej zamiast w/w dokumentu składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania zgodnie z przepisami § 2 Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 maja 2006 r. (Dz. U. Nr 87, poz. 605). b) oświadczenie WYKONAWCY o wprowadzeniu systemu HACCP lub certyfikat potwierdzający stosowanie systemu HACCP, c) aktualne zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej, d) decyzja Państwowego (Powiatowego) Inspektora Sanitarnego o zatwierdzeniu środka transportu do przewozu artykułów będących przedmiotem zamówienia e) oświadczenie o nie zaleganiu z uiszczeniem podatków (we właściwym Urzędzie Skarbowym), opłat oraz składek na ubezpieczenie społeczne i zdrowotne (we właściwym oddziale ZUS lub KRUS), albo uzyskaniu przewidzianego prawem zwolnienia, odroczenia, rozłożenia na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonania decyzji właściwego organu, z wykorzystaniem wzoru - załącznik 2, f) oświadczenie o spełnianiu warunków udziału w postępowaniu zgodnie z art. 22 ust.1 ustawy Prawo zamówień publicznych, z wykorzystaniem wzoru- załącznik 2, g) oświadczenie o nie podleganiu wykluczeniu z postępowania zgodnie z art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych z wykorzystaniem wzoru - załącznik nr 2. h) w stosunku do którego nie otwarto likwidacji i nie ogłoszono upadłości, chyba że po ogłoszeniu upadłości został zawarty układ, który nie przewiduje zaspokojenia wierzycieli poprzez likwidację majątku upadłego, zatwierdzony prawomocnym postanowieniem sądu, z wykorzystaniem wzoru - załącznik nr 2. i) pełnomocnictwo jeżeli dokumenty ofertowe podpisuje osoba nieuprawniona do reprezentacji WYKONAWCY na podstawie dokumentów. WYKONAWCA załącza pełnomocnictwo (w oryginale albo kopii potwierdzonej za zgodność z oryginałem) do podpisania oświadczenia i oferty oraz do poświadczenia za zgodność z oryginałem kopii dokumentów składanych wraz z ofertą. Dokumenty o których mowa w pkt. 1) ppkt. a) powinny być wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert, zaś dokumenty o których mowa w ppkt. e) nie wcześniej niż 3 miesiące przed upływem składania ofert.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://soo.bip.um.warszawa.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach