Przetargi.pl
Sukcesywne dostawy mięsa czerwonego, wędlin z mięsa czerwonego, wędlin drobiowych, tłuszczy zwierzęcych i mięsa drobiowego – wraz z rozładunkiem w magazynach 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego zlokalizowanych w kompleksach wojskowych znajdujących się w rejonie działania 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego w Zamościu: Hrubieszów, Lublin, Zamość, Chełm. CZĘŚĆ I: ul. Wojska Polskiego 2F, 22-400 Zamość (DOSTAWY W 2021 R.) CZĘŚĆ II: ul. Lubelska 139, 22-100 Chełm (DOSTAWY W 2021 R.) CZĘŚĆ III: ul. Dwernickiego 4, 22-500 Hrubieszów (DOSTAWY W 2021 R.) CZĘŚĆ IV: ul. Zbigniewa Herberta 49, 20-468 Lublin (DOSTAWY W 2021 R.) CZĘŚĆ V: mięso drobiowe (DOSTAWY W 2021 R.) CZĘŚĆ VI: ul. Lubelska 139, 22-100 Chełm (DOSTAWY W 2020 R.)

32 Zamojski Wojskowy Oddział Gospodarczy im. Hetmana Wielkiego Koronnego Jana Zamoyskiego ogłasza przetarg

  • Adres: 22-400 Zamość, Wojska Polskiego
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 261 181 536, , fax. 261 181 607
  • Data zamieszczenia: 2020-10-02
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: 32 Zamojski Wojskowy Oddział Gospodarczy im. Hetmana Wielkiego Koronnego Jana Zamoyskiego
    Wojska Polskiego 2F
    22-400 Zamość, woj. lubelskie
    tel. 261 181 536, , fax. 261 181 607
    REGON: 61402337000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.32wog.wp.mil.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywne dostawy mięsa czerwonego, wędlin z mięsa czerwonego, wędlin drobiowych, tłuszczy zwierzęcych i mięsa drobiowego – wraz z rozładunkiem w magazynach 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego zlokalizowanych w kompleksach wojskowych znajdujących się w rejonie działania 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego w Zamościu: Hrubieszów, Lublin, Zamość, Chełm. CZĘŚĆ I: ul. Wojska Polskiego 2F, 22-400 Zamość (DOSTAWY W 2021 R.) CZĘŚĆ II: ul. Lubelska 139, 22-100 Chełm (DOSTAWY W 2021 R.) CZĘŚĆ III: ul. Dwernickiego 4, 22-500 Hrubieszów (DOSTAWY W 2021 R.) CZĘŚĆ IV: ul. Zbigniewa Herberta 49, 20-468 Lublin (DOSTAWY W 2021 R.) CZĘŚĆ V: mięso drobiowe (DOSTAWY W 2021 R.) CZĘŚĆ VI: ul. Lubelska 139, 22-100 Chełm (DOSTAWY W 2020 R.)
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są: Sukcesywne dostawy mięsa czerwonego, wędlin z mięsa czerwonego, wędlin drobiowych, tłuszczy zwierzęcych i mięsa drobiowego – wraz z rozładunkiem w magazynach 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego zlokalizowanych w kompleksach wojskowych znajdujących się w rejonie działania 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego w Zamościu: Hrubieszów, Lublin, Zamość, Chełm. CZĘŚĆ I: ul. Wojska Polskiego 2F, 22-400 Zamość (DOSTAWY W 2021 R.) CZĘŚĆ II: ul. Lubelska 139, 22-100 Chełm (DOSTAWY W 2021 R.) CZĘŚĆ III: ul. Dwernickiego 4, 22-500 Hrubieszów (DOSTAWY W 2021 R.) CZĘŚĆ IV: ul. Zbigniewa Herberta 49, 20-468 Lublin (DOSTAWY W 2021 R.) CZĘŚĆ V: mięso drobiowe (DOSTAWY W 2021 R.) CZĘŚĆ VI: ul. Lubelska 139, 22-100 Chełm (DOSTAWY W 2020 R.) Nr sprawy: ZP/PN/44/2020 CZĘŚĆ I: ul. Wojska Polskiego 2F, 22-400 Zamość (DOSTAWY W 2021 R.) antrykot wołowy b/k kręg., wołowina ekstra, karkówka wieprzowa b/k, łopatka wieprzowa b/k, schab wieprzowy b/k, boczek surowy, żeberka wieprzowe, szynka wieprzowa b/k, mięso wieprzowe od szynki b/k drobne, smalec wieprzowy, słonina, pasztetowa, salceson włoski, salceson ozorkowy, kaszanka z kaszy gryczanej, kiełbasa myśliwska, kiełbasa jałowcowa, kiełbasa parówkowa, parówki z szynki, mortadela, kiełbasa biała parzona, kiełbasa podlaska, kiełbasa wiejska, kiełbasa śląska, kiełbasa toruńska, kiełbasa zwyczajna, kiełbasa krakowska parzona, kiełbasa szynkowa wieprzowa, kiełbasa krakowska sucha, kiełbasa żywiecka, baleron, polędwica wędzona wieprzowa, szynka wieprzowa wędzona, szynka wieprzowa konserwowa, boczek wędzony parzony b/k, ogonówka, kiełbasa szynkowa drobiowa, szynka drobiowa, szynka z indyka CZĘŚĆ II: ul. Lubelska 139, 22-100 Chełm (DOSTAWY W 2021 R.) antrykot wołowy b/k kręg., wołowina ekstra, wołowina zrazowa b/k, karkówka wieprzowa b/k, łopatka wieprzowa b/k, schab wieprzowy b/k, żeberka wieprzowe, szynka wieprzowa b/k, mięso wieprzowe od szynki b/k drobne, ozorki wieprzowe, wątroba wieprzowa, smalec wieprzowy, słonina, pasztetowa, salceson włoski, salceson ozorkowy, kaszanka z kaszy gryczanej, kiełbasa salami, kiełbasa myśliwska, kiełbasa jałowcowa, kiełbasa parówkowa, parówki z szynki, mortadela, kiełbasa biała parzona, kiełbasa podlaska, kiełbasa wiejska, kiełbasa śląska, kiełbasa toruńska, kiełbasa zwyczajna, kiełbasa krakowska parzona, kiełbasa szynkowa wieprzowa, kiełbasa krakowska sucha, kiełbasa żywiecka, kabanosy, baleron, polędwica wędzona wieprzowa, szynka wieprzowa wędzona, szynka wieprzowa gotowana, szynka wieprzowa konserwowa, boczek wędzony parzony b/k, pasztet wieprzowy pieczony, ogonówka, kabanosy drobiowe, kiełbasa szynkowa drobiowa, parówki z fileta z kurczaka, udko drobiowe wędzone, szynka drobiowa, szynka z indyka, mortadela drobiowa CZĘŚĆ III: ul. Dwernickiego 4, 22-500 Hrubieszów (DOSTAWY W 2021 R.) antrykot wołowy b/k kręg., wołowina zrazowa b/k, karkówka wieprzowa b/k, łopatka wieprzowa b/k, schab wieprzowy b/k, boczek surowy, żeberka wieprzowe, szynka wieprzowa b/k, mięso wieprzowe od szynki b/k drobne, golonka wieprzowa b/k – pakowana próżniowo, wątroba wieprzowa, smalec wieprzowy, słonina, pasztetowa, salceson włoski, salceson ozorkowy, kaszanka z kaszy gryczanej, kiełbasa salami, kiełbasa myśliwska, kiełbasa jałowcowa, kiełbasa parówkowa, parówki z szynki, mortadela, kiełbasa biała parzona, kiełbasa podlaska, kiełbasa wiejska, kiełbasa śląska, kiełbasa toruńska, kiełbasa zwyczajna, kiełbasa krakowska parzona, kiełbasa szynkowa wieprzowa, kiełbasa krakowska sucha, kiełbasa żywiecka, kabanosy, baleron, polędwica wędzona wieprzowa, szynka wieprzowa wędzona, szynka wieprzowa gotowana, szynka wieprzowa konserwowa, boczek wędzony parzony b/k, pasztet wieprzowy pieczony, golonka wieprzowa, ogonówka, kabanosy drobiowe, kiełbasa szynkowa drobiowa, parówki z fileta z kurczaka, szynka drobiowa, szynka z indyka, mortadela drobiowa CZĘŚĆ IV: ul. Zbigniewa Herberta 49, 20-468 Lublin (DOSTAWY W 2021 R.) antrykot wołowy b/k kręg., wołowina zrazowa b/k, karkówka wieprzowa b/k, łopatka wieprzowa b/k, schab wieprzowy b/k, boczek surowy, żeberka wieprzowe, szynka wieprzowa b/k, mięso wieprzowe od szynki b/k drobne, ozorki wieprzowe, wątroba wieprzowa, smalec wieprzowy, słonina, pasztetowa, salceson włoski, salceson ozorkowy, kaszanka z kaszy gryczanej, kiełbasa salami, kiełbasa myśliwska, kiełbasa jałowcowa, kiełbasa parówkowa, parówki z szynki, mortadela, kiełbasa biała parzona, kiełbasa podlaska, kiełbasa wiejska, kiełbasa śląska, kiełbasa toruńska, kiełbasa zwyczajna, kiełbasa krakowska parzona, kiełbasa szynkowa wieprzowa, kiełbasa krakowska sucha, kiełbasa żywiecka, kabanosy, baleron, polędwica wędzona wieprzowa, szynka wieprzowa wędzona, szynka wieprzowa gotowana, szynka wieprzowa konserwowa, boczek wędzony parzony b/k, pasztet wieprzowy pieczony, golonka wieprzowa, ogonówka, kabanosy drobiowe, kiełbasa szynkowa drobiowa, parówki z fileta z kurczaka, szynka drobiowa, szynka z indyka, mortadela drobiowa CZĘŚĆ V: mięso drobiowe (DOSTAWY W 2021 R.) - ul. Dwernickiego 4, 22-500 Hrubieszów - ul. Zbigniewa Herberta 49, 20-468 Lublin - ul. Wojska Polskiego 2F, 22-400 Zamość - ul. Lubelska 139, 22-100 Chełm noga z kurczaka mrożona, noga z kurczaka, filet z piersi kurczaka mrożony, filet z piersi kurczaka, filet z piersi indyka mrożony, filet z piersi indyka, wątroba z kurczaka, żołądki kurczaka CZĘŚĆ VI: ul. Lubelska 139, 22-100 Chełm (DOSTAWY W 2020 R.) antrykot wołowy b/k kręg., wołowina zrazowa b/k, karkówka wieprzowa b/k, łopatka wieprzowa b/k, schab wieprzowy b/k, żeberka wieprzowe, szynka wieprzowa b/k, mięso wieprzowe od szynki b/k drobne, wątroba wieprzowa, pasztetowa, salceson włoski, salceson ozorkowy, kaszanka z kaszy gryczanej, kiełbasa salami, kiełbasa myśliwska, kiełbasa jałowcowa, kiełbasa parówkowa, parówki z szynki, kiełbasa biała parzona, kiełbasa podlaska, kiełbasa wiejska, kiełbasa śląska, kiełbasa toruńska, kiełbasa zwyczajna, kiełbasa krakowska parzona, kiełbasa szynkowa wieprzowa, kiełbasa krakowska sucha, kiełbasa żywiecka, kabanosy, baleron, polędwica wędzona wieprzowa, szynka wieprzowa wędzona, szynka wieprzowa gotowana, szynka wieprzowa konserwowa, boczek wędzony parzony b/k, pasztet wieprzowy pieczony, ogonówka, kabanosy drobiowe, kiełbasa szynkowa drobiowa, parówki z fileta z kurczaka, szynka drobiowa, szynka z indyka SZCZEGÓŁOWY OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA: Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w zakresie części nr I, II, III, IV, V, VI został zawarty w następujących plikach: Uwaga!: Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w zakresie części nr I, II, III, IV, V, VI został ujęty w oddzielnych plikach, w formacie PDF, odpowiednio do danej części, według poniższego spisu: 1) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w zakresie części nr I stanowi Załącznik nr 1a do SIWZ 2) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w zakresie części nr II stanowi Załącznik nr 2a do SIWZ 3) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w zakresie części III stanowi Załącznik nr 3a do SIWZ 4) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w zakresie części nr IV stanowi Załącznik nr 4a do SIWZ 5) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w zakresie części nr V stanowi Załącznik nr 5a do SIWZ 6) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w zakresie części nr VI stanowi Załącznik nr 6a do SIWZ 1) Wykaz asortymentowo-ilościowy przedmiotu zamówienia wraz z rozdzielnikiem miejsc dostaw w zakresie części nr I - stanowi Załącznik nr 1b do SIWZ 2) Wykaz asortymentowo-ilościowy przedmiotu zamówienia wraz z rozdzielnikiem miejsc dostaw w zakresie części nr II - stanowi Załącznik nr 2b do SIWZ 3) Wykaz asortymentowo-ilościowy przedmiotu zamówienia wraz z rozdzielnikiem miejsc dostaw w zakresie części nr III - stanowi Załącznik nr 3b do SIWZ 4) Wykaz asortymentowo-ilościowy przedmiotu zamówienia wraz z rozdzielnikiem miejsc dostaw w zakresie części nr IV - stanowi Załącznik nr 4b do SIWZ 5) Wykaz asortymentowo-ilościowy przedmiotu zamówienia wraz z rozdzielnikiem miejsc dostaw w zakresie części nr V - stanowi załącznik nr 5b do SIWZ6) Wykaz asortymentowo-ilościowy przedmiotu zamówienia wraz z rozdzielnikiem miejsc dostaw w zakresie części nr VI - stanowi Załącznik nr 6b do SIWZ 2. UWAGA: Zamawiający zastrzega sobie prawo opcji tj.: • Zamawiający zastrzega sobie możliwość skorzystania w ramach niniejszej Umowy z prawa opcji w zakresie nieprzekraczającym asortymentu i ilości zawartych w załączniku, o którym mowa w § 2 ust. 2 wzoru umowy kolumna „ZAKRES PRAWA OPCJI”, co niniejszym Wykonawca akceptuje, poprzez podpisanie Umowy. • Ostateczna ilość zakupionej w ramach prawa opcji żywności będzie uzależniona od bieżących potrzeb Zamawiającego i posiadanych przez niego środków finansowych. • Żywność zakupiona w ramach prawa opcji musi spełniać wszystkie wymogi jak dla zamówienia gwarantowanego. • Zamawiający zastrzega, iż część zamówienia określona jako „prawo opcji” jest uprawnieniem, a nie zobowiązaniem Zamawiającego. Zamawiający może nie skorzystać z prawa opcji w szczególności w przypadku nieuzyskania środków finansowych na ten cel, a Wykonawcy nie przysługują z tego tytułu żadne roszczenia, co niniejszym Wykonawca akceptuje przez podpisanie niniejszej umowy. • Wykaz asortymentowo-ilościowy dla poszczególnych magazynów 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego zlokalizowanych w kompleksach wojskowych znajdujących się w rejonie działania 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego w Zamościu – miejsc dostaw został przedstawiony w Załączniku nr 1b, 2b, 3b, 4b, 5b, 6b (odpowiednio do danej części) do SIWZ. • W przypadku skorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji, Wykonawcy będzie się należeć wynagrodzenie według cen jednostkowych jak dla zamówienia gwarantowanego. 3. SZCZEGÓŁOWE WYMAGANIA Zamawiającego w stosunku do dostawy znajdują się we wzorach umów stanowiących Załącznik nr 7 do SIWZ (odpowiednio do każdej części): 1) Dokumenty: a) Aktualny Certyfikat HACCP, wystawiony przez niezależną, akredytowaną jednostkę certyfikującą; lub Zaświadczenie właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej lub właściwego organu Inspekcji Weterynaryjnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP, wydane na podstawie art. 59 i 73 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia; lub Protokół z kontroli sanitarnej przeprowadzonej przez organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej, jako organ urzędowej kontroli żywności, w skład której wchodzi punkt zawierający pozytywną ocenę opracowania, wdrożenia i utrzymywania systemu HACCP na podstawie art. 59 i 73 ust. 1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. b) decyzja administracyjna właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust.1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - jeżeli ustawa nakłada obowiązek takich uprawnień; lub zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej - jeżeli ustawa nakłada obowiązek takich uprawnień. c) dokument potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej posiadającej rozszerzony zakres ubezpieczenia od odpowiedzialności cywilnej ubezpieczonego za szkody osobowe lub rzeczowe wyrządzone przez produkty wyprodukowane, dostarczone, sprzedane przez ubezpieczonego oraz spowodowane przez niewykonanie lub nienależyte wykonanie zamówienia w okresie ubezpieczenia opiewającą na sumę gwarancyjną nie mniejszą niż: dla części I: 120 000,00 zł dla części II: 60 000,00 zł dla części III: 45 000,00 zł dla części IV: 110 000,00 zł dla części V: 30 000,00 zł dla części VI: 10 000,00 zł 4. Wytworzenie towaru, sposób jego pakowania i transportu musi spełniać wymagania zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa żywnościowego, a w szczególności min.: 1) ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2019 r., poz. 1252 tj.) 2) ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (tj. Dz. U. z 2018 r., poz. 2164 tj.); 3) rozporządzeniem (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. Urz. UE L z 2014 roku nr 139, poz. 55 z późn. zm.); 4) rozporządzeniem (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych (Dz. Urz. UE L z 2004 roku nr 139, poz. 1 z późn. zm.); 5) rozporządzeniem (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. z 2002 r. nr 31 poz. 1 z późn. zm.); 6) rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmiany rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchylenia dyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE, dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektywy Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE oraz rozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004”. 1. Przedmiot zamówienia dostarczony będzie w opakowaniach oznakowanych zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 roku w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych (Dz. U. z 2015 r., poz. 29) oraz Rozporządzeniem (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylającym Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG (Dz. U. UE L z 2004 nr 338 poz. 4 z późn. zm.), a także ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2019 r., poz. 1252 tj.). Opakowanie winno zawierać co najmniej informacje wskazane w treści Opisu przedmiotu zamówienia. 2. Obowiązujące Wykonawcę szczegółowe wymagania jakościowe dla poszczególnych środków spożywczych, w tym wymagania w zakresie terminów przydatności do spożycia, znakowania i opakowań, zawiera Opis przedmiotu zamówienia. 3. Przedmiot zamówienia dostarczony będzie środkiem transportu spełniającym wymagania określone w rozdziale IV Załącznika nr II Rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady Europy z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych, w związku z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. (Dz. U. z 2019 r., poz. 1252 tj.).4. Dostarczone towary muszą być oznakowane w sposób zrozumiały, napisy w języku polskim musza być wyraźne, czytelne i nieusuwalne, umieszczone w widocznym miejscu, a także nie mogą być w żaden sposób ukryte, zasłonięte lub przesłonięte innymi nadrukami lub obrazkami. Nie dopuszcza się opakowań zastępczych. 5. Zamawiający jest uprawniony do kontroli Wykonawcy za pośrednictwem inspektora właściwego miejscowo WOMP lub przedstawiciela wojskowego w zakresie procesów technologicznych, jakości surowców użytych do produkcji, stanu sanitarno-higienicznego pomieszczeń, urządzeń i maszyn produkcyjnych, higieny osobistej zatrudnionego personelu, warunków socjalnych, warunków magazynowania surowców i gotowego towaru, sposobu transportu towaru. Przeprowadzający kontrolę jest uprawniony do bezpłatnego korzystania z urządzeń laboratoryjnych, sprawdzianów laboratoryjnych oraz zużycia na próbę surowców i gotowego towaru, będących w posiadaniu Wykonawcy. 6. Co najmniej raz w czasie trwania umowy Zamawiający zastrzega sobie prawo wykonania na koszt Wykonawcy badań kontrolnych, potwierdzających zgodność produktów z opisem przedmiotu zamówienia oraz pokrycia przez Wykonawcę kosztów pobranego asortymentu. Laboratorium, kierunek i zakres badań kontrolnych określa Zamawiający. Zamawiający zleci osobom uprawnionym (próbobiorca - rzeczoznawca) pobranie prób i wykonanie badań w laboratorium akredytowanym w zleconym kierunku i zakresie badań, a w przypadku braku takiej możliwości w laboratorium spełniającym wymagania normy PN-EN ISO/IEC 17025. W przypadku braku możliwości wykonywania badań według metod przywołanych w opisie przedmiotu zamówienia, określenia metod równoważnych dokona Zamawiający. Stwierdzenie niezgodności wyrobu z opisem przedmiotu zamówienia będzie podstawą do wszczęcia postępowania reklamacyjnego. 7. Wykonawca oświadcza, iż wyraża zgodę na pobieranie prób do badań celem potwierdzenia zgodności dostarczanych produktów z opisem przedmiotu zamówienia podczas dostawy do jednego z magazynów Zamawiającego. 8. Zamawiający po otrzymaniu wykonanych badań laboratoryjnych przekaże Wykonawcy potwierdzone za zgodność wyniki badań wraz z kopią faktury obejmującej uiszczone przez Zamawiającego wynagrodzenie za wykonane badania laboratoryjne. 9. Wykonawca zobligowany jest do pisemnego informowania zamawiającego w przypadku zmiany występowania alergenów w dostarczonych produktach. 10. Szczegółowe wymagania Zamawiającego dotyczące dostawy, realizacji jak i prawa opcji znajdują się we wzorach umów stanowiących Załącznik nr 7 do SIWZ odpowiednio do danej części. 5. Realizacja dostaw: 1) Każda dostawa będzie opłacona wg ilości i wartości towaru faktycznie odebranego przez Zamawiającego. 2) Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć do każdej dostawy dowód dostawy (Załącznik nr 5 do umowy), a raz na dekadę (dekada oznacza 10 dni kalendarzowych) dostarczyć fakturę VAT z dwiema kopiami za dostawy do magazynu Zamawiającego. 3) Faktura VAT musi zawierać następujące dane: - odbiorcę towaru,- opis towaru w sposób zgodny z umową,- jednostkę miary zgodnie z umową,- ilość odebranego towaru,- cenę jednostkową netto,- stawkę podatku VAT,- wartość brutto odebranego towaru,- numer umowy, 4) Zapłata za odebrany towar nastąpi na wskazany na fakturze rachunek bankowy, w terminie 30 dni od daty przedłożenia prawidłowo wystawionej faktury VAT podpisanej przez przedstawicieli obu stron umowy. 5) Dniem zapłaty jest dzień obciążenia rachunku bankowego Zamawiającego. 6) Realizacja dostaw odbywać się będzie na podstawie składanych przez Odbiorcę lub Zamawiającego w formie pisemnej lub za pośrednictwem Faxu zamówień, zawierających ilości i terminy dostawy. Wyjątkowo dopuszcza się składanie zamówień w formie telefonicznej. 7) Miejscem dostaw są magazyny Zamawiającego zlokalizowane w następujących kompleksach wojskowych odpowiednio do danej części : a) Zamość - ul. Wojska Polskiego 2F, 22-400 Zamość; b) Chełm - ul. Lubelska 139, 22-100 Chełm c) Hrubieszów – ul. Dwernickiego 4, 22-500 Hrubieszów; d) Lublin – ul. Zbigniewa Herberta 49, 20-468 Lublin. 8) Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia towaru do miejsc wskazanych w wykazie asortymentowo-ilościowy dla poszczególnych magazynów 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego oraz rozładunku dostarczonego towaru na własny koszt. 9) O terminie dostawy Wykonawca powinien być zawiadomiony z co najmniej 24-godzinnym wyprzedzeniem. 10) Częstotliwość dostaw – 2 (dwa) razy w tygodniu. 11) Dostawa towaru nastąpi w terminie od poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00 do 12:00. Wyjątkowo dopuszcza się zmianę godzin dostawy po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym z Odbiorcą. Zamawiający może dokonywać korekt ilościowych tego samego towaru pomiędzy Odbiorcami, dla których ma być dostarczany towar (jeżeli wykonuje je ten sam Wykonawca), przy założeniu, że wartość umowy nie zostanie zmieniona. 12) Przy każdej dostawie Wykonawca zobowiązany jest do zapewnienia: 1) specjalistycznego środka transportu odpowiedniego dla przewożonej żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami, pod rygorem nieprzyjęcia dostawy przez odbiorcę; 2) odpowiedniego zabezpieczenia towaru na czas przewozu, pod rygorem odpowiedzialności za braki i wady powstałe w czasie transportu; 3) możliwości realizacji procedur bezpieczeństwa przez służby dyżurne jednostek wojskowych oraz przez Służbę Kontrwywiadu Wojskowego w stosunku do osób i pojazdów wykonujących dostawę; 4) uczestnictwa kierowcy lub innej osoby wykonującej dostawę w odbiorze towaru, w tym pobraniu prób dostarczonego towaru w ramach reklamacji lub kontroli prewencyjnej, pod rygorem dokonania tych czynności bez udziału Wykonawcy na jego ryzyko. 6. Tytuły i wysokość kar umownych: zgodnie ze wzorem umowy (odpowiednio do każdej części). 7. Wymagania techniczno-jakościowe: zawiera opis przedmiotu zamówienia. 8. Okres gwarancji i rękojmi: zgodnie ze wzorem umowy (odpowiednio do każdej części).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15100000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1. Przystępując do postępowania każdy z Wykonawców zobowiązany jest do wniesienia wadium w wysokości: W zakresie części nr I:  1 500,00 zł (słownie: jeden tysiąc pięćset złotych); W zakresie części nr II:  1 000,00 zł ( słownie: jeden tysiąc złotych); W zakresie części nr III:  800,00 zł (słownie: osiemset złotych); W zakresie części nr IV:  1 400,00 zł (słownie: jeden tysiąc czterysta złotych); W zakresie części nr V:  600,00 zł (słownie: sześćset złotych); W zakresie części nr VI:  300,00 zł (słownie: trzysta złotych) 2. Wadium może być wnoszone w jednej lub w kilku następujących formach: 1) pieniądzu; 2) poręczeniach bankowych lub poręczeniach Spółdzielczej Kasy Oszczędnościowo-Kredytowej, z tym, że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; 3) gwarancjach bankowych; 4) gwarancjach ubezpieczeniowych; 5) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt. 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2016 r poz. 259.). 3. Wadium wniesione w pieniądzu wpłaca się przelewem z rachunku Wykonawcy na rachunek bankowy Zamawiającego nr konta 59 1010 1339 0057 5713 9120 2000 z dopiskiem: „Wadium w postępowaniu nr ZP/PN/44/2020 – Sukcesywne dostawy mięsa w zakresie CZĘŚCI NR …” 4. Prawidłowo złożone wadium wnosi się przed upływem terminu składania ofert tj.: do dnia: 12.10.2020 r. do godz.: 11.00. 5. Wniesienie wadium w pieniądzu następuje z chwilą uznania środków pieniężnych na rachunku bankowym Zamawiającego, o którym mowa w Rozdziale XIV pkt 3 SIWZ, przed upływem terminu składania ofert (tj. przed upływem dnia i godziny wyznaczonej jako ostateczny termin składania ofert). 6. Z treści gwarancji/poręczenia winno wynikać bezwarunkowe, na każde pisemne żądanie zgłoszone przez Zamawiającego w terminie związania ofertą, zobowiązanie Gwaranta do wypłaty Zamawiającemu pełnej kwoty wadium w okolicznościach określonych w art. 46 ust. 4a i 5 ustawy Pzp. 7. W przypadku składania oferty wspólnej, wadium wniesione przez jednego z Wykonawców uważa się za wniesione prawidłowo. 8. Oferta Wykonawcy, który nie wniesie wadium lub wniesie w sposób nieprawidłowy zostanie odrzucona. 9. Okoliczności i zasady zwrotu wadium, jego przepadku oraz zasady jego zaliczania na poczet zabezpieczenia należytego wykonania umowy określają odpowiednie przepisy ustawy Pzp.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W zakresie CZĘŚCI NR: I, II, III, IV, V, VI: a) Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnił ww. warunek, jeżeli wykaże, że posiada: aktualną decyzję administracyjną właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust.1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - jeżeli ustawa nakłada obowiązek takich uprawnień; lub zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów, zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej - jeżeli ustawa nakłada obowiązek takich uprawnień.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W przypadku polegania na zasobach innych podmiotów przy realizacji zamówienia publicznego: 1) Pisemne zobowiązanie innych podmiotów do oddania do dyspozycji Wykonawcy niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu przedmiotowego zamówienia wskazujące na faktyczną dostępność tych zasobów na użytek Wykonawcy w celu realizacji zamówienia, w tym określające: a) sposób wykorzystania zasobów innego podmiotu, przez Wykonawcę, przy wykonywaniu zamówienia publicznego; b) zakres i okres udziału innego podmiotu przy wykonywaniu zamówienia publicznego; c) czy podmiot, na zdolnościach którego Wykonawca polega w odniesieniu do warunków udziału w postępowaniu dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia, zrealizuje roboty budowlane/usługi/ dostawy, których wskazane zdolności dotyczą. – według Wzoru Zobowiązania podmiotu udostępniającego zasoby - stanowiącego Załącznik nr 11 do SIWZ 8. Zgodnie z art. 24 ust. 11 Pzp Wykonawca, w terminie 3 dni od zamieszczenia przez Zamawiającego na stronie internetowej informacji dotyczących kwoty, jaką zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia, firm oraz adresów wykonawców, którzy złożyli oferty w terminie, ceny, terminu wykonania zamówienia, okresu gwarancji i warunków płatności zawartych w ofertach, przekazuje zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 Pzp. Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. W przypadku składania oferty przez wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, oświadczenie wymienione w niniejszym punkcie składa każdy z wykonawców. 1) Oferta wraz z załącznikami musi być podpisana przez osobę upoważnioną do reprezentowania Wykonawcy. Powyższe upoważnienie musi być zgodne z dokumentami rejestracyjnymi (ewidencyjnymi) Wykonawcy. W przeciwnym wypadku, do oferty należy dołączyć stosowne pełnomocnictwo: a) Treść pełnomocnictwa powinna dokładnie określać zakres umocowania. b) Pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawcy składane jest w formie oryginału lub notarialnie poświadczonej kopii. 2) W przypadku, gdy Wykonawcy wspólnie ubiegają się o udzielenie zamówienia, ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Wspólnicy spółki cywilnej traktowani są jako Wykonawcy wspólnie ubiegający się o udzielenie zamówienia. W tym przypadku Zamawiający nie wymaga pełnomocnictwa, o ile Wykonawca załączy poświadczoną za zgodność z oryginałem kopię umowy spółki regulującą formę reprezentacji spółki.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach