Przetargi.pl
Sukcesywne dostawy mięsa czerwonego, wędlin z mięsa czerwonego, wędlin drobiowych, tłuszczy zwierzęcych i mięsa drobiowego – wraz z rozładunkiem w magazynach 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego zlokalizowanych w kompleksach wojskowych znajdujących się w rejonie działania 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego w Zamościu: Hrubieszów, Lublin, Zamość, Chełm, w zakresie 7 (siedmiu) części, Część nr 1: ul. Lubelska 139, 22-100 Chełm (dostawy w 2019r), Część nr 2: Mięso drobiowe (dostawy w 2019r), Część nr 3: ul. Dwernickiego 4, 22-500 Hrubieszów (dostawy w 2020r.), Część nr 4: ul. Zbigniewa Herberta 49, 20-468 Lublin (dostawy w 2020r.), Część nr 5: ul. Wojska Polskiego 2F, 2-400 Zamość (dostawy w 2020r.), Część nr 6: ul. Lubelska 139, 22-100 Chełm (dostawy w 2020r.), Część nr 7: mięso drobiowe (dostawy w 2020r.).

32 Zamojski Wojskowy Oddział Gospodarczy im. Hetmana Wielkiego Koronnego Jana Zamoyskiego ogłasza przetarg

  • Adres: 22-400 Zamość, Wojska Polskiego
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 261 181 536, , fax. 261 181 607
  • Data zamieszczenia: 2019-09-18
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: 32 Zamojski Wojskowy Oddział Gospodarczy im. Hetmana Wielkiego Koronnego Jana Zamoyskiego
    Wojska Polskiego 2F
    22-400 Zamość, woj. lubelskie
    tel. 261 181 536, , fax. 261 181 607
    REGON: 61402337000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.32wog.wp.mil.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywne dostawy mięsa czerwonego, wędlin z mięsa czerwonego, wędlin drobiowych, tłuszczy zwierzęcych i mięsa drobiowego – wraz z rozładunkiem w magazynach 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego zlokalizowanych w kompleksach wojskowych znajdujących się w rejonie działania 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego w Zamościu: Hrubieszów, Lublin, Zamość, Chełm, w zakresie 7 (siedmiu) części, Część nr 1: ul. Lubelska 139, 22-100 Chełm (dostawy w 2019r), Część nr 2: Mięso drobiowe (dostawy w 2019r), Część nr 3: ul. Dwernickiego 4, 22-500 Hrubieszów (dostawy w 2020r.), Część nr 4: ul. Zbigniewa Herberta 49, 20-468 Lublin (dostawy w 2020r.), Część nr 5: ul. Wojska Polskiego 2F, 2-400 Zamość (dostawy w 2020r.), Część nr 6: ul. Lubelska 139, 22-100 Chełm (dostawy w 2020r.), Część nr 7: mięso drobiowe (dostawy w 2020r.).
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy mięsa czerwonego, wędlin z mięsa czerwonego, wędlin drobiowych, tłuszczy zwierzęcych i mięsa drobiowego – wraz z rozładunkiem w magazynach 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego zlokalizowanych w kompleksach wojskowych znajdujących się w rejonie działania 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego w Zamościu: Hrubieszów, Lublin, Zamość, Chełm, w zakresie 7 (siedmiu) części, Część nr 1: ul. Lubelska 139, 22-100 Chełm (dostawy w 2019r), Część nr 2: Mięso drobiowe (dostawy w 2019r), Część nr 3: ul. Dwernickiego 4, 22-500 Hrubieszów (dostawy w 2020r.), Część nr 4: ul. Zbigniewa Herberta 49, 20-468 Lublin (dostawy w 2020r.), Część nr 5: ul. Wojska Polskiego 2F, 2-400 Zamość (dostawy w 2020r.), Część nr 6: ul. Lubelska 139, 22-100 Chełm (dostawy w 2020r.), Część nr 7: mięso drobiowe (dostawy w 2020r.) w zakresie 7 (siedmiu części):  CZĘŚĆ Nr 1: ul. Lubelska 139, 22-100 Chełm (DOSTAWY W 2019 R.) karkówka wieprzowa b/k, łopatka wieprzowa b/k, żeberka wieprzowe, mięso wieprzowe od szynki b/k drobne, kiełbasa parówkowa, parówki wieprzowe, kiełbasa podlaska, kiełbasa śląska, kiełbasa toruńska, kiełbasa zwyczajna, kiełbasa krakowska parzona, kiełbasa krakowska sucha, szynka wieprzowa gotowana, boczek wędzony parzony b/k, kiełbasa szynkowa drobiowa, kiełbasa krakowska drobiowa, parówki drobiowe, szynka z indyka  CZĘŚĆ Nr 2: mięso drobiowe (DOSTAWY W 2019 R.) ul. Dwernickiego 4, 22-500 Hrubieszów ul. Zbigniewa Herberta 49, 20-468 Lublin ul. Wojska Polskiego 2F, 22-400 Zamość ul. Lubelska 139, 22-100 Chełm noga z kurczaka, korpus z kurczaka, filet z piersi kurczaka, filet z piersi indyka, wątroba z kurczaka, żołądki kurczaka  CZĘŚĆ Nr 3: ul. Dwernickiego 4, 22-500 Hrubieszów (DOSTAWY W 2020 R.) antrykot wołowy b/k kręg., wołowina zrazowa b/k, karkówka wieprzowa b/k, łopatka wieprzowa b/k, schab wieprzowy b/k, boczek surowy, żeberka wieprzowe, szynka wieprzowa b/k, mięso wieprzowe od szynki b/k drobne, golonka wieprzowa b/k – peklowana próżniowo, ozorki wieprzowe, wątroba wieprzowa, smalec wieprzowy, słonina, pasztetowa, salceson włoski, salceson ozorkowy, kaszanka z kaszy gryczanej, kiełbasa salami, kiełbasa myśliwska, kiełbasa jałowcowa, kiełbasa parówkowa, parówki wieprzowe, mortadela, kiełbasa biała parzona, kiełbasa podlaska, kiełbasa wiejska, kiełbasa śląska, kiełbasa toruńska, kiełbasa zwyczajna, kiełbasa krakowska parzona, kiełbasa szynkowa wieprzowa, kiełbasa krakowska sucha, kiełbasa żywiecka, kabanosy, baleron, polędwica wędzona wieprzowa, szynka wieprzowa wędzona, szynka wieprzowa gotowana, szynka wieprzowa mielona, szynka wieprzowa konserwowa, boczek wędzony parzony b/k, pasztet wieprzowy pieczony, rolada z boczku, ogonówka, kiełbasa szynkowa drobiowa, kiełbasa krakowska drobiowa, parówki drobiowe, szynka drobiowa, szynka z indyka, mortadela drobiowa  CZĘŚĆ Nr 4: ul. Zbigniewa Herberta 49, 20-468 Lublin (DOSTAWY W 2020 R.) antrykot wołowy b/k kręg., wołowina zrazowa b/k, karkówka wieprzowa b/k, łopatka wieprzowa b/k, schab wieprzowy b/k, żeberka wieprzowe, szynka wieprzowa b/k, mięso wieprzowe od szynki b/k drobne, ozorki wieprzowe, wątroba wieprzowa, smalec wieprzowy, słonina, pasztetowa, salceson włoski, salceson ozorkowy, kaszanka z kaszy gryczanej, kiełbasa salami, kiełbasa myśliwska, kiełbasa jałowcowa, kiełbasa parówkowa, parówki wieprzowe, mortadela, kiełbasa biała parzona, kiełbasa podlaska, kiełbasa wiejska, kiełbasa śląska, kiełbasa toruńska, kiełbasa zwyczajna, kiełbasa krakowska parzona, kiełbasa szynkowa wieprzowa, kiełbasa krakowska sucha, kiełbasa żywiecka, kabanosy, baleron, polędwica wędzona wieprzowa, szynka wieprzowa wędzona, szynka wieprzowa gotowana, szynka wieprzowa mielona, szynka wieprzowa konserwowa, boczek wędzony parzony b/k, pasztet wieprzowy pieczony, rolada z boczku, golonka wieprzowa, ogonówka, kabanosy drobiowe, kiełbasa szynkowa drobiowa, kiełbasa krakowska drobiowa, parówki drobiowe, szynka drobiowa, szynka z indyka, mortadela drobiowa  CZĘŚĆ Nr 5: ul. Wojska Polskiego 2F, 22-400 Zamość (DOSTAWY W 2020 R.) antrykot wołowy b/k kręg., wołowina ekstra, wołowina zrazowa b/k, karkówka wieprzowa b/k, łopatka wieprzowa b/k, schab wieprzowy b/k, boczek surowy, żeberka wieprzowe, szynka wieprzowa b/k, mięso wieprzowe od szynki b/k drobne, ozorki wieprzowe, wątroba wieprzowa, smalec wieprzowy, słonina, pasztetowa, salceson włoski, salceson ozorkowy, kaszanka z kaszy gryczanej, kiełbasa salami, kiełbasa myśliwska, kiełbasa jałowcowa, kiełbasa parówkowa, parówki wieprzowe, mortadela, kiełbasa biała parzona, kiełbasa podlaska, kiełbasa wiejska, kiełbasa śląska, kiełbasa toruńska, kiełbasa zwyczajna, kiełbasa krakowska parzona, kiełbasa szynkowa wieprzowa, kiełbasa krakowska sucha, kiełbasa żywiecka, kabanosy, baleron, polędwica wędzona wieprzowa, szynka wieprzowa wędzona, szynka wieprzowa gotowana, szynka wieprzowa mielona, szynka wieprzowa konserwowa, boczek wędzony parzony b/k, pasztet wieprzowy pieczony, rolada z boczku, ogonówka, kabanosy drobiowe, kiełbasa szynkowa drobiowa, kiełbasa krakowska drobiowa, parówki drobiowe, szynka drobiowa, szynka z indyka, mortadela drobiowa  CZĘŚĆ Nr 6: ul. Lubelska 139, 22-100 Chełm (DOSTAWY W 2020 R.) antrykot wołowy b/k kręg., wołowina ekstra, wołowina zrazowa b/k, karkówka wieprzowa b/k, łopatka wieprzowa b/k, schab wieprzowy b/k, żeberka wieprzowe, szynka wieprzowa b/k, mięso wieprzowe od szynki b/k drobne, ozorki wieprzowe, wątroba wieprzowa, smalec wieprzowy, słonina, pasztetowa, salceson włoski, salceson ozorkowy, kaszanka z kaszy gryczanej, kiełbasa salami, kiełbasa myśliwska, kiełbasa jałowcowa, kiełbasa parówkowa, parówki wieprzowe, mortadela, kiełbasa biała parzona, kiełbasa podlaska, kiełbasa wiejska, kiełbasa śląska, kiełbasa toruńska, kiełbasa zwyczajna, kiełbasa krakowska parzona, kiełbasa szynkowa wieprzowa, kiełbasa krakowska sucha, kiełbasa żywiecka, kabanosy, baleron, polędwica wędzona wieprzowa, szynka wieprzowa wędzona, szynka wieprzowa gotowana, szynka wieprzowa mielona, szynka wieprzowa konserwowa, boczek wędzony parzony b/k, pasztet wieprzowy pieczony, rolada z boczku, ogonówka, kabanosy drobiowe, kiełbasa szynkowa drobiowa, kiełbasa krakowska drobiowa, parówki drobiowe, szynka drobiowa, szynka z indyka, mortadela drobiowa  CZĘŚĆ Nr 7: mięso drobiowe (DOSTAWY W 2020 R.) ul. Dwernickiego 4, 22-500 Hrubieszów ul. Zbigniewa Herberta 49, 20-468 Lublin ul. Wojska Polskiego 2F, 22-400 Zamość ul. Lubelska 139, 22-100 Chełm noga z kurczaka mrożona, noga z kurczaka, korpus z kurczaka, filet z piersi kurczaka mrożony, filet z piersi kurczaka, filet z piersi indyka mrożony, filet z piersi indyka, wątroba z kurczaka, żołądki kurczaka Przedmiot zamówienia wg Wspólnego Słownika Zamówień Publicznych – KOD CPV: 15100000-9 Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne; 15112000-6 Drób 2. SZCZEGÓŁOWY OPIS PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA: 1) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w zakresie części nr 1, stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ; 2) Wykaz asortymentowo-ilościowy przedmiotu zamówienia wraz z rozdzielnikiem miejsc dostaw w zakresie części nr 1,- stanowiący załącznik nr 1a do SIWZ. 3) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w zakresie części nr 2, stanowiący załącznik nr 2 do SIWZ 4) Wykaz asortymentowo-ilościowy przedmiotu zamówienia wraz z rozdzielnikiem miejsc dostaw w zakresie części nr 2,- stanowiący załącznik nr 2a do SIWZ. 5) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w zakresie części nr 3,4,5,6 stanowiący załącznik nr 3 do SIWZ; 6) Wykaz asortymentowo-ilościowy przedmiotu zamówienia wraz z rozdzielnikiem miejsc dostaw w zakresie części nr 3,- stanowiący załącznik nr 3a do SIWZ; 7) Wykaz asortymentowo-ilościowy przedmiotu zamówienia wraz z rozdzielnikiem miejsc dostaw w zakresie części nr 4,- stanowiący załącznik nr 3b do SIWZ; 8) Wykaz asortymentowo-ilościowy przedmiotu zamówienia wraz z rozdzielnikiem miejsc dostaw w zakresie części nr 5,- stanowiący załącznik nr 3c do SIWZ; 9) Wykaz asortymentowo-ilościowy przedmiotu zamówienia wraz z rozdzielnikiem miejsc dostaw w zakresie części nr 6,- stanowiący załącznik nr 3d do SIWZ; 10) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia w zakresie części nr 7 stanowiący załącznik nr 4 do SIWZ; 11) Wykaz asortymentowo-ilościowy przedmiotu zamówienia wraz z rozdzielnikiem miejsc dostaw w zakresie części nr 7,- stanowiący załącznik nr 4a do SIWZ 3. UWAGA: Zamawiający zastrzega sobie prawo opcji tj.: • Zamawiający zastrzega sobie możliwość skorzystania w ramach niniejszej Umowy z prawa opcji w zakresie nieprzekraczającym asortymentu i ilości zawartych w załączniku, o którym mowa w § 2 ust. 2 wzoru umowy kolumna „ZAKRES PRAWA OPCJI” co niniejszym Wykonawca akceptuje, poprzez podpisanie Umowy. • Ostateczna ilość zakupionej w ramach prawa opcji żywności będzie uzależniona od bieżących potrzeb Zamawiającego i posiadanych przez niego środków finansowych. • Żywność zakupiona w ramach prawa opcji musi spełniać wszystkie wymogi jak dla zamówienia gwarantowanego. • Zamawiający zastrzega, iż część zamówienia określona jako „prawo opcji” jest uprawnieniem, a nie zobowiązaniem Zamawiającego. Zamawiający może nie skorzystać z prawa opcji w szczególności w przypadku nieuzyskania środków finansowych na ten cel, a Wykonawcy nie przysługują z tego tytułu żadne roszczenia co niniejszym Wykonawca akceptuje przez podpisanie niniejszej umowy. • Wykaz asortymentowo-ilościowy dla poszczególnych magazynów 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego zlokalizowanych w kompleksach wojskowych znajdujących się w rejonie działania 32 Wojskowego Oddziału Gospodarczego w Zamościu – miejsc dostaw został przedstawiony w Załączniku nr 2.• W przypadku skorzystania przez Zamawiającego z prawa opcji, Wykonawcy będzie się należeć wynagrodzenie według cen jednostkowych jak dla zamówienia gwarantowanego. 4. SZCZEGÓŁOWE WYMAGANIA Zamawiającego w stosunku do dostawy znajdują się we wzorach umów stanowiących załączniki do SIWZ (odpowiednio do każdej części): 5. Warunki i termin płatności: zgodnie ze wzorem umowy (odpowiednio do każdej części). 6. Tytuły i wysokość kar umownych: zgodnie ze wzorem umowy (odpowiednio do każdej części). 7. Wymagania techniczno-jakościowe: zawiera opis przedmiotu zamówienia. 8. Okres gwarancji i rękojmi: zgodnie ze wzorem umowy (odpowiednio do każdej części).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15100000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1. Przystępując do postępowania każdy z Wykonawców zobowiązany jest do wniesienia wadium w wysokości: W zakresie części nr 1:  150,00 zł (słownie: sto pięćdziesiąt złotych); W zakresie części nr 2:  200,00 zł ( słownie: dwieście złotych); W zakresie części nr 3:  800,00 zł (słownie: osiemset złotych); W zakresie części nr 4:  2 000,00 zł (słownie: dwa tysiące złotych); W zakresie części nr 5:  1100,00 zł (słownie: jeden tysiąc sto złotych); W zakresie części nr 6:  1 200,00 zł (słownie: jeden tysiąc dwieście złotych) W zakresie części nr 7:  600,00 zł (słownie: sześćset złotych) 2. Wadium może być wnoszone w jednej lub w kilku następujących formach: 1) pieniądzu; 2) poręczeniach bankowych lub poręczeniach Spółdzielczej Kasy Oszczędnościowo-Kredytowej, z tym, że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; 3) gwarancjach bankowych; 4) gwarancjach ubezpieczeniowych; 5) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt. 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz. U. z 2016 r poz. 259.). 3. Wadium wniesione w pieniądzu wpłaca się przelewem z rachunku Wykonawcy na rachunek bankowy Zamawiającego nr konta 59 1010 1339 0057 5713 9120 2000 z dopiskiem: „Wadium w postępowaniu nr ZP/PN/42/2019 – dostawa mięsa w zakresie CZĘŚCI NR…… 4. Prawidłowo złożone wadium wnosi się przed upływem terminu składania ofert tj.: do dnia 30.09.2019 r. do godz.: 11.00. 5. Wniesienie wadium w pieniądzu następuje z chwilą uznania środków pieniężnych na rachunku bankowym Zamawiającego, o którym mowa w Rozdziale XIV pkt 3 SIWZ, przed upływem terminu składania ofert (tj. przed upływem dnia i godziny wyznaczonej jako ostateczny termin składania ofert). 6. Z treści gwarancji/poręczenia winno wynikać bezwarunkowe, na każde pisemne żądanie zgłoszone przez Zamawiającego w terminie związania ofertą, zobowiązanie Gwaranta do wypłaty Zamawiającemu pełnej kwoty wadium w okolicznościach określonych w art. 46 ust. 4a i 5 ustawy Pzp. 7. W przypadku składania oferty wspólnej, wadium wniesione przez jednego z Wykonawców uważa się za wniesione prawidłowo. 8. Oferta Wykonawcy, który nie wniesie wadium lub wniesie w sposób nieprawidłowy zostanie odrzucona. 9. Okoliczności i zasady zwrotu wadium, jego przepadku oraz zasady jego zaliczania na poczet zabezpieczenia należytego wykonania umowy określają odpowiednie przepisy ustawy Pzp.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający uzna, że Wykonawca spełnił ww. warunek, jeżeli wykaże, że posiada: aktualną decyzję administracyjną właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust.1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia - jeżeli ustawa nakłada obowiązek takich uprawnień; lub zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej - jeżeli ustawa nakłada obowiązek takich uprawnień
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 3. W przypadku polegania na zasobach innych podmiotów przy realizacji zamówienia publicznego: 1) Pisemne zobowiązanie innych podmiotów do oddania do dyspozycji Wykonawcy niezbędnych zasobów na okres korzystania z nich przy wykonywaniu przedmiotowego zamówienia wskazujące na faktyczną dostępność tych zasobów na użytek Wykonawcy w celu realizacji zamówienia, w tym określające: a) sposób wykorzystania zasobów innego podmiotu, przez Wykonawcę, przy wykonywaniu zamówienia publicznego; b) zakres i okres udziału innego podmiotu przy wykonywaniu zamówienia publicznego; c) czy podmiot, na zdolnościach którego Wykonawca polega w odniesieniu do warunków udziału w postępowaniu dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia, zrealizuje roboty budowlane/usługi/ dostawy, których wskazane zdolności dotyczą. – według Wzoru Zobowiązania podmiotu udostępniającego zasoby - stanowiącego Zał. nr 9 do SIWZ. 3. Zgodnie z art. 24 ust. 11 ustawy Pzp Wykonawca, w terminie 3 dni od zamieszczenia przez Zamawiającego na stronie internetowej informacji dotyczących kwoty, jaką zamierza przeznaczyć na sfinansowanie zamówienia, firm oraz adresów wykonawców, którzy złożyli oferty w terminie, ceny, terminu wykonania zamówienia, okresu gwarancji i warunków płatności zawartych w ofertach, przekazuje zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Pzp. Wraz ze złożeniem oświadczenia, Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. W przypadku składania oferty przez Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, oświadczenie wymienione w niniejszym punkcie składa każdy z Wykonawców. Pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawcy w postępowaniu o udzielenie zamówienia publicznego lub do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowyw sprawie zamówienia publicznego.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach