Zakład Opieki Zdrowotnej Sanatorium MSWiA w Kołobrzegu ogłasza przetarg
- Adres: 78-100 Kołobrzeg, ul. Portowa 22
- Województwo: zachodniopomorskie
- Telefon/fax: tel. 094 3544620 , fax. 094 3544621
- Data zamieszczenia: 2009-05-06
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zakład Opieki Zdrowotnej Sanatorium MSWiA w Kołobrzegu
ul. Portowa 22 22
78-100 Kołobrzeg, woj. zachodniopomorskie
tel. 094 3544620, fax. 094 3544621
REGON: 33090494400000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.mswia-kolobrzeg.sanatoria.com.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
sukcesywne dostawy drobiu i przetworów. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Sukcesywne dostawy drobiu i przetworów przez okres jednego roku licząc od dnia podpisania umowy, transportem wykonawcy na jego koszt. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151120006
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Warunki udziału w postępowaniu: a) są uprawnieni do występowania w obrocie gospodarczym, b) posiadają niezbędne uprawnienia i zezwolenia na prowadzenie działalności w zakresie będącym przedmiotem zamówienia, c) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na podstawie art. 24 ust. 1 i 2 ustawy Prawo zamówień publicznych, d) dysponują niezbędną wiedzą i doświadczeniem niezbędnym do wykonania zamówienia, e) dysponują niezbędnym potencjałem technicznym, w tym transportem i gwarantują dostawy w uzgodnionych terminach, na własny koszt i ryzyko, f) powiadają wdrożony system HACCP, g) produkcja lub działalność Wykonawcy znajduje się pod stałym nadzorem sanitarnym lub weterynaryjnym oraz kontroli jakości produkcji właściwych służb i instytucji, h) zobowiążą się dostarczać świadectwo weterynaryjne wraz z każdą dostawą, i) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia i posiadają środki bądź zdolność kredytową na niezbędnym do wykonania zamówienia poziomie, j) posiada ubezpieczenie w zakresie odpowiedzialności cywilnej z tytułu prowadzenia działalności będącej przedmiotem niniejszego postępowania o zamówienie publiczne, k) Wykonawcy, którzy dadzą gwarancję realizacji dostawy na podstawie zamówienia wyprzedzającego je o 24 godziny, a w sytuacjach wyjątkowych nawet tego samego dnia.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Dokumenty i oświadczenia, jakie maja złożyć Wykonawcy, w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu w zakresie: 1. Posiadania przez Wykonawcę uprawnień do wykonywania działalno-ści oraz że nie jest wykluczony z postępowania na podstawie art. 24 ustawy Prawo zamówień publicznych z 29 stycznia 2004 roku (po-twierdzenie warunków określonych w Rozdziale V pkt. 1 lit. a-c): a) aktualny odpis z rejestru sądowego (KRS), albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania oferty w niniejszym po-stępowaniu, b) oświadczenie o spełnianiu warunków przez wykonawcę, którego wzór stanowi załącznik nr 3 do specyfikacji, c) aktualna informację z Krajowego Rejestru Karnego w zakresie określo-nym w art. 24 ust. 1 pkt. 4-8 oraz pkt. 9 ustawy Prawo zamówień publicz-nych, d) aktualne zaświadczenie naczelnika właściwego dla Wykonawcy urzędu skarbowego potwierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłaceniem po-datków i opłat lub zaświadczenie, że uzyskał przewidziane prawem zwol-nienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzy-manie w całości wykonanie decyzji w tym zakresie, e) aktualne zaświadczenie właściwego dla Wykonawcy Zakładu Ubezpie-czeń Społecznych lub Kasy Rolniczego Ubezpieczenia Społecznego po-twierdzające, że Wykonawca nie zalega z opłaceniem składek na ubezpie-czenie zdrowotne lub społeczne lub zaświadczenie, że uzyskał przewi-dziane prawem zwolnienie, odroczenie lub rozłożenie na raty zaległych płatności lub wstrzymanie w całości wykonanie decyzji w tym zakresie, f) decyzję właściwego organu lub inny równoważny dokument zatwierdza-jący przetwórstwo mięsa drobiowego przez wykonawcę lub podwyko-nawcę zamówienia.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: warunki płatności
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.mswia-kolobrzeg.sanatoria.com.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sukcesywna dostawa mięsa, podrobów i wędlin drobiowych
Dodano: 2016-07-14 - Dostawy drobiu i wędlin drobiowych.
Dodano: 2016-05-23 - Dostawa drobiu oraz wędlin drobiowych.
Dodano: 2015-11-16 - Dostawy mięsa i wędlin 220/1/ż/15
Dodano: 2015-09-14 - Sukcesywna dostawa mięsa, podrobów i wędlin drobiowych
Dodano: 2015-06-24 - Sukcesywne dostawy mięsa drobiowego i jego przetworów.
Dodano: 2015-05-13 - Dostawa artykułów spożywczych w grupie drób i wędliny drobiowe, mięso i wędliny
Dodano: 2014-11-27 - Dostawa drobiu
Dodano: 2014-09-09 - Sukcesywna dostawa mięsa, podrobów i wędlin drobiowych
Dodano: 2014-06-30 - Dostawy mięsa drobiowego i jego przetworów.
Dodano: 2014-05-12