Przetargi.pl
Sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego pieczywa i wyrobów piekarskich

Zakład Karny w Kamińsku ogłasza przetarg

  • Adres: 11-220 Górowo Iławeckie, Kamińsk, ul. Obrońców Westerplatte
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 897 617 400, , fax. 89 761 70 77
  • Data zamieszczenia: 2020-10-06
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Kamińsku
    Kamińsk, ul. Obrońców Westerplatte 1
    11-220 Górowo Iławeckie, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 897 617 400, , fax. 89 761 70 77
    REGON: 32012400000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl www.platformazakupowa.pl/pn/oisw_olsztyn

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego pieczywa i wyrobów piekarskich
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego pieczywa i wyrobów piekarskich. część 1 1) Chleb żytni w ilości 163 520 kg, (około 1 120 szt. dziennie) o zawartości mąki pszennej 60 %, mąki żytniej 40%, wadze 1 szt. 0,40 kg ( tolerancja wagi +/- 5g ) kształcie „z koszyka” krojony i pakowany w oznakowane woreczki foliowe. Pieczywo żytnie następnie powinno być pakowane w pojemniki ażurowe zwrotne po 15 sztuk. 2) Chleb pszenny w ilości 27 740 kg, (około 190 szt. dziennie) o zawartości mąki pszennej 90 %, mąki żytniej 10 %, wadze 1 szt. 0,40 kg ( tolerancja wagi +/- 5g ) kształcie „z foremki” krojony i pakowany w oznakowane woreczki foliowe. Pieczywo pszenne następnie powinno być pakowane w pojemniki ażurowe zwrotne po 10 sztuk. 3) Chleb razowy w ilości 730 kg, (około 5 szt. dziennie), odmiana chleba wypiekanego z pszennej, żytniej lub mieszanej mąki razowej, zawierającej grube zmielone ziarna (łupiny) i większą ilość błonnika oraz składników mineralnych niż chleb biały. Waga 1 szt. 0,40 kg (tolerancja wagi +/- 5g) w kształcie „z foremki” krojony i pakowany w oznakowane woreczki foliowe, a następnie pakowany w pojemniki ażurowe zwrotne. 4) Bagietka bułka pszenna – w ilości 4032 kg, (około 560 szt. jednorazowo), wadze 1 szt. 0,30 kg (tolerancja wagi +/- 5g) i długości od 50 do 55 cm. Bagietki powinny być pakowane luzem w pojemniki ażurowe zwrotne. 5) Bułka pszenna typu kajzerka – w ilości 2340 kg, (około 1300 szt. jednorazowo), wadze 1 szt. 0,050 kg (tolerancja wagi +/- 5g). Bułki pszenne powinny być pakowane luzem w pojemniki ażurowe zwrotne po 50 sztuk. 6) Bułka razowa typu grahamka – w ilości 9 kg, (około 5 szt. jednorazowo) wadze 1 szt. 0,05 kg (tolerancja wagi +/- 5g). Barwa skórki z widocznymi, licznymi otrębami. Bułki powinny być pakowane luzem w pojemniki ażurowe zwrotne. Część 2 Bułka tarta – w ilości 200 kg z pieczywa pszennego
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15810000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający uzna warunek za spełniony, jeżeli Wykonawca wykaże iż posiada uprawnienia do prowadzenia działalności w zakresie obejmującym przedmiot zamówienia i posiada aktualną decyzję państwowego powiatowego inspektora sanitarnego o zatwierdzeniu zakładu w zakresie przedmiotu zamówienia, o której mowa w art.61 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2020 r. poz. 1493) - dotyczy Wykonawcy, o którym mowa w art. 61 cyt. Ustawy lub aktualne zaświadczenie państwowego powiatowego inspektora sanitarnego o wpisie do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakresie przedmiotu zamówienia - dotyczy Wykonawcy, który prowadzi działalność gospodarczą w zakresie dostaw bezpośrednich lub pośrednictwa w sprzedaży żywności na odległość (sprzedaży wysyłkowej), w tym sprzedaży przez Internet, o której mowa w art.63 ust.2 pkt. 1 i 10 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2020 r. poz. 1493).
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: a) Formularz ofertowy cenowej Wykonawcy - załącznik nr 1 do SIWZ. b) Dokumenty potwierdzające uprawnienie osób podpisujących ofertę (np. oryginał pełnomocnictwa lub kopia notarialnie poświadczona), o ile nie wynikają z przepisów prawa lub innych dokumentów rejestrowych. c) W celu wykazania braku podstaw do wykluczenia z postępowania o udzielenie zamówienia Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia informacji na stronie internetowej Zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy, przekaże Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy. Wraz ze złożeniem oświadczenia wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. W przypadku składania oferty wspólnej ww. dokument składa każdy z wykonawców składających ofertę wspólną lub upoważniony przez mocodawcę pełnomocnik. Oświadczenie stanowi Załącznik nr 3 do SIWZ.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach