Zakład Karny w Rzeszowie ogłasza przetarg
- Adres: 35-322 Rzeszów, Załęska
- Województwo: podkarpackie
- Telefon/fax: tel. +48178580700 , - , fax. 17 853 54 20
- Data zamieszczenia: 2020-10-23
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Rzeszowie
Załęska 76
35-322 Rzeszów, woj. podkarpackie
tel. +48178580700 , -, fax. 17 853 54 20
REGON: 00059046700000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Zakład Karny w Rzeszowie, 35-322 Rzeszów, ul. Załęska 76.
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych (produktów mleczarskich, serów, tłuszczy oraz jaj kurzych) do magazynu Zamawiającego mieszczącego się w Zakładzie Karnym w Rzeszowie. - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiot zamówienia obejmuje sukcesywne dostawy następujących artykułów spożywczych: Nazwa i Kod według CPV: Produkty mleczarskie 15500000-3, Olej uniwersalny 15411100-3, Tłuszcz roślinny do smarowania pieczywa 15431000-8, Jaja kurze 03142500-3. ZADANIE I – PRODUKTY MLECZARSKIE 1. Mleko krowie - CPV 15511000-3. O zawartości tłuszczu 2%, pasteryzowane w wysokiej temperaturze. Smak i zapach swoisty dla mleka, niedopuszczalne jest wystąpienie oznak psucia, zjełczenia, pleśni. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 3 dni od daty dostawy. Opakowania do 5 l. W ilości 18 000 l. 2. Śmietana - CPV 15512200-2. Płyn jednorodny, bez podstoju serwatki, barwa jednolita, smak lekko kwaśny, niedopuszczalny smak i zapach obcy o zawartości tłuszczu 18%. Konsystencja płynna, gęsta, jednolita w całej masie, homogenizowana zawiesista. Niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, zjełczenia zapleśnienia. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy. Opakowanie do 5 kg. W ilości: 2 650 kg. 3. Twaróg półtłusty krajanka – CPV 15542100-0. Niedojrzewający z mleka pasteryzowanego. Smak łagodny, bez posmaku obcego, lekko kwaśny, konsystencja jednolita , zwarta, bez grudek. Barwa biała do lekko kremowej, jednolita w całej masie. Niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, fermentacji, zjełczenia, zapleśnienia, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, rozwodnienie. Niedopuszczalne opakowanie uszkodzone mechanicznie, zabrudzone. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 7 dni od daty dostawy. Opakowanie do 1 kg. W ilości: 11 000 kg. 4. Jogurt naturalny bez cukru – CPV 15551310-1. Produkt wykonany z mleka pasteryzowanego, zawierający kultury bakterii jogurtowych i fermentacji mlekowej o dość gęstej konsystencji. Barwa biała, smak i zapach swoisty, lekko kwaśny, konsystencja jednolita, gęsta. Niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, zjełczenia, zapleśnienia, obce posmaki i zapach. Termin przydatności do spożycia nie mniej niż 14 dni od daty dostawy. Opakowanie do 500 g. W ilości: 3 000 kg. ZADANIE II - SERY 1. Ser żółty twardy – CPV 15544000-3. Ser podpuszczkowy dojrzewający z mleka pasteryzowanego o ustalonej zwartości tłuszczu - typu Gouda. Po przekrojeniu oczka okrągłe i owalne nieprzekraczającej dużej czereśni, przy brzegach nieco mniejsze, dopuszcza się oczka nieregularne oraz pojedyncze szczelinki. Miąższ elastyczny, zwarty , jednolity w całej masie, dopuszcza się lekko plastyczny. Barwa naturalna. Smak delikatny, lekki posmak pasteryzacji, aromatyczny. Niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, fermentacji, zjełczenia, zapleśnienia, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, rozwodnienie, obcy smak i zapach. Niedopuszczalne opakowanie uszkodzone mechanicznie, zabrudzone. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. Opakowanie od 2,50 do 4 kg. W ilości: 1 500 kg. 2. Ser topiony kostka – CPV 15542200-1. Produkt powstały z sera podpuszczkowego dojrzewającego jako podstawowego surowca oraz mleka w proszku odtłuszczonego, zawierający 14—30 % tłuszczu. Barwa jednolita, bez ziarnistości, konsystencja smarowna. Smak i zapach swoisty. Niedopuszczalny jest smak piekący, mdły, mydlasty, gorzki. Niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, fermentacji, zjełczenia , zapleśnienia, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, rozwodnienie, obcy smak i zapach. Niedopuszczalne opakowanie uszkodzone mechanicznie, zabrudzone. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 30 dni od daty dostawy. Opakowanie do 100g. W ilości: 1 200 kg. 3. Serek kanapkowy do smarowania pieczywa – CPV 15545000-0. Naturalny, z koperkiem, z ziołami. Ser twarogowy z mleka pełnego, zawierający czyste kultury mleczarskie, produkt homogenizowany. Barwa charakterystyczna dla rodzaju dodatku lub biała. Smak swoisty. Niedopuszczalny smak obcy, gorzki, piekący. Niedopuszczalne jest wystąpienie objawów psucia, fermentacji, zjełczenia , zapleśnienia, zmiana zabarwienia i jej niejednolitość, rozwodnienie, obcy zapach. Niedopuszczalne opakowanie uszkodzone mechanicznie, zabrudzone. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy. Opakowanie do 200 g. W ilości: 6 000 kg. ZADANIE III - TŁUSZCZE 1. Olej uniwersalny - CPV 15411100-3. Olej przejrzysty, bez osadu. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 2 miesiące od daty dostawy. Opakowanie jednostkowe: butelki z tworzyw sztucznych o objętości do 10 l. W ilości 5 000 l. 2. Tłuszcz roślinny do smarowania pieczywa - CPV 15431000-8. Kostka do 300 g o zawartość tłuszczu min. 40%. Opakowania zbiorcze: o masie od 5 do 15 kg. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 2 miesiące od daty dostawy. W ilości: 14 000 kg. ZADANIE IV – JAJA KURZE Jaj kurzych – CPV 03142500-3. Jaja kurze klasa A (M) (waga 53 – 63 gram) w ilości 200 000 szt. Termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 20 dni od daty dostawy. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15500000-3
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań w tym zakresie.
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. W przypadku Wykonawców ubiegających się wspólnie o udzielenie zamówienia publicznego (np. konsorcjum, spółka cywilna), oświadczenia stanowiące załącznik numer 2 i załącznik nr 3 do niniejszej SIWZ składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o zamówienie. Oświadczenie to ma potwierdzać spełnianie warunków udziału w postępowaniu w zakresie, w którym każdy z Wykonawców wykazuje spełnianie warunków udziału w postępowaniu oraz brak podstaw wykluczenia. 2. Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełniania, w zakresie, w jakim powołuje się na ich zasoby, warunków udziału w postępowaniu zamieszcza informacje o tych podmiotach w oświadczeniu stanowiącym załącznik numer 2 i załącznik nr 3 do niniejszej SIWZ. 3. Wykonawca w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej Zamawiającego www.zp.sw.gov.pl informacji z sesji otwarcia ofert, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy PZP przekaże Zamawiającemu oryginał oświadczenia o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt. 23 ustawy PZP. Wraz ze złożeniem oświadczenia, Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. Oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do grupy kapitałowej należy sporządzić wg wzoru stanowiącego załącznik do informacji z sesji otwarcia ofert, zamieszczonej na stronie internetowej Zamawiającego www.zp.sw.gov.pl. Złożenie oświadczenia dotyczy każdego Wykonawcy składającego ofertę w niniejszym postępowaniu (w przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców, oświadczenie składa każdy z wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia). Dokument musi być składany w oryginale. 4. Jeżeli oferta nie zostanie podpisana przez Wykonawcę do oferty należy dołączyć PEŁNOMOCNICTWO(A) do działania w imieniu Wykonawcy (podpisanie oferty, reprezentowanie Wykonawcy, ewentualnie inne działania np. podpisanie umowy ) – o ile umocowanie(a) osoby(ób) występujących w imieniu Wykonawcy nie wynikają z innych złożonych dokumentów. Dokument musi być składany w oryginale lub notarialnie poświadczonego odpisu.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Zakup i sukcesywna dostawa artykułów nabiałowych dla Domu Pomocy Społecznej im. Józefa Żurawia w Brzózie Królewskiej w okresie od 01.07.2024 r. do 31.12.2024 r.
Dodano: 2024-07-01 - Dostawa nabiału
Dodano: 2024-03-27 - Dostawa produktów nabiałowych
Dodano: 2024-01-09 - „Sukcesywna dostawa produktów mleczarskich i serowarskich w 2024 roku dla oświatowych jednostek organizacyjnych Gminy Miasto Leżajsk”
Dodano: 2024-01-05 - DOSTAWA PRODUKTÓW MLECZARSKICH dla DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W DĘBICY w okresie 2 stycznia 2024 r. do 30 czerwca 2024 r.
Dodano: 2024-01-02 - Dostawa produktów mleczarskich do Internatu Zespołu Szkół Techniczno Weterynaryjnych w Trzcianie na rok 2024
Dodano: 2023-12-05 - DOSTAWA PRODUKTÓW MLECZARSKICH dla DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W DĘBICY w okresie 2 stycznia 2024 r. do 30 czerwca 2024 r.
Dodano: 2023-11-24 - Dostawy nabiału
Dodano: 2023-11-15 - Dostawa żywności do stołówki Szkoły Podstawowej nr 29 w Rzeszowie w roku 2024 - produkty mleczarskie i pozostałe (inne) artykuły spożywcze
Dodano: 2023-10-19 - Dostawa produktów mleczarskich i tłuszczów roślinnych
Dodano: 2023-10-13