Muzeum Górnictwa Węglowego w Zabrzu ogłasza przetarg
- Adres: 41-800 Zabrze, ul. Jodłowa 59
- Województwo: śląskie
- Telefon/fax: tel. 32 630 30 91 , fax. 32 277 11 25
- Data zamieszczenia: 2014-12-12
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Muzeum Górnictwa Węglowego w Zabrzu
ul. Jodłowa 59 59
41-800 Zabrze, woj. śląskie
tel. 32 630 30 91, fax. 32 277 11 25
REGON: 24322042000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.muzeumgornictwa.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych i napojów bezalkoholowych. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych oraz napojów bezalkoholowych. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych, zgodnie z poniższym podziałem: 1) Część I - artykuły spożywcze, 2) Część II - napoje bezalkoholowe. W SIWZ Zamawiający podaje maksymalne, przewidywane ilości zamawianych artykułów, które w trakcie realizacji zamówienia mogą ulec zmniejszeniu. Podane ilości służą wyłącznie porównani ofert w celu wyboru oferty najkorzystniejszej, tzn. że nie stanowią one ostatecznego rozmiaru zamówienia i nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstaw do odmowy realizacji dostaw. Zamawiający nie będzie ponosił negatywnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości i wartości dostaw. Każdy produkt winien być wyprodukowany i wprowadzony do obrotu zgodnie z normami systemu HACCP. 2. Wykonawca zamówienia zobowiązany będzie do: a) dokonywania dostaw na podstawie posiadanego zezwolenia-zaświadczenia o wpisie do rejestrów zakładów podlegających kontroli organów sprawujących bezpośredni nadzór nad zakładem w zakresie: prowadzenia działalności gospodarczej, w zakładach produkcyjnych lub wprowadzających do obrotu środki spożywcze (Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dn. 29.05.2007 r. w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej - Dz. U. 2007 nr 106 poz. 730), b) dokonywania dostaw wyłącznie artykułów-napojów świeżych, o aktualnym terminie przydatności do spożycia, minimum 2-3 (dwie-trzecie) gwarantowanego przez producenta terminu ważności, odpowiednio oznakowanych (oznaczona data minimalnej trwałości artykułu-napoju lub terminu przydatności do spożycia, zawartość netto, oznakowanie partii produkcji, dane identyfikacyjne producenta, c) dokonywania dostaw artykułów-napojów wyłącznie spełniających normy jakości produktów spożywczych, tj. zaświadczenie lub certyfikat potwierdzający wdrożenie zasad GMP, GHP oraz systemu HACCP w zakładzie Wykonawcy (Ustawa z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, tj. z 29.06.2010 r. Dz. U. nr 136 poz. 914), d) dokonywania dostaw artykułów-napojów spełniających prawem określone wymogi dla tych artykułów-napojów, w tym wymogi zdrowotne; materiał opakowaniowy winien być dopuszczony do kontaktu z żywnością; każdy produkt musi być dostarczony w oddzielnym pojemniku; produkty w puszkach winny być wyposażone w elementy do otwierania ręcznego, bez pomocy otwieracza mechanicznego; jakość dostarczanych produktów winna być zgodna z obowiązującymi przepisami oraz atestami dla produktów pierwszego gatunku-klasy, produkty oznakowane mają być zgodnie z wymaganiami Rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dn. 10.07.2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (tj. z dn. 22.01.2014 r., Dz. U. z 2014 r. poz. 774), tzn. muszą zawierać: nazwę, wykaz i ilość składników lub kategorii składników, zawartość netto w opakowaniu, datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia, warunki przechowywania, firmę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy, nazwę i adres producenta, e) dokonywania dostaw na miejsce wskazane przez Zamawiającego, na terenie Zabrza, od poniedziałku do piątku do godz. 15:00, w terminie 24h od momentu złożenia zamówienia, f) dokonywania dostaw samochodem dostawczym dla którego wydano pozytywną decyzję zatwierdzającą środek transportu, potwierdzającą, że transport spełnia wymogi przewozu towarów i produktów spożywczych w oparciu o Ustawę z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, tj. z 29.06.2010 r. Dz. U. nr 136 poz. 914). 1. Wykonawca odpowiada za jakość zamówienia oraz za zgodność dostaw z dokumentacją przetargową. 2. Wykonawca dostarczy materiały promocyjne przeznaczone do prawidłowej ekspozycji i przechowywania dostarczanych artykułów-napojów, w bezpłatną dzierżawę, tj.: Część I. 1) 10 szt. ekspozytorów na słodycze, 2) 4 szt. koszy na chipsy, 3) 4 szt. stojaków na lizaki, 4) 2 szt. lodówek firmy Red Bull. Część II. 1) 2 szt - Lodówki Coca-coli 2) 10 szt - parasolki w okresie letnim 3) Szklanki w zależności od zamowienia 3. Rozwiązania równoważne Ilekroć w specyfikacji, umowie, załącznikach, jest mowa o -produkcie, typie lub np.- należy przez to rozumieć produkt, typ, taki jak zaproponowany lub inny o standardzie i parametrach produktu nie gorszych niż zaproponowany. Wszystkie użyte w specyfikacji, umowie i załącznikach, nazwy handlowe, towarowe, itp, służą jedynie do określenia minimalnych parametrów produktu wskazanego w SIWZ, a nie są wskazaniem na producenta. Użyte wszelkie nazwy handlowe w opisie przedmiotu zamówienia Zamawiający traktuje jako informację uściślającą, która została użyta wyłącznie w celu przybliżenia potrzeb Zamawiającego. Dopuszcza się użycie do realizacji przedmiotu zamówienia produktów równoważnych, w stosunku do ich jakości, docelowego przeznaczenia i spełnianych funkcji i walorów użytkowych. Przez jakość należy rozumieć zapewnienie minimalnych parametrów produktu wskazanego w SIWZ, umowie, i innych załącznikach. Wykonawca, który do wyceny przyjmie rozwiązania równoważne jest zobowiązany udowodnić równoważność przyjętych produktów. Gramatura oferowanego produktu równoważnego nie może być niższa niż gramatura produktu wskazanego w zestawieniu asortymentowo-ilościowym (odpowiednio Załącznik - D1 i-lub Załącznik D2). Zaoferowane produkty równoważne muszą posiadać te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierać w swoim składzie te same surowce użyte do produkcji, co produkt określony przez Zamawiającego. W celu potwierdzenia, że oferowane rozwiązanie równoważne spełnia wymagania określone w SIWZ, wykonawca złoży Szczegółowy opis oferowanego przedmiotu zamówienia równoważnego w którym dla każdego produktu określi nazwę producenta, typ-nazwę oraz inne cechy produktu pozwalające na jednoznaczną identyfikację zaoferowanego produktu i potwierdzenie zgodności z opisem przedmiotu zamówienia. Nie złożenie takiego wykazu będzie równoznaczne z przyjęciem rozwiązań wskazanych w SIWZ, umowie i załącznikach. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda od Wykonawców wniesienia wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.muzeumgornictwa.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa artykułów żywnościowych dla Zespołu Szkół Mechaniczno-Elektrycznych w Żywcu
Dodano: 2016-07-15 - Zakup żywności dla potrzeb mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Turowie z podziałem na 8 zadań w skład którego wchodzą 1) produkty mleczarskie - kod CPV - 15500000-3 2) różne produkty spożywcze - kod CPV - 15896000-5 3) owoce i warzywa - kod CPV - 15300000 - 1 4) mięso, produkty mięsne, wędliny - kod CPV - 15301100-6 5) pieczywo - świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie - kod CPV - 15612500-6 6) jaja - kod CPV - 03142500-3 7) mrożonki, warzywa, mięso mielone mrożone, udka, kluski, pierogi- kod CPV- 15896000-6 8) ryby mrożone - kod CPV 15220000-6
Dodano: 2016-07-15 - Przetarg nieograniczony na zakup i dostawę produktów spożywczych dla potrzeb Szpitala Specjalistycznego Nr 2 w Bytomiu, nr sprawy : 13/13 PN/2016
Dodano: 2016-07-06 - Dostawa produktów spożywczych do kuchni Zespołu Szkolno - Przedszkolnego w Pawłowicach (Szkoła Podstawowa nr 2 w Pawłowicach - ul. Pukowca 4, Publiczne Przedszkole w Modrzewiowym Ogrodzie - ul. LWP 3)
Dodano: 2016-06-30 - Dostawa produktów spożywczych
Dodano: 2016-06-20 - Dostawa żywności do stołówek wchodzących w skład Centrum Usług Socjalnych i Wsparcia w Sosnowcu
Dodano: 2016-06-16 - Zakup żywności dla potrzeb mieszkańców Domu Pomocy Społecznej w Turowie, ul. Joachimowska 85 z podziałem na 8 zadań w skład którego wchodzą, zadanie nr 3: 3) warzywa i owoce - kod CPV - 15300000 - 1
Dodano: 2016-06-15 - Dostawa artykułów spożywczych na II pół roku 2016
Dodano: 2016-06-09 - Dostawa żywności do stołówek wchodzących w skład Centrum Usług Socjalnych i Wsparcia w Sosnowcu
Dodano: 2016-06-06 - Dostawa różnych produktów mięsnych i ryb przetworzonych, konserwowanych dla Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej Zakładu Pielęgnacyjno - Opiekuńczego w Jaworznie ul. Zawiszy Czarnego 4
Dodano: 2016-06-03