Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej ogłasza przetarg
- Adres: 21560 Międzyrzec Podlaski, ul. Warszawska
- Województwo: lubelskie
- Telefon/fax: tel.
- Data zamieszczenia: 2016-11-29
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
ul. Warszawska 42404
21560 Międzyrzec Podlaski, woj. lubelskie
REGON: 58444840000 - I.2. Rodzaj zamawiającego: inny:
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
„Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych dla Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Międzyrzecu Podlaskim" - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest sprzedaż i sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do magazynu kuchni szpitalnej na rzecz Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej w Międzyrzecu Podlaskim. 2. Przedmiot zamówienia według Wspólnego Słownika Zamówień Publicznych: KOD CPV –15.00.00.00-8 3. Zamówienie obejmuje dostawy według asortymentu i w ilościach wskazanych w formularzach asortymentowo-cenowych od nr 1 do nr 4, stanowiących załącznik nr 2 do SIWZ. 4. Ilości asortymentu przewidzianego niniejszą SIWZ, mogą ulec zmianie w zależności od potrzeb Zamawiającego, przy czym suma wartości zrealizowanych dostaw nie może przekroczyć ceny zawartej umowy. Wykonawcy nie przysługują roszczenia z tytułu zamówienia mniejszej ilości asortymentu, niż określona niniejszą SIWZ. 5. Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych. Wykonawca może złożyć ofertę na jedną lub więcej części zamówienia, wyszczególnionych w formularzach asortymentowo-cenowych, ale oferta musi obejmować, co najmniej jeden pełny zakres przedmiotu zamówienia, wyszczególniony w jednym formularzu asortymentowo-cenowym. 5. Dostawy będą odbywać się do magazynu kuchni szpitalnej SP ZOZ w Międzyrzecu Podlaskim, ul. Warszawska 2-4, zgodnie z następującymi zasadami: 1) Wykonawca jest obowiązany do dostarczenia bieżącego zapotrzebowania zgłoszonego przez Zamawiającego w terminie maksymalnie 24 godzin od momentu otrzymania zgłoszenia. Na potrzeby niniejszego postępowania liczbę dostaw w tygodniu rozumieć należy jako liczbę możliwych dni w które Zamawiający będzie mógł zgłaszać swoje zapotrzebowanie (do godz. 15:00) i od których liczony będzie termin dostawy. 2) Wykonawca podaje liczbę dostaw (dni zgłoszeń zapotrzebowania) w dniach i liczbach całkowitych w formularzu oferty (załącznik nr 1 do SIWZ). Minimalna liczba dostaw wynosi 1 raz w tygodniu, maksymalna 7 razy w tygodniu. Punty w kryterium liczba dostaw w tygodniu przyznane zostaną następująco: - 1 raz na tydzień – 0 pkt. - 2 razy na tydzień – 5 pkt. - 3 razy na tydzień – 10 pkt. - 4 razy na tydzień – 12 pkt. - 5 razy na tydzień – 15 pkt. - 6 razy na tydzień – 18 pkt. - 7 razy na tydzień – 20 pkt. 3) Formularz asortymentowo-cenowy Nr 1 - Pieczywo Dostawa pieczywa odbywać się będzie w godzinach od 5:30 do godziny 7:00. Pojemniki Wykonawcy, w których będą dostarczone produkty, podlegają zwrotowi przy kolejnej dostawie. Wraz z odbiorem pojemników Wykonawca zobowiązany jest odebrać ewentualne zwroty niespożytych produktów. Zwroty o których mowa mogą wynosić maksymalnie 20% wielkości dostawy. 4) Formularz asortymentowo-cenowy Nr 2 – Nabiał i produkty mleczarskie Dostawa nabiału i produktów mleczarskich odbywać się będzie w godz. 6:00-8:00. 5) Formularz asortymentowo-cenowy Nr 3 - Różne artykuły spożywcze Dostawa artykułów spożywczych odbywać się będzie w godz. 7:00-15:00. 6) Formularz asortymentowo-cenowy Nr 4 - Mięso i przetwory mięsne Dostawa mięsa i przetworów mięsnych odbywać się będzie w godz. 6:00-8:00. 6. Oferowane wyroby (artykuły spożywcze), stanowiące przedmiot umowy muszą pochodzić z bieżącej produkcji i posiadać wszelkie wymagane prawem atesty i świadectwa dopuszczające je do obrotu na terytorium Rzeczpospolitej Polskiej. 7. Terminy ważności dostarczanych wyrobów, towarów, produktów w dniu dostawy, nie mogą być krótsze niż co najmniej 2/3 okresu ich ważności podanego na opakowaniu, w stosunku do daty produkcji. 8. Jeśli w dokumentacji przetargowej wskazana jest nazwa handlowa firmy, towaru lub produktu, Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne zgodne z danymi technicznymi i parametrami zawartymi w dokumentacji. Jako rozwiązania równoważne należy rozumieć rozwiązania charakteryzujące się parametrami nie gorszymi od wymaganych, określonych niniejszą SIWZ. 9. W przypadku złożenia oferty na produkty równoważne, Zamawiający wymaga dostarczenia produktów w zakresie zamówienia o takich samych walorach smakowo-użytkowych i składzie, przy czym decyzję o uznaniu zaoferowanego produktu za produkt równoważny podejmie Zamawiający. W przypadku zaoferowania produktu równoważnego Wykonawca musi podać jego nazwę w składanej ofercie. Do oferty należy dołączyć próbki oferowanych produktów równoważnych, pozwalające na ich oceną. Przedstawienie w ofercie towaru uznanego przez Zamawiającego za nie równoważny spowoduje odrzucenie oferty jako niezgodnej z SIWZ. 10. W przypadku zaoferowania produktu równoważnego Wykonawca musi podać jego nazwę w składanej ofercie. Przedstawienie w ofercie towaru uznanego przez Zamawiającego za nie równoważny spowoduje odrzucenie oferty jako niezgodnej z SIWZ. 11. Nazwą własną jest nazwa, pod którą oznaczany przez nią przedmiot występuje (lub występowałby) zarówno w Polsce, jak i w innych krajach. 12. Każdy Wykonawca może złożyć tylko jedną ofertę. Złożenie większej liczby ofert lub oferty zawierającej propozycje wariantowe spowoduje odrzucenie wszystkich ofert złożonych przez danego Wykonawcę. 13. W przypadku przyznania zamówienia, każdą zamawianą partię przedmiotu zamówienia Wykonawca dostarczać będzie do siedziby Zamawiającego na własny koszt i ryzyko zgodnie z zapotrzebowaniem wyrażonym na piśmie, telefonicznie lub za pomocą faxu (dostawa z wniesieniem i rozładunkiem do magazynu Kuchni SPZOZ w Międzyrzecu Podlaskim). - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- „Zakup wody i artykułów spożywczych”
Dodano: 2024-04-25 - Dostawa artykułów żywnościowych do stołówki szkolnej Szkoły Podstawowej im. Marii Konopnickiej w Izbicy
Dodano: 2024-02-23 - Dostawa artykułów spożywczych dla Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Jabłoniu
Dodano: 2023-12-29 - Sukcesywne dostawy mięs i wędlin do Zakładu Karnego w Białej Podlaskiej
Dodano: 2023-10-21 - Dostawa owoców i warzyw do stołówki szkolnej przy Samorządowym Zespole Szkolnym im. Dzieci Zamojszczyzny w Biszczy
Dodano: 2023-09-06 - Dostawa żywności do stołówek Szkoły Podstawowej nr 2 w Radzyniu Podlaskim
Dodano: 2023-06-15 - Dostawa artykułów spożywczych do stołówki szkolnej przy Zespole Szkolno-Przedszkolnym w Wąwolnicy
Dodano: 2023-02-21 - Dostawa artykułów i produktów spożywczych w 2023 r. dla Bursy Międzyszkolnej Nr 1 w Zamościu.
Dodano: 2022-11-25 - Dostawa artykułów spożywczych
Dodano: 2022-11-02 - Sukcesywna dostawa artykułów spożywczych
Dodano: 2022-09-08