Zakład Karny w Barczewie ogłasza przetarg
- Adres: 11-010 Barczewo, ul. Klasztorna 7
- Województwo: warmińsko-mazurskie
- Telefon/fax: tel. 89 514-84-41 w. 226 , fax. 89 532-87-01
- Data zamieszczenia: 2014-11-28
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny w Barczewie
ul. Klasztorna 7 7
11-010 Barczewo, woj. warmińsko-mazurskie
tel. 89 514-84-41 w. 226, fax. 89 532-87-01
REGON: 00032015300000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Zakład Karny w Barczewie
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Sukcesywne dostawy artykułów mlecznych na potrzeby Zakładu Karnego w Barczewie - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy wyszczególnionych artykułów mlecznych na potrzeby Zakładu Karnego w Barczewie tj. : Część I - mleko i przetwory mleczne: - Mleko świeże 2 % tł. - CPV 15511000 -3 l 1 800,00 - Jogurt naturalny 125g-180g - CPV 15551300 -8 kg 2 000,00 - Kefir 125g-180g - CPV 15551000-5 kg 500,00 - Śmietana 18 % tł. - CPV 15512000-0 kg 2 000,00 - Twaróg chudy lub półtłusty kostka 200g-250g - CPV 15542100-0 kg 7 000,00 - Serek wiejski (lekki)125g-150g - CPV 15542100-0 kg 1 800,00 - Serek homogenizowany naturalny 125g-150g - CPV 15500000-3 kg 3 000,00 - Serek homogenizowany 125g-150g - CPV 15500000-3 kg 7 000,00 Część II - sery topione: - Serek topiony kostka 100g. - CPV 15545000-0 kg 4 000,00 - Serek topiony w plasterkach - CPV 15545000-0 kg 1 200,00 - Serek topiony w krążkach - CPV 15545000-0 kg 1 200,00 Część III - sery dojrzewające: - Ser salami - CPV 15544000-3 kg 3 000,00 2. Wykonawca zobowiązuje się dostarczać zamówione towary do Zakładu Karnego w Barczewie i jego Oddziału Zewnętrznego w Kikitach, pod adresem: Kikity 33,11-311 Kolno. Koszt transportu musi być wliczony w cenę towaru. 3. Dostawa towaru realizowana będzie w terminach i ilościach uzgodnionych z Przemysławem Karwowskim tel. 514 - 84 - 41 wew. 170 w okresie określonym w umowie. Dostawy realizowane będą transportem dostawcy, z możliwością dostaw w 2 dni robocze w godzinach wskazanych przez zamawiającego. O ilości partii dostawy i szczegółowym asortymencie zamawiający zawiadomi wykonawcę, w tygodniu poprzedzającym termin dostawy telefonicznie bądź faksem. 4. Pojazd, którym będzie dostarczany towar powinien spełniać wymogi określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006r . nr 171 poz.1225 z późn. zm.). 5. Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia publicznego musi mieć wdrożony system HACCP. 6. Opakowanie produktu winno być opisane tak, aby były zwarte tam informacje na temat: opisu produktu, gramatury opakowania, danych producenta, daty produkcji z okresem ważności lub terminem ważności do spożycia i jeśli producent zaleca, to także warunki przechowywania produktu. 7. Przedmiot zamówienia w chwili dostawy musi posiadać minimum 2/3 okresu ważności określonego na opakowaniu. Za zgodą Zamawiającego dostarczone produkty mogą posiadać krótszą datę ważności. 8. Podane ilości należy traktować jako szacunkowe potrzeby w okresie trwania umowy, służące określeniu górnej granicy wartości zamówienia. Zamawiający zakupi produkty o wartości nie mniejszej niż 75% maksymalnej wartości zamówienia. 9. Zapłata nastąpi przelewem na konto Wykonawcy w terminie: za towar dostarczony od dnia 01.01.2015 r. do dnia 31.10.2015 r. do 30 dni od daty otrzymania prawidłowo wystawionej faktury VAT za każdą dostawę, za towar dostarczony od dnia 01.11.2015 r. do dnia 31.12.2015 r. do dnia 31.01.2016 r. 10. Ceny jednostkowe nie mogą ulec zmianie w trakcie obowiązywania umowy, za wyjątkiem: zmiany obowiązującej stawki podatku VAT. Umowa ulegnie zmianie w zakresie zmiany obowiązującej stawki podatku VAT oraz wartości brutto przy zachowaniu niezmiennych cen jednostkowych netto przedmiotu zamówienia oraz wartości netto umowy lub umotywowanego pisemnego wniosku wykonawcy, o wskaźnik obliczony na podstawie średnich cen wybranych towarów i usług konsumpcyjnych ogłaszanych w Biuletynie przez Urząd Statystyczny. 11. W razie wykrycia lub ujawnienia się wad w dostarczanych produktach, wykonawca zobowiązany jest do nieodpłatnej wymiany wadliwego przedmiotu zamówienia na wolny od wad, w terminie do 3 dni od daty złożenia reklamacji. 12. Jakość przedmiotu zamówienia będzie zgodna z wymaganiami obowiązujących norm oraz wszelkimi przepisami prawa w tym zakresie. 13. Wykonawca zobowiązany jest na każde wezwanie zamawiającego, przedstawić dokumenty potwierdzające spełnianie powyższych wymogów - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 155000003
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Sukcesywna dostawa artykułów mleczarskich do Zespołu Szkół Leśnych im. Unii Europejskiej w Rucianem-Nidzie
Dodano: 2016-07-06 - Dostawę i sprzedaż artykułów nabiałowych dla Placówki Opiekuńczo - Wychowawczej Nr 3 w Elblągu ul. Mazurska
Dodano: 2016-05-17 - Dostawy mleka i jego przetworów do działu żywienia WZLP w Olsztynie.
Dodano: 2016-02-23 - Dostawa nabiału do stołówki szkolnej w Mikołajkach
Dodano: 2016-01-18 - Numer sprawy: 01/2016-DZP/PNO DOSTAWA ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH, MLEKA I WYROBÓW MLECZARSKICH, WYROBÓW MIĘSNYCH I WĘDLINIARSKICH, DROBIU, RYB ORAZ PIECZYWA
Dodano: 2016-01-14 - Dostawa i sprzedaż artykułów nabiałowych dla Socjalizacyjnej Całodobowej Placówki Opiekuńczo - Wychowawczej w Elblągu
Dodano: 2015-11-18 - Sukcesywne dostawy do magazynu żywnościowego Zamawiającego nabiału i tłuszczów
Dodano: 2015-11-02 - Sukcesywne dostawy nabiału do Aresztu Śledczego w Olsztynie
Dodano: 2015-05-14 - ZAKUP, DOSTAWA PRODUKTÓW MLECZARSKICH NA RZECZ SZPITALA
Dodano: 2015-03-19 - Dostawę nabiału dla Miejskiego Ośrodka Pomocy Społecznej w Iławie na rok 2015
Dodano: 2015-01-08