Przetargi.pl
Sukcesywna usługa hotelowa z wyżywieniem dla zaproszonych specjalistów i naukowców prowadzących wykłady zamawiane i szkolenia na potrzeby realizacji projektu pt. Kierunek zamawiany receptą na najlepszych ekspertów ochrony środowiska (Program Operacyjny Kapitał Ludzki, nr projektu: POKL.04.01.02-00-114/10), współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego

Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie ogłasza przetarg

  • Adres: 10-719 Olsztyn, ul. Oczapowskiego 2
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Telefon/fax: tel. 089 5233420 , fax. (089) 5233278
  • Data zamieszczenia: 2013-04-17
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
    ul. Oczapowskiego 2 2
    10-719 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie
    tel. 089 5233420, fax. (089) 5233278
    REGON: 51088420500010
  • Adres strony internetowej zamawiającego: uwm.edu.pl/zamowienia
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Uczelnia publiczna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna usługa hotelowa z wyżywieniem dla zaproszonych specjalistów i naukowców prowadzących wykłady zamawiane i szkolenia na potrzeby realizacji projektu pt. Kierunek zamawiany receptą na najlepszych ekspertów ochrony środowiska (Program Operacyjny Kapitał Ludzki, nr projektu: POKL.04.01.02-00-114/10), współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna usługa hotelowa z wyżywieniem dla zaproszonych specjalistów i naukowców prowadzących wykłady zamawiane i szkolenia na potrzeby realizacji projektu pt. Kierunek zamawiany receptą na najlepszych ekspertów ochrony środowiska (Program Operacyjny Kapitał Ludzki, nr projektu: POKL.04.01.02-00-114/10), współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego. 2.Termin wykonania zamówienia wynosi: do 31.12.2013 r. od dnia zawarcia umowy lub do wyczerpania kwoty przeznaczonej na sfinansowanie zamówienia. 3.Zamawiający będzie dokonywał rezerwacji na 14 dni przed planowanym przyjazdem gości. 4.Harmonogram czasowy zostanie przedstawiony na 14 dni przed planowanym przyjazdem gości. 5.Miejsce świadczenia usługi: Olsztyn. 6.Miejsce odbywania wykładów: Olsztyn, Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, ul. Plac Łódzki 5. 7.W ramach realizacji przedmiotowej usługi do zadań Wykonawcy należy: 1. ZAKWATEROWANIE: a)zakwaterowanie w pokoju jednoosobowym; b)warunki zakwaterowania prowadzącego: pokój jednoosobowy ze śniadaniem w hotelu, posiadającym standard nie mniejszy niż określony dla hoteli zaszeregowanych do kategorii trzy gwiazdki zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Gospodarki i Pracy w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie stanowiącym Załącznik nr 1 a do SIWZ. c)jeżeli odległość hotelu/restauracji od miejsca odbywania wykładów/warsztatów/szkoleń tj. Kortowo Plac Łódzki 5, będzie większa niż 2000 m, Wykonawca na własny koszt zorganizuje transport dla gości. d)zamówienie dotyczy zakwaterowania kilku osób. Każda z tych osób będzie korzystała z zakwaterowania i wyżywienia w innym terminie, który Zamawiający przekaże najpóźniej na 14 dni przed planowanym przyjazdem gości. e)Zamawiający zastrzega możliwość zmniejszenia liczby uczestników korzystających z posiłków oraz z zakwaterowania wobec powyższego Zamawiający zastrzega sobie możliwość rozliczenia według liczby faktycznie wykorzystanych posiłków i osobodni zakwaterowania; f)faktura wystawiona powinna być po zrealizowaniu pojedynczego zamówienia z uwzględnieniem liczby faktycznie wykorzystanych posiłków i osobodni zakwaterowania, z podaniem jednostki miary - osobodni. 2.WYŻYWIENIE Wariant A tj. dwa obiady, kolacja: a)Wyżywienie - posiłki pełnoporcjowe według menu, tradycyjna kuchnia polska i europejska, restauracja w miejscu zakwaterowania (hotelu) lub jeżeli odległość hotelu/restauracji od miejsca odbywania wykładów/warsztatów/szkoleń - Kortowo Plac Łódzki 5, będzie większa niż 2000 m, Wykonawca na własny koszt zorganizuje transport dla gości; b)obiad, kolacja - w dniu przyjazdu i obiad w drugim dniu (liczone według zasady: 2 obiady + 1 kolacja = 1 osobodzień); c)zamówienie dotyczy wyżywienia kilku osób. Każda z tych osób będzie korzystała z wyżywienia w innym terminie, który Zamawiający przekaże najpóźniej na 14 dni przed planowanym przyjazdem gości. d)Zamawiający zastrzega możliwość zmniejszenia liczby uczestników korzystających z posiłków oraz z zakwaterowania wobec powyższego Zamawiający zastrzega sobie możliwość rozliczenia według liczby faktycznie wykorzystanych posiłków i osobodni zakwaterowania; e)faktura wystawiona powinna być po zrealizowaniu pojedynczego zamówienia z uwzględnieniem liczby faktycznie wykorzystanych posiłków i osobodni zakwaterowania, z podaniem jednostki miary - osobodni. f)świadczenie usług żywienia odbywać powinno się wg Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006r. Nr 171 poz. 1225 z późn. zm.) wg Załącznika nr 1 b do SIWZ. 3.WYŻYWIENIE Wariant B: kolacja: a)posiłki pełnoporcjowe według menu, tradycyjna kuchnia polska i europejska, restauracja w miejscu zakwaterowania (hotelu) lub jeżeli odległość hotelu/restauracji od miejsca odbywania wykładów/warsztatów/szkoleń - Kortowo Plac Łódzki 5, będzie większa niż 2000 m, Wykonawca na własny koszt zorganizuje transport dla gości; b)kolacje , przez maksymalnie pięć kolejnych dni, dla jednej osoby (w tym wariancie liczone według zasady: 1 kolacja = 1 osobodzień) c)zamówienie dotyczy zakwaterowania jednej osoby przez maksymalnie 5 dób hotelowych w okresie września 2013 r. Dokładny termin zakwaterowania Zamawiający przekaże najpóźniej na 14 dni przed planowanym przyjazdem gości. d)Zamawiający zastrzega możliwość zmniejszenia liczby uczestników korzystających z posiłków oraz z zakwaterowania wobec powyższego Zamawiający zastrzega sobie możliwość rozliczenia według liczby faktycznie wykorzystanych posiłków i osobodni zakwaterowania; e)faktura wystawiona powinna być po zrealizowaniu pojedynczego zamówienia z uwzględnieniem liczby faktycznie wykorzystanych posiłków i osobodni zakwaterowania, z podaniem jednostki miary - osobodni; f)świadczenie usług żywienia odbywać powinno się wg Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006r. Nr 171 poz. 1225 z późn. zm.) wg Załącznika nr 1 b do SIWZ.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 550000000
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.uwm.edu.pl/zamowienia
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach