Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie ogłasza przetarg
- Adres: 10-719 Olsztyn, ul. Oczapowskiego 2
- Województwo: warmińsko-mazurskie
- Telefon/fax: tel. 089 5233420 , fax. (089) 5233278
- Data zamieszczenia: 2013-04-17
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
ul. Oczapowskiego 2 2
10-719 Olsztyn, woj. warmińsko-mazurskie
tel. 089 5233420, fax. (089) 5233278
REGON: 51088420500010 - Adres strony internetowej zamawiającego: uwm.edu.pl/zamowienia
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Uczelnia publiczna
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Sukcesywna usługa hotelowa z wyżywieniem dla zaproszonych specjalistów i naukowców prowadzących wykłady zamawiane i szkolenia na potrzeby realizacji projektu pt. Kierunek zamawiany receptą na najlepszych ekspertów ochrony środowiska (Program Operacyjny Kapitał Ludzki, nr projektu: POKL.04.01.02-00-114/10), współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego - II.1.2. Rodzaj zamówienia: usługi
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1.Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna usługa hotelowa z wyżywieniem dla zaproszonych specjalistów i naukowców prowadzących wykłady zamawiane i szkolenia na potrzeby realizacji projektu pt. Kierunek zamawiany receptą na najlepszych ekspertów ochrony środowiska (Program Operacyjny Kapitał Ludzki, nr projektu: POKL.04.01.02-00-114/10), współfinansowanego przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego. 2.Termin wykonania zamówienia wynosi: do 31.12.2013 r. od dnia zawarcia umowy lub do wyczerpania kwoty przeznaczonej na sfinansowanie zamówienia. 3.Zamawiający będzie dokonywał rezerwacji na 14 dni przed planowanym przyjazdem gości. 4.Harmonogram czasowy zostanie przedstawiony na 14 dni przed planowanym przyjazdem gości. 5.Miejsce świadczenia usługi: Olsztyn. 6.Miejsce odbywania wykładów: Olsztyn, Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie, ul. Plac Łódzki 5. 7.W ramach realizacji przedmiotowej usługi do zadań Wykonawcy należy: 1. ZAKWATEROWANIE: a)zakwaterowanie w pokoju jednoosobowym; b)warunki zakwaterowania prowadzącego: pokój jednoosobowy ze śniadaniem w hotelu, posiadającym standard nie mniejszy niż określony dla hoteli zaszeregowanych do kategorii trzy gwiazdki zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Gospodarki i Pracy w sprawie obiektów hotelarskich i innych obiektów, w których są świadczone usługi hotelarskie stanowiącym Załącznik nr 1 a do SIWZ. c)jeżeli odległość hotelu/restauracji od miejsca odbywania wykładów/warsztatów/szkoleń tj. Kortowo Plac Łódzki 5, będzie większa niż 2000 m, Wykonawca na własny koszt zorganizuje transport dla gości. d)zamówienie dotyczy zakwaterowania kilku osób. Każda z tych osób będzie korzystała z zakwaterowania i wyżywienia w innym terminie, który Zamawiający przekaże najpóźniej na 14 dni przed planowanym przyjazdem gości. e)Zamawiający zastrzega możliwość zmniejszenia liczby uczestników korzystających z posiłków oraz z zakwaterowania wobec powyższego Zamawiający zastrzega sobie możliwość rozliczenia według liczby faktycznie wykorzystanych posiłków i osobodni zakwaterowania; f)faktura wystawiona powinna być po zrealizowaniu pojedynczego zamówienia z uwzględnieniem liczby faktycznie wykorzystanych posiłków i osobodni zakwaterowania, z podaniem jednostki miary - osobodni. 2.WYŻYWIENIE Wariant A tj. dwa obiady, kolacja: a)Wyżywienie - posiłki pełnoporcjowe według menu, tradycyjna kuchnia polska i europejska, restauracja w miejscu zakwaterowania (hotelu) lub jeżeli odległość hotelu/restauracji od miejsca odbywania wykładów/warsztatów/szkoleń - Kortowo Plac Łódzki 5, będzie większa niż 2000 m, Wykonawca na własny koszt zorganizuje transport dla gości; b)obiad, kolacja - w dniu przyjazdu i obiad w drugim dniu (liczone według zasady: 2 obiady + 1 kolacja = 1 osobodzień); c)zamówienie dotyczy wyżywienia kilku osób. Każda z tych osób będzie korzystała z wyżywienia w innym terminie, który Zamawiający przekaże najpóźniej na 14 dni przed planowanym przyjazdem gości. d)Zamawiający zastrzega możliwość zmniejszenia liczby uczestników korzystających z posiłków oraz z zakwaterowania wobec powyższego Zamawiający zastrzega sobie możliwość rozliczenia według liczby faktycznie wykorzystanych posiłków i osobodni zakwaterowania; e)faktura wystawiona powinna być po zrealizowaniu pojedynczego zamówienia z uwzględnieniem liczby faktycznie wykorzystanych posiłków i osobodni zakwaterowania, z podaniem jednostki miary - osobodni. f)świadczenie usług żywienia odbywać powinno się wg Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006r. Nr 171 poz. 1225 z późn. zm.) wg Załącznika nr 1 b do SIWZ. 3.WYŻYWIENIE Wariant B: kolacja: a)posiłki pełnoporcjowe według menu, tradycyjna kuchnia polska i europejska, restauracja w miejscu zakwaterowania (hotelu) lub jeżeli odległość hotelu/restauracji od miejsca odbywania wykładów/warsztatów/szkoleń - Kortowo Plac Łódzki 5, będzie większa niż 2000 m, Wykonawca na własny koszt zorganizuje transport dla gości; b)kolacje , przez maksymalnie pięć kolejnych dni, dla jednej osoby (w tym wariancie liczone według zasady: 1 kolacja = 1 osobodzień) c)zamówienie dotyczy zakwaterowania jednej osoby przez maksymalnie 5 dób hotelowych w okresie września 2013 r. Dokładny termin zakwaterowania Zamawiający przekaże najpóźniej na 14 dni przed planowanym przyjazdem gości. d)Zamawiający zastrzega możliwość zmniejszenia liczby uczestników korzystających z posiłków oraz z zakwaterowania wobec powyższego Zamawiający zastrzega sobie możliwość rozliczenia według liczby faktycznie wykorzystanych posiłków i osobodni zakwaterowania; e)faktura wystawiona powinna być po zrealizowaniu pojedynczego zamówienia z uwzględnieniem liczby faktycznie wykorzystanych posiłków i osobodni zakwaterowania, z podaniem jednostki miary - osobodni; f)świadczenie usług żywienia odbywać powinno się wg Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006r. Nr 171 poz. 1225 z późn. zm.) wg Załącznika nr 1 b do SIWZ. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 550000000
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.uwm.edu.pl/zamowienia
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Organizacja wizyty studyjnej dla członków Mobilnej Grupy Interdyscyplinarnej oraz Powiatowego Zespołu Koordynującego Współpracę w ramach realizacji projektu Schematom Stop! Wspólne działanie instytucji pomocy społecznej i instytucji rynku pracy - pilotaż
Dodano: 2015-07-15 - Świadczenie usług hotelarskich i restauracyjnych dla uczestników szkolenia w ramach projektu Traditional Food Network to improve the transfer of knowledge for innovation - TRAFOON realizowanego przez Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
Dodano: 2015-05-06 - Usługa świadczenia obsługi konferencji naukowej promującej efekty projektu finansowanego z Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka pt. Wykorzystanie materiałów i konstrukcji inteligentnych do opracowania koncepcji i wykonania innowacyjnego systemu łożyskowania wirników mikroturbin energetycznych, zgodnie z umową nr 01.03.01-00-027/08, realizowanego przez Katedrę Mechaniki i Konstrukcji Maszyn Wydział Nauk Technicznych Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
Dodano: 2015-03-19 - Zorganizowanie pobytu Zespołu Pieśni i Tańca Uniwersytetu Warmińsko-Mazurski w Olsztynie na warsztatach szkoleniowych
Dodano: 2015-02-18 - Świadczenie usług hotelowo - gastronomicznych na potrzeby konferencji naukowo - interdyscyplinarnej pt. Mobing w aspekcie ekonomicznym, prawnym i społecznym dla Katedry Ekonomii i Zarządzania Instytucjami Publicznymi i Katedra Prawa Pracy i Zabezpieczenia Społecznego Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
Dodano: 2015-02-05 - Świadczenie usługi hotelowej i cateringowej wraz z wynajęciem sali konferencyjnej w ramach programu Lithuania-Poland-Russia Cross-border Co-operation Programme 2007-2013 realizowanego przez Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
Dodano: 2014-10-28 - Kompleksowa organizacja uroczystej gali wręczenia nagród w konkursie EKO-LIDER Warmii i Mazur
Dodano: 2014-10-02 - Organizacja wizyty studyjnej dla pracowników Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie na potrzeby realizacji projektu pt. Rozwój systemu wsparcia komercjalizacji wiedzy i technologii oraz przedsiębiorczości akademickiej dla wzmocnienia innowacyjności gospodarki Warmii i Mazur w ramach Działania 2.3 - Organizacja Jesiennej Szkoły Ochrony i Komercjalizacji Własności Intelektualnej
Dodano: 2014-10-02 - Organizacja warsztatów obejmująca wynajem 2 sal szkoleniowych, nocleg i wyżywienie w ośrodku wczasowym
Dodano: 2014-09-17 - ZP29/2014 Zapewnienie bazy noclegowo-szkoleniowej celem organizacji przez Wojewódzką Stację Pogotowia Ratunkowego w Olsztynie w dniach 13-16 października 2014 r. XXIV Konferencji Związku Pracodawców Ratownictwa Medycznego SP ZOZ.
Dodano: 2014-09-05