Przetargi.pl
Sukcesywna sprzedaż i dostawa ryb i owoców morza” dla obiektów P.G.K. Termy Uniejów Sp. z o.o. w Uniejowie

Przedsiębiorstwo Gospodarki Komunalnej Termy Uniejów Sp. z o. o. w Uniejowie ogłasza przetarg

  • Adres: 99210 Uniejów, ul. Polna
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 0-63 2888071 , fax. 0-63 2888071
  • Data zamieszczenia: 2017-11-08
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Przedsiębiorstwo Gospodarki Komunalnej Termy Uniejów Sp. z o. o. w Uniejowie
    ul. Polna 37
    99210 Uniejów, woj. łódzkie
    tel. 0-63 2888071, fax. 0-63 2888071
    REGON: 31016143000000

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna sprzedaż i dostawa ryb i owoców morza” dla obiektów P.G.K. Termy Uniejów Sp. z o.o. w Uniejowie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Zadanie 1- Sukcesywna sprzedaż i dostawa mrożonych ryb słodkowodnych i morskich oraz owoców morza. Zadanie 2- Sukcesywna sprzedaż i dostawa ryb słodkowodnych i morskich świeżych, wędzonych i marynowanych. 3. Zamawiający wymaga by dostarczany asortyment spełniał w zależności od gatunku i rodzaju następujące wymagania : a. Filety całe, bez obcych zanieczyszczeń; tkanka mięsna jasna (bez przekrwień i przebarwień), o naturalnej barwie charakterystycznej dla dorsza; niedopuszczalna obecność pasożytów b. Oprawienie: Powierzchnie cięć równe, gładkie, bez poszarpań krawędzi; nie dopuszcza się pozostałości wnętrzności ości, kości , skóry, skrzepów krwi c. Sprężystość tkanki mięsnej Sprężysta do osłabionej, niedopuszczalna mazista d. Zapach : charakterystyczny dla gatunku e. Smak i zapach po ugotowaniu: Swoisty, właściwy dla dorsza; nie dopuszcza się smaku obcego lub gorzkiego i zapachu obcego lub jełkiego f. Tekstura po ugotowaniu Zwarta, krucha, soczysta, charakterystyczna dla dorsza; dopuszcza się lekko miękką Ryby wędzone Wygląd Tusze całe, bez obcych zanieczyszczeń PN-A-86772 2 Tkanka mięsna Jędrna, równomiernie wywędzona; mięso soczyste, delikatne 4 Smak i zapach charakterystyczny dla wędzonego gatunku, niedopuszczalny jełki, gorzki, pleśni, gnilny, inny obcy 4. Szczegółowe informacje dotyczące przedmiotu Zamówienia zawiera formularz asortymentowo – cenowy ujęty dla Zadania 1 jako Załącznik Nr. 2.1 do niniejszej SIWZ oraz dla Zadania 2 jako Załącznik Nr. 2.2. 5. Opis symboli i oznaczeń użytych w formularzach asortymentowo – cenowych: Trym C –Usunięty kręgosłup, ości brzuszne, tylne płetwy, kość obojczyka, tłuszcz na płetwie brzusznej usunięty częściowo, usunięte ości; Trym D – Usunięty kręgosłup, ości brzuszne, tylne płetwy, kość obojczyka, tłuszcz na płetwie brzusznej usunięte częściowo, usunięte ości, ścięty ogon; IQF – indywidualnie, szokowo mrożone, glazurowane SHP – układane warstwami, przekładane folią, mrożone w blokach VACUM – hermetyczne pakowanie produktu z jednoczesnym odsysaniem powietrza z opakowania. Następnie opakowanie jest zamykane poprzez zgrzewanie folii; STYROBOX – styropianowy pojemnik z lodem przeznaczony do transportowania świeżych ryb. 6. Przedmiot zamówienia obejmuje również usługę transportu i rozładunku dostarczanych produktów do magazynów Zamawiającego. 7. Wykonawca zobowiązany będzie do dostarczania oraz wniesienia dostarczonych produktów do poszczególnych magazynów w obiektach P.G.K. Termy Uniejów, tj.: Lp. Nazwa punktu Adres 1. Zagroda Młynarska Uniejów, ul. abp Jakuba Świnki 1 2. Restauracja na basenie Uniejów, ul. Zamkowa 5 8. Wykonawca winien dysponować samochodami odpowiadającymi wymaganiom sanitarnym, określonym ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tekst jednolity Dz.U 2017 poz. 149) w związku z rozporządzeniem nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady Unii Europejskiej z dnia 29.04.2004 r. – higiena środków spożywczych (zał. Nr 2 do Rozporządzenia), którymi będzie dostarczał przedmiot zamówienia. Zamawiający każdorazowo będzie kontrolował warunki, w jakich przewożone są produkty. W razie stwierdzenia uchybień, Zamawiający zastrzega sobie prawo odmowy odbioru produktów. 9. Wykonawcy przystępujący do niniejszego postępowania winni mieć świadomość, że obiekty Zamawiającego, na potrzeby których realizowane będą dostawy stanowią bazę turystyczną czynną również w niedziele i święta oraz, że dni standardowo wolne od pracy dla obiektów Zamawiającego oznaczają zintensyfikowanie działalności, co przenosi się również na Wykonawców współpracujących z Zamawiającym. Podjęcie współpracy z Zamawiającym i brak realizacji świadczenia umownego ze względu np. na okresy świąteczne jest niedopuszczalne i traktowane będzie jako nienależyte wykonanie dostawy ze wszelkimi tego faktu konsekwencjami. Zamawiający informuje, że składając ofertę w niniejszym postępowaniu należy wziąć pod uwagę konieczność uwzględnienia odpowiedniego harmonogramu pracy własnej Wykonawcy. 10. Wykonawca winien posiadać wdrożony w produkcji i obrocie wymienionego w SIWZ asortymentu system HACCP, tj. legitymować się dokumentem wystawionym przez organy upoważnione do urzędowej kontroli żywności lub firmę upoważnioną do przeprowadzenia certyfikacji – stwierdzającym, że system HACCP jest stosowany. 11. Dostarczana żywność musi być oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym kodem identyfikacyjnym oraz terminem przydatności, umożliwiającym identyfikację artykułu spożywczego z danej partii produkcyjnej, nadanym przez producenta i umożliwiające ich identyfikowalność, zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. 12. Minimalny wymagany termin przydatności do spożycia dla oferowanych produktów, przez cały okres realizacji umowy, wynosi: Zadanie 1: dla produktów mrożonych a) minimum 11 miesięcy przydatności do spożycia w momencie dostawy do Zamawiającego; Zadanie 2: dla produktów a) świeżych i wędzonych minimum 5 dni przydatności do spożycia w momencie dostawy do Zamawiającego, b) dla produktów marynowanych minimum 25 dni od daty dostawy Każde opakowanie zbiorcze powinno zawierać etykietę z następującymi danymi:  nazwę gatunku ryby,  termin przydatności do spożycia lub datę produkcji,  rodzaj oprawienia,  klasę jakości,  sposób utrwalania,  nazwę dostawcy – producenta, adres,  warunki przechowywania,  oznaczenie partii produkcyjnej
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03311000-2
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Wykonawca spełni warunek dotyczący kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej, o którym mowa w pkt 5.2.1. lit. a) SIWZ, jeżeli wykaże, że: a) posiada aktualną decyzję wydana na podstawie art. 64 ust.1 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, w związku z art. 6 ust. 3 rozporządzenia (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych lub na podstawie ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. 2014.1577 j.t.), odpowiednio dla charakterystyki swojej działalności;
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Formularz oferty , formularz asortymentowo-cenowy,

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach