Przetargi.pl
„Sukcesywna sprzedaż i dostawa kawy ziarnistej wraz z wyposażeniem w ciśnieniowe urządzenia do jej przygotowania dla obiektów PGK Termy Uniejów Sp. z o.o. w Uniejowie”

Przedsiębiorstwo Gospodarki Komunalnej Termy Uniejów Sp. z o. o. w Uniejowie ogłasza przetarg

  • Adres: 99210 Uniejów, ul. Polna
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 0-63 2888071 , fax. 0-63 2888071
  • Data zamieszczenia: 2017-11-06
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Przedsiębiorstwo Gospodarki Komunalnej Termy Uniejów Sp. z o. o. w Uniejowie
    ul. Polna 37
    99210 Uniejów, woj. łódzkie
    tel. 0-63 2888071, fax. 0-63 2888071
    REGON: 31016143000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.termyuniejow.pl;

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    „Sukcesywna sprzedaż i dostawa kawy ziarnistej wraz z wyposażeniem w ciśnieniowe urządzenia do jej przygotowania dla obiektów PGK Termy Uniejów Sp. z o.o. w Uniejowie”
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa kawy ziarnistej wraz z wyposażeniem w ciśnieniowe urządzenia do jej przygotowania na zasadzie wyłączności na potrzeby obiektów P.G.K. Termy Uniejów Sp. z o. o. w Uniejowie. 1) Przedmiot zamówienia obejmuje sprzedaż oraz usługę transportu dostarczonych produktów kawa ziarnista a) mieszanka 80% Arabika i 20% Robusta b) mieszanka 60% Arabika i 40% Robusta stopień palenia: średni zawartość kofeiny: duża do magazynów Zamawiającego. 2) Zamawiający oświadcza, że minimalna gwarantowana realizacja umowy wyniesie nie mniej niż 80% (800 kg.) wartości umowy w okresie jej obowiązywania. Zamawiający zastrzega, iż bez narażania na jakąkolwiek odpowiedzialność z tytułu niewykonania lub nienależytego wykonania umowy uprawniony jest do zaniechania złożenia zamówienia na towar o wartości nie większej niż 80%. 3) W ramach oceny oferty Wykonawcy wg kryteriów wyszczególnionych w dalszej części niniejszej SIWZ Zamawiający przewiduje konieczność dostarczenia przez Wykonawcę próbek oferowanych produktów. Szczegóły dotyczące zasad dokonywania oceny dostarczonych produktów etc. określa załącznik Nr 9 REGULAMIN TRYBU PRACY KOMISJI DEGUSTACYJNEJ ORAZ ZASADY DOKONYWANIA OCENY „JAKOŚCI” PRZEDSTAWIONYCH PRZEZ WYKONAWCÓW ARTYKUŁÓW ŻYWNOŚCIOWYCH. 4) Zaleca się oferentom szczegółowe zapoznanie się z treścią Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia, zdobycie wszelkich informacji niezbędnych do prawidłowego przygotowania oferty oraz sprawdzenie i zweryfikowanie udostępnionych przez Zamawiającego informacji oraz niezwłocznego poinformowania Zamawiającego o ewentualnych błędach i/lub przeoczeniach. 5) Zamawiający wymaga zaoferowania dwóch rodzajów mieszanek kawy tj. Arabiki i Robusty, zgodnie z formularzem ofertowym stanowiącym załącznik Nr 1 do SIWZ. 6) Kawa ziarnista musi być pełnowartościowa, w pierwszym gatunku, dostarczana w nienaruszonych fabrycznych 1kg opakowaniach. Oferowane artykuły spożywcze winny charakteryzować się wysoką jakością i datą przydatności produktu do spożycia powinna być krótsza niż 12 miesięcy od daty każdorazowej dostawy. 7) Dostarczone produkty muszą być zapakowane w oryginalne opakowania z nazwą producenta oraz wskazywać termin przydatności. 8) Wykonawca deklaruje w ofercie przetargowej konkretną markę i/lub nazwę handlową produktu ze wskazaniem jej składu w postaci proporcji mieszanki oraz gwarantuje dostawę oferowanego produktu na niezmienionym poziomie przez okres obowiązywania umowy. 9) Wszelkie zmiany w zakresie dostarczanego asortymentu odbywać się mogą wyłącznie na zasadach określonych w niniejszej specyfikacji oraz jej załącznikach. 10) Wykonawca powinien zapewnić, że oferowane produkty będą wysokiej jakości, muszą spełniać wymagania jakościowe, dotyczące przechowywania, pakowania i transportu zawarte w Polskich Normach oraz obowiązujących przepisach prawa a także posiadać ważne terminy przydatności do spożycia. 11) Termin przydatności dostarczanych do Zamawiającego produktów do spożycia nie może być krótszy niż 12 miesięcy od dnia dostawy do Zamawiającego. 12) Wykonawca zobowiązany będzie do sukcesywnego dostarczania oraz wniesienia dostarczonych produktów do poszczególnych obiektów i magazynów PGK Termy Uniejów, tj.: Lp. Nazwa punktu Adres 1. Zagroda Młynarska Uniejów, ul. abp Jakuba Świnki 1 2. Restauracja na basenie Uniejów, ul. Zamkowa 5 3. Klub Nautilus Uniejów, ul. Zamkowa 4. Biuro Uniejów, ul. Polna 37 5. Dom Pracy Twórczej Uniejów, ul. Zamkowa 13) Wykonawca odpowiada za prawidłowe rozlokowanie towaru u Zamawiającego, tj. złożenie zamówionego towaru w miejsce wskazane przez Zamawiającego /odpowiedni obiekt/. 14) Wykonawca zobowiązuje się do zachowania na niezmienionym poziomie cen określonych w ofercie przetargowej przez cały czas obowiązywania umowy (za wyjątkiem czasowego obniżenia cen np. związanego z jego promocją). 15) Dostarczana kawa musi być oznakowana widocznym, czytelnym i nieusuwalnym terminem przydatności. 16) W ramach zamówienia Wykonawca zobowiązany będzie do dostarczania zamówionych towarów 1 razy w tygodniu, w określone dni tygodnia od poniedziałku do niedziele. 17) Wykonawcy przystępujący do niniejszego postępowania winni mieć świadomość że obiekty Zamawiającego, na potrzeby których realizowane będą dostawy stanowią bazę turystyczną czynną również w niedziele i święta oraz, że dni standardowo wolne od pracy dla obiektów Zamawiającego oznaczają zintensyfikowanie działalności, co przenosi się również na Wykonawców współpracujących z Zamawiającym. Podjęcie współpracy z zamawiającym i brak realizacji świadczenia umownego ze względu np. na okresy świąteczne jest niedopuszczalne i traktowane będzie jako nienależyte wykonanie dostawy ze wszelkimi tego faktu konsekwencjami. Zamawiający informuje, że składając ofertę w niniejszym postępowaniu należy wziąć pod uwagę konieczność uwzględnienia odpowiedniego harmonogramu pracy własnej Wykonawcy. 18) Zapotrzebowanie dostawy na konkretne produkty będzie przekazywane przez osobę upoważnioną telefonicznie – pisemnie Fax w dniu poprzedzającym termin dostawy zarówno dla dostaw do Kompleksu Termalno – Basenowego, Klubu Nautilus, Zagrody Młynarskiej, Domu Pracy Twórczej, Biura P.G.K. Termy Uniejów do godziny 12.00. 19) W dni ustawowo wolne od pracy Zamawiający może przekazać zamówienie poprzez SMS. 20) Zamawiający nie dopuszcza ograniczenia w bieżącym zapotrzebowaniu w postaci minimum logistycznego etc. Każde zgłoszone zapotrzebowanie niezależnie od wartości musi zostać zrealizowane terminowo i rzetelnie. Zgodnie z zapisami wzoru umowy każda niewłaściwie zrealizowana dostawa będzie odnotowana przez Zamawiającego i w przypadku dwukrotnego stwierdzenia nieprawidłowości Zamawiającemu przysługiwać będzie prawo wyciągnięcia konsekwencji karnych zgodnie z zapisami umowy. 21) Koszty opakowania, transportu, ubezpieczenia, załadunku, rozładunku i dostarczenia do magazynów wskazanych przez Zamawiającego lub osobę przez niego wyznaczoną ponosi Wykonawca. 22) Wykonawca zobowiązuje się przekazywać towar bezpośrednio osobom upoważnionym przez Zamawiającego do odbioru i kontroli ilościowej i jakościowej. Nie dopuszcza się pozostawienia towaru przez Wykonawcę osobom nieupoważnionym. 23) Odbiór ilościowo – jakościowy dostarczanej kawy, będzie potwierdzany przez upoważnionych pracowników Zamawiającego. 24) W przypadku otrzymania towaru o niewłaściwej jakości Zamawiający odmówi przyjęcia i zgłosi niezwłocznie reklamację osobiście lub telefonicznie w dniu dostawy. 25) Maksymalna wartość zakupu kawy, w okresie obowiązywania umowy nie może przekroczyć wartości progowej umowy - w przeliczeniu na euro: 209.000 euro netto, stosownie do Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 28 grudnia 2015 r. w sprawie kwot wartości zamówień oraz konkursów, od których jest uzależniony obowiązek przekazywania ogłoszeń Urzędowi Publikacji Unii Europejskiej (Dz. U. z 2015, poz. 2263). 26) Do przeliczenia na euro stosuje się aktualny średni kurs złotego w stosunku do euro stanowiący podstawę przeliczania wartości zamówień publicznych określany w rozporządzeniu przez Prezesa Rady Ministrów. 2. Przedmiot zamówienia obejmuje również wyposażenie obiektów Zamawiającego w ciśnieniowe ekspresy wymagane do przyrządzenia kawy. Przewidzieć należy konieczność dostawy 7 (siedmiu) fabrycznie nowych, pełnowartościowych, wolnych od wad fizycznych i prawnych ekspresów do kawy, zgodnie ze specyfikacją ujętą w pkt. 3. a. Wyposażenie obiektów w urządzenia ciśnieniowe odbywać się będzie w formie płatności miesięcznych za najem każdego urządzenia wraz z kosztami utrzymania ruchu. b. W zakresie przedmiotu zamówienia przewidzieć należy również transport dostarczonych ekspresów, instalację we wskazanych przez Zamawiającego lokalizacjach (miejscach), przeszkolenie personelu Zamawiającego z zakresu obsługi i użytkowania dostarczonych ekspresów oraz dostawę wyposażenia uzupełniającego, w tym: ubrania „branżowe” dla baristów w postaci fartuchów lub zapasek i kamizelek oraz wyposażenie dodatkowe wskazane dla określonego rodzaju ekspresu. c. Wykonawca dołączy dokumenty i instrukcje w języku polskim niezbędne do prawidłowej obsługi ekspresów. Dodatkowo Wykonawca przygotuje i dostarczy jednostronicowe instrukcje obsługi ekspresu do kawy dla użytkowników w ilości równej ilości instalowanych urządzeń do umieszczenia w bezpośrednim sąsiedztwie urządzeń, wykonane na folii, plastiku lub innym materiale odpornym na wilgoć np.(laminat) d. Wykonawca zamontuje, skonfiguruje oraz uruchomi ekspresy do kawy w miejscach wskazanych przez Zamawiającego, jak również przeszkoli pracowników Zamawiającego w zakresie obsługi i eksploatacji dostarczonych urządzeń oraz zasad bhp. Szkolenie nastąpi w dniu instalacji urządzeń, po uprzednim uzgodnieniu terminu z Zamawiającym. e. Wykonawca we własnym zakresie i na własny koszt zapewni deinstalację oraz odbiór ekspresów po zakończeniu umowy. f. Koszty opakowania, transportu, dostarczenia, rozładunku oraz ubezpieczenia przedmiotu dostawy na czas przewozu są po stronie Wykonawcy. g. W czasie trwania umowy Wykonawca zapewni utrzymanie w ruchu dostarczonych ekspresów i ponosić będzie wszelkie koszty z tym związane tj. koszty naprawy ekspresów, części zamiennych, serwisu, dojazdów obsługi itp. h. Utrzymanie w ruchu polegać będzie na zapewnieniu sprawnej pracy dostarczonych urządzeń każdego dnia pracy obiektów dla których są przeznaczone. Wszelkie zgłaszane, stwierdzane i wskazane przez Zamawiającego wady i usterki Wykonawca usunie w terminie 1 dnia roboczego od dnia zgłoszenia, w miejscu eksploatacji urządzenia. i. Zamawiający wymaga aby utrzymanie w ruchu obejmowało urządzenie zastępcze. j. Jeżeli wykonanie naprawy lub usunięcie wady nie będzie możliwe w wyżej wymienionym terminie lub miejscach użytkowania ekspresów, Wykonawca niezwłocznie na własny koszt odbierze niesprawny sprzęt oraz na czas usuwania usterek zapewni ekspres zastępczy. Ekspres zastępczy nie może być gorszy pod względem funkcjonalnym od ekspresu dostarczonego w ramach niniejszej Umowy. k. W przypadku trzykrotnego zgłoszenia usterek Wykonawca wymieni wadliwy ekspres na nowy, tego samego typu w terminie 7dni roboczych od dnia zgłoszenia czwartej usterki. 3. Zamawiający wymaga by dostarczone ekspresy do kawy, o których mowa w pkt 2 spełniały następujące parametry techniczne: L.p. Ilość ekspresów (szt.) Rodzaj ekspresu Opis ekspresu 1. 4 Ekspres automatyczny mały Dane techniczne:  pojemność zbiornika na wodę min 1 litr,  pojemność zbiornika na kawę min 300gram,  brak podłączenia do wody,  Napięcie 230V,  Ciśnienie – 15 barów,  Moc – 1400W,  Wymiary max  instrukcja obsługi w języku polskim,  Wyświetlacz, Funkcje:  system spieniający mleko – dysza spieniająca i pojemnik na mleko,  automatyczne przygotowanie co najmniej Espresso, Caffe Latte, Cappuccino,  regulacja mocy kawy,  wbudowany młynek,  automatyczny program czyszczenia i odkamieniania,  menu w języku polskim,  elektroniczna regulacja ilości napoju na filiżankę,  automatyczny wyłącznik, Wydajność:  30-50 filiżanek kawy/h, Dodatkowe wyposażenie  lodówka do mleka,  pojemnik na zużytą kawę. 2 1 Ekspres automatyczny duży Dane techniczne:  pojemność zbiornika na wodę min 4 litry,  pojemność zbiornika na kawę min 500 gram,  dodatkowy pojemnik na czekoladę,  brak podłączenia do wody,  Napięcie 230V,  Ciśnienie – 15 barów,  Moc – 1400W,  instrukcja obsługi w języku polskim,  Wyświetlacz, Funkcje:  System spieniający mleko – dysza spieniająca i pojemnik na mleko,  automatyczne przygotowanie co najmniej Espresso, Caffe Latte, Cappuccino, czekolada  regulacja mocy kawy,  wbudowany młynek,  automatyczny program czyszczenia i odkamieniania,  menu w języku polskim,  Elektroniczna regulacja ilości napoju na filiżankę,  automatyczny wyłącznik, Wydajność:  60-100 filiżanek kawy/h, Dodatkowe wyposażenie:  lodówka do mleka,  pojemnik na zużytą kawę. 3 2 Ekspres kolbowy Dane techniczne:  pojemność zbiornika na wodę min 4 litry,  miedziany bojler,  wbudowana pompa wolumetryczna,  brak podłączenia do wody,  Napięcie 230-400V/siła  Moc – 2800-3160W,  instrukcja obsługi w języku polskim,  Wyświetlacz,  ilość grup: 1,  sygnał alarmujący o niskim poziomie wody w bojlerze,  zabezpieczenie wyłączające grzałki bojlera w przypadku braku wody w sieci,  program automatycznego czyszczenia,  możliwość ustawienia funkcji przepłukania grupy,  obudowa ze stali nierdzewnej,  lampka kontrolna sygnalizująca włączenie ekspresu,  Timer - możliwość automatycznego włączenia i wyłączenia urządzenia o danej - ustalonej porze Funkcje:  możliwość zaprogramowania 4 rodzajów kaw,  niezależny zawór dozujący parę i gorącą wodę,  wbudowany automatyczny młynek,  możliwość regulacji porcji kawy od 5 do 12g.  możliwość ustawienia przypomnienia o regeneracji filtra, Wydajność:  60-100 filiżanek kawy/h, Dodatkowe wyposażenie:  lodówka do mleka,  młynki  dzbanki do spieniania mleka,  pojemnik na zużytą kawę,  odbijak na resztki kawy,  pędzle do czyszczenia  temper do ubijania kawy w kolbie  wersja Take away (przystosowana do wysokich szklanek/kubków).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15860000-4
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie określa warunku kompetencji lub uprawnień do prowadzenia określonej działalności zawodowej,
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Formularz oferty Formularz asortymentowo cenowy Oświadczenie o zapoznaniu się z regulaminem pracy komisji degustacyjnej.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach