Przetargi.pl
Sukcesywna dostawa ziemniaków, warzyw i owoców dla Domu Pomocy Społecznej w Strzelcach Op. z filią w Szymiszowie i filią w Leśnicy ul. Strażacka 8

Dom Pomocy Społecznej w Strzelcach Opolskich z Filią w Szymiszowie i Filią w Leśnicy ogłasza przetarg

  • Adres: 47-100 Strzelce Opolskie, ul. Strażacka
  • Województwo: opolskie
  • Telefon/fax: tel. 774 613 480 , fax. 774 613 480
  • Data zamieszczenia: 2020-01-14
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej w Strzelcach Opolskich z Filią w Szymiszowie i Filią w Leśnicy
    ul. Strażacka 8
    47-100 Strzelce Opolskie, woj. opolskie
    tel. 774 613 480, fax. 774 613 480
    REGON: 31049100000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.dps.strzelceop.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna dostawa ziemniaków, warzyw i owoców dla Domu Pomocy Społecznej w Strzelcach Op. z filią w Szymiszowie i filią w Leśnicy ul. Strażacka 8
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa ziemniaków, warzyw i owoców dla Domu Pomocy Społecznej w Strzelcach Op. z filią w Szymiszowie i filią w Leśnicy ul. Strażacka 8 w ilościach: Część I – załącznik nr 2: ziemniaki w ilościach: Ziemniaki młode krajowe – 10t, ziemniaki krajowe jadalne (zdatne do przechowywania zimowego) – 24t. Część II - załącznik nr 3 : Arbuz - 400kg, banan - 1000kg, botwinka – 100pęczek, buraki – 3300kg, cebula – 1300kg, cytryna – 150kg, fasolka szparagowa żółta - 150kg, jabłka krajowe soczyste słodko-winne - 3200kg, kalafior świeży – 900szt, kapusta biała – 1000kg, kapusta biała młoda – 350szt, kapusta czerwona - 600kg, kapusta czerwona młoda – 400szt, kapusta kiszona 5kg – 1500kg, kapusta pekińska – 400kg, kiwi - 480szt, koper świeży – 600pęczki, mandarynka – 600kg, marchew - 4500kg, ogórek kiszony - 800kg, ogórek zielony – 1000kg, papryka czerwona - 20kg, papryka zielona - 10kg, papryka żółta - 10kg, pieczarka - 350kg, pietruszka korzeń - 500kg, pietruszka zielona natka - 900szt, pomarańcza - 400kg, podgrzybek suszony - 60opakowań, pomidor - 2400kg, por - 300szt, por - 250kg, rabarbar - 80kg, rzodkiewka - 500szt, sałata zielona - 700szt, seler korzeń - 550kg, szczypior świeży - 600szt, śliwka - 250kg, owoce suszone (śliwka, gruszka, jabłko, morela) – 20kg, truskawka świeża - 300kg, brokuł świeży - 100szt, szczaw - 50pęczek, czosnek świeży – 60szt. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych, obejmujących jedną lub dwie części zadania. Wykonawca może złożyć ofertę na całość jak również na jedną z w/w części zamówienia. Zamówienie składa się z dwóch części : I część - zadanie pod nazwą: „ Sukcesywna dostawa ziemniaków dla Domu Pomocy Społecznej w Strzelcach Op. z filią w Szymiszowie i filią w Leśnicy ul. Strażacka 8”. II część - zadanie pod nazwą: Sukcesywna dostawa warzyw i owoców dla Domu Pomocy Społecznej w Strzelcach Op. z filią w Szymiszowie i filią w Leśnicy ul. Strażacka 8”. Wspólny Słownik Zamówień CPV 03212100-1 Ziemniaki 15300000-1 Owoce, warzywa i podobne produkty 03221000-6 Warzywa 03221110-0 Warzywa korzeniowe 03221112-4 Marchew 03221113-1 Cebula 03221410-3 Kapusta 03221310-2 Sałata 03221420-6 Kalafior 15331142-4 Kapusta przetworzona 01121260-1 Pieczarki 03222321-9 Jabłka 03222240-7 Mandarynki 03222220-1 Pomarańcze 1.Realizacja zamówienia dla części I – ziemniaki - załącznik nr 2 będzie następować zgodnie z zasadami: a) Dostawca zobowiązuje się dostarczyć ziemniaki własnym transportem i na swój koszt do DPS Filia Szymiszów ul. Strzelecka 2. Pojazdy do przewozu żywności muszą spełniać wymagania określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002r. (Dz. U. 21/2003 poz. 179z późn. zm.) w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności w ilościach podanych w załączniku nr 2, b) dostawy ziemniaków młodych odbywać się będą dwa razy w tygodniu w partiach od 250kg-350kg, c) dostawy ziemniaków (zdatne do przechowania zimowego) odbywać się będą cztery razy w miesiącu w partiach 1,5t-2t, d) ziemniaki pakowane powinny być w workach 20kg-30kg, e) asortyment zamawianej dostawy będzie uzgadniany sukcesywnie telefonicznie co najmniej na dwa dni przed dostawą, f) dostawy na niedzielę lub święto powinny następować w dniu poprzedzającym niedzielę lub święto, g) przedstawiciel odbiorcy jest obecny przy odbiorze przedmiotu zamówienia lub inna osoba go zastępująca ( liczenie, ważenie, sprawdzenie uszkodzeń, sprawdzenie jakości, terminu przydatności do spożycia oraz zgodność z zamówieniem itp.), h) wykonawca zapewnia dobrą jakość asortymentu obejmującą min. brak zwiędnięć, przemarznięć, obić, uszkodzeń mechanicznych, pleśni, zgnilizny, robactwa, kiełkowania, i) dostarczone ziemniaki nie mogą mieć objawów zmarznięcia, zgnilizny, chorób przebarwień zewnętrznych i wewnętrznych, kiełkowania oraz solaniny i innych związków trujących powstałych wskutek działania słońca, j) dostawca gwarantuje niezmienną cenę przedmiotu zamówienia w okresie obowiązywania umowy, k)wykonawca gwarantuje spełnić wymagane normy jakościowe oraz dostarczyć asortyment w stanie świeżym i w początkowym okresie gwarancji, odpowiednio oznakowany,produkowany i dostarczany asortyment powinien być zgodnie zachowaniem wymogów sanitarno-epidemiologicznych i sytemu HACCP, l) odbiorca zastrzega sobie możliwość nie zrealizowania umowy w całości, ł) odbiorca zastrzega sobie prawo możliwości niewykorzystania ilości objętej umową oraz możliwości zmiany wybranych pozycji w ramach niewykorzystanego asortymentu objętego umową i wartością umowy, powiadamianie o zmianie asortymentu następować będzie telefonicznie ( za pisemnym potwierdzeniem ), DPS złoży dostawcy wykaz asortymentu oraz ilość tego asortymentu, która będzie objęta zmniejszeniem i zwiększeniem w terminie co najmniej dwóch dni przed planowanym terminem dostawy. m) fakturowanie odbywać się będzie fakturami częściowymi dostarczanymi po każdorazowej dostawie, m) odbiorca dopuszcza zmianę warunków realizacji umowy jedynie w zakresie zmiany ilości dostaw - poprzez ich zmniejszenia, bądź zwiększenia poszczególnych rodzajów ziemniaków przy uwzględnieniu bieżących potrzeb odbiorcy: 1) w przypadku zwiększenia ilości asortymentu do 20% zamówienia, odbiorca złoży dostawcy wykaz asortymentu, oraz ilość tegoż asortymentu, która będzie objęta zwiększeniem – zmiana warunków dochodzi do skutku w wypadku, gdy dostawca w terminie do siedmiu dni potwierdzi dostawę zwiększonej ilości asortymentu po cenach określonych w umowie. 2)w przypadku konieczności zmniejszenia ilości asortymentu, odbiorca złoży dostawcy wykaz asortymentu oraz ilość tego asortymentu, która będzie objęta zmniejszeniem w terminie co najmniej dwóch dni przed planowanym terminem dostawy. 2. Realizacja zamówienia dla części II –warzywa i owoce- załącznik nr 3 będzie następować zgodnie z zasadami: a) Dostawca zobowiązuje się dostarczyć warzywa i owoce 2-3 razy w tygodniu własnym transportem i na swój koszt do DPS Filia Szymiszów ul. Strzelecka 2. Pojazdy do przewozu żywności muszą spełniać wymagania określone w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002r. (Dz. U. 21/2003 poz. 179z późn. zm.) w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności w ilościach podanych w załączniku nr 3, b) dostawy warzyw i owoców odbywać się będą 2-3 razy w tygodniu, c) dostawca zapewnia dobrą jakość asortymentu obejmująca min. brak zwiędnięć, przemarznięć, obić, uszkodzeń mechanicznych, pleśni, zgnilizny, robactwa kiełkowania, d) asortyment zamawianej dostawy będzie uzgadniany sukcesywnie telefonicznie co najmniej na dwa dni przed dostawą, e) dostawy na niedzielę lub święto powinny następować w dniu poprzedzającym niedzielę lub święto, f) przedstawiciel odbiorcy jest obecny przy odbiorze przedmiotu zamówienia lub inna osoba go zastępująca ( liczenie, ważenie, sprawdzenie uszkodzeń i terminów gwarancji itp.), h) dostawca gwarantuje spełnić wymagane normy jakościowe oraz dostarczyć asortyment w stanie świeżym i w początkowym okresie gwarancji, odpowiednio oznakowany, i) dostawca zapewnia dobrą jakość asortymentu, j) dostawca gwarantuje niezmienną cenę przedmiotu zamówienia w okresie obowiązywania umowy, k) odbiorca zastrzega sobie możliwość nie zrealizowania umowy w całości, l) odbiorca zastrzega sobie prawo możliwości niewykorzystania ilości objętej umową oraz możliwości zmiany wybranych pozycji w ramach niewykorzystanego asortymentu objętego umową i wartością umowy, powiadamianie o zmianie asortymentu następować będzie telefonicznie ( za pisemnym potwierdzeniem ), DPS złoży dostawcy wykaz asortymentu oraz ilość tego asortymentu, która będzie objęta zmniejszeniem i zwiększeniem w terminie co najmniej dwóch dni przed planowanym terminem dostawy. ł) fakturowanie odbywać się będzie fakturami częściowymi dostarczanymi po każdorazowej dostawie. m) wykonawca gwarantuje spełnić wymagane normy jakościowe oraz dostarczyć asortyment w stanie świeżym i w początkowym okresie gwarancji, odpowiednio oznakowany, produkowany i dostarczany asortyment powinien być zgodnie zachowaniem wymogów sanitarno-epidemiologicznych i sytemu HACCP, n) odbiorca dopuszcza zmianę warunków realizacji umowy jedynie w zakresie zmiany ilości dostaw - poprzez ich zmniejszenia, bądź zwiększenia poszczególnych rodzajów warzyw i owoców przy uwzględnieniu bieżących potrzeb odbiorcy: 1) w przypadku zwiększenia ilości asortymentu do 20% zamówienia, odbiorca złoży dostawcy wykaz asortymentu, oraz ilość tegoż asortymentu, która będzie objęta zwiększeniem – zmiana warunków dochodzi do skutku w wypadku, gdy wykonawca w terminie do pięciu dni potwierdzi dostawę zwiększonej ilości asortymentu po cenach określonych w umowie. 2) w przypadku konieczności zmniejszenia ilości asortymentu, odbiorca złoży dostawcy wykaz asortymentu oraz ilość tego asortymentu, która będzie objęta zmniejszeniem w terminie co najmniej dwóch dni przed planowanym terminem dostawy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15300000-1
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie stawia wymagań w tym zakresie. Warunek zostanie spełniony poprzez złożenie oświadczenia o spełnieniu warunków zamówienia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. druk oferty - załącznik nr 1, 2. formularz cenowy na dostawę ziemniaków - załącznik nr 2, 3. formularz cenowy na dostawę warzyw i owoców - załącznik nr 3, 4. w przypadku występowania pełnomocnika, pełnomocnictwo do podpisania oferty ( np. gdy w imieniu wykonawcy występuje inna osoba), 1.9. Oferta oraz załączone do niej oświadczenia i załączniki winny być podpisane przez osoby uprawnione do składania oświadczeń woli w imieniu Wykonawcy zgodnie z umocowaniem prawnym wynikającym z odpisu lub wyciągu właściwego rejestru, ewidencji działalności gospodarczej albo z umowy. Jeżeli oferta i załączniki zostaną podpisane przez upoważnionego przedstawiciela, jest on zobowiązany do przedłożenia dokumentu potwierdzającego swoje uprawnienia. Pełnomocnictwo do podpisania oferty powinno być złożone w formie oryginału lub kopii potwierdzonej notarialnie 5. oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej- załącznik nr 6, 6. Zgodnie z art. 8 ust. 3 ustawy Pzp nie ujawnia się informacji stanowiących tajemnicę przedsiębiorstwa w rozumieniu przepisów o zwalczaniu nieuczciwej konkurencji, jeżeli Wykonawca nie później niż w terminie składania ofert, zastrzegł, że nie mogą być one udostępnione oraz wykazał, iż zastrzeżone informacje stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa. Powyższy przepis nakłada na Wykonawcę obowiązek wykazania, iż zastrzeżone w ofercie informacje stanowią tajemnicę przedsiębiorstwa. Zamawiający powinien więc jednocześnie z zastrzeżeniem, że dane te są w istocie tajemnicą przedsiębiorstwa. Zamawiający zaleca, aby informacje zastrzeżone jako tajemnica przedsiębiorstwa były przez Wykonawcę oznakowane „tajemnica przedsiębiorstwa”.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach