Przetargi.pl
Sukcesywna dostawa wraz z rozładunkiem i wniesieniem artykułów spożywczych oraz cateringowych-jednorazowych dla Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu

Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu ogłasza przetarg

  • Adres: 61875 Poznań, al. Niepodległości
  • Województwo: wielkopolskie
  • Telefon/fax: tel. 061 8569000, 8569500 , fax. 618 543 988
  • Data zamieszczenia: 2018-01-17
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
    al. Niepodległości 10
    61875 Poznań, woj. wielkopolskie
    tel. 061 8569000, 8569500, fax. 618 543 988
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://ue.poznan.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Uczelnia publiczna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna dostawa wraz z rozładunkiem i wniesieniem artykułów spożywczych oraz cateringowych-jednorazowych dla Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    5.1. Przedmiotem zamówienia jest zakup i sukcesywna dostawa wraz z rozładunkiem i wniesieniem (w miejsce wskazane przez Zamawiającego) artykułów spożywczych oraz cateringowych-jednorazowych w terminie od dnia zrealizowania aktualnie obowiązującej umowy albo od 01 kwietnia bieżącego roku do 31 grudnia 2018 roku, stosownie do wyczerpania maksymalnej kwoty zamówienia dla Uniwersytetu Ekonomicznego w Poznaniu. 5.2. W przypadku konieczności rozpoczęcia współpracy przed datą 01 kwietnia 2018 roku Wykonawca zostanie o tym fakcie powiadomiony przez Zamawiającego z trzydniowym wyprzedzeniem w stosunku do terminu składania zleceń. Stosowna informacja zostanie przekazana drogą mailową przez pracownika Działu Zaopatrzenia. 5.3. Zamawiający podzielił zamówienie na trzy odrębne części – zakup i sukcesywna dostawa wód mineralnych, napojów i soków – część nr I, zakup i sukcesywna dostawa herbat i kaw – część nr II oraz zakup i sukcesywna dostawa produktów spożywczych oraz cateringowych-jednorazowych – część nr III. 5.4. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia, jego wielkość i asortyment zawarty jest w formularzach cenowych odpowiednio dla części nr I, II i III zamówienia – załącznikach nr 5, nr 6 i nr 7 do SIWZ. 5.5. Poszczególne dostawy będą każdorazowo potwierdzane drogą telefoniczną, mailową lub za pomocą faxu przez pracownika Działu Zaopatrzenia odrębnym zamówieniem, zgodnie z bieżącymi potrzebami Zamawiającego. 5.6. Wykonawca zobowiązany jest realizować dostawy transportem własnym, na swój koszt i ryzyko. 5.7. Ilości wymienione w załącznikach nr 5, nr 6 i nr 7 do SIWZ są szacunkowe i mogą ulec zmianom w zależności od bieżących potrzeb Zamawiającego. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zamówienia mniejszej ilości towaru lub rezygnacji z niektórych produktów. 5.8. Zamawiający zastrzega sobie prawo dokonywania przesunięć ilościowych między pozycjami zawartymi w załącznikach nr 5, nr 6 i nr 7 do SIWZ. Zamawiający podkreśla jednak, że w ramach poszczególnych części, wartość zawartych na podstawie niniejszego postępowania umów pozostaje taka sama. 5.9. Dostarczane w ramach zapotrzebowań bieżących produkty spożywcze (dotyczy części I, II, III) powinny spełniać odpowiednie wymogi jakościowe, określone w obowiązujących przepisach prawa regulujących jakość produktów spożywczych. W przypadku uznania przez Zamawiającego, że oferowany produkt nie spełnia wymagań zawartych w opisie przedmiotu zamówienia, oferta Wykonawcy zostanie odrzucona jako nie spełniająca wymagań zawartych w SIWZ. 5.10. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczania produktów świeżych, pełnowartościowych oraz należytej, pierwszej jakości, wolnych od wad. 5.11. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania produktów spożywczych w oryginalnych opakowaniach, oznakowanych nazwą (logo) producenta i terminem przydatności do spożycia (dotyczy części I, II, III). 5.12. W dacie faktycznego dostarczenia danego produktu Zamawiającemu, pozostały (do wykorzystania) okres przydatności do spożycia nie może być krótszy aniżeli ¾ okresu pomiędzy datą jego wyprodukowania, a wskazaną na produkcie datą końcową przydatności do spożycia. Za datę końcową przydatności do spożycia będzie się również uważać datę opisaną jako „najlepiej spożyć (należy spożyć do) …….”. 5.13. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonania w czasie przez siebie wyznaczonym kontroli prawidłowości wykonywania przedmiotu umowy przez Wykonawcę, w szczególności w zakresie transportu artykułów, sposobu pakowania i stanu opakowania odpowiedniego dla danego artykułu spożywczego z etykietą zawierającą: nazwę handlową artykułu, ilość sztuk w opakowaniu, nazwę i adres producenta oraz datę produkcji i datę przydatności do spożycia. 5.14. Wykonawca ponosi całkowitą odpowiedzialność za dostawę towaru i zobowiązany jest należycie zabezpieczyć towar na czas przewozu. 5.15. Wykonawca jest zobowiązany do zapewnienia właściwego transportu przedmiotu zamówienia w sposób nie oddziałujący negatywnie na przydatność do spożycia artykułów oraz ich walory użytkowe, odżywcze, smakowe i jakościowe. 5.16. W przypadku stwierdzonych wad jakościowych lub w przypadku dostarczenia przedmiotu zamówienia innego niż był zatwierdzony przez Zamawiającego, poinformuje on Wykonawcę o stwierdzonej wadliwości, wstrzymując jednocześnie zapłatę za zakwestionowany towar i uruchomi postępowanie reklamacyjne. 5.17. Termin na złożenie reklamacji wynosi 2 dni robocze od dnia otrzymania przedmiotu zamówienia. 5.18. Po stwierdzeniu zasadności reklamacji Wykonawca zobowiązany jest dokonać wymiany towaru na wolny od wad, na własny koszt na przedmiot zamówienia opisany w Załącznikach nr 5, nr 6 i nr 7 do SIWZ, w terminie nie dłuższym niż wskazany w ofercie czas reakcji od dnia złożenia reklamacji. 5.19. Zamawiający zastrzega sobie prawo do odmowy przyjęcia przedmiotu zamówienia dostarczonego w sposób niewłaściwy, w uszkodzonym opakowaniu lub w przypadku gdy uszkodzony jest przedmiot zamówienia lub gdy przedmiot zamówienia i jego jakość są niezgodne z opisem zawartym w umowie oraz gdy jego wygląd, zapach, konsystencja budzą uzasadnione podejrzenia co do jakości bądź przydatności do spożycia. W takim wypadku osoba upoważniona w imieniu Zamawiającego do odbioru zamówienia sporządza stosowną notatkę, lub adnotację na dokumencie dostawy, wskazując przyczynę odmowy przyjęcia zamówienia, zaś Wykonawca ma obowiązek w terminie ofertowym w określonym w godzinach roboczych od dnia sporządzenia notatki/adnotacji dostarczyć w sposób właściwy zamówienie, w nieuszkodzonym opakowaniu lub wolny od wad przedmiot zamówienia. 5.20. W sytuacji, gdy Wykonawca nie jest w stanie dostarczyć w wyznaczonym terminie produktu zgodnego z opisem zawartym w Załącznikach nr 5, nr 6 i nr 7 do SIWZ lub jego właściwego odpowiednika, Zamawiający ma prawo do nabycia towaru poza obowiązującą umową i obciążenia kosztami zakupu Wykonawcę. 5.21. Jeśli w załącznikach nr 5, nr 6 i nr 7 do SIWZ Zamawiający wskazuje na znaki towarowe lub pochodzenie produktów spożywczych oznacza to, iż dopuszcza zaoferowanie produktów równoważnych, które będą tożsame lub nie gorsze pod względem jakościowym, smakowym i użytkowym od wymienionego przez Zamawiającego z nazwy asortymentu. Zaproponowane przez Wykonawcę produkty równoważne muszą spełniać wymagania określone w załącznikach nr 5, nr 6 i nr 7 do SIWZ. W przypadku zaproponowania produktów równoważnych, Wykonawca zobowiązany jest wykazać, że oferowane przez niego produkty spełniają wymagania określone przez Zamawiającego, jak również podać nazwę producenta i nazwę handlową produktu oraz opisać produkty równoważne wraz z podaniem walorów potwierdzających ich równoważność. 5.22. Dopuszczalne są oferty równoważne, tzn. artykuły o innych nazwach handlowych niż określone przez Zamawiającego, pod warunkiem, że będą spełniały parametry, tj. gramaturę lub pojemność, albo ilość sztuk w opakowaniu taką samą, jak opisany przez Zamawiającego dany przedmiot zamówienia. W przypadku, kiedy przedmiot zamówienia został przez Zamawiającego opisany za pomocą przedstawienia jego składu, to produkt równoważny oferowany przez Wykonawcę w swoim składzie posiadać musi takie same składniki jakie w opisie przedmiotu zamówienia zawarł Zamawiający. Jeżeli opis przedmiotu zmówienia, oprócz składu, posiada również opis procentowy (%) udziału danego składnika w składzie artykułu, to produkt równoważny oferowany przez Wykonawcę w swoim składzie posiada takie same składniki, a udział procentowy poszczególnych składników nie może być większy lub mniejszy niż 10 % od opisanego przez Zamawiającego. Ponadto, inne parametry produktu równoważnego oferowanego przez Wykonawcę, w szczególności dotyczące smaku, zapachu, aromatu, konsystencji, koloru, nie mogą znacząco różnić się od artykułu opisanego przez Zamawiającego. Na Wykonawcy ciąży obowiązek udowodnienia, iż produkt równoważny spełnia wymogi i opis określony przez Zamawiającego. W przypadku zaoferowania przez Wykonawcę produktu równoważnego ma on obowiązek w odpowiedniej rubryce Formularza cenowego dla części I, II i III wpisać nazwę producenta, markę, znak towarowy, danego produktu, oraz opisać skład proponowanego produktu równoważnego, gramaturę opakowania itp. 5.23. Zamawiający ze względu na planowany system wewnętrznej dystrybucji przedmiotu zamówienia wymaga, aby Wykonawca w terminie 2 tygodni od daty zawarcia umowy dostarczył do Działu Zaopatrzenia UEP: • fotografie wszystkich artykułów spożywczych i cateringowych jednorazowych lub ich opakowań/ opakowań zbiorczych np. Kawa w kapsułkach ( po 16 kapsułek w kartonie). Przedstawione na fotografiach produkty muszą być takie same jak dostarczane w ramach realizacji umowy. Pliki zawierające fotografie musza być nazwane oznaczeniami oferowanego artykułu (zgodnie z kolumną „L.p.” z oferty). Fotografie muszą być przekazane w postaci elektronicznej – na płycie CD/DVD w formacie JPEG w rozmiarze nie mniejszym niż 200 x 200 pkt o nazwach z formularza cenowego. W przypadku zmiany przez producenta wyglądu opakowania w trakcie obowiązywania umowy, Wykonawca ma obowiązek dostarczyć uaktualnione zdjęcie nie później niż 2 dni przed dokonaniem dostawy artykułów w nowych opakowaniach. Niedostarczenie aktualnych zdjęć lub niedostarczenie w powyższym terminie może skutkować nie przyjęciem dostawy. • wykaz artykułów, sporządzony wg wymagań określonych w nw. Tabeli, w formie elektronicznej na płycie CD/DVD i drukowanej w formacie .xls lub .csv:
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15981000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wypełniony i podpisany formularz oferty – załącznik nr 1 do SIWZ Dla cz. I - zgodne ze wzorem stanowiącym załącznik nr 5 do SIWZ. Dla cz. II - zgodne ze wzorem stanowiącym załącznik nr 6 do SIWZ. Dla cz. III - zgodne ze wzorem stanowiącym załącznik nr 7 do SIWZ.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach