Dom Pomocy Społecznej dla Kombatantów w Opolu ogłasza przetarg
- Adres: 45-738 Opole, ul. Chmielowicka 6
- Województwo: opolskie
- Telefon/fax: tel. 0-77 4743697, 457 54 95 , fax. 0-77 4743697, 457 54 95
- Data zamieszczenia: 2011-02-10
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej dla Kombatantów w Opolu
ul. Chmielowicka 6 6
45-738 Opole, woj. opolskie
tel. 0-77 4743697, 457 54 95, fax. 0-77 4743697, 457 54 95
REGON: 53184974400000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.dps.opole.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Sukcesywna dostawa warzyw i owoców świeżych i kiszonek do Domu Pomocy Społecznej dla Kombatantów ul. Chmielowicka 6, 45-738 Opole. - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa dostawa owoców i warzyw świeżych i kiszonek do Domu Pomocy Społecznej dla Kombatantów ul. Chmielowicka 6, 45-738 Opole, o asortymencie i ilościach określonych w formularzu rzeczowo - cenowym, stanowiącym załącznik do specyfikacji istotnych warunków zamówienia. tj. formularz rzeczowo cenowy od poz 1. do poz. 81. Zamawiający wymaga aby dostawy owoców i warzyw świeżych następowała do jego siedziby średnio raz w tygodniu, transportem Wykonawcy i na jego koszt w godz. od 7: 00 - 14: 00. i odbywały się zgodnie z wymogami Rozporządzenia . Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności. Zamawiający wymaga, aby cały dostarczany asortyment przedmiotu zamówienia obowiązkowo był oznaczony : nazwą produktu, masą netto, nazwę dostawcy - producenta, adres, kraj pochodzenia, terminem przydatności do spożycia, oraz każdorazowo przy dostawie zaopatrzone w handlowe dokumenty identyfikacyjne (Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 3 czerwca 2003 r.- Dz. U. Nr 106 poz. 1000). Ponadto dostarczane produkty przetworzone winny spełniać normy związane ze Zintegrowanym Systemem Zarządzania HACCP. Zamawiający wymaga by warzywa i owoce świeże dostarczane były w atestowanych opakowaniach jednorazowych i zwrotnych spełniających wymagania sanitarno epidemiologiczne określone w Ustawie z dnia 6 września 2001 r. o materiałach i wyrobach przeznaczonych do kontaktu z żywnością ( Dz. U. Nr 128 poz. 1408 ). Dostarczone warzywa i owoce świeże muszą spełniać wymagania dotyczące maksymalnych poziomów zanieczyszczeń chemicznych i biologicznych, które mogą znajdować się w żywności, jej składnikach, dozwolonych substancjach dodatkowych oraz substancjach pomagających w przetwarzaniu albo na powierzchni żywności (Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 30 kwietnia 2004 r. w sprawie maksymalnych poziomów zanieczyszczeń chemicznych i biologicznych, które mogą znajdować się w żywności, składnikach żywności, dozwolonych substancjach dodatkowych, substancjach pomagających w przetwarzaniu albo na powierzchni żywności ( Dz..U.2004 Nr 120, poz.1257)wraz z późniejszymi zmianami. Przedmiot zamówienia będzie zamawiany partiami, które w treści umowy określane są jako jednorazowe zamówienie, w zależności od aktualnych potrzeb zamawiającego. Wielkość jednorazowego zamówienia zostanie każdorazowo uzgodniona telefoniczne lub poprzez pisemne zgłoszenie w terminie do 2 dni przed odbiorem licząc od chwili zgłoszenia faksem od zamawiającego lub według ustalonego harmonogramu, a w sytuacjach szczególnych, na żądanie zamawiającego, także poza tymi dniami. W przypadku niezgodności dostawy z zamówieniem, zamawiający ma prawo zgłoszenia reklamacji telefonicznie, a wykonawca zobowiązany jest do natychmiastowej jej wymiany na towar o cechach organoleptycznych poszczególnych asortymentów zgodnie z ustawą z 25 sierpnia 2006 r o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Przez cechy organoleptyczne przedmiotu zamówienia rozumie się zespół cech obejmujących smak, zapach, wygląd, w tym barwę i konsystencję środków spożywczych, które można wyodrębnić i ocenić za pomocą zmysłów człowieka. Zamawiający zastrzega, że wielkość przedmiotu zamówienia oraz wartość umowy może ulec zmniejszeniu, stosownie do faktycznych wielkości dostaw, przy zachowaniu cen podanych w ofercie bez prawa roszczeń z tego tytułu przez Wykonawcę. Zamawiający w trakcie realizacji umowy może dokonać przesunięć ilościowych asortymentu, według bieżących potrzeb i celowości zakupu, przy czym ogólna wartość przedmiotu zamówienia nie przekroczy kwoty zapisanej w umowie. Wykonawca będzie realizował dostawy (zamówienie) po stałych cenach jednostkowych zawartych w ofercie. Zamawiający dopuszcza w sytuacji zmiany wielkości opakowania przez producenta możliwość przeliczenia ceny jednostkowej na jednostkę miary. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 032121001
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiajacy nie żada wnoszenia wadium.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dps.opole.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawy warzyw i owoców
Dodano: 2016-06-09 - Dostawa warzyw i ziemniaków
Dodano: 2016-05-04 - DOSTAWA ZIEMNIAKÓW DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ W KLISINIE I PODLEGŁYCH ZAKŁADÓW /RADYNIA, BOBOLUSZKI, DZBAŃCE I BLISZCZYCE/ W OKRESIE DO 31 SIERPNIA 2016 R.
Dodano: 2016-04-27 - Dostawy warzyw i owoców
Dodano: 2016-01-19 - Dostawa warzyw,owoców i kiszonek do Zakładu Karnego w Głubczycach nr sprawy 220/03/2015
Dodano: 2015-12-01 - Dostawa ziemniaków, warzyw i owoców do Zakładu Karnego w Brzegu
Dodano: 2015-09-23 - Dostawy ziemniaków, warzyw i owoców oraz warzyw przetworzonych
Dodano: 2015-06-10 - Dostawy ziemniaków, warzyw i owoców oraz warzyw przetworzonych
Dodano: 2014-12-10 - Dostawy warzyw, owoców i kiszonek do Zakładu Karnego w Głubczycach, nr sprawy DKw - 220/07/2014
Dodano: 2014-12-02 - Dostawa ziemniaków, warzyw i owoców do Zakładu Karnego w Brzegu
Dodano: 2014-06-10