Przetargi.pl
Sukcesywna dostawa warzyw i owoców świeżych i kiszonek do Domu Pomocy Społecznej dla Kombatantów ul. Chmielowicka 6, 45-738 Opole.

Dom Pomocy Społecznej dla Kombatantów w Opolu ogłasza przetarg

  • Adres: 45-738 Opole, ul. Chmielowicka 6
  • Województwo: opolskie
  • Telefon/fax: tel. 0-77 4743697, 457 54 95 , fax. 0-77 4743697, 457 54 95
  • Data zamieszczenia: 2011-02-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Dom Pomocy Społecznej dla Kombatantów w Opolu
    ul. Chmielowicka 6 6
    45-738 Opole, woj. opolskie
    tel. 0-77 4743697, 457 54 95, fax. 0-77 4743697, 457 54 95
    REGON: 53184974400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.dps.opole.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna dostawa warzyw i owoców świeżych i kiszonek do Domu Pomocy Społecznej dla Kombatantów ul. Chmielowicka 6, 45-738 Opole.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa dostawa owoców i warzyw świeżych i kiszonek do Domu Pomocy Społecznej dla Kombatantów ul. Chmielowicka 6, 45-738 Opole, o asortymencie i ilościach określonych w formularzu rzeczowo - cenowym, stanowiącym załącznik do specyfikacji istotnych warunków zamówienia. tj. formularz rzeczowo cenowy od poz 1. do poz. 81. Zamawiający wymaga aby dostawy owoców i warzyw świeżych następowała do jego siedziby średnio raz w tygodniu, transportem Wykonawcy i na jego koszt w godz. od 7: 00 - 14: 00. i odbywały się zgodnie z wymogami Rozporządzenia . Ministra Zdrowia z dnia 19 grudnia 2002 r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności. Zamawiający wymaga, aby cały dostarczany asortyment przedmiotu zamówienia obowiązkowo był oznaczony : nazwą produktu, masą netto, nazwę dostawcy - producenta, adres, kraj pochodzenia, terminem przydatności do spożycia, oraz każdorazowo przy dostawie zaopatrzone w handlowe dokumenty identyfikacyjne (Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 3 czerwca 2003 r.- Dz. U. Nr 106 poz. 1000). Ponadto dostarczane produkty przetworzone winny spełniać normy związane ze Zintegrowanym Systemem Zarządzania HACCP. Zamawiający wymaga by warzywa i owoce świeże dostarczane były w atestowanych opakowaniach jednorazowych i zwrotnych spełniających wymagania sanitarno epidemiologiczne określone w Ustawie z dnia 6 września 2001 r. o materiałach i wyrobach przeznaczonych do kontaktu z żywnością ( Dz. U. Nr 128 poz. 1408 ). Dostarczone warzywa i owoce świeże muszą spełniać wymagania dotyczące maksymalnych poziomów zanieczyszczeń chemicznych i biologicznych, które mogą znajdować się w żywności, jej składnikach, dozwolonych substancjach dodatkowych oraz substancjach pomagających w przetwarzaniu albo na powierzchni żywności (Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 30 kwietnia 2004 r. w sprawie maksymalnych poziomów zanieczyszczeń chemicznych i biologicznych, które mogą znajdować się w żywności, składnikach żywności, dozwolonych substancjach dodatkowych, substancjach pomagających w przetwarzaniu albo na powierzchni żywności ( Dz..U.2004 Nr 120, poz.1257)wraz z późniejszymi zmianami. Przedmiot zamówienia będzie zamawiany partiami, które w treści umowy określane są jako jednorazowe zamówienie, w zależności od aktualnych potrzeb zamawiającego. Wielkość jednorazowego zamówienia zostanie każdorazowo uzgodniona telefoniczne lub poprzez pisemne zgłoszenie w terminie do 2 dni przed odbiorem licząc od chwili zgłoszenia faksem od zamawiającego lub według ustalonego harmonogramu, a w sytuacjach szczególnych, na żądanie zamawiającego, także poza tymi dniami. W przypadku niezgodności dostawy z zamówieniem, zamawiający ma prawo zgłoszenia reklamacji telefonicznie, a wykonawca zobowiązany jest do natychmiastowej jej wymiany na towar o cechach organoleptycznych poszczególnych asortymentów zgodnie z ustawą z 25 sierpnia 2006 r o bezpieczeństwie żywności i żywienia. Przez cechy organoleptyczne przedmiotu zamówienia rozumie się zespół cech obejmujących smak, zapach, wygląd, w tym barwę i konsystencję środków spożywczych, które można wyodrębnić i ocenić za pomocą zmysłów człowieka. Zamawiający zastrzega, że wielkość przedmiotu zamówienia oraz wartość umowy może ulec zmniejszeniu, stosownie do faktycznych wielkości dostaw, przy zachowaniu cen podanych w ofercie bez prawa roszczeń z tego tytułu przez Wykonawcę. Zamawiający w trakcie realizacji umowy może dokonać przesunięć ilościowych asortymentu, według bieżących potrzeb i celowości zakupu, przy czym ogólna wartość przedmiotu zamówienia nie przekroczy kwoty zapisanej w umowie. Wykonawca będzie realizował dostawy (zamówienie) po stałych cenach jednostkowych zawartych w ofercie. Zamawiający dopuszcza w sytuacji zmiany wielkości opakowania przez producenta możliwość przeliczenia ceny jednostkowej na jednostkę miary.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 032121001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiajacy nie żada wnoszenia wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.dps.opole.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach