Przetargi.pl
Sukcesywna dostawa produktów spożywczych, wtym: suchych, tłuszczy i deserów dla Działu Stołówek Studenckich Politechniki Wrocławskiej

Politechnika Wrocławska ogłasza przetarg

  • Adres: 50-370 Wrocław, ul. Wybrzeże Wyspiańskiego
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 713 202 182,32 , fax. 713 202 143
  • Data zamieszczenia: 2021-03-19
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Politechnika Wrocławska
    ul. Wybrzeże Wyspiańskiego 27
    50-370 Wrocław, woj. dolnośląskie
    tel. 713 202 182,32, fax. 713 202 143
    REGON: 55181193009000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: https://przetargi.pwr.edu.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Uczelnia publiczna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Sukcesywna dostawa produktów spożywczych, wtym: suchych, tłuszczy i deserów dla Działu Stołówek Studenckich Politechniki Wrocławskiej
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiotemzamówienia jest sukcesywna dostawa produktów spożywczych, w tym: suchych, tłuszczy i deserów dla Działu Stołówek Studenckich Politechniki Wrocławskiej. Kod CPV: 15000000-8 Żywność, napoje, tytoń i produkty pokrewne Adres dostawy: Strefa Kultury Studenckiej Politechniki Wrocławskiej, ul. Hoene-Wrońskiego 10-12, Wrocław Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się odpowiednio w Załączniku nr 3 do SIWZ- OPZ. Szczegółowy zakres wykonania przedmiotu zamówienia znajduje się we wzorze umowy, stanowiącym Załącznik nr 2 SIWZ. 2. Realizacja zamówienia ma odbywać się z należytą starannością i zgodnie ze wszystkimi wymogami zawartymi w SIWZ z załącznikami i ewentualnymi Informacjami dla Wykonawców. 3.Produkty będące przedmiotem umowy muszą być dopuszczone do powszechnego stosowania i posiadać wszelkie wymagane przepisami prawa zezwolenia i atesty obowiązujące w aktach prawnych, a w szczególności ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2019 poz.1252 ze zm.), ustawy z dnia 16 grudnia2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (t.j. Dz. U. z 2020 r.poz. 1753) oraz aktach wykonawczych wydanych na podstawie tej ustawy, ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r., o jakości handlowej artykułów rolno – spożywczych (t.j. Dz. U. z 2019 r. poz. 2178 ze zm.). Wykonawca ponosi odpowiedzialność za jakość dostarczonych produktów, kompletność asortymentu i zgodność poszczególnych dostaw z zamówieniem. 4. Dostawy realizowane będą co najmniej trzy razy w tygodniu, od poniedziałku do soboty, w godzinach od 6:00 do 12:00. 5. Przez okres obowiązywania Umowy Wykonawca na swój koszt dostarczać będzie produkty na adres wskazany w ust. 3 własnym transportem zapewniającym należyte ich zabezpieczenie przed czynnikami pogodowymi, uszkodzeniami, itp. oraz w z zachowaniem odpowiednich reżimów sanitarnych wymaganych do przewozu żywności zgodnie z ustawą dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz innymi aktualnie obowiązującymi przepisami prawa w zakresie przedmiotu zamówienia. Odbiór zamówionych produktów następować będzie w miejscu dostawy na podstawie wydruku zamówienia podpisanego przez Pracowników Stron. Do czasu przyjęcia przez Pracownika Zamawiającego dostaw, ryzyko wszelkich niebezpieczeństw związanych z ewentualnym uszkodzeniem lub utratą ponosi Wykonawca.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach